Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(Vilmuutee @ 2011 04 13, 10:36)
Aš ir nenoriu kaip sakant draskytis, bet tiesiog pagalvojau kad prasvilpiu pinigus nežinai kur, kai vietoje to galėčiau kažka tikrai gero nusipirkt. Todėl tas klausimas kaip taupyti kai gyvenimas neverčia to daryti man vis sukas sukas  biggrin.gif  Nes atrodo galiu taupyti dabar kaip nusprendžiau kelionei, bet vėlgi stimulas menkas, nes žinau kad prireikus tėvai duotų pinigų  unsure.gif

O jūs nenorėtumėte pasimokinti investavimo? Sumos jums lieka nemažos. Esate jauna, o jauni žmonės lengviau mokinasi, greičiau perpranta rinkos niuansus, ir, dažniausiai, turi didensę toleranciją rizikai.
Stimulas gal būtų susikurti viziją. Įsivaizduokite, kad baigusi moklus jūs būsite laisva rinktis darbą pagal įdomumą ir perspektyvas, o ne pagal atlyginimą; arba kurti savo, jei norėsite. Oi kiek galimybių atsiveria, kai moki uždirbti ir gali sau leisti išleisti DIDELIUS pinigus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 13, 09:26)
O jūs nenorėtumėte pasimokinti investavimo? Sumos jums lieka nemažos. Esate jauna, o jauni žmonės lengviau mokinasi, greičiau perpranta rinkos niuansus, ir, dažniausiai, turi didensę toleranciją rizikai.
Stimulas gal būtų susikurti viziją. Įsivaizduokite, kad baigusi moklus jūs būsite laisva rinktis darbą pagal įdomumą ir perspektyvas, o ne pagal atlyginimą; arba kurti savo, jei norėsite. Oi kiek galimybių atsiveria, kai moki uždirbti ir gali sau leisti išleisti DIDELIUS pinigus  bigsmile.gif

Pagyvenus, jūsų mintis gera, bet oi kaip sunku to pasiekti... Pati būdama -niolikos buvau baisiai ambicinga, mokiausi savarankiškai, lankiau VU investuotojų klubo paskaitas, galiausiai, kai pamačiau, kad savarankiškai nieko nebus, metus VU ekonomikos fakultete lankiau investavimo ir investicijų valdymo paskaitas. Rezultatas-turiu skurdų akcijų portfeliuką, kuris didelio pelno neneša. Obligacijos nepelninga, o su akcijom daug žaidimo, o ir uoslę turi turėti super aštrią. Kadangi mergina dar studentė ir sakosi, kad nuo studijų daug laisvo laiko nelieka, tai po paskaitų dar vienos paskaitos... Bet kaip sakoma, daug norint dar ir ne to galima pasiekti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 11, 16:37)
Na, pagaliau uzsisakem kelione. Visi Turkija, visgi brangiai, bet ... et, visu pinigu neuzdirbsi ir nesutaupysi.

Keliese vaziuojat ir kiek mokejot?
Man taupant svarbiausia inesti pinigus tik ka juos gavus. Veliau-misija neimanoma.
gun_bandana.gif nelieka ne cento. Vos datempiu iki atlyginimo.
Atsakyti
Va aš taip pat užsibrėžiau nuo šio atlyginimo taip daryti. Kai gauni daug, tai negaila tuos kelis šimtukus atidėti, o kai lieka mažai tai nebesinori, o ir nebelieka ką ir bedėti.

Aš pradedu mintį regzti, kad čia tik moterytėms sunku taupyti. MB svarbu pavalgyt ir į kašį pamėtyt. Na, dar kad mašinoj benzino būtų. O mano norų ir poreikių sąrašas begalinis...

QUOTE(Shoko @ 2011 04 13, 11:19)
Man taupant svarbiausia inesti pinigus tik ka juos gavus. Veliau-misija neimanoma.
gun_bandana.gif  nelieka ne cento. Vos datempiu iki atlyginimo.

Atsakyti
QUOTE(varlyte96 @ 2011 04 13, 14:37)
Va aš taip pat užsibrėžiau nuo šio atlyginimo taip daryti. Kai gauni daug, tai negaila tuos kelis šimtukus atidėti, o kai lieka mažai tai nebesinori, o ir nebelieka ką ir bedėti.

Aš pradedu mintį regzti, kad čia tik moterytėms sunku taupyti. MB svarbu pavalgyt ir į kašį pamėtyt. Na, dar kad mašinoj benzino būtų. O mano norų ir poreikių sąrašas begalinis...

biggrin.gif Kaip gražiai parašyta... susimąsčiau, kad ir pas mus tas pats. Vyrui irgi svarbu, kad sočiai pagaminta būtų, mašina važiuotų ir parasparnis skristų smile.gif Visa kita... rolleyes.gif
O man ir kremų reik geresnių, ir drabužių ne bet kokių, ir "popamokinės" veiklos, ech...
Atsakyti
Nepamirskit, kad dar vaikai.. Pradekim nuo gero, sveikesnio maisto, vitaminai, batai, striukes. Jiems tiek daug visko reikia, o dar kiek jie visko nori. mad.gif Sumautas zurnaliukas 6 lt kainuoja. O dviratis, rieduciai?? Saskaitos begalines. ph34r.gif
Atsakyti
Shoko, vaziuojamm visa seimyna, su suauge ir trys vaikai. Savaitei 5 zv AI 7750 lt.

Oi, nekalbekit, kiek visko reikia vaikams -as ju 3 turiu. Patikekit...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 13, 19:09)
Shoko, vaziuojamm visa seimyna, su suauge ir trys vaikai. Savaitei 5 zv AI  7750 lt.

Oi, nekalbekit, kiek visko reikia vaikams -as ju 3 turiu. Patikekit...

Na, taip, normali keliones kaina. Vaikus veztis brangu, bet be ju irgi negerai. Mes irgi planuojam.. sunglasses2.gif
Atsakyti
Aciu uz palinkejimus mano katei. Snd jos gimtadienis. wub.gif unsure.gif Na, mes nepasiduosim, daviau nauja edala, kuris turi padeti jos inkstams, dar vitaminus- valge thumbup.gif Gal visgi trauksim ilgiau prognozuojamo laiko, sake kad buna ir metus, ir du isgyvena. Is kanciu sryties, pasake kad jai gali skaudeti... galva blink.gif (na, suprantama, kad ir gyvunui gali skaudet, bet kazkaip niekad nesusimasciau ta tema) del labai auksto kraujospudzio, daugiau skausmu neturetu jaust.

Del taupymo, na, zinokit, man Dievas/ likimas atsiunte pinigus kates gydymui blink.gif Gavau is tokio saltinio, kur tikrai nieko nesitikejau, beveik padenge kates tyrimo islaidas thumbup.gif Taigi kol kas laikausi numatyto biudzeto ribose. unsure.gif (idomu ar ilgam biggrin.gif bet atideti i "slapta saskaita" pinigai turetu isgulet iki Sodros pinigeliu thumbup.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 13 balandžio 2011 - 22:50
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 13, 20:49)
Aciu uz palinkejimus mano katei. Snd jos gimtadienis.  wub.gif  unsure.gif Na, mes nepasiduosim, daviau nauja edala, kuris turi padeti jos inkstams, dar vitaminus- valge  thumbup.gif Gal visgi trauksim ilgiau prognozuojamo laiko, sake kad buna ir metus, ir du isgyvena. Is kanciu sryties, pasake kad jai gali skaudeti... galva  blink.gif (na, suprantama, kad ir gyvunui gali skaudet, bet kazkaip niekad nesusimasciau ta tema) del labai auksto kraujospudzio, daugiau skausmu neturetu jaust.

Tai ir jūsų katytei inkstai? Nebe pirmą atvejį tokį girdžiu. O, sakykit, kokį maistelį jai paprastai duodavot? Nes mūsų gydytoja sakė, kad paprastai inkstai kenčia dėl to "maximinio" maistelio, nes ten daug dažiklių, kvapiklių, konservantų, o katės kūnelis tiesiog nebeapdoroja jų. Bet gal pas jus kokia kita bėda?
Mes irgi turim ligoniuką, mūsų voveriukui diabetas verysad.gif Gydytojas sakė, kad būna visaip, vieni ilgiau gyvena, kiti trumpiau, parsivežę iš gydytojo vis įsitempę sekėm kaip ten jam, bet jau pusmetį serga, o vis dar linksmas ir guvus. Taip kad nenusiminkit, mylėkit viena kitą ir džiaukitės kiekviena dienele 4u.gif
Beje, su gimtadieniu ją 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlyte96: 14 balandžio 2011 - 07:54
QUOTE(Shoko @ 2011 04 13, 18:47)
Na, taip, normali keliones kaina. Vaikus veztis brangu, bet be ju irgi negerai. Mes irgi planuojam.. sunglasses2.gif

ar niekas taupymo ir netaupymo sumetimais neatostogaujat be vaiku? smile.gif as kazkaip negaliu, nezinau g.gif gaila man juos palikti o paciai saule dziaugtis...
o del nuolaidu vakar megoj buvo visokios akcijos nuvaziavau, kad zmoniu milijonas tai cia viena... rimi gal ir buvo galima apispirkt jei kazko reikia, bet uzejau i vaiku rubu parduotuves, vasarai bridziukai mano dvimetei 70lt, suknute plonyte 100 doh.gif taip cia ir sutaupysi....
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 13, 23:49)
Aciu uz palinkejimus mano katei. Snd jos gimtadienis.  wub.gif Na, mes nepasiduosim, daviau nauja edala, kuris turi padeti jos inkstams, dar vitaminus- valge  thumbup.gif Gal visgi trauksim ilgiau prognozuojamo laiko, sake kad buna ir metus, ir du isgyvena. Is kanciu sryties, pasake kad jai gali skaudeti... galva(na, suprantama, kad ir gyvunui gali skaudet, bet kazkaip niekad nesusimasciau ta tema) del labai auksto kraujospudzio, daugiau skausmu neturetu jaust.

Del taupymo, na, zinokit, man Dievas/ likimas atsiunte pinigus kates gydymui  blink.gif Gavau is tokio saltinio, kur tikrai nieko nesitikejau, beveik padenge kates tyrimo islaidas. Taigi kol kas laikausi numatyto biudzeto ribose.  unsure.gif (idomu ar ilgam  biggrin.gif bet atideti i "slapta saskaita" pinigai turetu isgulet iki Sodros pinigeliu )

tos saskaitos tiesiog NERA schmoll.gif ar ilgai reikia pratempti iki sodros pinigiuku?

QUOTE(varlyte96 @ 2011 04 14, 08:53)
Tai ir jūsų katytei inkstai? Nebe pirmą atvejį tokį girdžiu. O, sakykit, kokį maistelį jai paprastai duodavot? Nes mūsų gydytoja sakė, kad paprastai inkstai kenčia dėl to "maximinio" maistelio, nes ten daug dažiklių, kvapiklių, konservantų, o katės kūnelis tiesiog nebeapdoroja jų. Bet gal pas jus kokia kita bėda?
Mes irgi turim ligoniuką, mūsų voveriukui diabetas  verysad.gif  Gydytojas sakė, kad būna visaip, vieni ilgiau gyvena, kiti trumpiau, parsivežę iš gydytojo vis įsitempę sekėm kaip ten jam, bet jau pusmetį serga, o vis dar linksmas ir guvus. Taip kad nenusiminkit, mylėkit viena kitą ir džiaukitės kiekviena dienele 
Beje, su gimtadieniu ją  4u.gif

mamos drauges katei irgi cukrinis diabetas blink.gif kasdien tam tikru laiku leidzia insulina, priziuri, kad bet kada negautu edalo. taip jau nebe pirmus metus, kol kas viskas gerai bigsmile.gif tik isvaziuoti ir palikti gyvuno negali 4u.gif

QUOTE(vaidicita @ 2011 04 14, 09:00)
ar niekas taupymo ir netaupymo sumetimais neatostogaujat be vaiku? smile.gif as kazkaip negaliu, nezinau  g.gif gaila man juos palikti o paciai saule dziaugtis...

mes atostogaujam ir be vaiku 4u.gif man tai butynybe porai, kaip porai 4u.gif
mes darom mazdaug taip- 1/3 atostogu dviese(pagal galimybes- maldyvai, dominyka, paryzius ir kitkas, kas buna palanku), 1/3 atostogu kartu su vaikais(egiptas, turkija, paryzius, nida, kaimo sodyba/palapines) ir 1/3 mes atskirai(mb vaziuoja zvejoti i norvegija(man neidomu), kartais pasiima vaika; as su drauge su ar be vaiku keliaujame europoje(pernai barselona su vaikais, venecija be vaiku).
vaikai dar vaziuoja i stovyklas(vienas i sporto, kuri lanko, kita i privaloma dailes praktika, dazniausiai nidoje), pernai dar abu buvo stovykloje sventojoje 4u.gif
atostogu turim apie 6 savaites, laiko pakanka 4u.gif daznai pavyksta pasidaryti ilgesnius savaitgalius susikeitus budejimus pries savaitgalius ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 14 balandžio 2011 - 09:39