Labas naktis
QUOTE(barbarise @ 2011 03 27, 07:43)
Stripulis, man keli dalykai uzkliuvo.
Pateiktam maisto sarasiuke - be cepelinu ir desreliu daugiau nieko nematau, kas butu naudojama rimtu pietu gamybai. Pas mane toks sarasas butu jei eiciau i parduotuveZ ne savaitei prekintis, o tarkim ko pritrukau. Kai perkuos "rimtai", visada buna mesa (net keliu rusiu - priklausomai nuo to ka gaminsiu), zuvis, darzoves, duona, batonas, pienas ir jo produktai, kruopos, miltai, makaronai ir t.t. aisku jei namie siu produktu nera!
Pagal jusu sarasa man atrodo, kad cia toks eilins uzejimas nusipirkti pieno ir dar kazko prie to pacio

as taip vadinu, nes pamatai kazka, noris paragauti, ar kazkokiom akcij susigundai...
beje, butu idomu pamatyti kito iprasto apsipirkimo sarasiuka...o veliau ir jau pradejus ziureti ir kontroliuoti, ka perkat...
Del knygu skaitymo - as uz! Kiek laiko besurytu, tai savo dusios lepinimas (cia toms, kurios megsta skaityti)! Bet, Stripulis, ar negaila laiko prie kompo sedint?

nors kai jus greit skaitot, turbut greit ir rasot, tai turbut nesueda kompas keliu valandu per diena!?
Maisto čekiukus aš ko gero, jei prieštaraujančių nėra, visus kelsiu į šią temą, kad man kas nors kailį nuskalbtų. O šiaip ketinu taupyti maistui ir kam nors kitam nuo kito mėnesio pradžios, šįsyk kaip sakiau SĄMONINGAI apsipirkau taip, kaip visada... Jei nebūtų kaip visada, nebūtų pas mane atsidūręs sūrelis su lašiša ir vyro kalmarai (per jėgą suvalgė vis dėl to).
Prieš tai buvau apsipirkus savaitei ir per tą savaitę dar visko nesurijau - turiu žuvies, visokių daržovių, batono, duonos, pieno produktų, kruopų, miltų, makaronų, mėsos
O ten - tingėjau gaminti ką nors, dešrelių prisipirkau, nes jos pas mus eina, dabar galvoju, kad per mažai, nes jau galima sakyti suėjo... Cepelinai buvo vakarienei ir dar pusryčiam. manau, normaliai - nes vieno cepelino savikaina gaunasi 1,25, jei pvz. pirkti kavinėje, susipločiau bent 5 lt.
Va ryt gaminsiu
O dėl kelių valandų per dieną - per dieną kompas man nieko nesuėda, nes su vaiku nėr kada prie jo sėdėt, sėdžiu naktim, nes įpratau per darbus nemiegot ilgai, tai neišeina iš karto organizmo perlaužt į režimą nuo gulimosi 6-ą ryto iki gulimosi 12-ą nakties... Tai po truputį laužiu, belauždama sėdžiu ir skaitinėju bei pasirodo net temas atidarinėju

Bet smarkiai laužt neverta, nes vėl tuoj turėsiu chaltūrinio naktinio vertimo, tik su mažesniu krūviu, iki 6-ių ryto sėdėt nereikės... (taip, rainiuk, tas tiesa, kai vaikai maži, dieną nepaversi

)
Dar čia kažkas putojosi, kad neturiu pinigų pusei metų - va tuoj turėsiu, kai gausiu savo autorinį atlygį. Tą akimirką turėsim su vyru santaupų pusei metų

Kol kas paskaičiavus atidžiau ir sužiūrėjus visas "zanačkes" bankuose turim trim mėnesiam savęs nevaržant...
Bėda ta, kad man teoriškai reik pasitaupyt ne tai mistinei pusei metų, o tokiem atvejam, kad galbūt kažkada neturėsiu vertimų, ir iki kito atlygio reiks ilgai laukti. Dabar va chaltūros turiu, bet oficialus darbas sakė duos vertimą tik už poros mėn, tai taip gaunasi, kad geriausiu atveju oficialus atlyginimas pareis už pusmečio... Kol kas tai esu darbų apnikta, bet maža ką. Gal sveikatą pamesiu ir nesugebėsiu dirbt, nors nežinau, jau turiu turbūt merdėt, kad nesugebėčiau, kol kas ir su sulaužytu šonkauliu ariau, ir su plaučių uždegimu ir visokiais kitais atvejais... Svarbu tik pirštų nesusilaužyt
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 27, 13:13)
E...
gerbiamos netaupiai taupancios, gal pabandom kiekviena surasyt i kiek norim itilpt, gal taupymo tikslus primest, o paskui ziurim kaip sekasi. Va, naujas menuo ne uz kalnu
Gera mintis.
Aš noriu balandžio mėnesį pagyvent susiveržus diržą, dėl to šio mėnesio gale smulkiai pasišvaisčiau - nusipirkau maikutę su nuolaida, kurios man reikės dviem dienom kovos klubo sąskrydy, bet kad labai jau didelis prikolas buvo ... Nu gal ir dar kur nors pritaikysiu, nežinau... Bet bus ką prisimint - pasišvaistymą
Tai va kalbant apie susiveržimą, norisi pamėginti smarkiai pasispausti, kiek tik įmanoma nesijaučiant kokiu bomžu, o paskui ateinančius mėnesius išsivest vidurkį tarp labai smarkaus spaudimosi ir taškymosi pinigais...
Tai kadangi išleidžiama per mėnesį apie 3500 (o gal net daugiau, bet ačiū dievui, to nežinau, nes neskaičiavau pastaruoju metu), tai norisi išleist kokius 2700...
Rūbų vaikas turi, reikės tik pavasarinių batų,
aš dar galiu su pernykščiais kedais pamaklinėt, batus nusipirksiu sakykim gegužę, jei pavyks susispaust balandį,
vyras kelnes šiandien įsigijo, tai taip laikau, kad jam irgi nei rūbų nei batų šį mėnesį nereikės...
kine buvom šiandien, galim irgi ištvert kokį mėnesį be jo, nes prieš tai ištvėrėm neskaitant vieno karto du metus
Vadinasi, keliu sau tikslą nepirkti niekam rūbų ir batų, paskui dar sau tikslas nepirkti jokios kosmetikos, nes realiai viską turiu (gal lūpdažio trūksta, bet išgyvenau ir išgyvensiu dar mėnesį, a nia, nėra tai pirmo būtinumo prekė)
dar pamėginsiu pirkt pigų tualetinį popierių, nes kol kas pirkau brangų, ne patį brangiausią, bet vidutinio brangumo...
dar reikės išmokt gesint šviesas ir patikrint, ar tai smarkiai pakeis elektros sunaudojimą, nes tikrai būna, kad išeinu iš kambario ir palieku degančią šviesą be reikalo...
o toliau - tai maistas, pasitikrinsiu, ar tikrai jis didžiąją pajamų dalį suėda...
tai kaip sakau, jei niekas ne prieš, tai kelsiu savo maisto sąrašėlius ir lauksiu kokių nors patarimų...
ir būtų smagu, kad jūs irgi keltumėt tuos sąrašėlius, tos rūšies prekių, kurios jūsų nuomone suėda jums daugiausiai pinigų