Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 27, 14:50)
Jei "šoniniu investavimu" pavadinote papildomas įmokas pagal gyvybės draudimo sutartį - tada grąžina ir nuo jų.

QUOTE(Mergiona @ 2011 03 27, 15:20)
g.gif reiskia man draudeja tiesa sake, bet tada nesuprantu kur spastai  g.gif Juk kaip ji aiskino labai apsimoka: inesi kiek nori kada nori, eina palukanos (gi fiksuotas gali pasiimt), dar tau 15% grazina. Na, aisku, 5% draudimo kompanija pasiima sau, bet viesvien kaip ir daug pelningiau nei banko taupomoji saskaita. Kur spastai?

Spąstai - bendruoju atveju atsiimant pinigus reiks 15% pajamų mokesčio susimokėt. Jeigu nėra "papildomų sąlygų".

Stripuli, o mano mama Doncovos ir Marininos knygas skaitydavo "taupiai" - pirkdavo Kalvarijų turguj ir susitardavo, kad grąžins po poros dienų. Ir kai atnešdavo, pardavėjas grąžindavo jai pinigus (na lituką simboliškai pasilikdavo) smile.gif
Atsakyti
Del tu kaupiamuju draudimu -jei sutartis pasirasyta senais laikais (iki 2005 berods?) ir ilgiau nei 10 metu, tada to 15% pajamu mokescio nebus, tiesa? Kazkas tokio -mes regis i sita pakliuvom. Ar ne tiesa?
Atsakyti
aktyvioms knygų skaitytojoms
gal padėtų sutaupyti perkant iš čia?
http://www.sena.lt/
galima ir pačiam pardavinėti.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 03 28, 15:22)
Del tu kaupiamuju draudimu -jei sutartis pasirasyta senais laikais (iki 2005 berods?) ir ilgiau nei 10 metu, tada to 15% pajamu mokescio nebus, tiesa? Kazkas tokio -mes regis i sita pakliuvom. Ar ne tiesa?

Iki 2002.12.31 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2011 03 28, 15:28)
Visiskai pritariu, kad reikia. Taciau sitas sakinys pakiso minti - kokios cia mes visos taupancios skirtingos.

cia netaupiai taupanciu tema tongue.gif Mes norim turet viska bet ir truputi atidet. blush2.gif

QUOTE(Muse @ 2011 03 28, 16:22)

Man sake, kad jei naudos gavejas iki 25metu ar virs 55metu- nereikia grazint.

QUOTE(Hermion@ @ 2011 03 28, 16:47)
Iki 2002.12.31  4u.gif

ka tai reiskia? g.gif

p.s. malonu su Hermiona susipazint. Vienoje rusiskoje parodijoje i Harry Potteri Hermionos vardas buvo Mergiona, tai mes bendravardes beveik smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Hermion@ @ 2011 03 28, 16:16)
Spąstai - bendruoju atveju atsiimant pinigus reiks 15% pajamų mokesčio susimokėt. Jeigu nėra "papildomų sąlygų".

kokiu?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 28, 18:53)
Man sake, kad jei naudos gavejas iki 25metu ar virs 55metu- nereikia grazint.
ka tai reiskia?  g.gif

p.s. malonu su Hermiona susipazint. Vienoje rusiskoje parodijoje i Harry Potteri Hermionos vardas buvo Mergiona, tai mes bendravardes beveik  smile.gif

Papildyta:
kokiu?

Apie draudimo sutartį, kokias sąlygas ji turi atitikti, kad pasinaudojus mokesčių lengvata (susigrąžinus 15%), paskui atsiimant pinigus nereikėtų vėl mokėti tų pačių 15%:
1. Jeigu sutartis sudaryta iki 2002.12.31 ir praėjo 10 metų nuo sudarymo
2. Jeigu sutartis sudaryta nuo 2003.01.01, praėjo 10 metų nuo sudarymo ir naudos gavėjas jaunesnis kaip 25 metų
3. Jeigu sutartis sudaryta nuo 2003.01.01, praėjo 5 metai nuo sudarymo ir naudos gavėjui yra ne mažiau kaip 55 metai arba jis turi neįgalumą

Na ir dar yra vienas kitas niuansas... Manau, kad bet kurios gyvybės draudimo bendrovės puslapyje rasite mokestinę info draudėjui.

OK, būkime bendravardės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hermion@: 28 kovo 2011 - 19:24
QUOTE(Hermion@ @ 2011 03 28, 20:23)

tai jei as teisingai supratau tai pagrindiniai "spastai" kad pinigai uzsaldomi desimciai metu, anksciau ju praktiskai negali atsiimt (arba gali, bet su dideliais nuostoliais), taip?

Ir dar, tai jei visokios rizikos, administravimas, ttt "sueda" apie 22-30lt (na, taip man skaiciavo) tai praktiskai maza imoka, na 70-100lt kas men vaziuoja i minusa, nes ir 15% susigrazinimo yra mazai, ir investojasi po "riziku" atskaitymo nedaug. Iseina ta investicini draudim, jei i ji ziuret daugiau kaip i investavima, negu kaip i draudima, apsimoka imt nuo 200lt menesines imokos mazdaug, nes praktiskai visas "rizikos" mokescius susigrazini su tais 15%. Ar ne taip kazka suprantu?
Atsakyti
Labas vakarėlis. Šiandien darsyk kol ne balandžio pirmoji prasinešiau su maistuku, bet šįsyk man regis pirkau protingiau, kiekvieną daiktą pirkdama iškart galvojau, ką iš jo gaminsiu... Ką pirkau, turbūt vėliau surašysiu.

QUOTE(butent @ 2011 03 28, 16:42)
aktyvioms knygų skaitytojoms
gal padėtų sutaupyti perkant iš čia?
http://www.sena.lt/
galima ir pačiam pardavinėti.

O, veln... Trumpam įėjau ir sakau sau: uždaryk - uždaryk - uždaryk, bet dar kaba... Čia galima ne sutaupyti, o išsileisti lotuliukas.gif Nes tiek visokių pagundų, to ano norisi... O aš šį mėnesį neturiu teisės į spaudos pirkimą, nes kitą mėnesį noriu nusipirkt porą knygų apie vaikų auklėjimą, turėt jas sau, pasibraukt etc., ir ten jos dvi kainuoja berods daugiau nei 40 lt. Nebent tas knygas rasčiau...

Kalbant apie putojimąsi ir nesiputojimą, tai jei aš čia rašysiu, teks gerb. skaitytojoms priprast prie to, kad šneku "vaizdingai" ir kad NIEKO NENORIU TA VAIZDINGA KALBA ĮŽEISTI. Kai norėsiu, pranešiu iš anksto wink.gif

O šiaip... sakykim, jei bus amba, šakės ar kaip ten tai vadinasi, manau, galėsiu pinigų pasiskolinti iš savo tėvo. Kadangi atmečiau tėvo pasiūlymą nupirkti man butą ir daug kitokių finansinės paramos pasiūlymų, tai jei jau būtų kapiec - manau, trumpam pasiskolinčiau pinigų pragyvenimui... Ir jo tatai nenuskriaustų. Daugybei mano pusseserių ir pusbrolių tėvai nupirko žemės sklypus, namus, ir butus, o aš gyvenu savarankiškai kol išgaliu.
Todėl neturiu tikslo sukaupti tą vadinamą pagalvę pusei metų. Bet išleist mažiau - turiu tikslą...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 03 28, 23:05)
Kadangi atmečiau tėvo pasiūlymą nupirkti man butą ir daug kitokių finansinės paramos pasiūlymų

kodel?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 00:17)

nes nemanau, kad tėvai privalo išsileisti visas savo santaupas, idant jų atžalytės turėtų savo kampelį... jei pati neuždirbu ,tai ir nereikia. Plius yra dar ta minėta priežastis - kad greičiausiai tėvam netrukus reikės padėt ar tai pas juos įsikraustant ,ar tai dažnai pas juos vaikštant... O butai Antakalnyje yra nenormalių kainų arba nenormaliai seni, viena iš dviejų - jei juos pirkti...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 03 29, 00:26)
kad greičiausiai tėvam netrukus reikės padėt

bet kaip keista. As uz jus vyresne, mama mane gimde nejauna budama, ir tai man minciu kad greitai reiks padeti nera, ypac kai ir mama ir tetis abu kartu gyvena. Jusu labai seni tevai?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 00:46)
bet kaip keista. As uz jus vyresne, mama mane gimde nejauna budama, ir tai man minciu kad greitai reiks padeti nera, ypac kai ir mama ir tetis abu kartu gyvena. Jusu labai seni tevai?

Septyniasdešimtmečiai. Nežinau, kaip pažiūrėt - man jie neatrodo seni, bet sveikata ne ypač abiejų...
Atsakyti