Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas to daryti neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 13:30)
na bet man ir in real life, ir cia sake, kad tam, kad sutaupyt mano situacijoje neuztenka vienu saldainiu maziau nupirkt, reikia keist iprocius ir gyvenimo buda, tai nera lengva, nera menesio ar dvieju uzduotis, bet as stengiuosi. Bet tai tikslas numeris du. Tikslas numeris vienas tai ismokt pinigus nuo saves pasliept. Pimiausiai VIF ismokos arteja, nesinori ju issvaistyt, dar, jei as sugebeciau apsiribot net ne trokstamo 3 000, o 3 200, ar net 3 400, bet LIKUSIU neisleist tai jau labai neblogai man taupytusi. Na, stengiuosi abiem kriptis, uzduoties numeris vienas labiau smile.gif

jus kai pildysit prasyma joms gauti, nurodykit ta slaptaja saskaita(ne ta, kuria naudojates kasdien-korteline) 4u.gif tuomet pinigeliai automatiskai nukeliaus ten, kur nuo saves slepiat bigsmile.gif ir net jei daugiau i ja nebeatsidesit, tai jau bus atideta 390lt 4u.gif
o kadangi ju ismokos iki siol negaudavot, isgyvenat be jos, tai gal nepasijaus tu pinigeliu paslepimas nuo saves g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 29 kovo 2011 - 12:42
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 13:30)
na bet man ir in real life, ir cia sake, kad tam, kad sutaupyt mano situacijoje neuztenka vienu saldainiu maziau nupirkt, reikia keist iprocius ir gyvenimo buda, tai nera lengva, nera menesio ar dvieju uzduotis, bet as stengiuosi. Bet tai tikslas numeris du. Tikslas numeris vienas tai ismokt pinigus nuo saves pasliept.

Man tai skamba kaip pasiteisinimas, o kaip jus isivaziduojat ta iprociu keitima pamazu? Kazkoks atideliojimas gaunasi. Suaugusi moteris esat, siandien planuojat, siandien vykdot, nes niekad neprisiruosit. Ir slept nuo saves pinigu nereikia biggrin.gif , reikia protingai juos leisti.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 03 29, 13:11)
man tai daznai jauciasi toks tonas is mergionos ir stripulio, na mergionos gal ne, stripulio labiau. klausia patarimo, bet tuo paciu gavusios - visad simtai argumentu, kad visgi neiseis man spaustis taip kaip patariat. butent pasiule tinklapi sena.lt - stripulis vel sudejavo vai vai, ir cia prisipirkt noris kalna knygu  biggrin.gif    biggrin.gif  na nebus gerai ir tiek

visiškai ne į temą lotuliukas.gif
aš tiesiog nuoširdi - taip, aš mėgstu knygas, taip, atsidarius užsimaniau prisipirkt. Bet tai neperku - kur čia tas argumentas, kad man neišeis... Paprasčiausiai pasakiau, kad vietoj taupymo čia gautųsi išlaidavimas, o man reikėtų prieš kažkurią jūsų vaidinti tokią, kokia nesu? Nė nemanau. Kokia esu, ką galvoju, tą ir patransliuoju...
O ne tai kad - kažkas kažką parašė, o aš veidmainiškai - oi, ačiū, koks nuostabus tinklapis, aš būtinai dabar pataupysiu knygutėms, labai šaunu, kad pasiūlėte, dabar jau man viskas bus gerai wub.gif 4u.gif wub.gif
Beje, daugiau nei taupau aš jom netaupysiu - absurdas būtų, ir taip dešimtkart išlaidas toje vietoje apribojau. Yra knygų, kurių REIKIA ir viskas... Šiuo atveju tai dvi knygos apie vaiko auklėjimą, kurių man REIKIA, nes yra tam tikrų klausimų, į kuriuos man tos knygos atsakys... ir jų neužtenka paskaityt vieną kartą iš biblės ar pan, jos turės stovėt ant stalo kaip kasdienė knyga.
tarp kitko, skirta būtent būtent - tinklapis išties šaunus, gal man pavyks tas dvi knygas nusipirkt jame - tik nepamenu mirtinai autorių, reiks vis viena į knygyną užsukt pažiūrėt, kaip vadinasi. Gal ir bus pigiau jos... Nors šiaip abejoju, kad jas kas nors būtų labai intensyviai pirkęs, o kad tas kas pirko, ketintų perpardavinėt... Bet maža ką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 29 kovo 2011 - 14:32
QUOTE(sunray @ 2011 03 29, 15:29)
Man tai skamba kaip pasiteisinimas, o kaip jus isivaziduojat ta iprociu keitima pamazu? Kazkoks atideliojimas gaunasi. Suaugusi moteris esat, siandien planuojat, siandien vykdot, nes niekad neprisiruosit. Ir slept nuo saves pinigu nereikia biggrin.gif , reikia protingai juos leisti.

gal ir pasiteisinimas bigsmile.gif Bet jei sugebeciau neisleist likusius tai gal ir be drastisku pokyciu isgyvenciau.

vat kadangi noriu protingai isleist (plota padidint) tai tenka slept kad neisleist.

Ir siaip, primeciau kiek noreciau isleist per 10 metu prie kasdieniu poreikiu biggrin.gif 100 000 gavosi unsure.gif
Atsakyti
Nu va, matyt nuojauta veikia, ne be reikalo atklydau į šitą piniginės skyrelį, mano honoraras bus išmokėtas ne šio mėnesio gale - o kito smile.gif
Galėsiu labai nuoširdžiai ir įnirtingai taupyti, bus stimulas smile.gif
Gal taip ir geriau, kas žino.

p. s. 100 000 per 10 metų - čia jau PRIE kasdienių poreikių, ar SU visais kasdieniais poreikiais įskaičiuotais? Su visais poreikiais tai mizerna sumelė, bet kaip suprantu, reik dar jų PAPILDOMAI?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 15:49)
gal ir pasiteisinimas  bigsmile.gif Bet jei sugebeciau neisleist likusius tai gal ir be drastisku pokyciu isgyvenciau.

Kazkada kai buvom dar visai jauni biggrin.gif , buvom islaidunai. Susiemem pries keleta metu ... pradzioje darem taip: apsiskaiciuojam kiek mazdaug reiks menesiui, primetam rezerva 200 lt,visa kita verciam i eurus. Kai tik pradejom kotroliuoti islaidas, maistui sumas isdalindavom i vokelius savaitei, skamba kvailai, bet taip tiesiog priverte susiimti, nes pinigai korteleje greiciau leidziasi. Beje, planuodami islaidas, skaiciavom / skaiciuojam jas ganetinai tiksliai. Dabar jau kai kas automatiskai gaunasi, vokeliais nebesinaudojam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 03 29, 15:58)
p. s. 100 000 per 10 metų - čia jau PRIE kasdienių poreikių, ar SU visais kasdieniais poreikiais įskaičiuotais? Su visais poreikiais tai mizerna sumelė, bet kaip suprantu, reik dar jų PAPILDOMAI?

prie... skamba klaikiai, taip? bet paskaiciavau kad cia 800lt/men. Zinok apsizliumbiau verysad.gif Nes i ta 100 000 suvariau viska ko noriu: masina, remontas, kompai sau ir vaikams, TV, DVD, butas didesnis- viska, ir 800lt/men uz kurios turesiu kovot ir taupyt, o is esmes cia tik mano vaikams nemokami alimentai verysad.gif Jei VT moketu tai pasirodo mes galetumem turet viska ko norim be jokiu taupymu ir galvos sukimo... Bet siaip pradziugino kad mano norai telpa i realia suma, nes net bijojau skaiciuot cool.gif

QUOTE(sunray @ 2011 03 29, 16:02)
Kazkada kai buvom dar visai jauni  biggrin.gif , buvom islaidunai. Susiemem pries keleta metu ... pradzioje darem taip: apsiskaiciuojam kiek mazdaug reiks menesiui, primetam rezerva 200 lt,visa kita verciam i eurus. Kai tik pradejom kotroliuoti islaidas, maistui sumas isdalindavom i vokelius savaitei, skamba kvailai, bet taip tiesiog priverte susiimti, nes pinigai korteleje greiciau leidziasi. Beje, planuodami islaidas, skaiciavom / skaiciuojam jas ganetinai tiksliai. Dabar jau kai kas automatiskai gaunasi, vokeliais nebesinaudojam  biggrin.gif

na va, visgi pomazu formojasi iprociai. Bandau skirtingus budus, va valgiarastis ir sarasiukai i parde labai pasiteisino.
Papildyta:
QUOTE(sunray @ 2011 03 29, 16:02)
Kazkada kai buvom dar visai jauni  biggrin.gif

na, v sviazi su skyrybom, man jaunyste grizo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 kovo 2011 - 15:17
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 16:14)
prie... skamba klaikiai, taip? bet paskaiciavau kad cia 800lt/men. Zinok apsizliumbiau  verysad.gif Nes i ta 100 000 suvariau viska ko noriu: masina, remontas, kompai sau ir vaikams, TV, DVD, butas didesnis- viska, ir 800lt/men uz kurios turesiu kovot ir taupyt, o is esmes cia tik mano vaikams nemokami alimentai  verysad.gif Jei VT moketu tai pasirodo mes galetumem turet viska ko norim be jokiu taupymu ir galvos sukimo...
na va, visgi pomazu formojasi iprociai. Bandau skirtingus budus, va valgiarastis ir sarasiukai i parde labai pasiteisino.

Klausykit, jei ne paslaptis, jums reik trijų kompų - sau ir vaikam po vieną? O jiem ne per gerai, neužtektų mamos kompo? blush2.gif Juk man regis dar kol kas vaikam mokykloje neliepia namų darbų kompu padaryt?
o dėl tv - dvd - tai jie ten su navarotais? Mūsiškis TV su DVD - Tauro firmos, kainavo berods 500 lt, nepamenu tiksliai, žinau, kad ne per daugiausiai... Ir į nieką neketinu keist, kuo mažiau prie jo sėdėt ir tiek.
o mašina - brangi?
žo, ar jums peržiūrėjus savo poreikius, nesigautų, kad reikia tik didesniam butui iš tiesų - taip LABAI LABAI reikia, ir gal to 100 000 nereiks? Gal tada pagalvotumėt - O, gi iš tikrųjų visai nieko dar ta situacija wink.gif Maža ką...
Gal ir nepadės mano postringavimai...
Nes pagalvojus, jei galvojat apie didesnį butą, tai remonto jum nereik, pinigai į balą, ar apie tą didesnio buto remontą kalbama?

p. s. buvau surašius viską su kreipiniu "tu", paskui prisiminiau, kad kreipėtės į mane "jūs", perrašiau, o pas mane tai toks bzikas - "jūs" sakau tik žmonėms, kurių žiauriai nekenčiu... Kaip ten, būtina ateity kreiptis "jūs"?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 29, 16:15)

taip, jie formuojasi pamazu, bet kai nusprendem taupyt ir kirpom tas nebutinasias islaidas grieztai, o jums vis saves pagailsta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 03 29, 16:35)
taip, jie formuojasi pamazu, bet kai nusprendem taupyt ir kirpom tas nebutinasias islaidas grieztai, o jums vis saves pagailsta  tongue.gif

man tai iš šono nelabai matosi, kur pas mergioną tos nebūtinosios išlaidos ax.gif
gal dar per menkai įsigilinau... nu nebent pramogos, bet tai jas nukirpus vis tiek į išsvajotus 3000 nesueinama... telefonas dar - ten gan tikrai kažkas kažką chimyčina, būdinga šiais laikais, mamai šast ir pakeitė interneto bitės planą į brangesnį, jos nepainformavę, ir sąskaitėlė du mėnesius iš eilės vietoj 29 litų buvo 89 - normaliai... Išsikoliojo, išsiaiškino, nuskaitė tuos pinigus, bet apskritai - išdarinėja matyt jie tokius fintus...

o man reik su savo skleroze nepamiršt ryt nukulniuot į omnitelį ir irgi planą pasikeist, kad vietoj 110-150 litų liktų padorūs 50... +11 "nemokamų' valandų... Manau, jau bus šis bei tas.
Atsakyti
praejusioj ir sioj temoj jau buvo ne karta sakyta kokios islaidos dar gali buti mazinamos, o jus trukt uz vadziu ir vel nuo pradziu biggrin.gif niekas nei uz viena prioritetu nesudelios ir atsisakyti kazko neprivers, bet tokiu atveju ir turim kiekvienas tokia situacija kokios norim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 29 kovo 2011 - 15:58
nu nežinau, kas ten už kokių vadžių trauko... mergiona bando išlaidas mažint kažkokiu ten būdu, kad kol kas kaip suprantu, ne viskas pavyko, o kuo toliau, tuo pavyks daugiau,

o aš dar nieko nebandžiau, bet tiksliai žinau, ką reikės sumažint ir sumažinsiu - ne pirmas ir turbūt ne paskutinis kartas smile.gif buvo, kai gyvenom ir taupėm, taip atsirado sodyba, paskui dar šis bei tas atsirado, dabar kai nereikėjo, kad kas atsirastų - netaupėm, o dabar atsiras darželis - tai reik vėl pataupyt... nu ir šiaip nenumatytiem atvejam. Kodėl gi ne.
Atsakyti