Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos IV tema

QUOTE(Dajulita @ 2011 04 10, 21:52)

O kada reikia nuo ligų pradėti gelbėti? Kai tik sudygsta ar vėliau. Šiaip niekada nieko aš joms nedarydavau, bet baisu, kad nesusirgtų  blush2.gif

Kadangi aš chemijos nenaudoju, tai pasirodžius raudoniems vabaliukams-su dilgėlių antpilu purškiu.
Atsakyti
Ir padeda? Kažkokie sveikuoliai pas jus tie vabaliukai blink.gif Pernai pas mane jie net decio neišsigando - purškiau kažkokiu kitu chemikalu - neatsimenu pavadinimo. Nuvažiavau pas "chemikalistus" - sako, reikia jau keist nuodus - atsparios rūšys išsivysto blush2.gif O kad dilgėlių išsigąstų - tai jau tikrai naujiena.
Aš tabako nuoviru purkšdavau - bet daugiau terlionės. Čia kitiems augalams - lelijų tada dar neturėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 04 10, 22:52)

O kada reikia nuo ligų pradėti gelbėti? Kai tik sudygsta ar vėliau. Šiaip niekada nieko aš joms nedarydavau, bet baisu, kad nesusirgtų  blush2.gif

O aš chemiją gėlėms naudoju ir puikiai gėles saugo- actara, decis ir previkuras ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dajulita @ 2011 04 10, 23:03)

Aš tabako nuoviru purkšdavau - bet daugiau terlionės.

drinks_cheers.gif Aš taip pat tam neturiu laiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 04 10, 22:03)
Ir padeda? Kažkokie sveikuoliai pas jus tie vabaliukai  blink.gif

Padeda.
Atsakyti
mergikės, patarkit nemokšai..
Įsigijau lelijų, dauguma jau padygusios. Susodinau kol kas į indelius, nes neturiu supratimo, ar negali jos nušalti doh.gif Dalis lelijų - 'oriental'. Ar nesukus galvos išsodint į lauką, ar palaikyt indeliuose iki geresnių orų? Keik joms dėgmės tuose indeliuose reik? Nedaug turbūt g.gif
Tos, kurias iki šiol turėjau, be vargo auga lauke, dėl jų niekad galvos nesukau. Bet va apie šitas rytietiškas nežinau kaip tupinėti blush2.gif
Atsakyti
Na, aš nepiselistė šiuo klausimu, bet mėgstu bandymus blush2.gif Maximoj iš didelių dėžių po vnt prekiauja kalijomis, lelijomis, kardeliais ir jurginais.
Susigundžiau lelijomis. Gumbai neišdžiūvę, ne tokie kaip perkant fasuotas. Standūs. Truputį padygę. blush2.gif Nupirkau 5 vnt. Susodin au į vazoną - pastatysiu ant terasos. O rudenį - dirvon. Manau - pavyks. Vienais metais pirkau žydinčias. Tiksliau jau mirštančias - paėmiau pora vazonėlių - dabar gražiausiai lauke auga ir džiugina žiedais.
Kaip manot - pavyks mano bandymas.
O jei pavyktų - tai dar įdomiau - neaišku kokia staigmena laukia ax.gif Žinoma - tai gali būti ir nusivylimas smile.gif
Atsakyti
Pernai dalį lelijų sudaiginau namuose vazonuose,o paskui persodinau į lauką.Labai vargau su vamzdeline lelija,nes pasodinta į dirvą visai nedygo,o gumbas pradėjo pūti.Teko iškasti gumbą ir nešti daiginti į kambarį.Šiemet visos naujai įsigytos keliaus į vazonus
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 04 11, 09:53)
mergikės, patarkit nemokšai..
Įsigijau lelijų, dauguma jau padygusios. Susodinau kol kas į indelius, nes neturiu supratimo, ar negali jos nušalti  doh.gif Dalis lelijų - 'oriental'. Ar nesukus galvos išsodint į lauką, ar palaikyt indeliuose iki geresnių orų? Keik joms dėgmės tuose indeliuose reik? Nedaug turbūt  g.gif
Tos, kurias iki šiol turėjau, be vargo auga lauke, dėl jų niekad galvos nesukau. Bet va apie šitas rytietiškas nežinau kaip tupinėti  blush2.gif

Oriental ne visada patinka mūsų šaltos žiemos - geriau iškasti ir laikyti vėsioje vietoje (dėl šios priežasties jų ir neauginu blush2.gif ) Jei daigeliai visai maži, galima ir į lauką sodinti - gal jau šalnų nebus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Dajulita @ 2011 04 11, 20:36)

O jei pavyktų - tai dar įdomiau - neaišku kokia staigmena laukia ax.gif Žinoma - tai gali būti ir nusivylimas  smile.gif

Žinoma, kad pavyks smile.gif Lauksime "nežiniukų" žiedų foto mirksiukas.gif
Atsakyti
jediara ,kokia chemija naudojate sužinojome ,gal pasakytumete kokiom trąšom trešti lelijas.Jūsų kiek mačiau ,labai gražios lelijos
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 04 11, 21:36)
jediara ,kokia chemija naudojate sužinojome ,gal pasakytumete kokiom trąšom trešti lelijas.Jūsų kiek mačiau ,labai gražios lelijos

Ačiū 4u.gif
Rudenį ir pavasarį pabarstau pelenais. Savaitgalį barstysiu ilgai tirpstančiomis trąšomis Hidrocomplex, vėliau tręšiu dilgėlių "ištrauka" ir Schultz trąšomis žydinčioms gėlėms ax.gif
Atsakyti
O ne per slapia zeme, kad kazkuom laistyt g.gif ??? Man atrodo, kad dar bent koki menesiuka- pusantro reiktu palaukt, nes vistiek ir vel lietu zada.... Ar tai neturi tam reiksmes blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 11, 19:45)
Ačiū 4u.gif
Rudenį ir pavasarį pabarstau pelenais. Savaitgalį barstysiu ilgai tirpstančiomis trąšomis Hidrocomplex, vėliau tręšiu dilgėlių "ištrauka" ir Schultz trąšomis žydinčioms gėlėms  ax.gif

didelis dekui 4u.gif Auginu lelijas treti metai ,bet mano tokios "bloznos" ,kad šiais metais pavaišinsiu jas trąšom.Šiandie pažiūrėjau ,kai kurios jau kiša nosis ,bet taip šalta ,gal nesušals
Atsakyti