Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

QUOTE(Biancca @ 2011 04 03, 20:22)
Velniškai stiprus romanas, tikriausiai vienas iš geriausių, skaitytų šiais metais. Pabaigiau skaityt jį prieš kelias dienas, ale kad vis mintimis sugrįžtu...
Knygos neskaičiau, bet mačiau filmą, kuris labai patiko ir taip pat stipriau grybžtelėjo per jausmus. Patarčiau ir tau pažiūrėt filmą, manau patiktų, kad jau knyga sukėlė tokias emocijas.
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 04 03, 20:27)
Knygos neskaičiau, bet mačiau filmą, kuris labai patiko ir taip pat stipriau grybžtelėjo per jausmus. Patarčiau ir tau pažiūrėt filmą, manau patiktų, kad jau knyga sukėlė tokias emocijas.

Apie filmą nieko nežinojau. bigsmile.gif Ačiū, ieškosiu jo, kai knygos sukelti įspūdžiai susigulės į stalčiukus galvoje. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 04 03, 20:35)
Apie filmą nieko nežinojau. bigsmile.gif Ačiū, ieškosiu jo, kai knygos sukelti įspūdžiai susigulės į stalčiukus galvoje. mirksiukas.gif

filmas visai šviežias, dabar berods Kino pavasario programoje rodomas. Geras, nesugadino knygos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 03, 07:40)
Aš važiuoju į pajūry, įsibrausiu į meet'ą nekviesta  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nejuokau taip "rimtai". biggrin.gif Dar kitąkart patikėsim.

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 04 03, 17:57)
Laba biggrin.gif

Meet'as super thumbup.gif

SS santrauka kaip pirštu į akį, aš šįkart buvau geroji knyginė samarietė: kam knygą paskolinau, kam dovanojau, kam atidaviau. Bet ir pati nelikau ant ledo, gavau už knygą Doriforės pakabukų. Grįžus dar kartą apžiūrėjau, tai noriu paklaustit, kokią rusišką knygą tiems rudiems, Dori, panaudojai? biggrin.gif Pasirodžiau ir savo itališką ir iš sobieskos gautus skirtukus. rolleyes.gif

Ačiū, linamog, už paskolintą "Pameistrį". Tikiuosi man nepaliks tokio įspūdžio kaip SS.
Atsakyti
Fatimaallaa, sveikatos tavo vaikui 4u.gif

Specialiai Fatimaallaai smile.gif (aišku, ir kitoms, kurioms tai įdomu).
Ateinu su jau perskaityta ta Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų" vieta, apie kurią žadėjau pareikšti savo nuomonę. Tiesą sakant (o gal iš dalies ir dėl to, kad ką tik perskaičiau tą vietą) jaučiuosi labai sukrėsta ir šokiruota tokios Saramago interpretacijos blink.gif Sakyčiau, ji labai drastiška ir man, kaip katalikei, visai nepriimtina. Nors pripažįstu, kad jeigu nebūčiau tikinti, logikos joje gal ir įžvelgčiau (netgi labai nemažai logikos). Viskas buvo daugmaž gerai iki to aprašyto Dievo, Jėzaus (ir Velnio greta jų) pokalbio valtyje... O tada pastatytas kortų namelis ir sugriuvo unsure.gif
Esu jau visai į pabaigą su knyga, rytoj, o gal net dar šįvakar ją pabaigsiu. Buvau pasižymėjusi šokių tokių minčių, planavau rašyti atsliepimą. Bet ...tos „vietelės“ atmušo man rankas ir atėmė tokį norą...
Kaip grožinės literatūros kūrinys, kupinas filosofinių poteksčių ir verčiantis karts nuo karto sustoti skaityti bei pamąstyti, be abejonių ši knyga aukščiausio lygio, ypatingai stipriai ir labai įtaigiai parašyta. Bet visgi pasiliksiu prie nuomonės, kad tikintiesiems ji gal nelabai rekomenduotina cool.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 04 03, 19:22)
Sveikuolės,
Atidundu su atsiliepimu. biggrin.gif
Perskaičiau Kazuo Ishiguro "Neleisk man išeiti".

Labai puikus atsiliepimas 4u.gif Dar labiau sustiprino mano norą ją perskaityti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(daite @ 2011 04 03, 20:48)
Ačiū, linamog, už paskolintą "Pameistrį". Tikiuosi man nepaliks tokio įspūdžio kaip SS.

Nebepamenu blush2.gif , o SS ji nekokį įspūdį paliko? unsure.gif
Nors man ji irgi pasirodė šiaipsau. Po jos nesu tikra, ar skaitysiu kitas Tess Gerritsen knygas. Bent jau pirkti jų tai tikrai neskubėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 03 balandžio 2011 - 20:50
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 03, 20:52)
Tiesą sakant (o gal iš dalies ir dėl to, kad ką tik perskaičiau tą vietą) jaučiuosi labai sukrėsta ir šokiruota tokios  Saramago interpretacijos   blink.gif  Sakyčiau, ji labai drastiška ir  man, kaip katalikei, visai nepriimtina.

Suintrigavai. bigsmile.gif Įdomu, koks būtų mano tolerancijos/ supratimo laipsnis... Gal greitu laiku ir man verta imtis ją skaiyti, jau buvau apie tai pagalvojusi, kai pati parašei, kad paėmei knygą į rankas.

Apie "Pameistrį" SS tikrai nekaip atsiliepė... Kažin kaip luizianai ta knyga rusų kalba pasirodė, g.gif mat aš pati "Chirurgą" ir "Kaulų sodą" skaičiau angliškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 03 balandžio 2011 - 20:58
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 04 03, 20:02)
Linamog, atkasiau kuri King'o knyga man kėlė asociacijas su plunksnom biggrin.gif ogi "Sapnų gaudyklė" biggrin.gif Ar esi ją skaičiusi? Patiko/nepatiko? Gal dar kuri skaitėte šią King'o knygą? rolleyes.gif

As Kinga skaiciau visa lietuviu kalba ir viena apysaka rusiskai. cool.gif
Nebloga knyga, dvieju tomu, bet nera is tu paciu paciausiu. 8/10
QUOTE(daite @ 2011 04 03, 21:48)

I sveikata, o SS nelabai ji?
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 04 03, 20:55)
Suintrigavai.  bigsmile.gif Įdomu, koks būtų mano tolerancijos/ supratimo laipsnis... Gal greitu laiku ir man verta imtis ją skaiyti, jau buvau apie tai pagalvojusi, kai pati parašei, kad paėmei knygą į rankas.

Tai kad čia gal ne apie toleranciją kalba eina, čia , mano suvokimu, kaip ir prieštraujama krikščioniškoms tiesoms. Konkrečiai eina kalba apie tai, dėl ko Jėzus turėjo prisiimti auką, kokia viso šito prasmė. O plius kai dar prasidėjo Dievo pasakojimas Jėzui apie tai, kas seks po šio aukojimosi blink.gif (tūkstančiai kankinių, Kryžiaus žygiai, eretikų deginimas ir t.t). Nieks juk nesako, kad to nebuvo, bet manau, kad visa tai buvo daroma žmonių rankomis ir jų pačių sprendimu (ir jei, pagalvojus giliau, nebūtinai vien dėl tikėjimo, labiau gal dėl valdžios ir pinigų troškimo, pridengto tikėjimu). Kaip ir pačioje knygoje buvo rašoma (manau, kad taip tikrai ir yra), Dievas negali žmogaus priversti pasirinkti elgtis vienaip ir kitaip, sprendimo teisė, kuriuo keliu eiti, visgi palikta pačiam žmogui. Ieva su Adomu juk irgi nepaklauso Dievui - akivaizdus pavyzdys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 03 balandžio 2011 - 21:06
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 03, 21:05)
Tai kad čia gal ne apie toleranciją  kalba eina, čia , mano suvokimu, kaip ir prieštraujama krikščioniškoms tiesoms.

Aišku, kadangi nežinau kokrečios situacijos, todėl ir įdomu pasidarė, kas iššaukė tokią tamstos reakciją. Bet, žinoma, geriau kartą pačiai perskaityti, nei šimtą kartų (šiuokart be siužeto) tai aptarti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 04 03, 21:19)
Aišku, kadangi nežinau kokrečios situacijos, todėl ir įdomu pasidarė, kas iššaukė tokią tamstos reakciją. Bet, žinoma, geriau kartą pačiai perskaityti, nei šimtą kartų (šiuokart be siužeto) tai aptarti.  4u.gif

Visiškai teisingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 03, 19:52)
Fatimaallaa, sveikatos tavo vaikui 4u.gif

Specialiai Fatimaallaai smile.gif (aišku, ir kitoms, kurioms tai įdomu).
Ateinu su jau perskaityta ta Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų" vieta, apie kurią žadėjau pareikšti savo nuomonę. Tiesą sakant (o gal iš dalies ir dėl to, kad ką tik perskaičiau tą vietą) jaučiuosi labai sukrėsta ir šokiruota tokios  Saramago interpretacijos  blink.gif  Sakyčiau, ji labai drastiška ir  man, kaip katalikei, visai nepriimtina. Nors pripažįstu, kad jeigu  nebūčiau tikinti, logikos  joje gal ir įžvelgčiau (netgi labai nemažai logikos). Viskas buvo daugmaž gerai iki to aprašyto Dievo, Jėzaus  (ir Velnio greta jų) pokalbio valtyje... O tada pastatytas kortų namelis ir sugriuvo unsure.gif

dėkui 4u.gif
Mane irgi šokiravo ši vieta. Bet kadangi esu tikinti, bet filosofuojanti ir į viską norinti pažvelgti kitaip, man jo argumentai pasirodė įtikinami. Bet dabar kai jau viskas susigulėjo į viską žiūri kiek kitaip, daugiau tiesos pamatau, daugiau logikos randi visuose jo pasakymuose, nei vos tik perskaičius.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 04 03, 21:40)
dėkui  4u.gif
Mane irgi šokiravo ši vieta. Bet kadangi esu tikinti, bet filosofuojanti ir į viską norinti pažvelgti kitaip, man jo argumentai pasirodė įtikinami. Bet dabar kai jau viskas susigulėjo į viską žiūri kiek kitaip, daugiau tiesos pamatau, daugiau logikos randi visuose jo pasakymuose, nei vos tik perskaičius.

Aš tai abejoju, ar pakeisiu savo nuomonę. Toks Dievas, su tokiu požiūriu, koks pavaizduotas Saramago knygoje man būtų nepriimtinas. Tikiu į kitokį Dievą (kur kas humaniškesnį ir gailestingą).
Manau, kad laisvamaniams, ateistams Saramago versija turėtų netgi labai tikti.

Šiaip knygoje išties buvo Saramago interpretacijų, detalių, kurios man pasirodė įdomios, labai įstrigo (nors Biblijai jos irgi prieštarauja).
Pvz. Juozapo poelgis (tiksliau jo neveiklumas) Beatliejuje (dėl kurio vėliau iki mirties jį kankino savigrauža, kaltės jausmas, ir kad tas kaltės jausmas perėjo jo sūnui Jėzui). Taip pat Jėzaus jausmai, santykiai su Marija Magdaliete (sakyčiau, labai gražiai, pakankamai korektiškai atvaizduoti).
Beje, tas Juozapo poelgis man davė peno pamąstymui, kaip pati jo vietoje būčiau pasielgusi. Įtariu, kad visgi būčiau pasielgusi taip pat, nors ir kaip niekingai tai skambėtų unsure.gif

Atsakyti