Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

QUOTE(muminukas @ 2011 03 30, 17:55)
ką perki?  bigsmile.gif Sližio albumą užsisakiau ir kolegės prašymu Būk vyras.

oooo pavydziu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 30, 08:45)
Kas domitės Bookerio premija. Tai jau šiandiena paskelbti 13-lika finalistų, kurie pretenduoja laimėti Man Booker International titulą. O finalistai yra šie autoriai:

Aš esu skaičiusi keletą Rotho kūrinių ir du Tyler romanus. Kadangi man jie abu patiko, tai ir norėčiau, kad kuris nors laimėtų.
O Tyler lietuviškai yra dar viena knyga- "Žemiškos gėrybės".

QUOTE(Masako @ 2011 03 30, 09:50)
Taigi perskaiciau vakar Selmos Lagerliof trilogija  „Liovenšioldų Žiedas/Šarlota Liovenšiold/Ana Sverd“

Smagu, kad patiko. smile.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 30, 11:29)
Peter Høeg "Tylioji mergaitė"

Pirma jos norėjau, tai dabar norėsiu dar labiau. Kad tik ji mažiau knygyne kainuotų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 30, 16:55)
ką perki?  bigsmile.gif aš Sližio albumą užsisakiau ir kolegės prašymu Būk vyras.

Filomenos Taunytes knygas, kuriu neturejau ir dar sita ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 03 30, 14:33)
Tau.Mona neima  smile.gif

Gerai thumbup.gif ,tada per az susirasysim,as dar paziuresiu,kurias Vargo knygas turiu ir duosiu tau zinia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2011 03 30, 16:31)
Laba diena  4u.gif
Labai mėgstu skaityti  wub.gif  Kaip ir norėčiau prisijungti prie jūsų, tačiau man tik 13 metų. Skaitau aš įvairias knygas, bet labiausiai traukia romanai (tikriausiai dėl to, kad ir mamai patinka), o šiaip mielai skaitau paaugliams skirtas knygas, tiek fantastiką, tiek nuotykius...
Tai ar priimsite mane "mažę" į savo būrį? biggrin.gif

na, manau, kad priimsim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 03 30, 18:41)
na, manau, kad priimsim  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Tai vat, dabar aš skaitau Timothée de Fombelle "Tobis Lolnesas 1.Tarp žemės ir dangaus"
Šios knygos pradžia truputėli nuobodoka, bet dabar aš jau skaitau maždaug knygos vidurį, tai įdomu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 03 30, 15:56)
oooo pavydziu  rolleyes.gif

galbūt kada nors ir didesnė nuolaida bus, bet TA retai jas siūlo, susigundžiau ax.gif paskutinė prabangos prekė iki birželio vidurio biggrin.gif nebent dar Shakira atvažiuotų, bilietą per negaliu pirkčiau smile.gif
Papildyta:
beje, LEEja, Buračo albumo straipsniuose jo gimimo datos skirtingos - liepos ir rugpjūčio mėnesiai gimęs. matei?
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2011 03 30, 17:03)

Bus įdomu, kaip tau ji patiks.

user posted image
Aneta Anra "Katinas Temzėje"

19-metė Gabrielė, turtingų tėvų išlepinta dukrelė, prieš pradėdama studijas vasarai išvyksta į Londoną. Ten ji bando (nelabai sėkmingai) susirasti kokį darbelį, susitinka su senais draugais ir susipažįsta su naujais žmonėmis, tiek įdomiais, tiek visiškai nuobodžiais.

Siužetas visiškai paprastas, nieko ypatingo, atrodo, nevyksta, tačiau skaityti buvo įdomu. Pirmiausia dėl pagrindinės herojės. Priešingai daugumai, kaip ji pati vadina, lietuvių "kaimiečių", nelegaliai vargstančių "stroikėse" (veiksmas vyksta 1999-aisiais), ji apie tokį darbą net pagalvoti nenori, nes motina "įkalė į galvą, kad dirbti aptarnaujančiame personale- blogiausia, kas tik gali nutikti". Į bet kokius nepatogumus reaguoja kaip "princesė ant žirnio" ir iš aukšto žiūri į "žemesnius už save". Tuo pačiu ji labai protinga, pastabi ir apsiskaičiusi, vis cituojanti savo mylimus Bulgakovą ar Kamiu. Jos snobiškas požūris kartais truputį piktino, kartais juokino, tačiau man buvo visiškai suprantamas.

Be to, knyga parašyta tikrai gerai, lengvu ir gražiu stiliumi, ir visai nenuobodi. Tiesa, nevisiškai sutinku su žodžiais, kad šis romanas- "tai kelionė į save, savo esmės ir savasties ieškojimas". Nelabai aš tuos ieškojimus įžvelgiau. Man tai buvo tiesiog nedidelė laiko atkarpa iš jaunos merginos gyvenimo- nelabai ypatinga, bet verta užrašymo ir skaitymo.

Taip pat perskaičiau Karin Alvtegen "Kaltė". Ir ką galiu pasakyti- man visai nepatiko. Gal per daug tikėjausi, prisiskaičiusi įvairiausių pagyrų, bet man ši knyga pasirodė labai silpna, tiek detektyvine linija, tiek psichologiniu aspektu. Skaityti buvo neįdomu, kažkiek sudomino tik maždaug nuo 200-ojo puslapio. Veikėjai taip pat visai neįdomūs ir kažkokie netikri. Labai kliuvo ištisos pastraipos sakinių be veiksnio. Ir nuolatinis sakymas apie pagrindinę moterį "ta velnias". Tiesą sakant, nepatiko pats knygos rašymo stilius. Dar galėčiau prisikabinti ir prie siužeto, bet susilaikysiu.
Labai norėčiau sužinoti, kuo ši knyga patiko ją girusioms.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 30, 07:45)
    * Amin Maalouf (Lebanon)
tik vienintelio šio knygą skaičiau- Baltazaro klajonės blush2.gif bet man tikrai patiko thumbup.gif
QUOTE(Masako @ 2011 03 30, 08:50)
Eik tu sau - uzpavydejau net tau... rolleyes.gif Univero laikais, ane? O daug teko skaityti svediskos literaturos? Cia buvo privaloma?
Portugalijos karaliu turiu, skaiciau drinks_cheers.gif
privaloma buvo ištraukas skaityti, bet aš gi knygomanė, tai savarankiškai ėmiau ir skaičiau blush2.gif o Portugalijos karalių perskaityti buvo privaloma ir privaloma buvo lyginti vertimus..beje, kaip tau lietuviškas vertimas? žinai, ms kai lyginom, net mūsų vidutinio gabumų studenčių savarankiški vertimai buvo geresni už tos vertėjos 4u.gif beje, man pasisekė, nes aš Švedijoje aplankiau ir Selmos Lagerlöf gimtinę, jos namą ir net leido pasėdėti krėsle, kuriame ji sėdėdama rašė tongue.gif lotuliukas.gif
pažiūrėkit, kaip ten gražu http://www.marbacka....innesgarden.php Gaila, tada buvau labai jauna ir per mažai prisifotografavau unsure.gif
beje, mano svajonė, nuvažiuoti į Astridos Lindgrend personažų miestelį bigsmile.gif
QUOTE(laTulipe @ 2011 03 30, 15:31)
įdėta mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif

Naujokei, prisijungus 4u.gif aišku, priimsim 4u.gif tu- Š A U N U O L Ė, kad skaitai 4u.gif pagirtina ir šaunu yahoo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 30 kovo 2011 - 17:24
QUOTE(eliss @ 2011 03 30, 16:26)

Dabar ,turbūt,imsiu Marininos detektyvą g.gif

Mano drauge drinks_cheers.gif bigsmile.gif As irgi imsiu tuoj Marininos Ledinis lyg vadinasi g.gif O tu koki? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 30, 19:09)
galbūt kada nors ir didesnė nuolaida bus, bet TA retai jas siūlo, susigundžiau  ax.gif paskutinė prabangos prekė iki birželio vidurio  biggrin.gif nebent dar Shakira atvažiuotų, bilietą per negaliu pirkčiau  smile.gif
Papildyta:
beje, LEEja, Buračo albumo straipsniuose jo gimimo datos skirtingos - liepos ir rugpjūčio mėnesiai gimęs. matei?

nemaciau - einu paziuret biggrin.gif
akurat.
parasiau Makselienei smile.gif)) aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 30 kovo 2011 - 17:32
Naujokei :4u:Smagu, kad dar yra jaunu skaitanciu knygas zmoniu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fairyland: 30 kovo 2011 - 17:29