Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas nutrauktu pieneliu

QUOTE(Renule @ 2012 07 26, 14:46)
Vakar maniškiui sukako 6 mėn. smile.gif  4u.gif Mano pienuko visiems kartams nebepakanka, 1-2 k. primaitinu mišinuku. Košių dar neragaujam, bet jau pradedam apie jas galvoti biggrin.gif Svorio vaikinas priauga pakankamai (prieš nepilną mėn. svėrė 9 kg), tad neskubu...

Gal kuri jau buvote išvykusi prie jūros? Mes audžiam mintį ten nuvykti, svarstau, kaip reiks suktis su pieno nutraukinėjimu. Teks palapinėj, matyt, tai daryt biggrin.gif
Ir kuo arčiau jūros reiktų apsigyventi, nes visą dieną su mažiuku sunku tik paplūdimy išbūti... O dar buteliukų plovimas, pieno nutraukinėjimas...Bet labai norisi prie jūros smile.gif Ypač mūsų dičkė nekantrauja... 

Kaip Jūs gyvuojate? Ar važiuojate su mažiukais į pajūrį? Kaip sukatės?

Mes prie juros nuo 5 sav vazinejam, bet kadangi gyvenam nuomojamam name, tai bedos su nusitraukinejimu atkrenta blush2.gif
ir dabar jau savaite sedim, maziu kasdien vonelej lauke maudom, i pruda kisam, ryte priskinu avieciu ir sutrinu i kosyte...vaikas atkuto nerealiai, toks paauges atrodo, ir stojasi laisvai ( mums dar ner 8 men).
o i papludimi tik pora kart ir veziau ji, gaila kazkaip per karscius maziuko..na bepigu man, kai sodyboj nuomojames, kur ir pliazo nereik smile.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos wink.gif
Jugiuosi ir aš į jūsų gretas. Jomajo kaip biesina mane tas nusitraukinėjimas, greitai persilaužėt?

Istorija mūsų labai paprasta:
mažiukas gimė su savo principais, neima mano krūties nors tu ką, spjauna ir viskas. Ligoninėje maitinau su švirkštu - tinka. Namuose pabandžiau nusitraukti ir maitinti iš buteliuko - tinka. Ant krūties užsidedu antspenį - tobula! Valgo. Bet labai trumpai.. Matyt supranta, kad bandau apgauti arba tiesiog tingi žysti. Isterijos prasideda. Tada nusitraukiu, buteliuką į burnytę ir vėl viskas gerai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Voveryyte @ 2012 07 27, 13:50)
Mes prie juros nuo 5 sav vazinejam, bet kadangi gyvenam nuomojamam name, tai bedos su nusitraukinejimu atkrenta  blush2.gif
ir dabar jau savaite sedim, maziu kasdien vonelej lauke maudom, i pruda kisam, ryte priskinu avieciu ir sutrinu i kosyte...vaikas atkuto nerealiai, toks paauges atrodo, ir stojasi laisvai ( mums dar ner 8 men).
o i papludimi tik pora kart ir veziau ji, gaila kazkaip per karscius maziuko..na bepigu man, kai sodyboj nuomojames, kur ir pliazo nereik  smile.gif
sekmes  4u.gif

Gyvenat netoli jūros? O tame name gyvenate vieni ar turite kaimynų?
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2012 07 28, 20:13)
Gyvenat netoli jūros? O tame name gyvenate vieni ar turite kaimynų?

Na nelabai toli - apie 500metru, bet ne miestu, o takuciu misko. O name yra kaimynu, bet atskiri dusai, tuoletai kambariuose, o virtuveje atskiri saldytuviukai. Aplinkui daug erdves, vieni kitiems nemaisom ir nepatiriu nepatogumu...
Atsakyti
nezinau ar i teisinga tema as pataikiau, bet susiduriau su problema.Pries pusantro menesio susilaukiau dvynuku, po keliu dienu supratau, kad mano mergaite nemoka zisti is kruties, ji ja suima, atrodo, kad zinda, bet pasverus - 0 gramu.Bandau pienuka nusitraukti ir maitinti, abiem pienuko ar taip ar taip neuztenka, dar ir misinuku primaitinu. Berniukas valgo ir is kruties.Ieskojau internete info, kokios to priezastys, kad mergaite nemoka zisti, bet radau tik tai, kad as per mazai stengiuos, ir t.t. kas mane istume praktiskai i depresija, kad as bloga mama.Pasidalinkite, prasau, savo nuomone. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Polina @ 2012 08 26, 15:11)
nezinau ar i teisinga tema as pataikiau, bet susiduriau su problema.Pries pusantro menesio susilaukiau dvynuku, po keliu dienu supratau, kad mano mergaite nemoka zisti is kruties, ji ja suima, atrodo, kad zinda, bet pasverus - 0 gramu.Bandau pienuka nusitraukti ir maitinti, abiem pienuko ar taip ar taip neuztenka, dar ir misinuku primaitinu. Berniukas valgo ir is kruties.Ieskojau internete info, kokios to priezastys, kad mergaite nemoka zisti, bet radau tik tai, kad as per mazai stengiuos, ir t.t. kas mane istume praktiskai i depresija, kad as bloga mama.Pasidalinkite, prasau, savo nuomone.  4u.gif

Tik nedepresuok-nemanau kad kiekviena dvynukų mama iš karto tobulai prižindo (ar nutraukia pakankamai) savo pieno. Pamažu įsivažiuos. Mano brolio šeimoj taip buvo, neišnešiotos dvynukės gimė nu ir ką, po lašą po lašą ir įsivažiavo sistema, nes žindimas ten jų buvo niekinis tik kad kažką pažįst. Nusitraukinėjo jinai, 8 mėnesius, pienuko pakako. O kad per mažai stengies tai jau čia madinga sakyt, kažkada mišinius kišo kaip panacėją dabar tą maitinimą, tiesiog įsivesk sistemą kad reguliariiai būtų ir tas berniuko žindimas ir nusitraukimas (gal išeitų tuo pačiu metu tai daryti, labai gerai stimuliuojasi tada pienukas geriau bėga). Vis pabandyk ir mažiukei pasiūlyt, o gal kada įvyks stebuklas ir pradės (.) valgyt, bet jei ne tai tik gink D savęs negraužk, ne vienas ir ne du vaikai taip padaro ir nieko tu jiems nepapūsi. Žodžiu aukit didučiai ir stiprėkit 4u.gif
Atsakyti
Polina, jums padeti gali realiai Savanores MAMA - MAMAI, zemiau pridedu kontaktu nuoroda:
Pasirinkit kur patogiau ir arciau , skambinkit ir derinkit pasimatyti ir realiai ivertinti kaip zindot ir kokiom pozom, TOKIUS REIKALUS REIKIA SPRESTI su nusimanciu zmogu, kuris supranta kaip zindyti dvynukus:
http://www.pradzia.org/mama-mamai-konsutacija-zindymas

o kad butu drasiau, nesenai forume rasinejo tokia NET, ji ZINDO TRYNUKUS[B], paskaitinekit jos mintis..zindyti imanoma net daugiau vaiku..sunku..na bet...tai to verta...reikia tik dirbti ir suprasti, kad lengva nebus, pakopijuoju jos mintis, viliuosi tai suteiks Jums stiprybes ir optimizmo:
Sveikos, dvejojau, ar pasisakyti, bet vis dėlto išdrįsau - pas mus trynukai todėl neišvengiamai maitinu du vienu kartu, o trečias eilėje. visi žinda skirtingai, dieną maitinu vienu kartu, naktį gulėdama po vieną pagal poreikį arba kartu jei norai sutampa. jiem du mėn. normalaus amžiaus, nors jau keturi kaip gimę (maitinu tris mėn. su viršum, nes iš pradžių jie nemokėjo ryti ir žįsti). stengiuosi glausti prie krūties kai tik nerimsta. neslėpsiu, tai atima visą mano laiką ir neišvengiamai reikia pagalbos-prašosi valgyti kas dvi val., maitinu visus apie valandą. gaila, neatradau dviejų vaikučių maitinimo pozos gulint, būtų palengvinimas nugarai. matu, kad viskas įmanoma jeigu neklausant įkyrių močiučių bumbėjimų. tiesa, nustebino pediatrės pozicija - jums vistiek tuoj neužteks pieno, galvokit apie mišinius. po mano argumento, kad vaikai naktį keliasi valgyt vieną kartą ji tuomsyk užsičiaupia. ir net pati nustebo, kad mano kraujo tyrimai geri smile.gif tačiau visada malonu klinikose išgirsti gydytojos džiugesį ir padrasinimą dėl maitinimo.

QUOTE(Polina @ 2012 08 26, 14:11)
nezinau ar i teisinga tema as pataikiau, bet susiduriau su problema.Pries pusantro menesio susilaukiau dvynuku, po keliu dienu supratau, kad mano mergaite nemoka zisti is kruties, ji ja suima, atrodo, kad zinda, bet pasverus - 0 gramu.Bandau pienuka nusitraukti ir maitinti, abiem pienuko ar taip ar taip neuztenka, dar ir misinuku primaitinu. Berniukas valgo ir is kruties.Ieskojau internete info, kokios to priezastys, kad mergaite nemoka zisti, bet radau tik tai, kad as per mazai stengiuos, ir t.t. kas mane istume praktiskai i depresija, kad as bloga mama.Pasidalinkite, prasau, savo nuomone.  4u.gif

Atsakyti
zinoma as ja dedu prie krutines, ir ji zinda, bet nieko neistraukia... veiksmas vyksta DE, taigi mane lanko akusere, mes su ja isbandem ir pozas, ir antspenius, bet kolkas jokio rezultato...laukiu ir viliuosi, kad ji sustipres ir pajegs istraukti, as tik apie pozicija norejau pasakyt, kad varo i nevilti toks kalimas prie kryziaus, kad jei primaitini misinuku ( graziausia ka perskaiciau, kad ji pavadino " naslaiciu maistu", vos neapsiverkiau), tai esi bloga mama verysad.gif
Atsakyti
Polina, 4u.gif
ir per skypę kuontaktuoti galima smile.gif
jei keikia pagalbos- sakyk mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos jungios ir as prie jusu... mazyliui menuo ir savaite, valgom mp is buteliuko. tos zaidimus pradejom praktiskai nuo antros sav. kai jau ant speneliu buvo nebe zaizdos o grioviai, toks jausmas kad dar pora maitinimu ir nusiims visas spenelis... kruties su anspeniu kavalierius neima niekaip, riekia visu balsu- kiek ir kokiu tik anspeniu neisbandem... zodziu intenyviai gydziaus, po to vel bandem imt kruti, lyg ir teisingai viska darom, kruti mazas ima, bet sutraisko tiesiog spenelius, o tada uzburtas ratas -vel dingsta pienas, skauda, stogas vaziuoja... dabar vel baigiu uzgydyt spenelius ir nezinau ka daryt bandyt dar syk ar jau nebe- tiesiog kantriai nusitraukinet... pienuko nusitaukiant kaip ir yra uztenka ir leliui ir uzsisaldymui... pradek vel duoti kruti vel ta pati istorija prasides jei nieko nesigaus verysad.gif
Atsakyti
keliais pasisakymais auksciau - dvynuku mamai, parasiau nuoroda, MAMA - MAMAI Savanores - apmokytos teikti pagalba ivairiais atvejais, kai su zindymu kazkas nesiseka.
pakopijuoju, rinkites kur jums arciau namu ir SKUBIAI skambinkit, nebijokit ir nesijauskit nepatogiai, bet bandykit kartu su labiau nusimananciu zmogum tai tvarkyt..

http://www.pradzia.o...tacija-zindymas

kaip po to pamineta zemiau, jei jus gyvenat ne LT, IMANOMA APIE TAI PASIKALBETI IR KAZKA SPRESTI PER SKYPE.

JIS JUK ZINDO PATS..gera galinybe tureti normalu zindyma ir konforta..vietoj tu buteliuku, ciulptuku ir visu kitu problemu, ka jie sukelia..

QUOTE(vegele @ 2012 08 28, 10:06)
sveikos jungios ir as prie jusu... mazyliui menuo ir savaite, valgom mp is buteliuko. tos zaidimus pradejom praktiskai nuo antros sav. kai jau ant speneliu buvo nebe zaizdos o grioviai, toks jausmas kad dar pora maitinimu ir nusiims visas spenelis... kruties su anspeniu kavalierius neima niekaip, riekia visu balsu- kiek ir kokiu tik anspeniu neisbandem... zodziu intenyviai gydziaus, po to vel bandem imt kruti, lyg ir teisingai viska darom, kruti  mazas ima, bet sutraisko tiesiog spenelius, o tada uzburtas ratas -vel dingsta pienas, skauda, stogas vaziuoja... dabar vel baigiu uzgydyt  spenelius ir nezinau ka daryt bandyt dar syk ar jau nebe- tiesiog kantriai nusitraukinet... pienuko nusitaukiant kaip ir yra uztenka ir leliui ir uzsisaldymui... pradek vel duoti kruti vel ta pati istorija prasides jei nieko nesigaus verysad.gif

Atsakyti
labas pupos uogos smile.gif kaip sekasi jusu leliukams? kaip jums su pienuku reikalai? po kiek valgot? po kiek nutraukiat? kaip nutraukinejimo procesas, po kaklu ar dar yra kantrybes? biggrin.gif mums sekasi gerai. pritraukiam apie litriuka. maze tiek nesuvalgo tai prisisaldem nemazai ir dar lieka tai duodam broliui gert smile.gif
Atsakyti