QUOTE(etoile @ 2011 04 07, 12:39)
Laba diena kepejeles,
Reikalinga labai skubi pagalba. Nagi susiminkiau pastiliaza (tortų dekoracijų lipdymui) (pagal Asseni) ir praktiskai negaliu su sita konsistencija nieko lipdyti....nes beprotiskai kimba prie ranku....nors pats pastiliazas jau gana kietas ir sunkus minkyti.....zinoma cukraus pudros ir krakmolo sunaudojau jau daug daugiau...nesuprantu kas negerai...is kur toks kibimas?????
kaip isgelbeti sita mase?
aciu uz jusu pagalba
As paskutinem dienom draugavau su pastilazu lipdymui ir draugavau ir pykausi

, kai ji pasidaraiu pagal recepta, cukraus pudros dadejau daugiau, bet mase buvo pakankamai minksta ir aiskus lipni, tada suverciau viska i plevele, apviniavau ir palikau, pusdieniui maziausiai, issitraukus pasipudruoji ir darbuojies liuksiskai.Dazyti ja bandziau dazus dedant i zelatina , viskas gavosi puikiai, paskui man reikejo ir baltos, tada pasidariau mase, pabrandinau o tada pradejau dazyt puse gabaliuko, va cia buvo visiskas fiasko

minkiau su dazais, lipo, vis dejau pudros, dejau pudros, na kol dazai pasiskirste paskui (uzsimirsau kad tai dariau) galvoju ai kad lipni reik pabrandint

suviniojau, palikau keliom valandom ir ka gamint gelytes, viskas luzta, trupa

tai nusprendziau kad ne mano diena ir kad kaltos
raudonos kalendorines dienos 
kita ryta pasiemu ta masyte vel bandau vel nieko, na tada jau supratau kad ji per sausa, visa trupejo.Pasiemiau balta gabaliuka iminkiau dazu, neziurint kad mase lipo prie ranku, isiminkiau gerai, rankas nusiploviau ir graziausiai pasidariau ka reikejo
Zodziu , mano isvada, kad i ja pudros reikia siek tiek daugiau, dabar tiksliai nepasakysiu kiek, bet kad mase butu kietesne , bet pakankamai lipni, tada ja suviniot ir bent pora valandu pabrandint.Isviniavus ji bus siek tiek lipni bet vos pasipudravus viskas gaunasi puikiai.
Nu ir prirasiau

bet gal kam pravers
Papildyta:
QUOTE(Reduke27 @ 2011 04 07, 14:30)
Mergytes, gal galit patarti kaip pasidaryti ruda masyte lipdymui be maistiniu dazu? Noreciau pabandyt lipdyti meskiukus. Su kakava, su sokoladu? Kokia masyte geriausiai tiktu? Ir kaip padaryti akytes gal turit ideju, neturitnt maistiniu juodu dazu
Aciukas
Tai gal darant pastilaza galima imaisyt kakavos visai nedaug

o akytes ar kur reikia juodos daryciau is juodo sokolado, na ne juoda bet beveik visvien
Bossi, grazus tortukai