Įkraunama...
Įkraunama...

NT kainos, diskutuojam toliau

Va va..ir mes kaip tik siuo metu perkam NT, tik ne buta o nama, nusideret pavyko labai nedaug, o ieskojom namo daugiau nei 6men, apvaziavom kruvas namu, bendravom su laaabai daug pardaveju ir nei vienas nenusileido daugiau nei 10k nuo skelbiamos pardavimo kainos...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 31, 13:39)
Didžioji krizė buvo 1998-aisiais, po to kainos labai ženkliai krito. Iki tol klestėjo kontrabanda, tada buvo auksinis laikotarpis tam ratui: "verslininkai", muitininkai, banditai ir pan.
Papildyta:
Aš asmeniškai laukiu NT mokesčio. Va.

g.gif Kaip tik esu girdejusi, kad veliau po 1997 m. buvo Rusijoje krize ar kazkas, ir zmones vel pradejo pirkti, nes bijojo prarasti santaupas, zinau, kad tevams siule uz toki buta gerokai didesnius pinigus nei kad dabar mes nusipirkom... paskui lyg 2002 m. buvo sunkus ekonomiskai, paskui atsigavimas, dabar krize, ir vel atsigavimas turetu buti...
Atsakyti
Dar citata: "Krizės pradžioje skubiai neparduotus butus pardavusios statybos bendrovės “Progresyvios investicijos” eksploatacijos vadybininkė Ina Soloveičik įsitikinusi, kad net atsargiai kalbančių mažųjų bankų prognozės dėl rinkos atsigavimo kitų metų antrąjį pusmetį yra pernelyg ankstyvos. “Iš tikrųjų mes ne tik niekur nekylame, bet ritamės žemyn ir vis dar risimės visus šiuos bei kitus metus, o būsto kainos liausis mažėti ir pradės kilti tik apie 2012–2013 m. Visi tie, kurie kalba apie kainų stabilizavimąsi jau šiemet ar juolab jų kilimą, užsiima paprasčiausiu populizmu – mėgina pakelti žmonėms nuotaiką. Bet ką čia gali pakelti, kai kone kas trečias darbingo amžiaus žmogus yra bedarbis, netgi vakar sėkmingai dirbę verslininkai negalvoja apie investicijas į būstą, jų tikslas – išmaitinti šeimą ir išlaikyti verslą”, – atvirai sako I.Soloveičik."

-----

Prieš NT bumą žmonės ir neturėjo tų pinigų, kai ėjo skolintis, skolinosi net pradiniam įnašui. Ką, pamiršote? Tokių buvo didžioji pirkėjų dalis. Kita dalis pardavė, spekuliavo NT, bet tai nebuvo masinis dalykas. O jūs manote, kad jei nebus kam skolinti, kai atlyginimai myzerni, bus kas perka? Už ačiū bankai nedalins, nebus tokių dalybų. Dabar atlyginimai sumažėję arba nedidėja, o išlaidos auga kiekvieną mėnesį. Kur tie "turtuoliai", kurie stoja į eilę prie NT objektų? Jų nėra.

O pardavėjų lūkesčiai, tai čia kitas dalykas. Lietuvis apsiš.. aukštielnykas, bet spaus kainą iki paskutiniosios, ką nežinot mentaliteto? Tik gyvenimo aplinkybės prispaudusios privers jas koreaguoti. O tos aplinkybės jau šiandien spaudžia: skolininkai su paskolomis, verslo bankrotai - skolos, augančios kuro kainos - važinėjimas į užmiesčio namus oho kiek pabrango, kt. momentai. Ir dar plius masinis nusiteikimas dėl pingančių kainų. Niekas nemano, kad jos kils. Tai tik laiko klausimas, kiek dar koreaguosis žemyn ir kada bus tas dugas, nes dugno dar nėra, tolo gražu.
Papildyta:
QUOTE(Tutikutė @ 2011 03 31, 13:44)
Va va..ir mes kaip tik siuo metu perkam NT, tik ne buta o nama, nusideret pavyko labai nedaug, o ieskojom namo daugiau nei 6men, apvaziavom kruvas namu, bendravom su laaabai daug pardaveju ir nei vienas nenusileido daugiau nei 10k nuo skelbiamos pardavimo kainos...

Nežinau kokiais kriterijais remiantis žvalgotės, bet aš pvz. žaidžiu su savais. Ir "mano" skelbimai vos ne kiekvieną mėnesį pinga mažų mažiausiai 10 000 lt. O galutinė kaina - derybų dalykas. Gal jūs derėtis nemokate? Tą reikia išmanyti, kai sakant Dievo dovana.
Atsakyti
http://dss.vgtu.lt/NTrinkapz.htm
cia, jei kam idomu apie ta krize Rusijoje ir su ja susijusias busto kainas Lietuvoje
Atsakyti
O as manau, kad koks laikmetis bebuvo ir koks bebus, vistiek visada yra aukso viduriukas.....buvo laikai, kai pigiai parduodavom ir pigiai pirkdavom, atejo laikai kai brangiai parduodavom ir brangiai pirkdavo ir vel keiciasi....niekada nebuvo taip, kad brangiai parduodam ir pigiai perkam (as cia ne apie vienetinius atvejus kai is nesuprantanciu bobuciu perka NT, bet globaliai kalbu) taigi mano manymu visada yra siokia tokia pusiausvyra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 31, 13:50)

Nežinau kokiais kriterijais remiantis žvalgotės, bet aš pvz. žaidžiu su savais. Ir "mano" skelbimai vos ne kiekvieną mėnesį pinga mažų mažiausiai 10 000 lt. O galutinė kaina - derybų dalykas. Gal jūs derėtis nemokate? Tą reikia išmanyti, kai sakant Dievo dovana.

mestelkit man kad ir i AZ savo skelbima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 31, 12:50)

O gal Jus parduot nemokat, kad taip mazinat kainas? bigsmile.gif O jeigu rimtai tai derybos yra toks neapciuopiamas dalykas kurio geriau nejudinti...be to ne as viena cia rasau, kad smarkiai nusidereti siais laikais beveik neimanoma.....dazniausiai del to, kad statyti bustai buvo pakilimo laikotarpiu ir aukstom medziagu bei darbu kainom, todel dabar pigiai parduoti butu labai dideli nuostoliai, taigi kuriu pardaveju bankai ziauriai nesmaugia tai tie ir laiko savo kainas, o tuos kuriuos uzsmauge tai jau viskas atimta ir parduota is varzytiniu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bigsmile @ 2011 03 31, 13:51)
http://dss.vgtu.lt/NTrinkapz.htm
cia, jei kam idomu apie ta krize Rusijoje ir su ja susijusias busto kainas Lietuvoje

Pasigedau butų kainų didmiesčiuose, kas mūsų diskusijai labai aktualu. Kainos pateiktos tik iki 1992 m. g.gif O kur dar nutylima, kad dauguma butų iki tol gaudavo už dyką, po to tik prasidėjo privatizacija ir pan. Daugiau nenagrinėjausi.

Tutikute, aš nieko nepardavinėju, gal ne taip perskaitei tongue.gif O kad derėtis žmonės nemoka, tai tik jų reikalas. Vadinasi jie visada permoka, nesvarbu ką pirktų.

Savo skelbimų nemėtau, tai yra mano medžioklės plotai smile.gif Bet galiu užtikrinti, kad jei medžioji akylai, tai labai lengva pastebėti manipuliacijas kainomis, kurias daro NT agentai, ir tikrąsias rinkos kainas, kurių nepaslėpsi po tomis manipuliacijomis.
Atsakyti
Aš dabar susimąsčiau-kad gal tikrai tie butai pinga, tik aš to nepastebiu,nes į pigesnius dairausi, kurie nepinga. Ir todėl man atrodo, kad tų butų tiesiog nėra.
Gal tiesiog reikia sulaukt, kol už 350-400 t. galėsim nusipirkt naujos statybos ( nuo 2000 m) neįrengtą butą Naujamiestyje ar arčiau centro. Jei, kaip Subjektyvi sako, krenta kainos po 10 000 per mėn., tai ne tiek ir daug reiks laukt smile.gif
Atsakyti
O kokios kvadratūros reikia?

Tam, kad nuspirkti pigiau, reikia padirbėti, skirti tam laiką. Nebūna taip, kad va atsivertei skelbimų puslapį ir patys patrauklūs pasiūlymai krenta iš dangaus. Ypač dabar, kai tokio pat lygio objektai parduodami ir už mln, ir už mažiau nei pusė mln. Ir tokių "čiūdų" yra. Todėl kad vieni jau susitaikė su situacija, o kiti dar miega žiemos miegu ir gyvena lūkesčiais.
Papildyta:
Ir dar pastebėjau, kad jūs labai kreipiate dėmesį į skelbimų kainas. Kodėl? Kas parašyta, tai dar nereiškia, kad litas į litą tiek kainuos. Galutinė kaina yra derybų objektas. Kodėl net NT agentai to paties objektą pardavinėja už skirtingą kainą, dirbtinai keičia kvaratūrą, neva parduoda skirtingus objektus. Vienu metu kainas sudeda ir po to gaudo, kas ant kokių užkibs. Mažu užkibs ant didesnės, va toks nieko nesusigaudantis.
Atsakyti
O mes sulaukem "savo " namuko. Kai ji ziurejome 2008m. kaina buvo 160 000 Lt. aisku cia Vilniaus raj. Bet parsidejo "krize" ir nebeemem paskolas. Palaike keleta meteliu, vel radome dar neparduota ta namuka. Ir siai dienai sutarta kaina 110 000lt. smile.gif ax.gif Ir kas juokingiausia, 2008m. ji vertintojai vertino 150 000Lt. Siuo metu max gali isspausti 100 000lt vertinima. Bet taip sunkiai smile.gif O nekilnojamo turto agentura si nama parduoda uz 140 000Lt. Absurdu absurdas doh.gif doh.gif zinoam dabar jau nuleido iki 120 000Lt tipo atpigino. Ir dar asko , kad nedidele kaina lotuliukas.gif Bet mes tiesiogiai su seiminyku susitareme, bet firmo isikisimo. thumbup.gif dabar esame visagalio banko valioje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 31, 15:22)
O kokios kvadratūros reikia?

Tam, kad nuspirkti pigiau, reikia padirbėti, skirti tam laiką. Nebūna taip, kad va atsivertei skelbimų puslapį ir patys patrauklūs pasiūlymai krenta iš dangaus. Ypač dabar, kai tokio pat lygio objektai parduodami ir už mln, ir už mažiau nei pusė mln. Ir tokių "čiūdų" yra. Todėl kad vieni jau susitaikė su situacija, o kiti dar miega žiemos miegu ir gyvena lūkesčiais.
Papildyta:
Ir dar pastebėjau, kad jūs labai kreipiate dėmesį į skelbimų kainas. Kodėl? Kas parašyta, tai dar nereiškia, kad litas į litą tiek kainuos. Galutinė kaina yra derybų objektas. Kodėl net NT agentai to paties objektą pardavinėja už skirtingą kainą, dirbtinai keičia kvaratūrą, neva parduoda skirtingus objektus. Vienu metu kainas sudeda ir po to gaudo, kas ant kokių užkibs. Mažu užkibs ant didesnės, va toks nieko nesusigaudantis.

Jau beveik metus skiriu tam laiko kiekvieną dieną, todėl tai jau nebėra, kad noriu " greit ir iškart". Per šį laiką teko bendrauti ne tik su agentais, bet ir su butų šeimininkais ( jei naujas butas, tai su įmone, nors kelis kartus buvom nusižiūrėję ir jau įrengtus butus), todėl kalbu iš patirties.
Kadangi nenorim imti paskolos, tad ieškom buto už tiek, už kiek galim sau leisti jį nusipirkt ( iki 400 000 su daline apdaila).
Atsimenu vienas vyras gyrė savo butą ( senos statybos) ir aiškino, kad už pigiau neparduos, nes " aš daug nenoriu, tik kad galėčiau pasistatyti namą už tą sumą".
O kita moteris : " kiekvieną dieną ateina apžiūrėt- parduosiu tiems, kurie bus pirmi". Pardavinėja dar dabar, o apžiūrinėjom birželio pradžioj.
Abu kainos nenuleidę iki šiol.
Net nežinau apie ką aš čia- tiesiog jau pavargau ieškoti buto.
Ieškom apie 67-80 kvadratų.

Atsakyti