Įkraunama...
Įkraunama...

NT kainos, diskutuojam toliau

QUOTE(donaa @ 2011 06 08, 15:20)
Stai, panasu, kad jau siais metais, norint isigyti busta su paskola, teks tureti minimum 15 proc. savo lesu.

http://vz.lt/straips...ai_bankams_bus3

Cia tik sveikintinas dalykas, kuo greiciau si istatyma isleistu tuo geriau. Nes kai reikes pradiniui inasui tureti maziausiai 40 stuku, tai daugelis norinciu isigyti svajoniu busta atkris. smile.gif Na nebent bandys imti vartojama paskola pradiniam inasui padengti. Na, bet cia man jau visai ziauru. ...
Ir dar, man labai patiko, kad LB siulys, kad bankai negaletu duoti paskolos, jeigu NT nepastatytas ir nepriduotas.
Atsakyti
Stai, panasu, kad jau siais metais, norint isigyti busta su paskola, teks tureti minimum 15 proc. savo lesu.

seniai to reikejo, juk negali pirkti NT, kai kisenej nieko neturi. Juk jei nori duonos nusipirkt, tai reikia bent pora litu turet. O va buta galejai ir nieko neturedamas "nusipirkt"
Atsakyti

Nemanau, kad sis istatymas ka nors esminiai pakeis, gal tik apdraus visiskus nevykelius nuo ju negalvojimo, nes ar galesi grazinti paskola turi pats spresti, o ne bankas. Krizes metais, nukritus kainoms daug sandoriu vyko uz savo lesas, pirko busta ir be paskolu. Vidutines busto paskolos praeitu metu lyg tai yra apie 150k, o pradiniu inasu reikeju didesniu (25-20%), dabar tik mazina.
Atsakyti
QUOTE(bigsmile @ 2011 06 08, 17:26)
Nemanau, kad sis istatymas ka nors esminiai pakeis, gal tik apdraus visiskus nevykelius nuo ju negalvojimo, nes ar galesi grazinti paskola turi pats spresti, o ne bankas. Krizes metais, nukritus kainoms daug sandoriu vyko uz savo lesas, pirko busta ir be paskolu. Vidutines busto paskolos praeitu metu lyg tai yra apie 150k, o pradiniu inasu reikeju didesniu (25-20%), dabar tik mazina.

kas perka uz savo lesas tai sis istatymas ju visai nelies biggrin.gif biggrin.gif geras istatymas, jeigu bus primtas is dalies taip smarkiai neleis pustis nt burbului, kuris akivaizdu , anksciau ar veliau vel pusis... zinant lietuviu goduma kainu viename lygyje niekas nelaikys. Rimtai nesamone , kaineturi jokiu pajamu pradiniam inasui, o moketi turesi 20 ar 40 metu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bmw720: 08 birželio 2011 - 17:36
Be abejo jis visiskai neaktualus, kas perka busta didziaja dalimi arba visiskai nuosavomis lesomis. Tokiu yra tikrai, bet manau mazuma.

O kas dvejojo ir tokiu pinigu neturi, gali paskatinti isigyti dabar.
Pvz. perki neirengta busta uz 350 tukst. Lt.
Minimum 52 500 Lt dalyvauji savo lesomis pirkime ir dar isirengimui ne viena desimti tukstanciu sumoki. Kam mazai, kam daug rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gigli @ 2011 06 08, 21:55)
Be abejo jis visiskai neaktualus, kas perka busta didziaja dalimi arba visiskai nuosavomis lesomis. Tokiu yra tikrai, bet manau mazuma.

O kas dvejojo ir tokiu pinigu neturi, gali paskatinti isigyti dabar.
Pvz. perki neirengta busta uz 350 tukst. Lt.
Minimum 52 500 Lt dalyvauji savo lesomis pirkime ir dar isirengimui ne viena desimti tukstanciu sumoki. Kam mazai, kam daug rolleyes.gif

jei 50000 daug perkant buta uz 350k tai ka jau kalbeti apie likusius 300k? o dar tiek pat palukanos? biggrin.gif vis del to geriau ziureti i koki uzsieni per pazistamus isvykti padirbeti ir kazkiek susitaupyti , dali pinigu juodiems laikams atsideti, jei neisgaletum paskolos moketi. Reikai tureti rezervu, o ne stacia galva nerti gilyn i bedugne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bmw720: 08 birželio 2011 - 20:18
Na ta "bedugnė" tai kiek šaržuotai pasakyta. Jei perki ne vienkartinį namuką ir realia dabartine kaina, būstą parduosi jei ne brangiau, tai bent už tiek pat. Žinoma, palūkanos nuplauks, bet taip pat nuplaukia ir lėšos, skiriamos nuomai. O neįgalinčių sumokėti pradinį įnašą nevykėliais nevadinčiau. Kai kurie jų šviežiai po studijų, jaunam žmogui turėti keliasdešimt laisvų tūkstančių yra kiek nerealu. Jei mano tėvai nebūtų plačiai atvėrę piniginės, savo būsto neturėčiau dar kelioliką ar net daugiau metų. Galbūt kelioliką metų už mane vyresni pareikštų, kad "vot aš pirkau už savo pinigus", bet aš per tuos kelioliką metų bankui išsimokėsiu nedirbdama antrarūšių darbų užsienyje. Tai kainuos palūkanas, tačiau tai mano mokestis už stabilų gyvenimą norimame būste čia ir dabar, o ne kada nors.

QUOTE(bmw720 @ 2011 06 08, 18:17)
jei 50000 daug perkant  buta uz 350k tai ka jau kalbeti apie likusius 300k? o dar tiek pat palukanos?  biggrin.gif  vis del  to geriau ziureti i koki uzsieni per pazistamus isvykti padirbeti ir kazkiek susitaupyti , dali pinigu juodiems laikams atsideti, jei neisgaletum paskolos moketi. Reikai tureti rezervu, o ne stacia galva nerti gilyn i bedugne

Atsakyti
QUOTE(varlyte96 @ 2011 06 09, 09:53)
Na ta "bedugnė" tai kiek šaržuotai pasakyta. Jei perki ne vienkartinį namuką ir realia dabartine kaina, būstą parduosi jei ne brangiau, tai bent už tiek pat. Žinoma, palūkanos nuplauks, bet taip pat nuplaukia ir lėšos, skiriamos nuomai. O neįgalinčių sumokėti pradinį įnašą nevykėliais nevadinčiau. Kai kurie jų šviežiai po studijų, jaunam žmogui turėti keliasdešimt laisvų tūkstančių yra kiek nerealu. Jei mano tėvai nebūtų plačiai atvėrę piniginės, savo būsto neturėčiau dar kelioliką ar net daugiau metų. Galbūt kelioliką metų už mane vyresni pareikštų, kad "vot aš pirkau už savo pinigus", bet aš per tuos kelioliką metų bankui išsimokėsiu nedirbdama antrarūšių darbų užsienyje. Tai kainuos palūkanas, tačiau tai mano mokestis už stabilų gyvenimą norimame būste čia ir dabar, o ne kada nors.

Va va, pvz kaip sakai didele dali pinigines tevai atvere. Va tokiu budu ir reikia ieskoti, kad kuo maziau i banka sulisti. O jaunam, katik baigusiam studijas zmogui tai pirmiausia reikia darba susirasti, kai praktikos neturi lotuliukas.gif apie paskolas nera ka galvoti.O ir atlyginimai Lietuvoje nera dideli paprastiems mirtingiesiems. O jeigu dar masina pasimi issimoketinai tai isvis graziausia. Aisku, situacija tikrai sunki ir nera pasirinkimo kaip kitaip isigyti busta Lietuvoje, bet reikia bent minimaliai galvoti su galva.Ar ne geriau su tevais tarkim pagyventi, jei vietos uztenka kuri laika.. pora trejeta metu, iki seimospagausejimo ir panasiai, o tuos pinigelius kiek susitaupys inesti pradini inasa ir panasiai. Kiekvieno zmogaus situacija individuali, bet imti virs 80% finansavimas na tikrai jau.. nebent busto verte iki kokiu 180k-200k. Tai tik mano nuomone. Tai labai aktualu nepastovias pajamas gaunantiems zmogeliukams, dirbantiems paprasta darba. Stai , kad ir piko metu net paprasti darbuotojai emesi paskolas bustui isaigyti, tuo metu uzdirbdami pakankamai neblogai. Dabar sedi isviso be darbo g.gif O kas turi tikrai patikimas darbo vietas, stabilu nebloga atlyginima tai kitas reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bmw720 @ 2011 06 09, 08:01)
Ar ne geriau su tevais tarkim pagyventi, jei vietos uztenka kuri laika.. pora trejeta metu, iki seimospagausejimo ir panasiai, o tuos pinigelius kiek susitaupys inesti pradini inasa ir panasiai.
Kiekvieno zmogaus situacija individuali, bet imti virs 80% finansavimas na tikrai jau.. nebent busto verte iki kokiu 180k-200k. Tai tik mano nuomone.

Nematau didelio skirtumo tarp 80 proc. finansavimo ir, tarkime, 90 proc. Ar atskaičius pradinį įnašą bankui sumokėti, tarkime, 240000 ar 270000 didelio skirtumo nėra. Dėl tų papildomų 30000 palūkanų sumokama gana nedaug, o būstas įsigyjamas neprievartaujant savęs ir nepuolant į kraštutinumus, kaip antai, gyvenimas su tėvais ar darbas užsienyje. Tai tik mano nuomonė, bet man 2-eji metai gyvenimo su tėvais (pataisykit, jei klystu, bet manau retuose namuose tėvų ir vaikų šeimos puikiai sutaria) ar ariant užsienyje yra... 2-eji metai gyvenimo. Jei aš juos galiu praleisti savo būste, gyvendama o ne egzistuodama, dirbdama savęs vertą darbą ir už gaunamas lėšas dengdama paskolą, aš taip ir daryčiau, net jei tai reikštų 90 proc. finansavimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlyte96: 09 birželio 2011 - 11:26
QUOTE(varlyte96 @ 2011 06 09, 12:23)
Nematau didelio skirtumo tarp 80 proc. finansavimo ir, tarkime, 90 proc. Ar atskaičius pradinį įnašą bankui sumokėti, tarkime, 240000 ar 270000 didelio skirtumo nėra. Dėl tų papildomų 30000 palūkanų sumokama gana nedaug, o būstas įsigyjamas neprievartaujant savęs ir nepuolant į kraštutinumus, kaip antai, gyvenimas su tėvais ar darbas užsienyje. Tai tik mano nuomonė, bet man 2-eji metai gyvenimo su tėvais (pataisykit, jei klystu, bet manau retuose namuose tėvų ir vaikų šeimos puikiai sutaria) ar ariant užsienyje yra... 2-eji metai gyvenimo. Jei aš juos galiu praleisti savo būste, gyvendama o ne egzistuodama, dirbdama savęs vertą darbą ir už gaunamas lėšas dengdama paskolą, aš taip ir daryčiau, net jei tai reikštų 90 proc. finansavimą.

Varlyte96, jusu jaunatviskas maksimalizmas yra sveikintinas, taciau... lazda turi du galus. Juk po keleto metu nepriklausomo gyvenimo nemaza dalis tokiu jaunu savarankisku seimu yra priverstos atsiprasyti ir vel belstis i tevu namus.... Ir dar gerai, kad turi kur pasibelsti.....

Nenoriu pamokslauti, bet manau, kad savo mokumo bukle reiktu vertinti atsizvelgiant i ilga laikotarpi, o ne pagal tuo metu gaunama alga...
Be to, nemazai paimtu paskolu nebaigiamos moketi del jas paemusiu poru issiskyrimo....(statistika byloja- issiskiria apie 50% susituokusiu poru, o nesusituokusiu poru sis skaicius manau dar didesnis)... Is pradziu atrodo viskas grazu- naujas bustas, mes jau suauge, galim pasijusti pilnaverciais visuomenes nariais, nieks nesedi ant sprando ir nekontroliuoja...Bet po to, kai tenka vykdyti sutartinius isipareigojimus bankui, viskas apsivercia aukstyn kojom...tenka nusiimti rozinius akinius... o jei dar prasideda tarpusavio konfliktai...

nesutinku su jusu poziuriu, kad nera skirtumo ar finansuojama 80 ar 90% NT vertes. Manau kad yra labai didelis skirtumas, nes tavo inasas taip ir liks tavo inasu, tavo ispirkta dalimi... su kiekvienu inestu litu galimybe issimoketi paskola isauga ir atvirksciai, kuo maziau inesi, tuo didesnis Damoklio kardas kabes tau virs galvos daugeli metu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 09 birželio 2011 - 12:56
QUOTE(b3b @ 2011 06 09, 12:53)
manau, kad savo mokumo bukle reiktu vertinti atsizvelgiant i ilga laikotarpi, o ne pagal tuo metu gaunama alga...

pasidalinkite patirtim, kaip tai darote 30-40 m laikotarpiui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*ElGuna @ 2011 06 09, 14:59)
pasidalinkite patirtim, kaip tai darote 30-40 m laikotarpiui bigsmile.gif

Tai gana paprasta.Nereikia pervertinti dabartiniu salygu ir gyventi sia diena, reikia tureti santaupu juodom dienom, kaip jau vienam poste minejau. Va kiap per bustu pirkimo buma buvo visi pirko uz milziniskas paskolas dar net nepradetus statyti bustus, matydami tik planus. Si krize nei pirma , nei paskutine, todel tikrai nereikejo tiketis, kad atlyginimai ir darbas visada bus geri. Nesimokoma is klaidu. Nors kiekvienas turime savo nuomone, kiekvienas uz savo zingsnius atsakome, taciau tikrai gaila zmoniu , kurie neapgalvoje ir lengvabudiskai tokias skolas prisime po to galo su galu nesuduria... g.gif praeis si krize, ateis kita.. o musu verslininkai kainas garantuotai pus nes jiems ne gana ir negana.. bent jau kokybe butu, negana to daznai dar tos kokybes nebuna.
Papildyta:
QUOTE(b3b @ 2011 06 09, 14:53)
Varlyte96, jusu jaunatviskas maksimalizmas yra sveikintinas, taciau... lazda turi du galus. Juk po keleto metu nepriklausomo gyvenimo nemaza dalis tokiu jaunu savarankisku seimu yra priverstos atsiprasyti ir vel belstis i tevu namus.... Ir dar gerai, kad turi kur pasibelsti.....

Nenoriu pamokslauti, bet manau, kad savo mokumo bukle reiktu vertinti atsizvelgiant i ilga laikotarpi, o ne pagal tuo metu gaunama alga...
Be to, nemazai paimtu paskolu nebaigiamos moketi del jas paemusiu poru issiskyrimo....(statistika byloja- issiskiria apie 50% susituokusiu poru, o nesusituokusiu poru sis skaicius manau dar didesnis)... Is pradziu atrodo viskas grazu- naujas bustas, mes jau suauge, galim pasijusti pilnaverciais visuomenes nariais, nieks nesedi ant sprando ir nekontroliuoja...Bet po to, kai tenka vykdyti sutartinius isipareigojimus bankui, viskas apsivercia aukstyn kojom...tenka nusiimti rozinius akinius... o jei dar prasideda tarpusavio konfliktai...

nesutinku su jusu poziuriu, kad nera skirtumo ar finansuojama 80 ar 90% NT vertes. Manau kad yra labai didelis skirtumas, nes tavo inasas taip ir liks tavo inasu, tavo ispirkta dalimi... su kiekvienu inestu litu galimybe issimoketi paskola isauga ir atvirksciai, kuo maziau inesi, tuo didesnis Damoklio kardas kabes tau virs galvos daugeli metu...

pritariu drinks_cheers.gif po to tie patys tevai priversti gelbeti savo vaiku uzpakalius nuo banku ir anstoliu, is paskutiniuju stengiasi padeti imokas susimoketi. Pats ne viena toki atveji zinau aplinkiniu tarpe doh.gif
Atsakyti