Įkraunama...
Įkraunama...

DAROM 2011+

QUOTE(Meilės vaisius @ 2011 04 06, 11:29)
Va koki pirma atsakyma gavau!  smile.gif
Aš palaikau Jus ir remiu Liberalų ir centro sąjungos seniūno A. Čapliko įstatymo projektą.
pagarbiai
Seimo narys Jonas Liesys

Aš irgi gavau panašų atsakymą. Mus palaiko ir Artūras Melianas.
Na, o su ponu Dagiu teko padiskutuoti smile.gif Kažkaip jis visai negerbia moters kiaušialąsčių, gali su jomis ekperimentuoti nuo šaldymo iki žudymo, na o jeigu jau ji susijungusi su vyrišku spermatozuidu, tai jau nieko nieko negalima - netgi šaldyti. Panašu, kad negerbia jis moteriško prado.

Klausimas, o ką reikėtų daryti su užšaldytom kiaušialąstėm jeigu pora išsisikirtų ar vienas iš sutuokitnių (neduok Dieve) numirtų? Ar į tai yra atsakymas D.Mikutienės ir V.Gapšio projekte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edita ES: 06 balandžio 2011 - 13:15
As irgi toki pati atsakyma gavau is J.Liesio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 04 06, 11:59)
1. Todėl, kad nevedama statistika. Nėra jokios informacijos išgyjo, neišgyjo. Vyriškojo nevaisingumo atveju - pagijimas labai abejotinas. Toms kurios neturi kiaušintakių ar nefunkcionuoja kiaušidės irgi labai abejotina smile.gif Žinoma "stebuklų" būna. Bet jie neatsveria daromos "žalos".
2. Šiaip širdies persodinimas (mirusio žmogaus donorinė širdis) suteikia šansą dar gyvam žmogui gyventi toliau. Niekas nieko nežudo, tiesiog kilnus žestas. Netekus galūnių, susirgus vėžiu - tai tragedija žmogui. Į jo gydymą nėra įtraukiamas kito žmogaus gyvenimas (preziumuojant, kad embrionas yra žmogus). Iš esmės (fiziškai) nevaisingumas yra tik kažkokia organizmo disfunkcija ar sterilumas, kada nėra tikimybės susilaukti savų vaikų (natūr produktų). Su tuo gyventi galima ir nuo to nemirštama. smile.gif
3. 1 vaikas vs n neužsimezgusių gyvybių. Kaip manote į kurią pusę bus atstistota?
Galima iškelti dar tokius klausimus (jau minėjau berods), kaip:
- kas bus su embrionais (užšaldytais), jei pora nusprendžia skirtis?
- kas bus su embrionais (užšaldytais), jei vienas iš pacientų miršta?
ir t.t.
Čia šiaip, pagalvojimui smile.gif

Dėl pirmų dviejų sutinku - ne visada išgydo, tiesiog 'apeina' ligą, o čia nieko blogo nematau smile.gif
Dėl 3 tai keistokai atrodo - geriau jau išvis negimti nei kad dėl to jog gimei žūtų keletas kitų galimai būsimų gyvybių. Jei nebus tų daug kitų mažų embrionukų, tai nebus ir to vieno žmogaus, kuris užaugs ir bus pilietis. Juk iš kurkinyko išauga irgi ne visos varlės, tik čia daktaras parodo iš anksto kuris tikrai išaugs, o kurie ir liks kiaušinėliai. Vienžo jų pozicija tokia - geriau iš vis nebūna naujo žmogaus nei kad žus dar keletas embrionų (pridėjus prie natūralių jų žuvimo skaičiaus tai turbūt koks 1% gautųsi taip žūnančių geriausiu atveju).
Dėl teisinių aspektų tai aš suprantu tam ir reikalingas šitas įstatymas kad nurodyti jog turi būti teisiniai dokumentai nurodantys situacijas ir kas nutiks šaldytiems embrionams toms situacijoms nutikus. Gali net su atsakymų variantais būti dokumentai kad lengviau būtų pacientam rinktis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bum: 06 balandžio 2011 - 14:25
manyčiau, kad atsakymas į p.Dagio klausimą "kodėl aš turėčiau pritarti embrionų žudymui?" galėtų būti toks:

tam, kad visos moterys turėtų vienodą pasirinkimo teisę, nes dabar vienos gali nužudyti 12 savaičių embrioną, o kitos negali nužudyti kelių dienų embriono. Jau nekalbant apie tai, kad ir medikai jau turi pasirinkimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2011 04 06, 15:02)
As irgi toki pati atsakyma gavau is J.Liesio smile.gif

o aš kodėl negavau verysad.gif matyt nepatiko mano istorija lotuliukas.gif lotuliukas.gif
jei rimtai, tai smagu, kad yra bent vienas palaikantis mūsų siekius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2011 04 06, 14:23)
o aš kodėl negavau  verysad.gif matyt nepatiko mano istorija lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gal kaip tik atvirkščiai, taip patiko, kad nuskendo ašarose biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2011 04 06, 15:23)
o aš kodėl negavau  verysad.gif matyt nepatiko mano istorija lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
jei rimtai, tai smagu, kad yra bent vienas palaikantis mūsų siekius  4u.gif

Manau nežino ką atsakyti biggrin.gif
Atsakyti
Gavau atsakyma:

Laba diena,

Palaikau A.Čapliko projektą.

Pagarbiai

Artūras Melianas

Ir dar gavau kancialiarijos atsakyma, toki kaip visos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglė M. @ 2011 04 06, 15:26)
gal kaip tik atvirkščiai, taip patiko, kad nuskendo ašarose  biggrin.gif  lotuliukas.gif

atrodo bandziau susilaikyti nuo verksmų kiek tai įmanoma buvo biggrin.gif ir kuo glausčiau rašyti, nesiveliant į smulkmenas blush2.gif
Atsakyti
Nu pagaliau issiunciau ir as savo istorija su savo nuomone ax.gif Kai kas nors atsakys (jei atsakys) persiusiu viska VA mirksiukas.gif

Kaip smagu man sirdyje kad mes visos kaip kareiviai puolem thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas žino ar kitose mūsų temose yra info apie "Darom"? Reikia visas mobilizuoti smile.gif
Atsakyti
Dar pagalvojau - kaip reikėtų prisibelst iki A. M Pavilionienės? ji paprastai palaiko moteris.... g.gif
Atsakyti