Įkraunama...
Įkraunama...

DAROM 2011+

QUOTE(avilte @ 2011 04 08, 10:16)
Ale taip isiveliau i diskusijas su Rimantu Dagiu, kad net jau nervai nebelaiko ...

cituok, tą struobrį čia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 04 08, 10:19)
cituok, tą struobrį čia  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmas atsakymas:
"Nei sperma nei kiaušialastė nėra gyvybė. Embrionas jau gyvybė. kodėl mes turime jį žudyti. Vystant Jūsų logiką jeigu man sveikatos reikalams pataisyti reikia širdies persodinimo, tai aš galiu reikalauti išimiti širdį iš kito netokio vertingo ir mažiau apginto visuomenės nario ir persodinti ją man? Tai kuri teisė yra viršesnė - mano teisė į sveikatą, ar kito teisė į gyvybę?"

Cia manau jis "uzsikabino" uz mano pirmame laiske rasyto sakinio: "Iš tikrųjų absurdiška ir neteisinga, kad eilę metų sistemingai mokant mokesčius valstybei
neturime nė mažiausios galimybės pasinaudoti kitiems pacientams
teikiamomis sveikatos privilegijomis." smile.gif

Neislaikiusi atsakiau jam:
"Mes ir nesiūlome embrionų žudyti, dėl to mes siūlome embrionus
šaldyti. Patikėkit, manau nėra dar labiau saugojančių kiekvieną
apsivaisinusį embrioną negu šeima, susidūrusi su šia problema.
Papraščiausiai - ne visuomet įmanoma nuspėti kaip organizmas sureaguos
į stimuliuojančius vaistus (aprašiau pirmame laiške-kaip skirtingai
sureagavo mano pačios organizmas per 2ivf). Todėl, manau, pirmiausia
reikėtų atsižvelgti į moters sveikatą, kad moters organizmas nebūtų
žalojamas vėl ir vėl iš naujo, neįsitvirtinus embrionui. O siūlyti dar
nebandytą LT kiaušialąščių šaldymą-manau absurdiška, nes nerizikuos
nei viena šeima savo sveikatos ar pinigų sąskaita. Yra šalių labiau
pažengusių šioje srityje, tačiau nėra plačiai praktikuojamas šis
būdas. Tai gal nesiūlykime LT piliečiams būti "bandomaisiais
triušiais" už savo sunkiai uždirbamus pinigus. Tada nereikia jokio
įstatymo, nes vistiek jis neveiks, ir LT žmonės išveš pinigėlius į
kitas šalis. Ar toks yra mūsų visų siekis - kelti kitų šalių ekonomika?
Palikime kiekvienai šeimai pasirinkimo galimybę.
O kas liečia teises-manau, kad visų LT piliečių teisės turi būti
vienodos-ir to piliečio, kuris yra, anot Jūsų, mažiau naudingas, ir
to, kuris yra labiau naudingas. Visi piliečiai turi būti vienodai
apginti."

Po mano "zesto" R.Dagio atsakymas:
"O kur nepanaudotus embrionus dėsite? Atiduosime parfumerijos pramonei kremams kurti? Keista kai mama norinti turėti vaikų, siūlo tai daryti kito vaiko gyvybės sakaita. Atleiskite, bet toks požiūris į asmenines teioses man abejotinas. Manau valstybė visų pirma turi ginti labaiusiai pažeidiamą gyvybę, kuri negali to padaryti pati. Nemanau, kad galima susikurti laimę kito gyvybės saskaita."

Daugiau manau nebepletosiu, nors turiu labai daug dar ka pasakyti... Bet ir taip aisku-nesupras zmogus to nepatyres verysad.gif

Papildyta:
Dar 2 laiskus gavau, kad mus palaiko thumbup.gif ir viena is seimo kanceliarijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(avilte @ 2011 04 08, 09:37)
1. Po mano "zesto" R.Dagio atsakymas:
Nemanau, kad galima susikurti laimę kito gyvybės saskaita."

2. Bet ir taip aisku-nesupras zmogus to nepatyres  verysad.gif

1. Vadinasi, jo PAREIGA nr pirmas - uždrausti abortus (taip ir atliekamus dėl vaisiaus apsigimimų - nu gyvybė juk tai).

2. Nuo žmogaus priklauso. mirksiukas.gif ne visi dangstosi pseudokatalikiškomis tiesomis.
Atsakyti
[quote=avilte,2011 04 08, 09:41]

"O kur nepanaudotus embrionus dėsite? Atiduosime parfumerijos pramonei kremams kurti? Keista kai mama norinti turėti vaikų, siūlo tai daryti kito vaiko gyvybės sakaita. Atleiskite, bet toks požiūris į asmenines teioses man abejotinas. Manau valstybė visų pirma turi ginti labaiusiai pažeidiamą gyvybę, kuri negali to padaryti pati. Nemanau, kad galima susikurti laimę kito gyvybės saskaita."

Avilte, as jam dar taip parasyciau:
Tie uzsaldyti embriunukai nera "kiti vaikai". Jie tik potencialus vaikai, kurie arba naturaliu atrankos budu, pateke i gimda, ima vystytis, arba ne. Abortai - cia jau moters viduje esanciu kudikeliu zudymas - uzdrauskite tai.
Jums keista del to, kad ne jus vaiku, savo vaiku, neturite.
Papildyta:
Beje, gal kas zinot, kada jie ketina priimti si istatyma, kada svarstymas?
Atsakyti
Meiles vaisiau thumbup.gif , parasiau taip thumbup.gif Jau zinau ka atsakys doh.gif - kad abortas tai 1 gyvybe, o ne masinis "zudymas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(avilte @ 2011 04 08, 11:20)
Jau zinau ka atsakys  doh.gif - kad abortas tai 1 gyvybe, o ne masinis "zudymas" doh.gif

nu pala, jei imsim vieną šeimą g.gif nu tai jie gal tūkstančiais embrionų neprišaldys, kad jau genocidu vadintų g.gif
Atsakyti
Aš irgi su Dagiu tris dienas diskutavau... matau beviltiška. Man irgi rašė ir kad tai embrionų žudymas ir aie parfumerijos pramone... vienžo kartojasi žmogus, o mūsų argumentų negirdi. Jam svarbu, ką jis parašo, o ne ką mes atsakome... nu, bet stengtis reikia.
Atsakyti
Šiaip, jau argumentacijai dėl embrionų naudojimo parfumerijos srityje, galite atsakyti, kad žmogaus embrionai nėra naudojami, nes žmogaus organizmas yra pakankamai užterštas sunkiųjų metalų. Antras dalykas kamieninės ląstelės ir placenta kosmetikos (ne parfumerijos, o kosmetikos) pramonėje naudojama tik galvijų. O parfumerijoje naudojami banginių hormonai.
Šiuo metu yra atliekami tyrimai, kaip ligos atveju panaudojant kamienines ląsteles tiesiog „regeneruoti“ pažeistus organus ar audinius. Pirmyn mokslininkus gena nepaprastai viliojanti idėja kamieninių ląstelių dėka pakeisti pažeistus, išsekintus ar net dėl senatvės pakitusius audinius ar ištisus organus. Šiais metais Anglijos mokslininkai paskelbė pirmą kartą pasaulyje išauginę sudėtinę audinių sistemą - širdies vožtuvo struktūrą atitinkantį diską. Iki šiol mokslininkams iš kamieninių ląstelių pavykdavo išauginti tik atskirus audinius, todėl ši anglų sėkmė vertinama kaip ypač progresyvi. Embrioninės kamieninės ląstelės yra išskiriamos iš 3-5 dienų amžiaus embrionų. Tačiau išgavus kamieninių ląstelių žmogaus embrionas neišgyvena. Tai prilygsta žudymui. O jei žinoma, kad embrionas ligotas ir didelė tikimybė, kad jis neišgyvens, ar tokiu atveju etiška jį panaudoti tyrimams?
Visa kita - briedas...

Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 04 08, 09:41)
1. Vadinasi, jo PAREIGA nr pirmas - uždrausti abortus (taip ir atliekamus dėl vaisiaus apsigimimų - nu gyvybė juk tai).

tikrai, jo pirmiausia pareiga tada turetu buti - uzdrausti abortus. Juk juos pagal musiskius istatymus leidzia, jau kai plaka maziuko sirdute... verysad.gif ziauru... O cia - saldyti SAVO neduoda, kuriuos veliau pasiimsi!
Atsakyti
nu tikrai stuobrys doh.gif kaip tai kur? jeigu nepavyks procedura - nepanaudoti pirmu ciklu embrionai perkeliami vel ir tikimasi pastoti. Tokiu atveju nebereikia nei arkliskos dozes stimuliuojanciu, nei narkozes. Na o jeigu pavyksta pastoti is pirmo karto - jie panaudojami norint susilaukti antro, trecio vaikelio - ir vel nereikia arkliskos hormonu dozes stimuliacijai ir narkozes.

bet jeigu jis sitaip tyciojasi...tai ignoruokit wub.gif

QUOTE(avilte @ 2011 04 08, 10:41)
...

[color=blue]"O kur nepanaudotus embrionus dėsite? Atiduosime parfumerijos pramonei kremams kurti? ...

Atsakyti
Reikia paskyti, kad Dagys vienintelis, kuris leidosi į diskusijas, kai kiti seimo nariai praignoravo... Už tai jam +. O, kad jis beviltiškai užsispyręs, tai jau aišku. Mane priveikė, tai aš jam parašiau, kad jis neapsimestų negimusiųjų gelbėtoju, nes yra gyvųjų budelis. Tikriausiai jau man neberašys smile.gif
Atsakyti