Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Mamytės, maitinkint kiek galit ilgiau. Nebent yra priežasčių. Aš saviškius atpratinau po truputį, palaipsniui. Retinau maitinimų skaičių, pradėjau naktim rečiau maitinti kol visai nereikdavo. Vėliau tas pats ir dienomis buvo. Žinoma tai truko gerus porą mėnesių, bet užtai nei vaikučiam, nei man diskomforto nebuvo. Visas maitinimas baigėsi ir mažiai net nepajuto kaip maytė čia prasisuko thumbup.gif laugh.gif Siūlau pabandyti . Patikrinta smile.gif
Atsakyti
O as va gavau spaudos siuntini is Lietuvos su Mamos zurnalu ir labai nuliudau perskaicius psichologes komentara, kad mes - maitinancios vaikucius virs metu - jiems nieko nebeduodam, o tik sudarom dar daugiau salygu problemoms atsirast atjunkant........... unsure.gif
As irgi manau, kad isvaziuoti ir palikti vaika, o poto gryzti ir nebeduot - negerai - bet kada pasirysiu atpratint - nezinau.............musu naktys klaikios - kas pora valandu saukiam mama tai tikrai, o dar plius uzmiegam ir dienos miegeliams, ir nakciai prie papuko.............
Negi maitinsiu iki 18 metu doh.gif
Atsakyti
Matomai ta psichologė dar tarybiniais metodais dirba mad.gif Kartais ir mamos žurnalas nesąmonių prirašo. Turbūt problemų neturi tos mamos,kurios nuo gimimo su buteliukais mišinukus maitina wink.gif
Atsakyti
Labai pritariu kiki nuomonei .! ... maziau cia karksekit moteriskei apie tuos sveikus maitinimus... motina pati jaucia kas vaikui geriausia ir jokie cia patarimai nepades..
As pati nuo pirmos dienos nemaitinu ... ir turiu tokia pat problema. Nepadejo nei tie vaistai uz 50lt , nei pipirmeciu arbata, nei suvarzymai( nuo ju tik sonus iki kraujo pratryniau)... iki dabar dar vis bega pienas... Laukiu, gal praeis.
Beje siandien gavau viena patarima, kuri paprastai naudoja sunu augintojai per tariama nestuma, kad pienas dingtu... pora dienu visiskas badas ir didelis fizinis kruvis. Sakyciau pabandysiu - blogiau nebus... NEs atsibodo slapios bliuzkes...

noreciau palinketi stiprybes autorei

kiki, aciu tau uz palaikancius zodziu ... aciu dievui mane tuo klausimu labai palaike vyras, nes is isores buvau dar baisiau uzsipulta... to nelinkeciau niekam... savaite zliumbiau
Atsakyti
QUOTE (Gabriela @ 2004 11 23, 23:13)
Labai pritariu kiki nuomonei .! ... maziau cia karksekit moteriskei apie tuos sveikus maitinimus... motina pati jaucia kas vaikui geriausia ir jokie cia patarimai nepades..
As pati nuo pirmos dienos nemaitinu ... ir turiu tokia pat problema. Nepadejo nei tie vaistai uz 50lt , nei pipirmeciu arbata, nei suvarzymai( nuo ju tik sonus iki kraujo pratryniau)... iki dabar dar vis bega pienas... Laukiu, gal praeis.
Beje siandien gavau viena patarima, kuri paprastai naudoja sunu augintojai per tariama nestuma, kad pienas dingtu... pora dienu visiskas badas ir didelis fizinis kruvis. Sakyciau pabandysiu - blogiau nebus... NEs atsibodo slapios bliuzkes...

noreciau palinketi stiprybes autorei

kiki, aciu tau uz palaikancius zodziu ... aciu dievui mane tuo klausimu labai palaike vyras, nes is isores buvau dar baisiau uzsipulta... to nelinkeciau niekam... savaite zliumbiau

Neverta savęs apgaudinėti, nes faktas yra, kad geriausias kūdikio maistas yra motinos pienas. Jei dėl kokių nors priežasčių mama nemaitina, kūdikis geriausio maisto negauna, gauna tik kažkokį pakaitalą, kuris motinos pienui neprilygsta (mokslininkų įrodyta rolleyes.gif ). Vadinasi, kūdikis kai ko netenka...Aišku, dėl vaikelio maitinimo sprendžia pati mama, ir niekas jos negali priversti maitiniti, jei ji to nenori, tik nereikia tada sakyti, kad mama jaučia, jog vaikui nereikia jos pieno blink.gif
Atsakyti
na suprantu kai mama nori nutraukti maitinima kai vaikui jau metai pusantru, du, o mama issekus, i save nepanasi, bet kai maziukui keli menesiai... g.gif. man asmeniskai buvo labai malonu maitinti, tai savotiskas rysys, tik dabar jau nutraukinejam nes mano sveikata jau neleidzia, bet jei pajegciau...
Atsakyti
As savo maza maitinau iki 8 men. Nutraukiau iskart, nes turejau dideli stresa ir nenorejau vaiko maitinti tokiu pienu. O buvo jo blink.gif blink.gif blink.gif Kazkaip ji be stresu visa tai prieme. Puikiausiai gere pienuka.
Atsakyti
Gal gaėtumete man patarti kaip reikia elgtis nujunkant vaiką. Mano vaikui 1 metai ir 10 mėn. ir šiuo metu pradėjau nujunkyti. Patepiau krūtis druskos tirpalu ir vaikas daugiau papuko nebeprašo. Tačiau pieno gaminasi daug ir skauda krūtis. Ką turėčiau daryti, kad sumažėtų pieno gamybą? g.gif
Papildyta @ [mergetime]1102511554[/mergetime]
Gal gaėtumete man patarti kaip reikia elgtis nujunkant vaiką. Mano vaikui 1 metai ir 10 mėn. ir šiuo metu pradėjau nujunkyti. Patepiau krūtis druskos tirpalu ir vaikas daugiau papuko nebeprašo. Tačiau pieno gaminasi daug ir skauda krūtis. Ką turėčiau daryti, kad sumažėtų pieno gamybą? g.gif
Atsakyti
megalol.gif atsidaraiau tema kaip pradanginti piena, ir ka 3 lapus skaiciau beveik be reiksalo, apart vaistus ir retinima tarp maitinimu nieko nesuzinojau
gal tikrai vietoj pamokslu reik rasyt i tema wink.gif

o kaip ta piena pradangint is tiesu doh.gif
as priverstinai turiu ji pradangint ir nezinau kaip, vaistai netinka, nes laukiuosi, retint tarp maitinimu neber kur 1 kartas per para max. 1-2 min, kad pazistu ir krutis nebeplystu
rankom neimanoma nusitraukt blush-anim-cl.gif na ir nelabai moku
ir mintimis save iteiginejo ner pieno ner pieno
bet nepadeda gal tikrai vietoj pamokslu reik rasyt i tema wink.gif
gal kas zinot, girdejau kad apsibintuoja, kad suletint gamyba, gal kas zinot help doh.gif
Atsakyti
DAISY , gal tau geriausia butu kreiptis i gydytojus , jeigu tu laukiesi tai tikrai ne vienas patarimas ner vykes . As bintavausi , bet tai buvo taip senai , kad nieko nepamenu , bet nieko blogo krutinei nenutiko.
Atsakyti
Labai pritariu kiki. Gerbiu uz tokia nuomone! Tegul ir toliau visi kalba, kad motinos pienas yra geriausias maistas kudikiui, taciau kodel nieks nepagalvoja apie mama? Gal labai paprasta sneketi toms, kurios neturejo jokiu problemu...O ka daryti kitoms? Man nuo pat pirmos dienos maitinimas krutimi buvo kancia. Trecia diena po gimdymo krutys pasidare kaip kibirai- kietos kietos, didziules ir mazyle negalejo pati pavalgyti. Reikejo akuseriu pagalbos. O kol jos sulaukdavau, tai vaikas klykdavo iki melynumo. Veliau krutys apmazejo, taciau pienas begdavo upeliais...Per diena persirengdavau N kartu, nepadedavo nei jokie idekliukai, niekas. Visa tai palyginus yra smulkmena. Taciau kaip man jaustis, ir ko griebtis, kai vaikas, po valgio praejus 15 minuciu, pradeda klykti? Pucia pilvuka...Ir taip diena nakti...Nieko negalejau valgyti...Kaip ilgai temptumet maidindamos, kai pacios galit valgyti tik ryziu trapucius ir vienos rusies virta desra? Tai vieninteliai produktai, nuo kuriu vaikui nepute pilvuko...Kiek ilgai galite klausyti vaiko klykimo? Kaip elgiates, kai vaikas pavalges klykia tol, kol, galu gale,tenka iskviesti greitaja pagalba, nes manau, kad cia kazkas rimciau?
Ir viena diena labai pavargau. Nuejau pas daktare, pasakiau visas bedas ir ji rekomendavo misinuka. Jau dvi savaites valgom misinuka ir ka jus galvojat? Kad mano vaikas bus toks ramus ir patenkintas net nesvajojau...Pavalgo, paguguoja, pasisypso mamai ir nera nei jokiu skausmu, nei riksmu.
Esu isitikinus, kad mano mazylei yra N kartu geriau dabar, nei valgant mamos piena, todel nemanau, kad mama turi kenteti ir jausti diskomforta, jei pati jauciasi blogai.
Atsakyti
Itariu kad niekas tiksliai nezino kaip sustabdyti pieno fabrikelio veikla. Moralizuoti lengviausia. mad.gif mad.gif
As nesu pries naturalu maitinima, bet nesu ir fanatike. Jei maitinimas yra kancia, tikrai nereikia kankintis. Manot vaikai ateityje padekos uz tas kancias???

P.s. Pati maitinu ir pati ir misinuku
Atsakyti