Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Sveikos!
As puse metu maitinu savo dukryte pati, bet jau po truputi noreciau baigti. Gal galetumete patarti kaip "neskausmingiau" tai padaryti? Gal kas galetumete papasakoti savo atjunkymo istorija?? Kokiais misiniais keitete piena? Labai lauksiu.
Atsakyti
O kodėl tu tokią mažą jau nori atjunkyti?
Aš vis dar maitinu ir bijau net pagalvoti,kad ateis tas laikas kai reiks atpratint,bet man bent jau iki metų tai atrodo būtina maitinti vaiką-juk jam tai geriausias maistas,aišku nebent nėra galimybių..
Atsakyti
Knygoje "Motinos ir vaiko knyga", apie nujunkyma sitaip rasoma:

4 men. (nurodytas amzius tik gaire!)
1-2 savaite: duoti paragauti ryziu, vaisiu ar darzoviu koses per pietus, vidury maitinimo krutimi ar is buteliuko. Duoti to paties maisto tris dienas.

3-4 savaite: duoti paragauti kieto maisto per pusrycius, vidury maitinimo pienu (krutimi ar is b.). Per pietus padidinti maisto kieki iki 3-4 a.s.

5 men.

5-6 savaite: duoti paragauti kieto maisto per pavakarius vidury maitinimo pienu.
Pradeti mokinti gerti is puoduko.

7-8 savaite: per pietus duoti kieto maisto is pradziu ir uzbaigti maitinimu krutimi ar is b. Pusryciai ir pavakariai dar vidury maitinimo pienu. Mazylis turi suvalgyti 5-6 a.s. kieto maisto.

6 men.

9-10 savaite: per pietus po kieto maisto pasiulykite misinio is puodelio. Po keleto dienu ir per pavakarius duoti kieto maisto is pradziu ir uzbaigti maitinimu krutimi ar b.. Kaskart duoti atsigerti is puodelio misinio, virinto vandens ar skiestu sulciu.

11-12 savaite: per pietus ir pavakarius jau nemaitinama krutimi ar is buteliuko, bet duodama misinio is puodelio.

7 menesiai:
13 savaiciu ir daugiau: per pusrycius irgi nemaitinti krutimi ar is buteliuko, o duoti atsigerti is puoduko

toliau maitinimas krutimi ar is buteliuko lieka tik pries miega.

Nuo devyniu menesiu galima duoti karves pieno.
Atsakyti
gal dar nenutrauk, juk ziema arteja huh.gif o tavo pienukas bus ir maistas ir vaistas, as tai labai dziaugiausi, kai visa praeita ziema turejau pienuko ypac tada kai vaikas sirgo, nes tavo pienas visa stiprybe vaikui, ir veliau kai bus vyresnis bus labiau atsparus ligoms. tu dar gerai pagalvok g.gif
Atsakyti
Jei turi "Mamos žurnalą" šio mėnesio (2004 m. Nr. 11) - tai ten yra geras straipsnis apie tai. Jei neturi - tai patarčiau nusipirkt. wink.gif O šiaip aš tai manau, kad jei gali pati maitint - tai maitink. Bent jau iki metų. smile.gif O jei tikrai reikalas koks spaudžia ir negali.. na čia jau negaliu patart, nes dar tokios problemos neturėjau. smile.gif Bet tame straipsnyje yra patarimų visokių.
Atsakyti
Beda ta, kad mano mazoji labai daznai valgo. Ir diena ir nakti kas 2 val. Gal vaikui ir gerai, bet as visa laika jauciuosi pavargusi, svoris nukrito iki 45 (ugis 170) ir kartais atrodo, kad gal ir vaikas sotesnis ir laimingesnis butu valgydamas misinius..
Atsakyti
QUOTE (Laurinta @ 2004 11 10, 13:42)
Beda ta, kad mano mazoji labai daznai valgo. Ir diena ir nakti kas 2 val. Gal vaikui ir gerai, bet as visa laika jauciuosi pavargusi, svoris nukrito iki 45 (ugis 170) ir kartais atrodo, kad gal ir vaikas sotesnis ir laimingesnis butu valgydamas misinius..

aisku ziurek saves. Maitinimas krutimi neturi virsti kazkokia kankyne, nes nei tau nei tavo vaikui del to nebus geriau. Sekmes atjunkinant!
As savo vaika galvoju nuo keturiu menesiu pradet atjunkint, jei pasiseks, tai septyniu-astuoniu menesiu valgys mano pienuka tik nakti wink.gif
Ir myliu as savo vaika nemaziau uz kitas supermamas!
Atsakyti
QUOTE (Laurinta @ 2004 11 10, 15:42)

smile.gif Tai kad daugelis vaikų taip dažnai valgo. wink.gif Kitas dalykas - tavo dukrytei gal neužtenka tavo pienuko. Reikia žiūrėt ar svoris auga gerai, ar cm kiek paauga per mėn. ir t.t. Žiūrint kokia ten situacija pas tave. Gal jau jum reikia papildomo maisto daugiau valgyt, košyčių ten, tyrelių.

Pati irgi turi sveikai, gerai maitintis, gerk vitaminus maitinančioms mamoms, ilsėkis kiek įmanoma daugiau, į lauką dažniau eikit. smile.gif

Nežinau kaip tau, bet man maitinimas pats nuostabiausias dalykas. smile.gif O jeigu ir tu taip manai, tai ir reikia stengtis, kad kuo ilgiau visą tai pratęsti. wink.gif

O vaikas, manau, laimingiausias, kai valgo mamos papą, o ne kažkokį tai buteliuką griužia. wink.gif Bet jeigu jau nebėra kitos išeities..
Atsakyti
QUOTE (M-D @ 2004 11 11, 01:40)
smile.gif Tai kad daugelis vaikų taip dažnai valgo. wink.gif Kitas dalykas - tavo dukrytei gal neužtenka tavo pienuko. Reikia žiūrėt ar svoris auga gerai, ar cm kiek paauga per mėn. ir t.t. Žiūrint kokia ten situacija pas tave. Gal jau jum reikia papildomo maisto daugiau valgyt, košyčių ten, tyrelių.

Pati irgi turi sveikai, gerai maitintis, gerk vitaminus maitinančioms mamoms, ilsėkis kiek įmanoma daugiau, į lauką dažniau eikit. smile.gif

Nežinau kaip tau, bet man maitinimas pats nuostabiausias dalykas. smile.gif O jeigu ir tu taip manai, tai ir reikia stengtis, kad kuo ilgiau visą tai pratęsti. wink.gif

O vaikas, manau, laimingiausias, kai valgo mamos papą, o ne kažkokį tai buteliuką griužia. wink.gif Bet jeigu jau nebėra kitos išeities..

O kas kiek laiko tavo mergyte valgo? Ar jau duodi kazko papildomo? Labai idomu, nes pagal data, tai tavo vaikutis gime pan, kaip ir mano (2004-06-04), jei teisingai supratau, nors skaiciuokle rodo 7 men.. g.gif
Atsakyti
Man labai jau aktuali shi problema.
Viska ishstudijavau ka rashete.
Vienas klausymas. Kai norejote nutraukti maitinti ar valge vaikas daugiau ka nors nei piena. MAno valgo vien piena kai dygsta dantys ar serga. Ka tokiu atveju daryt kaip mazinti tuos maitinimus? Jau atrodo ciki valgo viskas gerai jau ir pienuko maziau duodu, tik ziurek dygt pradeda dantukas vaikas apatishkas koshes metamos lauk, Tai lieka tik pienukas mano. O dantys dar tik 6. o jau tuoj metai. tikrai noreciau sumazinti maitinimus.
Atsakyti
QUOTE (Gvyduta @ 2004 11 16, 14:38)
Man labai jau aktuali shi problema.
Viska ishstudijavau ka rashete.
Vienas klausymas. Kai norejote nutraukti maitinti ar valge vaikas daugiau ka nors nei piena. MAno valgo vien piena kai dygsta dantys ar serga. Ka tokiu atveju daryt kaip mazinti tuos maitinimus? Jau atrodo ciki valgo viskas gerai jau ir pienuko maziau duodu, tik ziurek dygt pradeda dantukas vaikas apatishkas koshes metamos lauk, Tai lieka tik pienukas mano. O dantys dar tik 6. o jau tuoj metai. tikrai noreciau sumazinti maitinimus.

manoji valge viska...ir dantu turejom 12...o kai nutraukinejau maitinimus dar 4 pradejo dygti...aisku nelaiku...bet nutariau,kad viskas baigiau maitinti....bet kaip rasiau labai palaipsniui-manau kad taip geriausia....
Atsakyti
Ir as vis pagalvdavau, kad va, gal jau nusiteikeneti, kad baigsiu matinti ir ziurek kas nors atsitinka. Tai sloga, tai gerklyte, tai dar kas nors.. Ir tada dziaugiuosi, kad gauna mano pienuko, nes kitaip visai nieko nevalgo... Bet jau pradedu dabar pasakoti, kad papukuose nebebus pienelio... Jinai sako "ne" unsure.gif , bet vis vien jis baigsis, nes jau ir pati esu tam pasiruosusi. rolleyes.gif Bet, juk jei nebutu mamytes pienuko, vis tiek atsirastu iseitis is padeties... Nes nebutu pienuko ir vaikutis noretu ko nors kito atsigerti... Ar tai pienelio, ar tai sulciu... g.gif
Atsakyti