Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos - 2

sveikos, man 30 m ir jau 2 m niekaip nepraeina atopinis berimas. man ant ranku pirstu buna pulinukai vandeningi. paskui po ju toje vietoje uzsideda tokia lyg zieve. as ja nulupu o po savaites vel viskas is naujo. buvau pas 3 dermatologes. prirase hormoniniu tepalu ir emolentu. kol tepu tol gerai. nutraukus hormoninius tepalus po savaites vel tas pats. jokiu tyrimu nesiulo. klausiau gal alergenus issitirti tai atsake, kad neverta. vistiek kazi ar ka ras. dabar nuejau pas alergologe. siuncia darytis mokamus tyrimus del ikvepiamuju alergenu 60€ kaina. ydomu, ar jums buvo daryti kokie tyrimai. jei taip, kokie ir ar mokami? mane piktina, kad niekas neiesko priezasties o gydo pasekmes.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2017 01 23, 13:58)
sveikos, man 30 m ir jau 2 m niekaip nepraeina atopinis berimas. man ant ranku pirstu buna pulinukai vandeningi. paskui po ju toje vietoje uzsideda tokia lyg zieve. as ja nulupu o po savaites vel viskas is naujo. buvau pas 3 dermatologes. prirase hormoniniu tepalu ir emolentu. kol tepu tol gerai. nutraukus hormoninius tepalus po savaites vel tas pats. jokiu tyrimu nesiulo. klausiau gal alergenus issitirti tai atsake, kad neverta. vistiek kazi ar ka ras. dabar nuejau pas alergologe. siuncia darytis mokamus tyrimus del ikvepiamuju alergenu 60€ kaina. ydomu, ar jums buvo daryti kokie tyrimai. jei taip, kokie ir ar mokami? mane piktina, kad niekas neiesko priezasties o gydo pasekmes.

identiska situacija... tokie patys berimai kelis metus nepraeinantys. Ir blogiausia, kad kol tepi, tol viskas gerai, tik nustoji, po savaites tas pats. Bandziau isvis nieko netepti pusanto menesio, tragedija, cypiau is skausmo, vien zaizdos negyjancios, itrukimai.
Dariausi ir alergologinius tyrimus, nors taip pat sake, jog neverata. paaiskejo, jog su alergiska nikeliui ir formaldehidui, bet abejoju, kad tai susije. siule irgi mokamus dar darytis Vilniuje, bet nezinau pati, ar verta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavamale: 23 sausio 2017 - 14:07
QUOTE(kavamale @ 2017 01 23, 15:06)
identiska situacija... tokie patys berimai kelis metus nepraeinantys. Ir blogiausia, kad kol tepi, tol viskas gerai, tik nustoji, po savaites tas pats. Bandziau isvis nieko netepti pusanto menesio, tragedija, cypiau is skausmo, vien zaizdos negyjancios, itrukimai.
Dariausi ir alergologinius tyrimus, nors taip pat sake, jog neverata. paaiskejo, jog su alergiska nikeliui ir formaldehidui, bet abejoju, kad tai susije. siule irgi mokamus dar darytis Vilniuje, bet nezinau pati, ar verta...

man taip pat skauda o ne niezti. isberimu beveik niekada neniezti. visada skauda. o blogiausia, kad visi tie berimai ant ranku pirstu. nieko dirbti negaliu: nei maudytis, nei indu ar grindu plaut, nei dulkiu sluostyti. tik rankas atstacius sedet. pirstines nelabai padeda. dabar bandysiu pirkti medicinines jautrioms rankoms pritaikytas pirstines.
Atsakyti
Labas, ir jungiuos prie jusu. Nesenai suzinojau, kad man atopinis dermatitas ant veido, o visada galvojau, kad tik siaip jautri ir sausa oda. Nelabai turejau bedu su ja, parausdavo, paniezedavo nuo sampunu, pudros , bet greit praeidavo, tiesa, ziemos metu erzindavo sausumas ir niezulys, bet rodos viskas praeidavo be dideliu pastangu. Taciau sia ziema uzdegimas smoge visu pajegumu. Daug laiko praleidau lauke, saltas oras ir vejas, kremukas lengvas drekinantis, sausas oras namuose ir mano oda uzsidege tiesiogine ta zodzio prasme. Menesi laiko kankinaus, veidas istino, viena diena raudonas kaip nudegintas , svylantis, kita diena plemuotas perstintis, zodziu baisu kas dares. Niekas nepadejo visiskai, nei kompresai, nei tepalai, kremai, antihistamininiai vaistai. Kuomet uzdegimas pradejo plist i kakla ir krutine, verkdama nulekiau pas gydytoja ( gyvenu uk), apziurejo oda, issiklausinejo gerai viska, pasakiau, kad panasiai ir mano teveliui ziema su oda budavo, tai ji padal pozymius ir nustate man atopini dermatita. Paeme dar kraujo tyrima ir gavau siuntima pas dermatologa. Kadangi atejau su jau itin stipriu uzdegimu, tai israse Prednisolone, zinau, kad tai krastutiniu atveju tik , bet pas mane taip ir buvo...Zodziu, jau po pirmos dozes veiduka atleido, dabar geriu ketvirta diena, tai oda labia grazi. Svarbiausia suzinojau, kas man yra, kokia mano oda, dabar saugosiu ir branginsiu, kad nereiktu daugiau vaistu gert. Man labai geras kremas Cetraben, riebus, atstatantis odos barjera, ji tepuos kai einu i lauka, o namuose naudoju drekinancia Eucerin AtoControl linija skirta butent atopinei odai. Dar tiesa israse hydrocortisone tepalo, bet kol kas apseinu be jo. Taip pat atsisakiau kavos, alkoholio, deriu probiotikus, svieziai spaustas sultis, daug vandens. Kadangi esu itin jautri plauku prieziuros priemonems, nusipirkau svelnu antialergiska sampuna ir balzama. Zodziu, nors pasirodo dermatita turiu senai, bet prieziuroj naujoke. Labai naudinga si tema, geru patarimu radau, aciu visoms, kurios dalinates patirtimi smile.gif .
Atsakyti
Laba visiems. Man vis išberia kairį skruostą, tik jį vieną, ar kam teko susidurti? Darė lopo testus, rezai parodė tik alergiją nikeliui... oda šiaip linkusi rausti. Nu bet tas skruostas... atsikeliu ryte ir pyst raudonos dėmės, niežti... atrodo lyg kontaktinė alergija, nu bet nieko naujo nenaudoju. opexa padėdavo, šįkart niekaip, ryt keliausiu pas dermatologę į estetus kliniką Vilniuj... įkelčiau foto, bet nežinau kaip.
Atsakyti