Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 4

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 19, 22:35)
Mano žirniai šiltnamyje dvi savaites gyvybės ženklų nerodė, jau maniau supuvo g.gif O šiandien prasikalė bigsmile.gif Į lauką dar bijau sėti. Naktimis šalnos g.gif Gal kuri kaliaropes auginot? Kaip sekėsi? Ar labai priežiūros reikalauja? Ir kaip su tom pupom? Kokia veislė skani? Dalinkimės patirtimi, jug pats darbymetis prasideda ax.gif

Sveiki, šiaip žirnai yra sakoma, kad -5C atlaiko. Mano anyta jau lauke pasėjo. O pvz pas mane daržo žemė yra labai šlapia, sunki, tai jeigu anksčiau pasėju - dalis žirnų sėklų supūva
Atsakyti
As sekmadieni pasejau morkas,burokelius,ridikelius,salotas,zirnius,kalafiorus ir kukuruzus.Tik paskui pagalvojau,kad kalafiorams ir kukuruzams gali buti per anksti doh.gif Jei po triju savaiciu neisdyks-persesiu is naujo
Atsakyti
Kaip tik žurnale,perskaičiau sėjos kalendorių,kada ką sėti.Neskubėkite sodinti pupų,kaip čia perskaičiau kažkas jau pasodino.Aš asmeniškai pupas sodinu kartu su bulvėmis. ax.gif Žurnale rašoma pupos sodinamos,pražydus batažiedėms plukėms,sužaliavus ievoms,balandžio pabaigoje,dgegužės pradžioje.Tikrai joms dar buvo per šalta. g.gif Pražydus vyšnioms ir ievoms sodinamo kukurūzai.(šaltinis pirmadieninis žuranlas "Ji").
Atsakyti
Sveikutes !

Turiu keleta klausimeliu del siltnamio statymo (plevelinis siltnamis )
Kas kiek metru reikia kalti kuolus ir statyti lankus?

Ir dbr kaip suprantu visu pirma sukalti metalinius kuolus, i juos ismeigti medinius ir ant mediniu mauti lankus?
po to del pleveles... Musu plevele ne 6 m. o 3 metru plocio ir reikia daryti kazkaip sujungima jos, ka siuo klausimu galite patarti? Kaip tas pleveles sujungti?
Ir kaip plevele jau uzdeta ja uzkasti i zeme? ar prispausti lentomis prie zemes?

Taisykit jei as neteisi 4u.gif

Pirma karta gyvenime statysim siltnami... doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2011 04 20, 07:38)
Tik paskui pagalvojau,kad kalafiorams ir kukuruzams gali buti per anksti  doh.gif Jei po triju savaiciu neisdyks-persesiu is naujo

aš kalafiorus, kopūstus pasėjau šiltnamyje ax.gif o kaip dėl kukurūzų tai nežinau, nei karto neauginus. Tiesa, esu nusipirkus sėklų, gal reiks bandyt šiais metais? g.gif Bet dar nesėjus esu ax.gif

QUOTE(indrusep @ 2011 04 20, 07:58)
Turiu keleta klausimeliu del siltnamio statymo (plevelinis siltnamis )
Kas kiek metru reikia kalti kuolus ir statyti lankus?
Pirma karta gyvenime statysim siltnami...  doh.gif  thumbup.gif

tema šiltnamis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 04 20, 08:47)
aš kalafiorus, kopūstus pasėjau šiltnamyje ax.gif o kaip dėl kukurūzų tai nežinau, nei karto neauginus. Tiesa, esu nusipirkus sėklų, gal reiks bandyt šiais metais? g.gif Bet dar nesėjus esu ax.gif
tema šiltnamis 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
O man idomus kukuruzu naudojimas kaip atramu pupelems ir agurkams.
Bandet kuri? Idomu ar pvz agurkai nenustelbs pradzioje kukuruzu? Ar juos reik set anksciau, o kai paauga - agurkus?
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 20, 09:27)
Bandet kuri? Idomu ar pvz agurkai nenustelbs pradzioje kukuruzu? Ar juos reik set anksciau, o kai paauga - agurkus?

Aš bandžiau sėti pernai tik spalvotus kukurūzus.Kad valgomų niekas nevalgo šeimoje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 04 20, 06:51)
Kaip tik žurnale,perskaičiau sėjos kalendorių,kada ką sėti.Neskubėkite sodinti pupų,kaip čia perskaičiau kažkas jau pasodino.Aš asmeniškai pupas sodinu kartu su bulvėmis. ax.gif Žurnale rašoma pupos sodinamos,pražydus batažiedėms plukėms,sužaliavus ievoms,balandžio pabaigoje,dgegužės pradžioje.Tikrai joms dar buvo per šalta. g.gif Pražydus vyšnioms ir ievoms sodinamo kukurūzai.(šaltinis pirmadieninis žuranlas "Ji").

plukes jau zydi, ievos irgi zaliuoja, bent pas mane, vln rajone.
Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2011 04 20, 10:28)

Oho. bigsmile.gif Bent jau pas mus Lietuvos šiaurinėje dalyje(žiūriu per langą),iki ievų žaliavimo dar toli. ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2011 04 20, 09:28)

Plukes irgi mačiau bigsmile.gif Kauno rajonas
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 20, 09:27)

Aš pernai bandžiau, šnipštas gavosi blush2.gif Kukurūzus namie indeliuose susidaiginau, po to į lauką persodinau. Ilgai skurdo kol prigijo. Kai užaugo, tai visasi nedidukai ir nestiprūs gavosi, o agurkai augo sau ir kukurūzus peraugo, teko ant žemės suguldyti blush2.gif Gal reikia tikrai tiesiai į dirvą sėti g.gif Sakiau šiemet ant saulėgrąžų bandysiu. Jų stiebai tikrai daug tvirtesni g.gif
Atsakyti