Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 4

QUOTE(Alenzi @ 2011 05 31, 20:00)
palaistykite cesnakus vandeniu su istirpinta druska. Kibirui vandens stikline druskos. (Jeigu isdziuvusi zeme, pirmiausiai sulieju vandeniu be druskos, o paskui su druska)
Tikrai atsigaus smile.gif

Aciu uz patarima, bandysiu gelbeti cesnakus.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 31, 20:20)
ar kuri naudojat dolomitmilčius, gal galit ką papasakot apie juos g.gif

Labai naudoju,bet mazai gelbeja nuo asiukliu,gal net atvirksciai-pries sodindama zemuogeles pripyliau labai daug dolomitmilciu,ir ka jus manot,si pavasari net zemuogeliu nesimato o viem miskas asiukliu.Buvau ir kalkemis pries kokkius 5 metus tresus,bet poveikio jokio,nezinau kas darosi,kodel tie asiukliai taip auga ir dauginiasi,sako jokia trucizna ju neima.
Atsakyti
Vakar radau internete, kad kurkliai nemėgsta serenčių ir chrizantemų. Serentis - graži gėlytė, ypač tos dvispalvės man patinka. Gal, jei apsodinsim lysves per perimetrą, kurkliai spjaus ir išeis iš mūsų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2011 06 02, 10:01)
Vakar radau internete, kad kurkliai nemėgsta serenčių ir chrizantemų. Serentis - graži gėlytė, ypač tos dvispalvės man patinka. Gal, jei apsodinsim lysves per perimetrą, kurkliai spjaus ir išeis iš mūsų?  biggrin.gif

Aš apsodinusi serenčiais, tačiau kurklių tai neatbaido 4u.gif Nebent sodinti vien tik serenčius ir tarp jų kur ne kur daržovę biggrin.gif Gal tada ir kitaip būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 02, 08:14)
Labai naudoju,bet mazai gelbeja nuo asiukliu,gal net atvirksciai-pries sodindama zemuogeles pripyliau labai daug dolomitmilciu,ir ka jus manot,si pavasari net zemuogeliu nesimato o viem miskas  asiukliu.Buvau ir kalkemis pries kokkius 5 metus tresus,bet poveikio jokio,nezinau kas darosi,kodel tie asiukliai taip auga ir dauginiasi,sako jokia trucizna ju neima.

Žemuogės, kaip ir braškės mėgsta kiek rūgštesnę dirvą ax.gif Šioms uogytėms žemės nurūgštint nerekuomenduočiau g.gif Asiūklių nėra pas mane daug, bet juos nukarpau ir naudoju mulčiavimui ax.gif Ravėt beviltiška g.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 02, 08:14)
Labai naudoju,bet mazai gelbeja nuo asiukliu,gal net atvirksciai-pries sodindama zemuogeles pripyliau labai daug dolomitmilciu,ir ka jus manot,si pavasari net zemuogeliu nesimato o viem miskas  asiukliu.Buvau ir kalkemis pries kokkius 5 metus tresus,bet poveikio jokio,nezinau kas darosi,kodel tie asiukliai taip auga ir dauginiasi,sako jokia trucizna ju neima.

gaila verysad.gif kaip tik grįžau su maišu dolomičių ir didele viltim to brudo atsikratyt verysad.gif bet ką jau vistiek subersiu cool.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 02, 18:48)
Žemuogės, kaip ir braškės mėgsta kiek rūgštesnę dirvą ax.gif Šioms uogytėms žemės nurūgštint nerekuomenduočiau g.gif Asiūklių nėra pas mane daug, bet juos nukarpau ir naudoju mulčiavimui ax.gif Ravėt beviltiška g.gif

tai, kad ju rovimas prilygsta nukarpymui doh.gif aš nupešu ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 02, 18:48)

Zinau,kad megsta rugstesne,bet kad nors truputi ja sumazint neiseina.Mazdaug pries 10 metu buvo vos vienas kitas asiuklis o dabar miiiiskas,juk ir kitiems augalams nebelieka vietos.O mulciavimui bijau det kad ir kitur prisiveis,nes ne visame sklype jie auga,kur zeme smelinga,ten neauga kazkodel.Kazkada skaiciau,kad jie nesupuna,tai as deginu kaip ir garsvu saknis ir varputi.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 02, 19:51)
Zinau,kad megsta rugstesne,bet kad nors truputi ja sumazint neiseina.Mazdaug pries 10 metu buvo vos vienas kitas asiuklis o dabar miiiiskas,juk ir kitiems augalams nebelieka vietos.O mulciavimui bijau det kad ir kitur prisiveis,nes ne visame sklype jie auga,kur zeme smelinga,ten neauga kazkodel.Kazkada skaiciau,kad jie nesupuna,tai as deginu kaip ir garsvu saknis ir varputi.

sėkmingai abejus kompostuoju g.gif
Atsakyti
Taigi dolomitmilčius suvarykit po slyvom ir vyšniom - derlius pagausės, nes jos labai kalkes myli.

Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 02, 19:23)
sėkmingai abejus kompostuoju g.gif

Kiek laiko kompostuoji garsvos saknis? Siemet jau kalna pririnkau unsure.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti