Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nepavargstat kasdien tvarkytis?

QUOTE(Agatka @ 2012 08 11, 01:09)
a ir dar, greiciausiai susitarkau kai sveciai turi ateit po valandos, net nzn ka tuo metu daro vaikas ir kaip as speju viska,bet buna idealu viskas biggrin.gif ir vonia ir indai suplauti ir grindys blizga.... o jei namie kazkas yra tai dar ir i dusa speju smile.gif)))

Neskaičiau visos temos, bet iš kelių paskutinių puslapių ši mintis labiausiai patiko thumbup.gif Man irgi praktikoj tai pasiteisina 100 procentų lotuliukas.gif

Šiaip tai kažkoks tvarkymasis vyksta kasdien - žaislus apsirinkt, indus išplaut, grindis virtuvėj prašluot, skalbimai, džiovinimai. Rimčiau tvarkomės (gerai jau, - stengiamės!!! lotuliukas.gif ) kartą per savaitę, savaitgalį - šeštadienį ar sekmadienį. Tada dulkės valomos, visi namai siurbiami, plaunami (rimčiau plaunami, ne tai kad su šluota prašluot), vonia, lyginu dažniausiai savaitgaliais, nors šiaip mažai ką lyginu. Didesni dalykai - užuolaidų skalbimas, patalynės, drabužių koks sezoninis pertvarkymas, priklausomai nuo situacijos, kada prireikia.
Kažkokio specialaus laiko kasdieniniam tvarkymuisi neturiu - kada reikia tada ir tvarkausi, po pažaidimų žaislus susirinkt, po valgio grindis, indai dažnai vakarui lieka blush2.gif Stengiuosi su dukryte tvarkytis, kad matytų kaip tai daroma. Ir grindis kartu plaunam, ir indus, ir žaislus tvarkomės. Aišku po tokio tvarkymosi vaiką n kartų perrengt reikia, bet tai jai ir atrakcija su kempine ar skuduru pasišvaistyt.
Kad labai pavargstu negalėčiau skųstis, žinoma kartais atsibosta tas pats per tą patį, rutina. Bet ir nesu labai jau tvarkinga, pedantiška. Kartai kai nuotaikos nėr - nieko ir nedarau, namie aišku bardakas, bet ot tai, susitvarkau kitą kartą. lotuliukas.gif
Malonu kai namuose tvarkinga, bet ir nepersistengiu.
Atsakyti
QUOTE(JovkėS @ 2012 08 08, 21:41)
o kada su vaikais i lauka iseinat?

nes as jei tvarkausi namus, tai diena nelieka kada i lauka iseiti
Ir vaiku tada gaila
O jei iseinam i lauka nelabai lieka kada tvarkytis  unsure.gif

Po dienos namuos, o jei dėl ligų, orų ar kt. reikalų- kelių dienų, ne tik vaikų, bet ir savęs gaila pasidaro. Nors išsiruošt su vaikais užtrunka, bet pabuvus lauke galva prašviesėja. Pritariu kad tada, laikas visai kitaip pasiskirsto ir tvarkymuisi laiko nelieka, nes grįžus ir užmigdžius zuikius, reikia bėgti ruošti vakarienę, kad gryžęs vyras nepavirstų į piktą alkaną vilką lotuliukas.gif
Pas mane dabar trys mažiukai: du ropojantys ir pirmagimis 2,5 m. Į netvarką užmerkiu akis, tvarkaus kada noriu. Nes vien tik valgio gaminimo, indų, skalbimo pilna.. Su vyru karts nuo karto dėl grindų plovimo ar dulkių susikimbam (žinoma žodžiais), bet aš ne jo mamytė, kuri kasdien grindis plauna. Rankos nenudžius jei ir pats išplaus. Nors savo darbą prisimins ne mažiau savaitę doh.gif Oi kaip norėčiau, kad būčiau gimus tokia, kuriai tvarkymasis būtų malonumas doh.gif , bet iš kitos pusės, gal tada negalėčiau užmigti galvodama kiek kampų užmaskuotų ir neišblizgintų namuos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gvaizdė: 11 spalio 2012 - 14:33
Dickiai tvarkosi patys ,o paskui maziu -tvarkom visi ,kai tik numeta zaisla ir ima kita ,tai numestas dedamas i vieta . Taip nelieka betvarkes ir nereikia lipti per kruvas daiktu .
Atsakyti
lotuliukas.gif oj negaliu...pastoviai tvarkausi,arba pastoviai bardakai
Atsakyti
kartais pagaunu save galvojant, kad kam cia siurbti - vistiek pritrupins. Bet siaip kai reikia tai staigiai galiu susitvarkyti. 15 min ir namai blizga, tik noro reikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorija @ 2012 11 03, 15:25)
kartais pagaunu save galvojant, kad kam cia siurbti - vistiek pritrupins. Bet siaip kai reikia tai staigiai galiu susitvarkyti. 15 min ir namai blizga, tik noro reikia thumbup.gif

Aš ir galvojau, kad kokia tvarkymosi manjakė esu, tačiau ne man taip vienai....ypač su laminatu vargstu, norint, kad jis švarus būtų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gvaizdė @ 2012 10 11, 15:32)
Po dienos namuos, o jei dėl ligų, orų ar kt. reikalų- kelių dienų, ne tik vaikų, bet ir savęs gaila pasidaro. Nors išsiruošt su vaikais užtrunka, bet pabuvus lauke galva prašviesėja. Pritariu kad tada, laikas visai kitaip pasiskirsto ir tvarkymuisi laiko nelieka, nes grįžus ir užmigdžius zuikius, reikia bėgti ruošti vakarienę, kad gryžęs vyras nepavirstų į piktą alkaną vilką  lotuliukas.gif
Pas mane dabar trys mažiukai: du ropojantys ir pirmagimis 2,5 m. Į netvarką užmerkiu akis, tvarkaus kada noriu. Nes vien tik valgio gaminimo, indų, skalbimo pilna.. Su vyru karts nuo karto dėl grindų plovimo ar dulkių susikimbam (žinoma žodžiais), bet aš ne jo mamytė, kuri kasdien grindis plauna. Rankos nenudžius jei ir pats išplaus. Nors savo darbą prisimins ne mažiau savaitę  doh.gif Oi kaip norėčiau, kad būčiau gimus tokia, kuriai tvarkymasis būtų malonumas  doh.gif , bet iš kitos pusės, gal tada negalėčiau užmigti galvodama kiek kampų užmaskuotų ir neišblizgintų namuos  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Reikia kuo dažniau į svečius kviestis draugų,tada ir tvarka namuose greitai atsiranda prieš jiems pasirodant thumbup.gif
Atsakyti
Mane irgi buitis varo is proto. Laiko dabar jau daugiau turiu, bet tiesiog nusibodo tas pats per ta pati, indai, puodai...mano mazei tik virs metu, tai viskas traukiama is kampu. Viena kampa tvarkai, kitam jau betvarke. Nesu didele pedante, bet ta betvarke vargina. O ir kiekviena laisva minute nesinori tam tvarkymui paskirti. Kartais galvoju, na va, siandien ta ana susitvarkau, isskalbiu, sudelioju...Rytoj, kol maze miegos gal turesiu laiko kokiai knygai ir pan. Bet ziuriu, kad kita diena - ta pati dainele smile.gif). Neisivaizduoju, koki soka isgyvena tos, kurios pries vaikus mego idealia tvarka doh.gif
Atsakyti
Pritariu Agatkai thumbup.gif man irgi geriausiai ir greiciausiai eina susitvarkyti, kai uzsimano kasnors atvaziuoti aplankyti.
siaip grindis sluoju ir plaunu kasdien, dulkes kas antra diena nusivalau, na tenka ir kasdien, vonia ir tualeta irgi kas kelias dienas apvalineju, o didieji darbai ir visu kampu generalinis valymas dazniausiai savaitgaliais, kai vyras namie. jis uzsiima su mazium, tada as ramiai galiu susitvarkyti. suni turim, tai kai ateina kailio metimo laikas, tenka sluoti grindis kokius 3 kartus per diena doh.gif kai pradeda su vaiku zaisti, tai kosmaras buna doh.gif na bet visi mylim suniuka, pabumbu, issisluoju ir viskas gerai.
Atsakyti
Mane irgi dažnai iki paskutiniųjų daveda tas tvarkymasis. Norėčiau, kad namie bent paviršutiniškai gražiai viskas atrodytų, bet vienai to pasiekti sunku. Kol vaikas mažas buvo, nei vaikščiojo, nei žaidė, namai blizgėjo, bet dabar - visi žaislai ant grindų, dekiai, drabužiai, pagalvės, spintelių turtai, vienu žodžiu, viskas, kas į vaiko rankas patenka doh.gif tai oi kaip kartais atsibosta kelis kartus per dieną vis tvarkyti viską atgal į dėžes biggrin.gif
Atsakyti
Oi, mamytės, kaip aš jus suprantu.. pas mus tas pats - viskas ant grindų: zaislai, visokie daikteliai, rūbai, trupinukai, kukurūzų galiukai ir t.t. Ką mažos rankytės nutveria, viską meta ant grindų ..
Atrodo, kad visą dieną nieko neveiki tik tvarkaisi, rankioji, valinėji, verdi vienokią košę - nevalgo, verdi kitokią.. krūvos indų.. ir dar supertėvelis karts nuo karto užmeta: "kada nors tvarkaisi ?" gun_rifle.gif taip ir norisi sutrinti į miltus blush2.gif
Ačiū DIEVUI, įsigijom aparačiuką, kuris pravalo orą thumbup.gif Dulkes bevalau gal kartą per savaitę , ir tai iš įpratimo, nes dulkių beveik nebenusėda lotuliukas.gif Nors tiek gyvenimas lengvėlesnis tapo smile.gif
Atsakyti
jo, ta rutina ir tvarkymasis - tai pats neidomiausias dalykas motinysteje.... Gal reikia seimininke kokia kviestis..
Atsakyti