QUOTE(Kriiste @ 2011 04 09, 18:04)
tai va, kad kai jus labai nusimenat del tu prastu rezultatu, o va vaikas nedare - tai tyrejas privalo atsizvelgt, apklausdamas mama, jei mama isitikinus, kad jis gali padaryt, o nepadare - tyrimo tas sritis paprasciausiai turi kartot - nu tokia metodika, kurios nieks nepaiso... Ir apskritai disc, bartelis ir kt testai - neturi but taikomi be jokios priezasties, neturi but atliekami siaip sau - kas jums is to kad atliko? kokia informacija gavot? - kad nenorejo, nedare?, susinervinot tik daugiau ir psio - o ka tai keite vaiko situacijoje?
Mes disco testa daremes poliklinikoj, pas musu lankoma psichiatre (is VRC dar nieko nesulaukiam

).....vaikas tikrai nelabai ka dare, nes jau tik iejes i kabineta eme man uz rankos , sake "mama ne ne ne" ir vede atgal pro duris is kabineto

Daviau jam savo rankine pakraustys, tai rado Ciupa-ciups, tada ir kabinete linksma buvo but

Tai psichiatre pagrinde manes klausinejo ka vaikas daro, ko nedaro, ka padarytu. Pvz. dave popieriaus lapa ir piestukus....as pasakiau, kad jis nepiesia, nebent kazka biski pakrengeliuoja

Kazkokios mano ar psichologes nupiestos linijos tikrai nepakartos taip piesdamas ant lapo, tai kokia prasme butu buvus kankint ta vaika tikinant, kad reikia piesta ta linija, jei as net namuose neikalbu jo tai padaryt

Ir kas is to butu buve jei per ikalbejimus jis butu ja nupieses.....gal tai butu pirmas ir paskutinis kartas kai jis tai dare, o disce butu pasizymeje pliusa, kad a la moka ?

Tai iskart pasakiau, kad taip nepadarys (mamos turbut vaiko sugebejimus visos zino) ir ejom prie kitos uzduotes....ir taip su visom kitom uzduotelem.
Del gauto ivertinimo....galvoju lygiai taip kaip Erkesta - pati zinau ka vaikas moka, ka gali, ko negali.....ko nemoka, reikia mokint
Gavom 15 uzsiemimu smulkiajai motorikai lavint (kazkokia ten terapija) ir logopedo darbo. Va tuom labai dziaugiuos. Musu psichitare stebes kaip mums seksis, konsultuos , pades...ir sake net literaturos visa knygu "buketeli" paskaityt man duos
Istiesu tai labai dziaugiuos musu psichiatre

Pirma karta matau gydytoja taip atsidavusi savo darbui ir taip norincia padet

Ir dar svarbiausia, kad as pati pas ja nuejus , jauciuosi kaip pas mama
..." Sielvartas yra tikras. Bet nesiliauti sielvartauti - tai tragedija, baisesnė ir už tai, kad jūsų vaikas autistas"...