Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 7

http://www.balsas.lt...versija-video/1
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Kliockas @ 2011 04 12, 11:16)
Laba,
aš labai pavėluotai, bet ...

dėkui už atsakymą 4u.gif

Mes jau irgi gavom išvadas...kai aš atvažiavau į VRC, registratūroje buvo psichologė ir ji tas išvadas maloniai pakomentavo...o diagnozė - vaikystės autizmas (lengvas). Po pusmečio vėl kartosim tyrimą...
Atsakyti
Sveikos,
vis paskaitinėju, ale nerandu kur įsiterpt.
Jokūbas jau sveikas, nuo vakar darbelin keliauja. Kalbėjau su gydytoja, už poros savaičių eisim skiepytis nuo erkinio.

Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2011 04 12, 18:42)
Labas  4u.gif
dėkui už atsakymą  4u.gif

Mes jau irgi gavom išvadas...kai aš atvažiavau į VRC, registratūroje buvo psichologė ir ji tas išvadas maloniai pakomentavo...o diagnozė - vaikystės autizmas (lengvas).  Po pusmečio vėl kartosim tyrimą...

labukas,o kokius tyrimus jums dare,kad nustate tokia diagnoze?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 12, 19:06)
Sveikos,
vis paskaitinėju, ale nerandu kur įsiterpt.
Jokūbas jau sveikas, nuo vakar darbelin keliauja. Kalbėjau su gydytoja, už poros savaičių eisim skiepytis nuo erkinio.

Aš taip pat norėčiau šeimą paskiepyti nuo erkinio, bet bijau...Kolegė pernai paskiepijo ir sekančią dieną atsidūrė reanimacijoje, atjungė kojas. Kitiems jos šeimos nariams neigiamos reakcijos nebuvo, o jai baigėsi nekaip: kankina sąnarių, raumenų, galvos skausmai, bet kojas atstatė. Aš dukrą esu paskiepijusi pneumo skiepu, tikrai mažiau serga ir ligos lengviau praeina, bet ką daryti su erkiniu skiepu - nežinau...
Atsakyti
Labas

Nu ir dienelė doh.gif Nusikalusi negyvai doh.gif

Šiandien visa diena buvo pašvęsta ir iki smulkmenų suplanuota svarbiam įvykiui - KIRPYKLAI. Žinoma, kam tai prasirariau, tai iš šalies nežinantys, o gal ir kažkeik žinantys, bet vis tiek nesuprantantys pamanė, kad man pačiai truputį "cvarkt" doh.gif

Pirmiausia, nėjome į darželį ir pusę dienos vaikas buvo su aukle. Nu kad nepervargtų ir pasibuvęs namie norėtų kažkur važiuoti.
Antra, keletą dienų per youtubą pažiūrėdavome, kaip vaikus kerpa.
Vis kartodavau, kad važiuosim plaukučių kirptis, paliesdavau jam plaukus, sakydavau bus "čikšt čikšt čikšt" ir valio!
Paskui turėjau nusipirkti naują mašinos modeliuką ir čiupą čiupsą dėl visa ko cool.gif
Jau nekalbu apie tai, kad prieš keletą dienų buvo rezervuotas laikas Mažylių kirpykloje.
Aišku, teko ir išsiruošti neskubant prieš keletą valandų, kad nelėktume paskubomis. Gerai užvalgyti, atsigerti, pasysioti...ir pan.
Paskui pažadėti, kad važiuosim pirkti mašinytės, kai padarysim čikšt čikšt čikšt plaukučiams.
"Taaaaaip, vajuojam pijkti masinytės" thumbup.gif "Mama, mama, nu maaaaama - į IKI?" Sakau, nu gaaaal ir į IKI, bet...nu...pirmiausia plaukučius kirpsim. "Ne, nenooju", "vajuojam masinytes", "vajuojam". Pasipuošėm gražiai, apsirengėm. Dieve...vis dėlto dar mano nervai laiko. Bet tas pedantiškumas jau kartais žudo doh.gif Dar užkliuvau už sustatytos didžiulės mašinų eilės virtuvėje doh.gif Aišku, gavau barti nuo savo vaiko...Nekenčiu tokių cirkų, visad liepiu susinešti į savo kambarį, susitvarkyti (gal pati per daug mokau tvarkos? rolleyes.gif g.gif ), bet bala nematė, išvažiavome palikę visas tas mašinas virtuvėje...
"Mama vaijuoja", kas ciaaaaaaaa?" , "svisifojas", "mama, svisifojas!", ir taip kiekvienoj sankryžoj tas pats klausimas, ar komentaras, ar mama mato šviesoforą tongue.gif O aš vairuoju, ir prie kiekvienos sankryžos kalu ir kalu "taip, Jonuk, šviesoforas, raudona - stop, žalia - važiuojam", "kokia spalva? raudona, kokia spalva - žalia" (čia taip su savim pasikalbu, nes spalvų jis neįvardina).
Nuvažiavom prie kirpyklos, mažasis keleivis jau niurzga, nes IKI nemato, ir po truputį zyzia, nes niekur nenori eiti. Einam, nu einam...Vėl kalbu, vėl aiškinu, kur einam...Nueinam, mus pasitinka šauni kirpėja (jau prieš metus ten esam buvę, bet žinoma, nieko tai nereiškia...). Rengiasi, bet zyzimo dar daugiau..."Nenoju, einam, nu einam, mamo" (tipo einam namo). Prasidėjo ašaros, verkimas, jokie įkalbinėjimai ir kalbinimai jau nepadėjo...Aišku, neskubinom mes su kirpėja, bet vaikis sėsttis į spec mašiną/kėdutę nesutiko (nors paprastai jam tokie "pričindalai" patinka), pradėjo slėptis žaislų lentynoj doh.gif Šiaip ne taip išsitraukiau aš jį iš ten, sodinausi ant kelių, teko išsitraukti mašinytę, kad suvaldyčiau nors kažkiek situaciją. Ir greižtuoju, ir švelnuoju, bet vaikas buvo apramintas. Staigiai čirkš čirkšt su kirpimo mašinėle ir liūto gaurai nukirpti tongue.gif O va paskui su žirklutėm dailiai apdailino wub.gif ir tada jau nebeverkė...Viskas jau buvo OK thumbup.gif Dar saldainį gavo wub.gif
Kur paskui važiavom? Namo? Neaaaaa...pamokų praleidonėti negalima, kad ir koks žygdarbis būtų padarytas. Nuvežiau pas logopedę smile.gif

Nežinau, kam aš tai surašiau. Kažkoks įkvėpimas, matyt, paėmė smile.gif Kas su tokia situacija ir apskritai yra susidūrę su tokiu vaiku, manau, mane supras. O va kas to nežino - jaučiu išvadintų mane mama, kurią vaikas stato į vietą ir manipuliuoja. Gal iš tikrųjų tame yra tiesos. Bet jis yra toks - koks yra. Ir aš jį beprotiškai myliu wub.gif
Ryt dar teks darželyje pasiaiškinyti, kodėl neatėjome lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 12 balandžio 2011 - 20:42
[quote=Ice,2011 04 12, 21:35]
Labas

Nu ir dienelė doh.gif Nusikalusi negyvai doh.gif

Šiandien visa diena buvo pašvęsta ir iki smulkmenų suplanuota svarbiam įvykiui - KIRPYKLAI. Žinoma, kam tai prasirariau, tai iš šalies nežinantys, o gal ir kažkeik žinantys, bet vis tiek nesuprantantys pamanė, kad man pačiai truputį "cvarkt" doh.gif

Labai smagi istorija prieš naktį smile.gif Darželyje pasakoti niekam nereikės, juk turėsit įrodymą... tikrą gražuolį po tokio žygdarbio.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 04 12, 21:28)
Aš taip pat norėčiau šeimą paskiepyti nuo erkinio, bet bijau...Kolegė pernai paskiepijo ir sekančią dieną atsidūrė reanimacijoje, atjungė kojas. Kitiems jos šeimos nariams neigiamos reakcijos nebuvo, o jai baigėsi nekaip: kankina sąnarių, raumenų, galvos skausmai, bet kojas atstatė. Aš dukrą esu paskiepijusi pneumo skiepu, tikrai mažiau serga ir ligos lengviau praeina, bet ką daryti su erkiniu skiepu - nežinau...

Cia va pora idomiu straipsniuku apie homeopatija ir autizma. Vienam minima, kad gyvsidabris (skiepu konservantas) yra paleidziamasis autizmo veiksnys, kuris veikia ne visus vaikus, bet tik tuos, kurie paveldejo (ar jis yra dominuojantis) sifilini miazma is savo tevu ir proteviu.
http://www.homeoint....deschepper6.htm
http://autist-ru.nar...u/gomeopat.html

Cia apie miazmus (pasiskaicius gali pasimatyti, pas ka koks miazmas dominuoja):
http://www.gomeopat-olga.ru/miazm.htm
Yra 3 miazmai ir vienas tarpinis:
http://www.astrologo...eonova10_13.htm

Cia va pasiskaitymui apie homeopatija daugiau maziems vaikams (bet kazkas tinka ir dideliems su tam tikrom problemom):
http://www.homeoint....cy/borland3.htm

P.S. Kolegei patarciau kreiptis pas gera klasikini homeopata
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 04 12, 21:35)

Nežinau, kam aš tai surašiau. Kažkoks įkvėpimas, matyt, paėmė  smile.gif Kas su tokia situacija ir apskritai yra susidūrę su tokiu vaiku, manau, mane supras. O va kas to nežino - jaučiu išvadintų mane mama, kurią vaikas stato į vietą ir manipuliuoja. Gal iš tikrųjų tame yra tiesos. Bet jis yra toks - koks yra. Ir aš jį beprotiškai myliu  wub.gif
Ryt dar teks darželyje pasiaiškinyti, kodėl neatėjome  lotuliukas.gif

Viskas gerai:))) Kirpykla yra rimtas isbandymas vaikams. Pries daug metu esu girdejusi atveji, kad berniukas bijojo kirptis, bet mama nelabai paise tos baimes ir vistiek nuvede, o vaikas labai issigando ir liaudiskai tariant vaikas isprotejo.
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2011 04 12, 21:28)

Sis skiepas gali sukelti reakcija. As kazkada irgi norejau skiepyti, nes gyvenom prie misko, turejom kiema, o jame erkiu... Bet paskaicius salutinius poveikius, issigandau ir apsigalvojau.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 04 12, 21:35)
Šiandien visa diena buvo pašvęsta ir iki smulkmenų suplanuota svarbiam įvykiui - KIRPYKLAI.

Kip šaunu, kad pavyko J apkirpti kirpykloje! thumbup.gif 4u.gif Ir kad jis tiek šnekėjo ir komentavo kelionę. Įsivaizduoju, kaip džiugu klausytis. rolleyes.gif
Atsakyti
Ice, graži jūsų diena. ir prasminga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 04 12, 20:28)

Visa šeima esame pasiskiepiję jau nuo senų laikų ir revakcinuojamės, kai ateina laikas. Ptiu ptiu ptiu jokių komplikacijų nebuvo...Kai Jonui 7 mėn. buvo įsisegusi erkė - galvojau nuprotėsiu. Bet laimei, ji nebuvo užkrėsta virusais. Bet vėliau paskiepijau, nes be gamtos mes gyventi negalime schmoll.gif
Erkiniu encefalitu yra sirgę artimos aplinkos žmonių, tai patikėkit - nenorėčiau nei pati susirgti, nei kad vaikas ar šeimos nariai susirgtų unsure.gif

Papildyta:
Darželyje šiandien visi kalba, kad Jonukas apkirptas tongue.gif Visi giria wub.gif O mums svarbiausia, kad vaikas gal pamirš prastą įprotį pastoviai sukti plaukų kuokštus ir daryti mazgus doh.gif Vis bando sukti, ir nieks nebesisuka hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 balandžio 2011 - 10:45