QUOTE(euphoria_mi @ 2011 04 04, 16:04)
erkesta-nesveikinu prisijungus, noretusi,kad kuo maziau mamu butu sitam skyrelyje..

Gal gali placiau papasakot kada pastebejot,kad jusiskis kitoks,kokie bruozai islindo ir tt?
Kad musiskis kitoks, pastebejom kai pradejo vaiksciot. Siaip fizine jo raida buvo normali, kaip visu vaiku, viskas vyko laiku, bet kai ismoko savarankiskai normaliai judeti prasidejo problemos. Jis labai judrus, todel judejo be sustojimo, pamersa keisdavom, renkdavom ir dauguma kitu kasdieniu dalyku darydavom reklamu, multiku pagalba, nes kitaip neimanoma buvo nulaikyt... I varda nereagavo visai, jokiu komandu nevygde. Buvo paseles, linksmas vaikas, rasdavo sau veiklos iki soties, todel net dziaugiausi, kad va paskui vaiksciot nereikia. Bet. Kai jam buvo 1m ir 4men apsilankem pas neurologe ir ji pasiule atvaziuoti i Ansktyvosios Reabilitacijos Tarnyba. Ten labai akcentavo kalba, pridave visokiu uzduoziu kaip ir ka daryti ir atsisveikinom, bet problemos buvo tos pacios.
1m ir 7men nusprendziau leisti i darzeli su mintim, kad va matys kaip kiti vaikai elgiasi ir pats daugiau ko ismoks. Visus metus ejo iki pietu, zinoma su ne mazom ligu pertraukom, bet darzelis labai labai padejo, vaikas nurimo, ismoko pavalgyt pats, pradejo dometis zaislais ir pan. Kai suejo 2,5metu kalbos vis dar nera, komandu nevygdo jokiu, t.y. nesupranta ka jam sakai, kazkur nusivesti neimanoma, nes neimanoma jo kontroliuoti jau susimasciau. Finale darzelyje pries mazdaug 6 menesius mane pasikviete logoepde ir pasake man kad vaikui yra irasytas "misrus raidos sutrikimas" ir dar daug ji ten kalbejo o as vos nuo kedes nenukritau... Buvau bais pikta ant sistemos, kodel as tai is logopedes suzinojau??? sitas irasas mus lydi pasirodo nuo 1m4men o as pirma karta isgirdau .. Nieko as nekaltinu, bet tada lyg akys atsivere.
Ir ka.. Pries pora savaiciu buvom VRC pas neurologe, rugpjucio menesi i stacionara gulsimes.
Siaip mano vaikinas toks gan bendraujantis, ziuri i akis (ne taip kaip turetu), bet nevengia, apsikabinti ir pabuciuoti irgi megejas, siaip fizinio kontakto jam ir taip reikia ypac kai pavarges ar serga ar katik is miegu pabudes ar miego nori. Buitiskai mes gan neblogai susitvarkom, daug ka supranta jau jis, bet visgi nesupranta jokiu klausimu ir zinoma i juos neatsakineja, vis dar nekalba, prasidejusi yra stipri echolalija (neurologe sako, kad tai normali jo kalbos raida), kada viska ko prasai atkartoja zodis i zodi, bet tuo paciu dazniausiai ir suprasdamas ko is jo norima. Vis dar labai vargstam su noriu/nenoriu ypac viesoj vietoj. Labai labai megsta ivairius konstrukcinius zaidimus su formom ir spalvom, perkanda ir sudelioja juos greitai, moka skaicius, pazista raides, bet pats nenori rengtis, vis dar su pampersu...
Labai mum pasiseke su darzeliu, bendrojo lavinimo jis siaip, bet labai graziai ji ten prieme, jis eina su dziaugsmu ten, mergaites ji isimylejusios
Ir siaip, auksas tas mano vaikas, nuostabesnio neisivaizduoju. Dar ne karto neuzdaviau sau klausimo KODEL? tikiuos ir neuzduosiu, nera ko laiko depresijoms svaistyt. As zinokit esu optimiste iki kaulu smegenu, dziaugiames gyvenimu mes kaip galim ir kaip mokam!
Sunkiausia viso to dalis yra aplinkiniu reakcija, giminaiciu dejavimai, o as dar turiu juos guosti, kad mano vaikas ne toks, kokio jie noretu...