Laba diena.

Pažiūrėjau ką tik filmą "The black balloon". Ujuj kiek emocijų, ir verkiau, ir šypsojaus. Tačiau buvo tikrai skaudu ir labai liūdna. Gal todėl, kam mano vaikui ne AS, o autizmas ir, nors jis dar mažas, tačiau yra panašumų į filmo herojo Čarlio elgesį. Maniškiui - vaikystės autizmas (diagnozuota VRC), jis labai mažai kalba lietuviškai, o daugiau savo kalba, ir jo žodžiai skiriami ne kokiam nors asmeniui, o tiesiog šiaip, į orą (kaip mes su MB juokaujam -
mažius kalbasi su įsivaizduojamu draugu; na, arba su savim).
Tikrai, man padarė įspūdį Čarlio mokyklos darbuotojos, tikrai šaunios, atsidavusios.
Ar kas nors dar be manęs matėt filmą "Ocean heaven", irgi apie autistą?
QUOTE(kosemalose @ 2011 04 04, 09:45)
Ka is situ dalyku mes galime duoti/gauti cia? viskas, isskyrus materialine gerove, turbut butu pasiekiama ir pas mus, jei ne ... tik kas gi vis tik trukdo ?
Net neįsivaizduoju, kas mums trukdo būti geresniems, pakantiems. Jei net
normalūs vaikai, turintys kažkokių "trūkumų" (per stori, per ploni, akiniuoti, lėtesni, žioplesni, pernelyg nuoširdūs, nedrąsūs) mokykloje ir kieme patiria patyčias, o suaugę greiti viskuo piktintis, tai ką jau kalbėti apie neįgalius ar smarkiai
kitokius vaikus ar suaugusiuosius.
Pamenu, kažkada mano gera draugė pasakojo, kad darbe jos buvęs šefas kviesdavosi kartais pas save į darbą vieną vaikinuką autistą, kad atliktų kažkokias užduotis (ten kažkas susiję su kompiuteriu, fizika ir prietaisais). Tai tas vyrukas priprato ateiti kartais ir žinojo (ar jautė), kad jis laukiamas ir priimamas, su visom keistenybėm. Nežinau, kokio laipsnio yra jo autizmas (gal vis dėlto pas jį aspergerio sindromas), aš jo nepažįstu ir mano draugė neperdaugiausiai į tai gilinosi. Tačiau kai jos buvęs šefas išvyko į kitą šalį, tai tas vyrukas ateidavo į tą darbovietę. Tačiau mano draugei jis trukdė, vis kažką kalbėdavo įkyriai, tai ji bandė jam pasakyti, kad jis geriau neateitų.
Kai po kelių metų pasakiau jai, kad mano vaikas autistas, tai ji labai mane užjautė ir meldėsi, kad ta diagnozė nepasitvirtintų. Tačiau yra kaip yra. Ji mane palaikė, nes aš jos draugė.
Tačiau mes negalime būti pakantūs ir geri visiems aplinkiniams. Išsirenkame juk, ar ne? Pvz., yra kaimynų, kurių aš nemėgstu ir kurie manęs nemėgsta. Tiesiog taip susiklostė santykiai.
Kažkaip nelabai tikiu, kad šiuo atveju pagelbėtų maldos. Kažkada jaučiausi stipresnė kriškščionė, tikinti, nors ir ne per labiausiai pasitikinti Dievu, o po kelių artimų žmonių netekčių ir po žinios apie mažylio autizmą jaučiuosi labai nusivylusi. Darausi pikta.