Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 7

QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 05, 12:15)
Manau, kad tada turi buti labai triuksminga arba vaikas augintas prie tylos. Pvz. mano vaikai auginti prie muzikos, niekada netildziau zmoniu kai jie miegodavo. Aisku, niekada nedauzeme puodais, neleidome garsiai muzikos, kad  kaimynai skustusi. Siuo metu gyvenam keturiese 1 kambario bute ir kai vaikai miega, tai jau ir miega. Nebijo prekybu centru, renginiu.

pas mus irgi taip pat. Bet pastebejau, kad mano mazius ausis uzsidengia prie konkreciu garsu. Pvz per TV reklama tokia "always", kur 4 panos ten maivosi ir dainuoja, tai jam labai nepatinka, visada uzsidengia ausis ir is kambario iseina.
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 05, 12:10)
Man pasichologe kazkada sake, kad visi mes turim autistisku bruozu, pas mane ju irgi marios, jei mano mazius adekvaciai reaguotu i aplinkinius, as galvociau, kad jis sveikas, tik i mane labai panasus  lotuliukas.gif

Sutinku. Panasus pagal bruozus ar buda? Nes mano sunus yra kaip is akies luptas as, o as i mama. O cia jau genetika.
Papildyta:
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 05, 12:17)
pas mus irgi taip pat. Bet pastebejau, kad mano mazius ausis uzsidengia prie konkreciu garsu. Pvz per TV reklama tokia "always", kur 4 panos ten maivosi ir dainuoja, tai jam labai nepatinka, visada uzsidengia ausis ir is kambario iseina.

Mano tai ne. Nebent nusibosta pats tv, arba nieko idomaus nerodo, tai is viso isjungia. Jis mieliau klauso radio ar siaip muzikos.
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 05, 12:17)
Sutinku. Panasus pagal bruozus ar buda? Nes mano sunus yra kaip is akies luptas as, o as i mama. O cia jau genetika.

Is budo. Is isvaizdos tai jis visas i teti. As vaikysteje irgi buvau labai judri, tik atejus i svecius puldavau zaisti, as irgi kaip ir jis esu prieraisi tam tikriems dalykams: maistui, daiktams, parduotuvems, vietoms ir pan. as maza budama irgi nemegau praustis, cypdavau kai reikdavo kokius tyrimus daryti ir t.t.
Bet pati esu labai socialus zmogus, labai megstu kompanijas, megstu bendrauti, dauuuuuug kalbu ir noriu visur dalyvauti. Mano vaikas irgi megsta zmones, jam netrugdo kompanijos, ypac jei jam demesi rodo, su juo zaidzia.
Atsakyti
Aš tai užsidengiu ausis, kai gatve važiuoja motociklai ar traktoriai, kai namuose veikia dulkių siurblys, drabužių džiovintuvas, kavamalė, mikseris ir panašiai. Vaikystėj bijodavau, kad kas neįjungtų tokių prietaisų, kol aš esu pas juos namie, ir kai tik mama atsivesdavo pas savo draugus mane, tai aš su jais bendydavau susitarti, kad jie tokių prietaisų neįjungtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 05, 12:23)

Bet pati esu labai socialus zmogus, labai megstu kompanijas, megstu bendrauti, dauuuuuug kalbu ir noriu visur dalyvauti. Mano vaikas irgi megsta zmones, jam netrugdo kompanijos, ypac jei jam demesi rodo, su juo zaidzia.

As taip pat. Jokiu problemu bendrauti, liezuviu malti. Mano vyras tylesnis, bendrauti jam sunkiau. Ji siaubas apima, kai as kur nors pajuokauju ar pan. O sunus irgi kalbus, drasus, kantrus. Problema tame, kad ne visi ji supranta (nors kalba jis jau aiskiai), ne visi vaikai ji priima. Pasitaiko, kad ir pasitycioja, apmusa, bet jis vel bando draugauti ir nesiskundzia.
Papildyta:
QUOTE(F @ 2011 04 05, 12:28)
Aš tai užsidengiu ausis, kai gatve važiuoja motociklai ar traktoriai, kai namuose veikia dulkių siurblys, drabužių džiovintuvas, kavamalė, mikseris ir panašiai. Vaikystėj bijodavau, kad kas neįjungtų tokių prietaisų, kol aš esu pas juos namie, ir kai tik mama atsivesdavo pas savo draugus mane, tai aš su jais bendydavau susitarti, kad jie tokių prietaisų neįjungtų biggrin.gif

Geras. Vaikai pradzioje bijojo tarkavimo masinos, bet ne garso, o paties prietaiso. Dabar idomu jiems kai tetis grezia su graztu, dulkiu siurbli patys jungia.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 04 05, 12:28)

Mano mazius tai ausu tokiais atvejais nedengia, bet eina prasyt kad isjungciau prietaisus, prie siurblio yra iprates, kai kasdien po 3 kartus siurbiu biggrin.gif
As tai eidama i svecius visada graziai paprasau tam tikru dalyku, kol kas visi labai supratingai elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 05, 11:17)

Maniškiui tai labai patinka šita reklama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 05, 09:32)
O daret kraujo tyrimus tik? ar ir smegenu nuotrauka?
Man yra teke skaityti, kad autizmas diagnozuojamas remiantis smegenu nuotrauka, pakitimai buna smegenu zieveje  g.gif  nezinau ar tikrai taip, bet planuojam su genetikais pasikonsultuoti, as dar vaiku noresiu  4u.gif

kraujo tyrimus,bei slapimo,ir nieko igimto nerado.

QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 05, 10:47)
Kovo men. pas genetikus Kaune buvom. Atrado sindroma, bet kraujo tyrimo nedare, nes Lietuvoje tokie tyrimai nedaromi.
Papildyta:

Teko skaityti, kad ausu uzdengimas yra autizmo bruozas. Tokie vaikai ginasi nuo triuksmo.

vat ir man teko skaityti kad tai autizmo bruozas,net kazkur mano mama rusiskuose saituose rado visa ta info.bet va VRC pasake,kad tai daro beveik visi vaikai.suprasciau,mazi vaikai,bet musiskis jau 4.5metu

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 04 05, 11:55)
Sveikos, del genetiniu tyrimu: mes juos darome siuo metu- atliekami tyrimai is kraujo ir slapimo,esame tiriami del paveldimu medziagu apykaitos sutrikimu ir kai kuriu sindromu,kurie savo bruozais panasus i autizma. Aisku,kad pacio autizmo genetikai tikrai "neiesko",nes jo priezastys nezinomos,taip pat tikiuosi,kad nesuras kitu baisiu sindromu,kadangi kai kurie ju-tikrai duoda blogesnes prognozes apie vaiko raida,nei autizmas.Genetikas paaiskino,kad Lt daugumai tirtu autistuku neranda visiskai nieko,kai tuo tarpu uzsienyje tyrimai yra issamesni,randamos metabolines ligos,kitokios kilmes susirgimai ir sindromai,tad is esmes i Lt genetikus neverta det per daug vilciu. Del "smegenu nuotraukos"kaip cia buvo issireiksta-magnetinio rezonanso tyrimo-mes ji taip pat darem,smegenys vaiko svarios,be pakitimu,ir tikrai garantuoju,kad bent jau Lt autizmas kolkas tikrai nera diagnozuojamas remiantis ta nuotrauka.  Diagnozuojami smegenu strukturiniai pakitimai,smegenu pazeidimai ir ligos,bet tikrai ne pats autizmas.

tyre ir mano sunu delto,bet nieko nerado.o vat dabar tai tikrai jaucias tie medziagu apykaitos sutrikimai.pastoviai pilva skauda,tai viduriukai minksti,tai kieti.
Atsakyti
Labas 4u.gif
Klausimas kaunietėms ir toms, kurios lankėtės Kauno VRC
Kaip jūs gavote išvadas po testų iš VRC? Ar jas atidavė neurologė ir paaiškino jas? Ar tik atidavė testo rezultatus su diagnoze? Ar buvot bendram susitikime su logopede, psichologe ir neurologe, kur viską kartu aptariat? Man apie tokią galimybę užsiminė neurologė, kai lankėmės pas ją...nežinau ar tai ji būtų pasiūliusi, jei šalia nebūtų sėdėjusios ir viską stebėjusios dvi studentės...kai apie tai užsiminiau registratūroje, ten dirbanti moteris buvo labai nustebusi, lyg pirmą kartą apie tai girdėtų...na man tas bendras susitikimas nėra būtinas, užtektų ir neurologės apibendrintų komentarų...tik bijau, kad įbruks man tik popėrėlį su išvadom, kad vėluoja raida ir tiek....na ne diagnozės ieškoti ėjau į VRC, o patarimų, sprendimų kaip padėti vaikui...
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2011 04 05, 20:03)
vat ir man teko skaityti kad tai autizmo bruozas,net kazkur mano mama rusiskuose saituose rado visa ta info.bet va VRC pasake,kad tai daro beveik visi vaikai.suprasciau,mazi vaikai,bet musiskis jau 4.5metu

O mano sunus neprisimenu, kad butu turejes iproti dangstytis ausis. Tam tikru garsu nemego, ir suirzdavo nuo ju, ar dar kaip nors parodydavo, kad jam nepatinka - iseidamas is kambario, verkdamas ir pan, o ausis jei dengdavo - tai retai arba bent jau tai nekrisdavo i akis taip, kaip kitu dvieju mano vaiku dangstymasis - abu mano hyperiukai be autizmo (bent jau oficialaus), dengiasi ausis istisai nuo visokiu garsu, net ir tas sesiolikinis. Ypac kai pradedu saukti blush2.gif Kai pas mus namie mazumele durdomas, tai rekavimo uztenka - didieji rekia ant mazosios, mazoji ant ju, o as galiausiai rekiu, kad juos visus nutildyti lotuliukas.gif Ir tada jaunesnieji dengiasi ausis, o vyriausiasis eina miegoti lotuliukas.gif

Sveikutes, naujai prisijungusios mamytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2011 04 05, 01:40)
...net kažkuria dalimi mus palietė...bet tos baimės gi nieko gero neduoda...juk sakoma, kad mintys realizuojasi, tad tikėkime savo vaikais ir padėkime jiems atrasti savo kelią...net jei jis nebus toks, kokio tikėjomės...tiesiog džiaukimės savo vaikais ir nepraraskim optimizmo, nes jiems reikalingos laimingos mamos....tuos žodžius taikau ir sau, nes paskutinėmis dienomis mane vis labiau užvaldo liūdnos mintys... 

Kokie grazus zodziai wub.gif

Man mama nudave pylos, kad as perdaug lendu prie savo vaiko....pati nervinuos rezultato jokio nesulaukdama ir dar vaika erzinu su savo mokymais unsure.gif Nu ir ka....spjoviau i viska...nebelendu prie jo su knygelem, kad parodytu kur suniukas, kad pakartotu zodi, kad deliotu delione kai as jam liepiu ir t.t.....ir kai "atsikabinau" nuo jo, tai musu situacija pagerejo unsure.gif Vaikui ne su mano komandom, o paciam savaime pradejo ateit supratimas unsure.gif Pradejau dziaugtis mazais musu pasiekimais wub.gif Kad ir tokiais, kad pagaliau....PAGALIAU suprato kur buna paslepti saldainiai biggrin.gif Kur yra zaislu parduotuve biggrin.gif Kad mokam gerti is puoduko, stiklines....nors ir su mano pagalba dar, kartais ir paciam pavyksta....Kad vaikas dziaugesi jog jis padare sysiu ant puodo (nes dazniausiai tai tik man linksma budavo,o ne jam)...Kad ismokom vaziuot dviratuku...ir dar daug daug smulkmeneliu, kurios gavosi savaime, be mano komandu, pamokymu ir aisku be nervu. Mokindama ji, istiesu budavau nuolat isitempusi, nervindavausi, kad mums nesigauna ir aisku pats vaikas nervindavos ir begdavo nuo manes arba prasydavos tada uzkeliamas ant lovos, kur jis "iseidavo i savo pasauli" unsure.gif O dabar kai as pati nebedresiruoju jo, kai pati esu rami, tai ir vaikas man visiskai kitoks pasidare....net kvaili vaiko rankyciu judesiai prie veiduko, vis mazeja thumbup.gif Kai nebelendu as prie jo, pradejo jis pats is manes prasytis demesio rolleyes.gif Ir vel prabilo sava kalba ir net kai ka jau pakartoja is musu zodymo....o buvo isvis jis man nutiles unsure.gif Ir demesi vis dazniau sukoncentruoja.
Atsakyti
Zveriuke, dziaugiuosi jusu pasiekimais thumbup.gif

As jau ne karta esu rasiusi, kad ir man su sunum geriau sekasi bendrauti nelendant jam i akis, toks kaip ir pasyvus bendravimas buna - pasakau jam ka nors lyg tarp kitko, dar vardu pasnekinu, kad suvokciau ar jis tikrai mane girdi, bet pasnekinu tik draugiskai, "kibinanciai", vel lyg tarp kitko pakartojau ka jau sakiau, ir nueinu. Zek per savaite kokia ir pastebiu, kad jis sureagavo lotuliukas.gif Su tais tempais tai jis zudo mus visus, bet as kaip as, o vat svetimiems dazniausiai neimanoma isaiskinti kodel tas vaikas toks be reakcijos lotuliukas.gif Nu jau ne vaikas, jau suauges vyras, bet vis tiek toks pat biggrin.gif O jei reikia ko nors cia ir dabar, tai atsistojus salia monotoniskai kartoju jo varda tai pagarsindama, tai patildydama savo balsa, tai reiklesniu tonu, tai ramesniu - vis ziuriu kaip jis reaguoja ir pagal tai derinuosi. Nu ir zek po kokio pusvalandzio jis pradeda su manim kalbetis wub.gif Vakar sitaip zyziau kad siuksles isnestu - nesitraukdama prie jo stovejau ir snekejau, snekejau, snekejau... O jis is pradziu tylejo, o paskui pradejo po truputi isitraukti i pokalbi":"o kam?", "kada?"(cia pasitikslino kada siuksles isnesti - ar tuoj pat, ar galima kada nors hihihi.gif ), "dabar negaliu" (nes spoksojo i kompiuterio monitoriu, kur grojo kazkokia muzikyte ir kosmoso vaizdas stovejo, ir lauke savo filmo per telika, kuris turejo prasideti uz valandos), "tai man reikes apsirengti" (cia buvo isreikstas nepasitenkinimas, kad reikes atlikti baisu veiksma - rengtis nulipimui i kiema - gyvename tik antrame aukste, konteineris netoli nuo laiptines duru, ir jam su jo pomegiu keliauti dizdiulius atstumus pesciomis - tikrai ne problema tiek pasivaikscioti, uztai apsirengti (apsiauti batus ir kambarinius apiplysusius dzinsus pakeisti skirtais ejimui i lauka, nes su kambariniais pro lauko duris iseiti - misija neimanoma) - va cia tai DARBAS), paskui seke padejavimai, kad ji judinu - tokie ne padejavimai, o vaitojimas gal lotuliukas.gif lyg skaudetu ka. bet is vietos per ta laika nepajudejo, o as is tokio turiningo musu pokalbio supratau kad jis jau tikrai mane girdejo, ir nuejau. Po 5 min sunus pradejo rengtis, ir po 15 min jau nese siuksles - tai buvo neitiketini tempai is jo puses biggrin.gif O svarbiausia - kad jis aplamai issijudino, nes paskutinius kelis men nebepriprasydavau praktiskai nieko daryti, isskyrus iskepti blynu biggrin.gif
Atsakyti