Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 7

QUOTE(Scintilla @ 2011 04 06, 00:01)
Labas  4u.gif
Klausimas kaunietėms ir toms, kurios lankėtės Kauno VRC
Kaip jūs gavote išvadas po testų iš VRC? Ar jas atidavė neurologė ir paaiškino jas? Ar tik atidavė testo rezultatus su diagnoze? Ar buvot bendram susitikime su logopede, psichologe ir neurologe, kur viską kartu aptariat?  Man apie tokią galimybę užsiminė neurologė, kai lankėmės pas ją...nežinau ar tai ji būtų pasiūliusi, jei šalia nebūtų sėdėjusios ir viską stebėjusios dvi studentės...kai apie tai užsiminiau registratūroje, ten dirbanti moteris buvo labai nustebusi, lyg pirmą kartą apie tai girdėtų...na man tas bendras susitikimas nėra būtinas, užtektų ir neurologės apibendrintų komentarų...tik bijau, kad įbruks man tik popėrėlį su išvadom, kad vėluoja raida ir tiek....na ne diagnozės ieškoti ėjau į VRC, o patarimų, sprendimų kaip padėti vaikui...

Apsaugok Viespatie, nuo tos baisbobes Kauno VRC doh.gif Turejau garbes su ja bendrauti. Ejau lygiai taip pat ne tik konsultacijai, bet ir gauti patarimu bei kt. Pirma karta nuejus man liepe tyleti ir sake, kad cia ji klausineja. Nutilau, ta karta mus pakonsultavo, isvadas gavom ir valio. Kai vaziavom po kiek laiko vel konsultacijai, tada ir prasidejo, nes vaika vedziau ne i jos rekomenduota istaiga,o i kita. Prasidejo priekaistai, kad ne lavinu savo vaiko, bande irodyti kad jis autistas ir t.t., bet as vis rasdavau svarius irodymus, kad ji nera teisi. Pasiuto, bet isvadas parase. as buvau ta mama, kuri per daug zino. O trecia karta uzvilkino isvadas tiek, kad man nutruko neigalumas. Nuvaziavau pasiutus juodai ir buvau pasiryzusi jei ta diena negausiu isvadu, tai vaziuosiu tiesiai i ligoniu kasas ir parasau skunda. Laime, kad pataikem ant fainos psichologes ir ji mums dave testu isvadas. Tada nuvaziavau pas vaiko psichiatre ir pasakiau kas ir kaip, tada neigaluma sutvarke kiti medikai. O dabar jau mes dideli ir konsultuojames kitur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2011 04 05, 21:03)
kraujo tyrimus,bei slapimo,ir nieko igimto nerado.

As zinau kad kitose salyse labai kruopsciai istiria krauja pries rasydami diagnozes, tikrina kaip kiekvienas genas issidestes, aisku pas mus LT to tikrai negausim, bet taip pat girdejau kad vygti genetikos centrai visokias programas su uzsieniais, kur siuncia meginius... Niu mes vistiek bandysim pas genetikus prasytis.

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 04 06, 06:52)
Kokie grazus zodziai  wub.gif

Man mama nudave pylos, kad as perdaug lendu prie savo vaiko.

Mano vaikas kai buvo mazesnis, tai irgi visada atrode, kad su savim sneku, bet jau iskart pastebejau, kad jei jam idomu ka rodai, jis isimena, nors ir ner reakcijos tuo momentu bet po kiek laiko ziurek padaro. Dabar kai jam jau 3metai, tai padaro/pasako is karto, bet ar tai tampa "naudojamu" dalyku priklauso nuo to, ar jam patinka biggrin.gif Kadangi mano ziogas labai judrus, tai niekada anksciau nesustodavo net paziureti ka as jam rodau, o dabar jau ziuri, bando, kopijuoja, jam tereikia viena karta parodyti ir jis jau pats bando.
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2011 04 06, 07:54)
As zinau kad kitose salyse labai kruopsciai istiria krauja pries rasydami diagnozes, tikrina kaip kiekvienas genas issidestes, aisku pas mus LT to tikrai negausim, bet taip pat girdejau kad vygti genetikos centrai visokias programas su uzsieniais, kur siuncia meginius... Niu mes vistiek bandysim pas genetikus prasytis.

Jau nebevykdo, ir nebesiuncia. Anksciau siunte vyresniu vaikuciu su ypac sunkiais atvejais, sunkiom protinem negaliom. Dabar tikrai jau nebesiunčia. Prof. Utkus tai mums paaiskino pries menesi.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 04 06, 07:52)
Zveriuke, dziaugiuosi jusu pasiekimais thumbup.gif

As jau ne karta esu rasiusi, kad ir man su sunum geriau sekasi bendrauti nelendant jam i akis, toks kaip ir pasyvus bendravimas buna - pasakau jam ka nors lyg tarp kitko, dar vardu pasnekinu, kad suvokciau ar jis tikrai mane girdi, bet pasnekinu tik draugiskai, "kibinanciai", vel lyg tarp kitko pakartojau ka jau sakiau, ir nueinu. Zek per savaite kokia ir pastebiu, kad jis sureagavo lotuliukas.gif Su tais tempais tai jis zudo mus visus, bet as kaip as, o vat svetimiems dazniausiai neimanoma isaiskinti kodel tas vaikas toks be reakcijos lotuliukas.gif  Nu jau ne vaikas, jau suauges vyras, bet vis tiek toks pat biggrin.gif O jei reikia ko nors cia ir dabar, tai atsistojus salia monotoniskai kartoju jo varda tai pagarsindama, tai patildydama savo balsa, tai reiklesniu tonu, tai ramesniu - vis ziuriu kaip jis reaguoja ir pagal tai derinuosi. Nu ir zek po kokio pusvalandzio jis pradeda su manim kalbetis wub.gif Vakar sitaip zyziau kad siuksles isnestu - nesitraukdama prie jo stovejau ir snekejau, snekejau, snekejau... O jis is pradziu tylejo, o paskui pradejo po truputi isitraukti i pokalbi":"o kam?", "kada?"(cia pasitikslino kada siuksles isnesti - ar tuoj pat, ar galima kada nors hihihi.gif ), "dabar negaliu" (nes spoksojo i kompiuterio monitoriu, kur grojo kazkokia muzikyte ir kosmoso vaizdas stovejo, ir lauke savo filmo per telika, kuris turejo prasideti uz valandos), "tai man reikes apsirengti" (cia buvo isreikstas nepasitenkinimas, kad reikes atlikti baisu veiksma - rengtis nulipimui i kiema - gyvename tik antrame aukste, konteineris netoli nuo laiptines duru, ir jam su jo pomegiu keliauti dizdiulius atstumus pesciomis - tikrai ne problema tiek pasivaikscioti, uztai apsirengti (apsiauti batus ir kambarinius apiplysusius dzinsus pakeisti skirtais ejimui i lauka, nes su kambariniais pro lauko duris iseiti - misija neimanoma) - va cia tai DARBAS), paskui seke padejavimai, kad ji judinu - tokie ne padejavimai, o vaitojimas gal lotuliukas.gif lyg skaudetu ka. bet is vietos per ta laika nepajudejo, o as is tokio turiningo musu pokalbio supratau kad jis jau tikrai mane girdejo, ir nuejau. Po 5 min sunus pradejo rengtis, ir po 15 min jau nese siuksles - tai buvo neitiketini tempai is jo puses biggrin.gif O svarbiausia - kad jis aplamai issijudino, nes paskutinius kelis men nebepriprasydavau praktiskai nieko daryti, isskyrus iskepti blynu biggrin.gif

Mano sūnaus tempai kaip ir tavo. Aš kartais jaučiuosi tarsi kokia prižiūrėtoja, greičiau kramtyk, greičiau renkis, greičiau prauskis...Jei man taip kas šale stovėtų ir taip aiškintų, turbūt, neišltverčiau. Bet kitaip neįmanoma, nes jei leisčiau jam daryti viską jo tempu, tai , kad nepavėluotų į mokyklą turėtų atsikelti 4 val. ryte.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 04 06, 09:27)
Jau nebevykdo, ir nebesiuncia. Anksciau siunte vyresniu vaikuciu su ypac sunkiais atvejais, sunkiom protinem negaliom. Dabar tikrai jau nebesiunčia. Prof. Utkus tai mums paaiskino pries menesi.

Aga, kad neber tu programu tai as issiaiskinau irgi.
Atsakyti
Labu.
Pas mus lietus, tai ir rytas toks tingus. Ilgai miegojom,net nepajutom kada tėtis darbelin išėjo. Papusryčiavom lovoj, Jokūbas dar gulinėja, multikus žiūri.

Vakar diena faina, tai lauke buvom. Bėga mano vaikas prie pulko balandžių ir šaukia : Antyyyys, antysss. O aš iš paskos: balandžiai lotuliukas.gif doh.gif

O užvakar kai paprašė gert ir pyliau jam sultis pasakė: ne, vandens. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 04 06, 09:34)
Mano sūnaus tempai kaip ir tavo. Aš kartais jaučiuosi tarsi kokia prižiūrėtoja, greičiau kramtyk, greičiau renkis, greičiau prauskis...Jei man taip kas šale stovėtų ir taip aiškintų, turbūt, neišltverčiau. Bet kitaip neįmanoma, nes jei leisčiau jam daryti viską jo tempu, tai , kad nepavėluotų į mokyklą turėtų atsikelti 4 val. ryte.

O nesusilaikai pati jam nepadėjus?
O nebūna taip, kai yra motyvacija, kur jam labai patinka, apsirengia per kelias sekundes.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2011 04 06, 11:37)
O nesusilaikai pati jam nepadėjus?
O nebūna taip, kai yra motyvacija, kur jam labai patinka, apsirengia per kelias sekundes.

Tenka padėti blush2.gif .Kartais už jį lovą pakloju, pamaitinu rytais žuvytes...Jis viską daro laaabaaaaiiiii lėtai, tarsi laikas neegzistuotų. Jam nesvarbu, kad vėluoja, viską turi atlikti pagal vavo sugalvotą tvarkaraštį: atsikėlus atsigerti vandens, apsimauti kojines, nueiti į tualetą, pasikloti lovą, pašerti žuvytes, papusryčiauti , apsirengti ir nors truputėlį pažiūrėti televizorių. Kartais matau, kad jau vėluoja, o jis vistiek eina šerti žuvyčių ar žiūrėti televizorių...
Net kai ir labai kur nors nori, apsirengia pakutinis, bet greičiau nei įprasta lotuliukas.gif .
Atsakyti
Tai va, kad pastoviai reikia tos motyvacijos ieskoti, o su laiku vis sunkiau ir sunkiau ji sumotyvuoti. Ir dazniausiai tas, kas suveikia viena karta, nebeveikia kitakart - tipo, jei uzmyniau jam ant sazines ir jis sutiko isnesti siuksles todel, kad visa seima gyvename po vienu stogu, ir jei visi tvarkomes, tai ir Gintaras turi prisideti prie to bendro tvarkymosi, tai paskui koki pusmeti su tokiu motyvu nebelisk, nes jis juk jau nese siuksles (nesvarbu, kad pries menesi ir daugiau). Todel sekanti karta siukslems isnesti tenka ieskoti kito motyvo, arba laukti kol praeis kazkoks ten jo paties numatytas terminas, arba ateis tik jam vienam zinomas tinkamas laikas nesti siuksles vel, arba jis tiesiog pamirs, kad kazkada jau nese siuksles... Su dantu valymu tas pats - kasdien kyla klausimas kam juos valyti... Ir visos tos elementarios kasdien kalamos tiesos jau seniai nebeveikia - nu nemato jis jokios apciuopiamos naudos cia ir dabar is to kasdienio dantu valymo. Jeigu anksciau ar veliau tenka eiti pas dantiste, vadinasi dantu valymas nei velnio nepadeda. Ir taskas. Ir neirodysi jam kitaip. Kartais pavyksta irodyti, kad be dantu valymo pas dantiste tektu lankytis kur kas dazniau, tuomet keleta kartu issivalo dantis be gincu, o paskui ir vel is naujo - pamirsta ka kalbejau, ir tenka vel ilgai ir nuobodziai kalti diena is dienos ta pati, kol vel patiki... Nu ir taip su daugeliu dalyku...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 04 06, 11:55)
Tenka padėti blush2.gif .Kartais už jį lovą pakloju, pamaitinu rytais žuvytes...Jis viską daro laaabaaaaiiiii lėtai, tarsi laikas neegzistuotų. Jam nesvarbu, kad vėluoja, viską turi atlikti pagal vavo sugalvotą tvarkaraštį: atsikėlus atsigerti vandens, apsimauti kojines, nueiti į tualetą, pasikloti lovą, pašerti žuvytes, papusryčiauti , apsirengti ir nors truputėlį pažiūrėti televizorių. Kartais matau, kad jau vėluoja, o jis vistiek eina šerti žuvyčių ar žiūrėti televizorių...
Net kai ir labai kur nors nori, apsirengia pakutinis, bet greičiau nei įprasta lotuliukas.gif .

Maniskis toks pats. Daro viska pats, bet vis reikia paraginti. Vis juokiuosi, kad jei viena palikciau ruostis i mokykla, tai iki mokslo metu pabaigos i mokykla susiruostu smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 04 06, 14:58)
Maniskis toks pats. Daro viska pats, bet vis reikia paraginti. Vis juokiuosi, kad jei viena palikciau ruostis i mokykla, tai iki mokslo metu pabaigos i mokykla susiruostu smile.gif  smile.gif

Mano taippat susiruoštų, bet pavėluotų lotuliukas.gif .
Atsakyti
Ryte J strykt iš lovos už homeopatinių vaistų buteliuko, atsisuko ir jau tabletes skaičiuoja, vos spėjau pagauti...
MB paskui pasakė, kad auklėtojos prašė atsinešti vitaminų ir vaistų buteliukų tuščių - lavins smulkiąją motoriką...
Man panašu, kad jau pradėjo lavinti su tokiom "priemonėm", nes seniau jis nelįsdavo prie jokių vaistų-vitaminų. Teks būti akylesniems...
Labai kopijuoja...

Vakar išpylė vandens buteliuką ant sofos...Strykt, į virtvę, pasistiebė, išsiėmė iš kriauklės kempinę (šlapią ir truputį taukuotą doh.gif ) ir bėga valyti. Žinoma, labai gyriau, tik parodžiau, kad kitą kartą galima pavalyti su rankšluostuku tongue.gif

Na, o traukuliukus vėl retkarčiais matome verysad.gif Tokei patys, kaip buvo rudenį. Nebežinau, nė ką galvoti verysad.gif
Pervargimas darželyje totalus. Vakare tik zirzia, verkšlena, virkauja, niekas netinka, niekas negerai ir lovoj nulūžta momentaliai. Tik va šį vakarą pakėlė galvytę, nors jau gulėjo, pasivaipė (traukuliukai), paskui staigiai atsisėdo, suaimanavo ir vėl atsigulė verysad.gif Klausiu, ar skauda, ar popa kur, nieko negali pasakyti cray.gif Nusišypsojo, pagulėjo ir užmigo kaip angelėlis... wub.gif
Panašu, kad reiktų pakartoti tą EEG ir magnetinį padaryti...Bet kartu man net baisu, kad nieko blogo nerastume...

Nuo kitos savaitės jau trumpinsim darželį, prašysiu, kad auklė pabūtų vieną kitą pusdienį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 06 balandžio 2011 - 21:36