Įkraunama...
Įkraunama...

Maldos galia

QUOTE(MamaLupa @ 2006 03 01, 19:19)
Del tikejimo ir pazinimo nebeliko mano gyvenime problemu

Sveikinu 4u.gif Tik kodėl oponuoji tose vietose, kur mano požiūrio visiškai nežinai, vis tiek nesuprantu. lotuliukas.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi pasakojant vienuoles apie ypatingą maldos galią, kai meldžiamasi už žmogaus sveikatą ar kai reikia pagalbos. Taip pat esu girdėjusi, kad malda turi didžiausią galią, kai pats besimeldžiantis neturi jokios sau ar savo artimam naudos.
Įdomu būtų išgirsti, gal kas patyrė ką nors panašaus.
Atsakyti
Taip, patyriau. Bet manęs šioje temoje nebus kam klausyti... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 01, 22:01)
As jau esu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 03 01, 21:54)
Esu girdėjusi pasakojant vienuoles apie ypatingą maldos galią, kai meldžiamasi už žmogaus sveikatą ar kai reikia pagalbos.  

Tai kad net Ligonių patepimo sakramentas KB-e skirtas pagydyti, palengvinti ligą ar padėt iškęst kančias. Niekas tos maldos galios nė neneigia - net ir be ligonių patepimo sakramento , medžiantis užtarimo malda (tai dažniau sutinkama charizmatiniuose Bažnyčios judėjimuose - kad ir Lietuvoje pvz. "Gyvieji akmenys") būna, kad nevaikštantys palieka ramentus ir vežimėlius...Tik ne visuotinai, nes čia jau tikėjimo dalykas...būna kad puolus tam tikėjimui atsisėda atgal. Tik šiokia tokia pataisėlė - gydo ne pati malda, o Tas į kurį ja kreipiamės - antraip malda ne malda, o bandymai kažką "paburt" cool.gif

Shiduh, tu gal patikslink vis tik kokiose ribose temą plėtot, o tai paskui bus per daug skaitymo kai tinkama su netinkama "informacija" vienoj vietoj maišysis bigsmile.gif

Bet manęs šioje temoje nebus kam klausyti... cool.gif

"Klausyti" reiškia "pritariamai linkčioti galva" "paklusti" ? Jei požiūriai skirias, reiškia neklausai? bigsmile.gif
Atsakyti
Karbyne raso -

"Klausyti" reiškia "pritariamai linkčioti galva" "paklusti" ? Jei požiūriai skirias, reiškia neklausai? bigsmile.gif

Poziuriu skirtumas yra vienas dalykas, o isankstinis nusistatymas - visai kas kita.Zinantis zino jog nezino.Vaikstantis nebijo suklupti, nes gali atsistoti.Klausyti taip ,kad isgirstume ,reikia sugebeti perzengti per pasiputima ir isdiduma.
Kalbant apie malda asmeniskai as isgyvenau stebukla per Tevuko laidotuves.Nesinori kartotis, nes jau rasiau apie tai kitoje temoje, tik pridursiu, jog sutinku su tuo, jog Maldos galia ir poveikis tolygus besimeldzianciojo intensijoms.Motina Terese sugebedavo sustabdyti susisaudyma tam, jog isnestu suzeistuosius is musio lauko ir isveztu motinas su vaikais is karo zonos Ir niekas nepajege jos sulaikyti...tai yra Maldos galia...
Asmeniskai man - Malda yra susivienijimas Dievuje.
Atsakyti
Vaižgante, prašau kalbėk. tavo ir mamos Lupos žodžiai čia labiausiai laukiami.
Karbyne aš tave labai gerai suprantu, kažkada kaip tu ėjau akligatviu ir užsispyrus tvirtinau, kad mano tiesa už visų tiesų tiesiausia. Deja, ėjimas į dievą nėra toks paprastas, kaip mes menki žmogeliai įsivaizduojam ir jeigu pradėtum mokytis, sužinotum daug dalykų, kurie tave šokiruotų.
maldos galia begalinė. bet tai turi būti tikra ir tyra. mechaniškai kartojamas tekstas ar skambios frazės dievo neprišauks.
Karbyne, o kaip tu įsivaizduoji dievą? koks jis? kaip galėtum jį apibūdinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 02 kovo 2006 - 08:04

Visada būna nepritariančių- tai nieko blogo, bet skaityti galima tik diskutuojančius, o triukšmą palikti triukšmadariams. Tavo mintys irgi ne visos man suprantamos ir priimtinos, bet atsirenku ko man reikia, negalvodama Tavęs "perauklėti".

Man irgi yra buvę įdomių mano prašymo maldoje išsipildymų. Kartais taip atrodo, kad Dievas lengviau išgirsta prašymą dėl svetimo, nei dėl savo. Gal malda už savąjį yra ne tokia nuoširdi, atmiešta egoizmo, kažkokių vibracijų.

Karbyne, skaičiau, ką anksčiau rašei apie "Gyvieji akmenys", be galo įdomu. Papasakok daugiau apie juos, neturėjau progos jų sutikti.
Atsakyti
Vaižgantės žodžiai sunkiai suvokiami daugumai, bet ne dėlto, kad neteisingi.
Atsakyti
4u.gif Sveikos

Daug metų gyvenau didelę dalį dienos skirdama maldai ( katalikų bažnyčios sampratos). Ir jau kokie 10 metų gyvenu liberalesnį gyvenimą g.gif Malda man visada buvo dvasinis 'aktas', kuriam žmogus turi subrandint save ir išgryninti. Paprastai savo mokiniam sakau, jog malda yra pokalbis su aukštesne būtybe biggrin.gif tačiau... kaip ir ne visada drąsiai ir be gilaus suvokimo gali sakyti kitam MYLIU, taip malda manau turi savo etapus...
Matau kalbate ir apie Kabala (kuria beje skaitinėja mano vyras)...

O aš šiuo metu esu nuovargyje o gal geriau sakyti davasinėje seklumoje g.gif ir malda man liko tik buvimas ar buvojimas kažkurioje dvasios terpeje...
g.gif kažkaip nejaukus jusu ginčiai g.gif

Ai beje pažystu ne viena žmogiuka is GYVŲJŲ AKMENŲ ir yra labai skaudu kai skiriasi kalba apie dvasios pakopas ir maldas ir kita nuo gyvenimo budo...esu visai tais nusivylus, dėl jų teisumo. Taip dėl teisuoliškumo.. Šios organižačijos idėja thumbup.gif ir veikla bent jau ankčiau buvo deganti malda ir charizma...

Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 03 01, 18:51)
Существет ли зло?

čia dar kaip pažiūrėsi... Šopenhaueris sako atvirkščiai - "GĖRIS yra blogio nebuvimas"? tai yra piminis ir esminis dalykas yra blogis...

Mamalupa - problemos visada egzistuoja, tik nevisada jas įvardinam kaip problemas, arba atvirškčiai, kai matom kad neįveiksim, sakom kad tai ne problema, o siena...

Atsakyti
aš manau, kad negali būti maldos tik dėl maldos, jeigu nenori, tai geriau ir nesimelsti. tai labai intymus ir asmeniškas veiksmas, kuris negali tapti mechaniniu. malda manau galima vadinti bet kurį pokalbį su dievu.
Atsakyti