QUOTE(Azalija @ 2006 03 02, 04:38)
galiu su kai kuo sutikti, kaip ir paprieštarauti tam, kad nuo žmogaus norų nelabai kas priklauso.. esminiai dalykai - jausmų sfera, gyvenimiška sėkmė, sveikata - nelabai pavaldi nei kontrolei, nei norams... nemanau kad kas sąmoningai nori vaiko ligos, mirties, ar nevaisingumo, vienišumo..
Kaip gali buti jausmu sfera nepavaldi zmogui?Kas kitas jei ne as nuspres kaip man reaguoti i zmogu , kuris mane be reikalo izeide arba isvadino pusgalviu?Galiu atsikirsti, galiu, supykti, galiu numoti ranka - tai tik nuo manes priklauso, ka as pasirinksiu isgyventi.Nuo to kaip as reaguoju i aplinka, priklauso mano gyvenimas.Tik nuo mano sprendimu priklauso kiek as uzdirbsiu, kokie zmones mane sups, kur as atostogausiu, ka valgysiu...sveikata visiskai pavaldi musu mastymui, kaip tai nepriklauso?Nuo ko tada tai priklauso?Todel ir sakau - kalbos nera , jog nenorim, bet kodel renkames Todel jog ignoruojam pasamones itaka musu sprendimams.
Buvo penktadienis, popiete, per langa verzesi garsai.Isiklausius geriau girdejosi gedulo marsas.Prisiminiau sapna - jurginu krumas, smelio takas per pusina, kuriuo turiu eiti, o gale tako - juoda didziule pantera - nieko nedaro, bet akies krasteliu mane stebi.Baime uzgniauze kvapa - sugalvojau akimoju ka darysiu - nagi apsimesiu negimusiu kudykiu ir ji manes nelies.Taip ir padariau besitraukdama atbulomis atsitrenkiau i jurginu kruma ir ikritau i geles sumazejusi ir susirietusi i kudikio poza isciose.Nubudau besizegnodama.Ta pacia nakti gimes sunus del neissiskleidusiu plauciu mire.Manai neskaudejo?Ir tik praejus daugeliui metu , po tevuko laidotuviu ir tam tikru ivykiu sakau drasiai ir visa savo esybe - tik del mano pretenziju vyrams, gyvenimui, mano pacios sunus neisgyveno.Kitas pavyzdys - drauge neteko sunaus.Kalbedamos ieskojom priezasties, nes skausmo buvo tiek daug, jog viskas ko ji norejo, tai zinoti "kodel?" kaip ir daugelis is musu.Paaiskejo ta pati beda - pretenzijos vyrams ir gyvenimui.Jos pirmas vyras pasikore, antras vyras - paskendo, treciasis - sunus - zuvo auto avarijoje.Su juo pasibaige tos gimines pratesimas.Pagal A.Lazareva, moters pretenzijos vyrams blokuoja vyru gyvybiskuma.Turiu ir daugiau pavyzdziu.Neperseniausiai susipazinau su vyruku - jo brolis dingo dar spalio menesi - issikalbejus paaiskejo jog tevo seimoje visi vyrai , o ju buvo 7 seimoje, arba zuvo arba nusizude - kai pasakiau ka galvoju apie jo motina, vyrukas nustebes paklause - is kur as zinau tai ka pasakiau apie mama ir jos buda.Jis pats isgyveno tik todel, jog prigimtimi panasus i mama.Ir kaip galima kaltinti Dieva ar kitus uz tai, ka patys sukuriam?Pasamone kuria musu gyvenimus, ir tik todel jog Dievas gailestingas, mes turim galimybe prisiminti kas mes esam is tikruju - o esam sielos, turincios zmogiskaji pavidala .Vietoj to, jog priekaistautume Dievui del to ko netekom arba ko mums truksta, geriau dekokim uz tai, kas mes esam.O esam sielos kune, bet ne kunai su siela.