Įkraunama...
Įkraunama...

Maldos galia

QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 05, 20:27)
Norėčiau mestelti tik trumputę repliką: ar ne patogiau žmogų vadinti "žmogiškuoju faktorium"? Juk žmogus- ne žmogus, o tik faktorius... biggrin.gif Niekaip negalim atsikratyti sovietinio požiūrio į žmogų... g.gif

Sąvokų problema lydi daugelį pokalbių. Kartais tas pačias prasmes žmonės įtupdo į kitus žodžių derinius ir ginčijasi, nors kalba tarsi apie tą patį, gal net galvoja panašiai, tik pratę kitais žodžiais pavadinti veiksmą ar reiškinį. Gal neverta pakibti ant žodžio, o geriau pasižiūrėti kas norėta pasakyti. Nors ir aš nemėgstu to derinio su "faktorium"- toks nužmogintas padaras pasijunti.
Įdomu būtų, jeigu tai ką vadini magija, pavadintum teologijai priimtinais žodžiais. Pati sau pasisakyk, pabandžiau- įdomiai skamba. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 03 05, 21:26)
Nors ir aš nemėgstu to derinio su "faktorium"- toks nužmogintas padaras pasijunti.

Ir aš nemėgstu wink.gif - tiesiog tuomkart būtent as žodis atėjo į galvą. Geriau būt neatėjęs - gal viskas iškart aiškiau būt buvę (susikalbėjimo prasme) smile.gif
Atsakyti
Karbyne, o kur tu radai parašyta, kad aš kaltinu katalikų bažnyčią, kad ji žmones vadina žmogiškuoju faktoriumi? Aš tik pareplikavau toms, kurios mėgsta šią sąvoką vartoti...Eilinį kartą mano žodžius supratai taip, kaip norėtum suprasti...

Taip, ne tik mūsų koplyčioje kunigas skiria savo laiką Šv.Rašto nagrinėjimui. Žinau. Bet tol, kol nepaskyrė kunigo Laimono į mūsų parapiją, tol Šv.Raštas buvo nagrinėjamas mano namuose... Tuo metu dirbęs klebonas nesivargino tai daryti. Kai Laimoną perkėlė į kitą parapiją, o vietoj senojo klebono atsirado kitas, nors žmonės ir prašė, jaunasis klebonėlis nenorėjo vargintis... Laimei, grįžo Laimonas ir tęsia žmonėms reikalingą darbą...
Tuo noriu pasakyti, kad ne visi kunigai nori suprasti, kad žmonės nori žinoti daugiau...Jau vien mano parapijoje pavyzdžių pakankamai...
Atsakyti
Na tai jei jau vandens pavirsius nurimo, tai gal tada pakalbekim apie MALDA ir jos galia, maldos poreiki ir formas.Kaip deretu melstis norint panaikinti uzkeikima?Ar imanoma apsisaugoti nuo uzkeikimu maldos pagalba.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 05, 21:41)
Karbyne, o kur tu radai parašyta, kad aš kaltinu katalikų bažnyčią, kad ji žmones vadina žmogiškuoju faktoriumi? Aš tik pareplikavau toms, kurios mėgsta šią sąvoką vartoti...Eilinį kartą mano žodžius supratai taip, kaip norėtum suprasti...

O kur radai, kad aš tave kaltinu tuom, kad kaltini dėl to žmogiško faktoriaus (tau replikavau dėl sovietinio mąstymo - juk galėjau replikuot , kad ir ne man rašei, ar ne? Galų gale - supratau kaip supratau lotuliukas.gif - komentaras tai po mano postu buvo - juk ir tu negalėtum pasigirt, kad mane visada supranti teisingai cool.gif Juk neparašei kam tą postą skyrei... o kam, a (smalsu tiesiog)? rolleyes.gif Nesusikalbam mes, Vaižgante. Musėt biolaukai nesutampa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 03 05, 21:46)
Na tai jei jau vandens pavirsius nurimo, tai gal tada pakalbekim apie MALDA ir jos galia, maldos poreiki ir formas.Kaip deretu melstis norint panaikinti uzkeikima?Ar imanoma apsisaugoti nuo uzkeikimu maldos pagalba.

Nemanau, kad šioje temoje vandens paviršius gali nurimti, kol joje diskutuoja reinkarnacija netikintys žmonės su ja tikinčiais, nes jų požiūris į prakeikimus kardinaliai skiriasi.

Aš pati tikiu tuo, kad prakeikimas egzistuoja, kad prakeiktas gali būti šiame gyvenime, o gali prakeikimą atsinešti iš kitų inkarnacijų.

Kažin, ar mes pajėgūs apsisaugoti nuo prakeikimų... Nebent visuomet vaikščiotumėm su nepramušama apsauga...Praktiškai tai yra neįmanoma.

Kaip derėtų melstis? Kai buvo nuimamas prakeikimas nuo mano sūnaus (jis jį atsinešė gimdamas), buvo meldžiamasi į Mergelę Mariją. Ji nuėmė prakeikimą.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 05, 13:04)
Nemanau, kad šioje temoje vandens paviršius gali nurimti, kol joje diskutuoja reinkarnacija netikintys žmonės su ja tikinčiais, nes jų požiūris į prakeikimus kardinaliai skiriasi.

Aš pati tikiu tuo, kad prakeikimas egzistuoja, kad prakeiktas gali būti šiame gyvenime, o gali prakeikimą atsinešti iš kitų inkarnacijų.

Kažin, ar mes pajėgūs apsisaugoti nuo prakeikimų... Nebent visuomet vaikščiotumėm su nepramušama apsauga...Praktiškai tai yra neįmanoma.

Kaip derėtų melstis? Kai buvo nuimamas prakeikimas nuo mano sūnaus (jis jį atsinešė gimdamas), buvo meldžiamasi į Mergelę Mariją. Ji nuėmė prakeikimą.

O kaip tau pavyko suzinoti apie tai, jog gimdamas atsinese uzkeikima? Tiksliau - kaip apsireiske jo uzkeikimas?Butu idomu detaliau, jei neperdaug asmeniska.

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 05, 22:04)

O taip...bet skyrelis skirtas ir ja tikintiems ir ne wink.gif Neužsimiršk wink.gif
Atsakyti
O kaip pamilti save?
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 03 06, 08:22)
O kaip pamilti save?

Jeigu esi Dievo tvėrinys, tai pirmiausia turi mylėti viską, ką gavai iš jo: savo kūną, savo sielą ir savo charakterį, kuris ir yra reikalingas Tavo užduočiai žemėje atlikti. Nejaugi manai žmonių vertinimas yra aukštesnės prabos, kad galėtų įvertinti, kad kažkas kas Tavyje jiems nepatinka yra iš tiesų bloga ar negražu? Gal esi kaip tik tokia, kokios Dievui reikia, kad atsiskleistų tavyje jo sumanymai. Čia tikintiems, o netikintiems dar paprasčiau- savo ydas suvokti ir pasitelkti tarnauti sau.
Atsakyti
suvokti neužtenka, kaip pamilti save, kad užtektų jėgų savęs nebežeminti, ne vergauti netikusiems santykiams ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 03 06, 02:56)
suvokti neužtenka, kaip pamilti save, kad užtektų jėgų savęs nebežeminti, ne vergauti netikusiems santykiams ir t.t.

Nera sudetinga.Enija labai graziai apibudino esme.Bet uzima laiko.Sia tema net as nesiryzciau viesai kalbetis...per daug asmeniska.Tai pastovus darbas su savimi, aukojant Dievui tai kas brangiausia - save. Parejusi vakare imesiu info i AZ, o tu jau nuspresk ka su ja, ta info daryti.Nera tokio stebuklingo recepto "KAIP".Tai kuryba.Nepasiduok baimems.Jau pats klausimas rodo jog esi reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku.Bus gerai, Dievas parodys tau tavo kelia.... thumbup.gif
Pradek nuo Padekos maldu - dekok uz viska ka turi, kas esi, kaip supranti.Uzmegsk sirdyje rysy tarp Dievo, saves, kaip dieviskojo sutverimo ir saves tos, kuria tu suvoki kaip kuna - visuma.Paprastai virsmas prasideda gana greitai.Jei baimes pradeda kankinti, o ju bus, geriau is karto joms pasiruosti... biggrin.gif prasyk pagalbos suprantant is kur jos ateina.Vienas kas labai svarbu siame gyjimo procese - gerai apsispresk ir pradejusi nesustok.Buk pasiruosusi , nes nukreipus visus vidinius resursus is isores vidun, prasideda valymasis.Zmones kurie supa tave, ju reakcija ir kylantys reikalavimai bus zenklas, jog eini teisinga kryptimi.Galiu tik pabrezti, jog grius viskas, ka esi susikurusi, kitu atveju naujo nepastatyti... biggrin.gif Toks yra gyvenimas. bigsmile.gif
P.S.Perskaicius panorau priminti, jog teks gryzti i tolima praeiti - VAIKYSTE.Ten pasleptas raktas nuo dabarties sunkumu. mirksiukas.gif
Atsakyti