Įkraunama...
Įkraunama...

Rosacea arba rožinė

QUOTE(agnmac @ 2011 09 22, 14:40)
Sveikos merginos, manau kad ir pas mane yra kazkas panasaus doh.gif , tik niekas man nenustato kas yra, pas mane barzdos srityje, tokie raudoni spuogiukai ir jau gaug metu doh.gif

Rozacea - paraudę ir kaistantys odos plotai, paprastai kaktos/nosies/skruostų/smakro srityje (ten vyksta nuolatinis kapiliarų/kraujagyslių uždegimas), ant kurių vėliau išryškėja kapiliarai ir kyla mazgeliai. Jei nesiplečia raudonis, nėra kaitimo, neryškėja kapiliarai, tai greičiausiai ne rozacea.

Diagnozavo ir man šitą laimę - kai ~porą metų viskuo tepant niekaip nepraėjo pleiskanojimas ir paraudimas kaktos/skruostų, nuėjau į GK (konsultacija berods 140 Lt..? nepamenu). komentarai: tepaliukais galima tik sustabdyti, išgydyt ne. Išrašė rytais rozex gelį, vakarais pakaitom finacea gelį, neostrata, ir vitex. Taip pat kremus paprastus naudot, raudonį malšinančius - užsikabinau ant Avene, labai atvėsina (čia tarkim, po rozex ryte...). Sakė, kad toliau lankytis neverta, nes gydymas ilgalaikis - poveikis po kokių 3 mėn pasirodys.
Buvau jogailos gatvėj kitais klausimais, tai užsiminiau - pareiškė, kad "mes visai ne taip gydom". Tai va... aišku, kaina jogailos g. kita, bet GK žymiai maloniau bendravo, paaiškino ir pan.
O dabar, jau kažkur antra savaitė turiu parsisiuntus bareMinerals Redness Remedy pudrytę... tepasi ryte/vakare ant probleminių vietų, galima dienos metu dar. Iš pradžių kaip ir nieko ypatingo, bet va jau po šitos 1.5 - 2 savaičių naudojimo neatsidžiaugiu. Negarantuoju, kad tik tas, nes dar ėmiau night treatment pudrytę. Bet kuriuo atveju, galiu sakyt, kad efektas jaučiasi. Prieš tai kelis mėnesius tepiau ištisai vaistukais, tai pagerėjo, bet ir tai ryte/vakare užkaisdavo probleminės vietos ir parausdavo, kad ir nuo to paties rozex. O va po savaitės su šituo beveik nekaista... ir raudonis stipriai apmažėjo. Kažkaip nelabai tikėjau, bet... kas turit galimybę, siūlau kelioms susimetus vieną parsisiųst pabandymui ar pan., nes ne visoms padėjo pagal atsiliepimus. Lietuvoj bareMinerals kur prekiauja įmonė, tai tik paprastas pudras turi, ir apie 10-20 Lt brangiau, nei siunčiantis iš užsienio (jau su siuntimu)
Dermatologė iš GK sakė, kad gali būti paveldima, bet jos rekomenduota kosmetologė pasakė, jog gali atsirasti ir nudegus saulėje (panašu, kad man taip buvo).
Rekomendavo vengti raudono vyno, aštraus maisto, intensyvaus fizinio krūvio ir pan. - visko, kas skatina kraujo pritekėjimą į veidą...
P.S. iki kapiliarų matymosi dar nepriėjau kaip ir, tai stadija apylengvė buvo... tik raudoni plotai, pastovus pleiskanojimas ir mazgeliai/ spuogeliai.
Prie to pačio dar liepė labai vengti saulės - tai parsisiunčiau dar ir viršutinio makiažo sluoksnio pudrą SPF25 - nes išėjus po darbo ant padažyto veido saulės apsaugos neužtepsi kremu...

Tiesa, gal tuo pačiu ką nors sudomins clinique SPF15 žalsvas pagrindas? (redness solutions daily base). Aš persimečiau grynai ant avene ir bare minerals, tai liko vos porą kartų panaudotas blush2.gif man kaip ir nebereikia stipriau maskuojančio raudonį, atiduočiau bent dvigubai pigiau, jei ne daugiau, nei parduotuvėj... galiojimo laikas geras, pirktas šią vasarą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 22 rugsėjo 2011 - 23:42
Labuka visom,
As turiu ta pacia problemele.Teko gydytis,antibijotikais ir spec kremuku,pagamintu vaistineje,yra ir pramonineje gamyboje pagamintas ,bet brangesnis dvigubai. po pagerejimo tepiausi ir tebesitepu Metrogelio tepaliuku ,tikrai kainike superine visu kisenei,ir poveikis bent jau man taippogi geras.
Veidas pries gydyma buvo baisus,raudonas spogeliu nusetas ir noras draskytis siaubingas. Oda labai sausa. Jau po keliu savaiciu gydymo pamaciau stulbinancius rezultatus,o po viso kurso kuris truko 1,5 menesio ,buvau tiesiog nustebinta pokyciu. Net pazystami zere komplimentus kaip as isgrazejau blush2.gif
,patikekit man tai buvo pats geriausias komplimentas ,nes anksciau bijodavau susitikt ka gatveje nes tuoj klausdavo kas tau ,kodel toks veidas.
Jei ka domina ,dabar veidas svarus,nes praktiskai kasdien naudoju kremuka jei ne metrogelio ,tai Dermos serijos spec . veido raudoniui su jojoba ir veliau tepu toki koks patinka,drekinanti ar maitinanti. Kartais buna jau ir pamirstu pasitept,bet tuoj primena iskile raudonos demeles ir perstulys.
Maista taip pat prisiziuriu,kuo maziau astraus ,karsto,taip pat saulutes vengti ,karstu garu ,pirciu ,alkoholio.
Atsakyti
Nežinau ,vėl buvau pas gydytoją liepė toliau tepti kremu geliu ROZEX,ant nosies pamažėjo spuogų, bet lygtai nauju nori atsirasti šalia nosies,kakta niekaip dar nepraeina.
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 09 26, 10:11)
Nežinau ,vėl buvau pas gydytoją liepė toliau tepti kremu geliu ROZEX,ant nosies pamažėjo spuogų, bet lygtai nauju nori atsirasti šalia nosies,kakta niekaip dar nepraeina.

o vien tik rozexu liepė tept? Nes man tai ir kitų priemonių pridėjo. Bet kad visai išnyks, tai nesitikiu... jei ne raudonumas, tai spuogeliai keli lieka. Bet kaip ir nebesimato taip ryškiai... labiausiai krempudra išryškindavo ir džiovinančios pudros doh.gif
Atsakyti
Siaip kainorastyje raso,kad kainuos nuo 300lt iki1000lt,tipo priklausomai nuo impulsu kiekio,bet as visa laika moku po 800lt ax.gif
Atsakyti
Antrą tūbelę Rozex pradėjau tepti,kakta baisi.Nu sutepsiu tą tūbelę ir jei nepagerės reikės kreiptis kitur,galvoju apie Baltijos Amerikos kliniką gyd.Gancevičienę arba GK klinika.
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 10 03, 10:36)
Antrą tūbelę Rozex pradėjau tepti,kakta baisi.Nu sutepsiu tą tūbelę ir jei nepagerės reikės kreiptis kitur,galvoju apie Baltijos Amerikos kliniką gyd.Gancevičienę arba GK klinika.

GK tą patį rozexą išrašė, tik vakare dar papildomai kitų kremukų.
Atsakyti
Šiaip tai rožinė yra susijusi su žarnynu, tiksliau skrandyje gyvenančia h. pylori bakterija. Dermatologė liepė išsitirti dėl šios bakterijos-rado. Gėriau vaistus, kuriam laikui padėjo. Beveik metams. Reikia laikytis dietos, kai tai užmiršau, vėl išlindo rožinė. Ir vėl nuėjau pas gydytoją, vėl suaktyvėjusi h. pylori.
Tada, prieš metus,nudojau veidui Finacea tepalą porą mėnesiu. Dabar tepuosi Vitella ictamo kremu.
O šiaip žinot, ko reikia vengti:aštraus, karšto maisto, kavos, šokolado, alkoholio. T.y. dieta visą gyvenimą biggrin.gif
Atsakyti
Kaži o jei kreiptis į natūralios medicinos centrą,pas Tulčiną,gal ji padėtų ir be lazerių
Atsakyti
Pirma karta girdziu apie sia bakterija,kaip atliekami tyrimai,ar is kraujo?
Atsakyti
Turiu labai lengva sios ligos forma, 'Synchroline Rosacea' linijos visus produktus naudoju gerus pora menesiu ir jau po 3 savaiciu vartojimo visiskai isnyko pozymiai. Aisku, kaina nemaza gaunasi viska perkant, bet juk galima ir su paprastesniu prausikliu issiverst investuojant i gera krema, losijona ir pudra:)
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 10 06, 12:45)
Kaži o jei kreiptis į natūralios medicinos centrą,pas Tulčiną,gal ji padėtų ir be lazerių

Zinoma,jei liga nepazengus, dar tik raudonieji spuogeliai ,reikia pirma ismeginti,kas naturalu, o vat man ir spuogeliai,ir kapiliaru tinklas matosi,ir raudonis pastovus....kas blogiausia,kad poros labai issiplete ir bjauroja veida...
Papildyta:
please,rekomenduokit gera dermatologa didmiestyje!!!!!!!!!!!!!!!
tik ne Grusauska ir ne J.Grigaitiene(ji gera gydytoja,bet absoliuciai visoms israso tuos pacius tepaliukus,kaip rosex,finacea,vitella ictamo,neostrata ir t.tt)
aciu
Atsakyti