Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę

as po pirmagimio isidejau paprasta varine thumbup.gif man gerai buvo gal gausesnes menesines siek tiek, o dabar po antro gimdymo idejo mirena pas mus ja deda nemokamai thumbup.gif dar menesinem nesirgau, tai nzn ar del spirales ar del to kad dar maitinu, bet siaip man spirale geriausia ir patogiausia
Atsakyti
norejau paklausti gal kuri esat naudojus spiralę. Aš šiuo metu naudoju, tai pradžia nėra labai maloni, bet tikiuosi viskas preis ir susitvarkys. Tik labai keista man nutruko menesinkės, nejaugi aš galėjua pastot doh.gif ?
Atsakyti
tai kokia tu spirale turi? hormonine ar paprasta? jei hormonine, tai normalu, kad menesines arba labai sumazeja, arba net visai isnyksta. jeigu normali(varine) spirale. to neturetu buti. be to, kad nelabai gerai jautiesi, irgi nelabai normalu, siaip turetu nesijausti jokio diskomforto.
Atsakyti
Aš esu turėjusi varinę spiralę. Nešiojau ją beveik 4 metus, tai diskomforto nejaučiau jokio. Tik į pabaigą mėnesinių ciklas pailgėjo. Mėnesinės nešiojant spiralę nutrūkti neturėtų.
Atsakyti
QUOTE(jurgita_b @ 2006 02 24, 22:01)
tai kokia tu spirale turi? hormonine ar paprasta? jei hormonine, tai normalu, kad menesines arba labai sumazeja, arba net visai isnyksta. jeigu normali(varine) spirale. to neturetu buti. be to, kad nelabai gerai jautiesi, irgi nelabai normalu, siaip turetu nesijausti jokio diskomforto.

as turiu varine. man is pradziu sake kad taip gali but, nemalonu ir pan., bet del menesiniu nieko nesake. o beto pasidaraiu testa tikrai nesilaukiu. tik nieko nesuprantu. po santykiu man lyg ir bando siek tiek kraujuot, po pusdienio viskas baigiasi ir as nesusergu. tuoj bus du men kaip nesusergu. o gal man menesines nutruko, kad esu neseniai pagimdzius, 4 men, bet pati jau 3 men kaip nemaitinu. ir siap man yra po santykiu toks pilvo maudimas.
Atsakyti
QUOTE(maziule @ 2006 02 24, 10:20)
Tik labai keista man nutruko menesinkės, nejaugi aš galėjua pastot   doh.gif ?

galėjai pastoti... aišku, gal ir ne.
va, aš gyvas pavyzdys - pastojau su NOVA-t ir dabar jau turiu fainuoliuką mylimuką 1.5mėn sūnelį wub.gif
aišku dabar bijosiu spiralės kaip velnias kryžiaus - pasitikėjimas dingo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 27 vasario 2006 - 23:47
Na cia tai geras. O man daktare kaip tik patare deki, dekis, jau kad patikima, o kaip ziuriu ir nemalonu ir dar pastot galima.... Gerai, kad dar nesutikau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mangirda: 27 vasario 2006 - 23:59
QUOTE(mangirda @ 2006 02 27, 23:59)
Na cia tai geras. O man daktare kaip tik patare deki, dekis, jau kad patikima, o kaip ziuriu ir nemalonu ir dar pastot galima.... Gerai, kad dar nesutikau.

matai, visko gali būti naudojant ne tik spiralę, bet ir kitas priemones... mano ginekologė irgi po pirmojo gimimo sakė, kad 100proc. apsauga doh.gif
gal priklauso ir nuo žmogaus, dedančio spirales profesionalumo. juk kitoms moterims spiralės pasiteisina.
tiesa, tos, kurios žadate dėtis, tai kas kažkiek laiko ne tik nueikit pas gyd, kad apčiupinėtų, ar vietoj, o ir prašykit siuntimo echoskopijai arba privačiai lėkit. nes man apčiupinėjusi sakė, kad spiralė vietoj, o echo parodė, kad pasvirusi ir nesiekė gimdos dugno. o nėštumas jau buvo ~4sav unsure.gif
Atsakyti
As turejau spirale .Nesiojau6 metus,po to issiemiau,3men.pailsejau ir vel 6metus nesiojau,o kai ta antraja issiemiau-tai po metu lelius atsirado,kad ir be spirales,vistiek negalejau pastoti.
nu nzn.man sake,kad 98%-nepastosiu,taip ir buvo.Visai nejauciau kazkokio diskomforto-viskas buvo gerai,ir menes. budavo reguliarios,ir problemu nebuvo jokiu...Tikrai labai patogu ir jokios baimes.

Atsakyti
as ir zinau realu pvz. kai mano kriksto mama su spirale pastojo nestuke.gif . Todel ir man pasidare neramu, o kad ta pradzia tokia nemaloni tai kelias zinau, kurios net veliau turejo issimt, nes organizmas neprieme. Tik jai ir man taip atsitiks nezinau ka tada reiks naudot, nes tableciu gert negaliu, gumyciu taip pat, labai nuo ju po to persti g.gif . neisivaizduoju, o tie pleistrai man labai keistai atrodo. as isivaizduoju kas ten per chemija jai per oda apsaugo nuo nestumo, kiek reiskiasi brudo mum patenka. ir odel visada mes turim kentet g.gif
Atsakyti
QUOTE(maziule @ 2006 02 28, 15:43)
as ir zinau realu pvz. kai mano kriksto mama su spirale pastojo nestuke.gif . Todel ir man pasidare neramu, o kad ta pradzia tokia nemaloni tai kelias zinau, kurios net veliau turejo issimt, nes organizmas neprieme. Tik jai ir man taip atsitiks nezinau ka tada reiks naudot, nes tableciu gert negaliu, gumyciu taip pat, labai nuo ju po to persti g.gif . neisivaizduoju, o tie pleistrai man labai keistai atrodo. as isivaizduoju kas ten per chemija jai per oda apsaugo nuo nestumo, kiek reiskiasi brudo mum patenka. ir odel visada mes turim kentet g.gif

Aš esupo dvėjų cezarių,tai kai mane apžiurėdavo gyd. kai vaikui buvo 6mėn. tai sakė jog man negalima nauduot spiralės jokios tai išrašė diana 35 tai nauduojau . o va nesėniai buvau apsilankius pas kitą gyd. tai jinai man rėkomėndavo tik spiralę,tai gi nupirkau kolkas paprastą varinę ir susirgau penktadiėnį taigi procedurai važiosiu antradiėnį taigi ir parašisiu savo ispudžius paskui.jeigu jūms motėriškės nesunku parašikitė atsilepimus ar skaudėjo kai stato,aš baisiai bijau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 11, 10:33)
parašikitė atsilepimus ar skaudėjo kai stato,aš baisiai bijau schmoll.gif

Aišku skausmą jaučiam kiekviena skirtingai, bet pvz man tikrai nebuvo tai skausminga. Bijojau labai, kai ėjau dėt, bet pats dėjimas, truko trumpai ir tiesiog vienu momentu labai nemalonus ir keistas pojūtis apėmė ir viskas... o aš vis laukiau kada pradės baisiai skaudėt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti