Pirmąją spiralę, auksinę, specialiai negimdžiusioms įsidėjau iš karto, kai ištekėjau (tai buvo senokai, prieš trylika metų

). Mano organizmas jos neatmetinėjo kaip svetimkūnio ir tas buvo gerai. Pašaliniai poveikiai buvo tokie - mėnesinės budavo ilgesnės, šiek tiek skausmingesnės, bet svarbiausia buvo, kad galiu mylėtis kada noriu ir nesukti galvos dėl techninių dalykų (žvakučių, prezervatyvų ir kt.). Šiaip ginekologė liepė ateiti, kas pusę metų pasitikrinti ar spiralė ten gerai 'stovi', Viskas buvo gerai, tik aš kažkur apie trečius metus patingėjau eiti pasižiūrėti kaip ten ta mano spiralė gyvena ir kai po keturių metų ir penkerių mėnesių jos nešiojimo nėštumo testas pasirodė teigiamas - aš labai nenustebau, be to jau buvau planavusi ją išsiimti. Be to, jos galiojimo laikas buvo penkeri metai. Dėl spiralės ištraukimo/neištraukimo pastojus. Tuo metu, prieš aštuonis maždaug metus egzistavo dvi mano nuomone ginekologų stovyklos, kurie sakė - reikia traukti spirales ir tie kurie sakė, nieko baisaus ir su jom išnešiojama ir pagimdoma.niškė ginekolgė ją ištraukė, viskas buvo gerai ir aš turiu puikų sūnų. Po gimdymo, kai tik atsirado mėnesinės, vėl dėjausi spiralę. 1996 Lietuvojevaistinėse dar buvo galima įsigyti ir auksinių, ir sidabrinių, ir varinių spiralių. Dabar nebeprisimenu tiksliai, kuo geresnės auksinės ir sidabrinės, bet atrodo, mažiau atmetimo, alerginių ir pan. reakcijų, bei ilgesnis galiojimo laikas. Žodžiu, trumpiau kalbant radau sidabrinę Elli Lilly firmos spiralę ir ją nešiojau 5 metus (jos galiojimo laikas buvo teigiama - 7 metai, berods), tada, kadangi nenorėjau dar vaikų, vėl žadėjau po kelių mėnesių pertraukos dėti spiralę, bet paaiškėjo, kad į Lietuvą atveža tik varines spirales

teko dėtis varinę, kurią mano gimda po 5 mėn. išstūmė, ginekologė paaiškino, kad tai dėl to, kad nejaunėju, gimda keičiasi ir kad ji tiesiog jas išstuminės ir jei noriu gimdyti - turiu nuspresti dabar, nes dar išeitis yra Mirena, bet tuomet jau tik po į metų galėsiu gimdyti. Taigi aš Mirenos įdėjimą atidėjau vėlesniam laikui

.
Prirašiau romaną, atsiprašau
Tiesiog norėjau pasakyti, kad spiralė man buvo geriausia priemonė, nes šalutiniai poveikiai buvo nežymus, buvo patogu ir patikima, o 100 apsaugos nėra, galima rinktis tik maksimaliai patikimas priemones...