Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę

spirale nepatartina naudoti turint zaizdeles bei visokius uzdegimeliu.reiktu tuomet rinktis kitokia apsaugos priemone.juk dabar yra ir pleistrai,ir ziedeliai i maksti,kurie statomi menesiui.
kadangi as kontraceptikus naudojau apie 8 metus,kai vaikuciui suejo metukai-isidejau spirale.bet ne hormonine,nes ginekologe sako,kad hormonine veikia panasiai kaip kontraceptikai!o kol maitinau geriau kontraceptikus maitinancioms mamoms!
spirale ideta antra menesi.pa kol kas dar nesu labai patenkinta,nes menesines siaubingai gausios ir pilva visa menesi maude.o kai paskaitai,kad su spirale ivyksta kazkokie tarsi mini abortai*tai isvis doh.gif net negera darosi ir issimti norisi.dar gal veikia ir tai,kad mama sako,kad jai niekada nepatiko ir netiko spirale.tai galvoju-gal ir man taip pat netinka?
o ka su hormoninem visai isnyksta menesines 5 metams? g.gif
Atsakyti
as su kaklelio zaizdele spirale sekmingai atnesiojau beveik 2 metus, dabar issiemaiau, nes vel pagausejo menesine, nusprendziau naudoti zieda (pabandyt). Jei nepatiks ar netiks tada teks planuoti leliu, o po to jau mirena desiuos. smile.gif
Man patinka kad jokiu problemu, nesijaucia, galva neskauda dienas skaiciuojant, del viso laisvalaikio planavimo irgi gerai. Menesines reguliarios, tiesa su varine buvo gausesnes, todel mastau apie mirena po antro vaiko
Atsakyti
Juruze, as paprasta spirale jau turejau isidejusi pries pastojant. Man tiko! thumb_yello.gif Nieko su ja nejauciau, tik gausesnes menesines buvo. smile.gif
Mirena vilioja, kad sumazes kraujavimas... Bet jei netiks? rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Spirale nesioju jau trys metai biggrin.gif ir esu labai patenkinta.. jokiu skausmu, jokiu gausiu menesiniu, o ir spirale ne is brangiuju smile.gif tiesiog nuejau pas ginekologa, paklausiau kokia man tiktu, jim man patare o as ir nusipirkau clap.gif ir as dievuliui kol kas jokiu zaliotu nebuvo wub.gif
Atsakyti
Pirmąją spiralę, auksinę, specialiai negimdžiusioms įsidėjau iš karto, kai ištekėjau (tai buvo senokai, prieš trylika metų smile.gif ). Mano organizmas jos neatmetinėjo kaip svetimkūnio ir tas buvo gerai. Pašaliniai poveikiai buvo tokie - mėnesinės budavo ilgesnės, šiek tiek skausmingesnės, bet svarbiausia buvo, kad galiu mylėtis kada noriu ir nesukti galvos dėl techninių dalykų (žvakučių, prezervatyvų ir kt.). Šiaip ginekologė liepė ateiti, kas pusę metų pasitikrinti ar spiralė ten gerai 'stovi', Viskas buvo gerai, tik aš kažkur apie trečius metus patingėjau eiti pasižiūrėti kaip ten ta mano spiralė gyvena ir kai po keturių metų ir penkerių mėnesių jos nešiojimo nėštumo testas pasirodė teigiamas - aš labai nenustebau, be to jau buvau planavusi ją išsiimti. Be to, jos galiojimo laikas buvo penkeri metai. Dėl spiralės ištraukimo/neištraukimo pastojus. Tuo metu, prieš aštuonis maždaug metus egzistavo dvi mano nuomone ginekologų stovyklos, kurie sakė - reikia traukti spirales ir tie kurie sakė, nieko baisaus ir su jom išnešiojama ir pagimdoma.niškė ginekolgė ją ištraukė, viskas buvo gerai ir aš turiu puikų sūnų. Po gimdymo, kai tik atsirado mėnesinės, vėl dėjausi spiralę. 1996 Lietuvojevaistinėse dar buvo galima įsigyti ir auksinių, ir sidabrinių, ir varinių spiralių. Dabar nebeprisimenu tiksliai, kuo geresnės auksinės ir sidabrinės, bet atrodo, mažiau atmetimo, alerginių ir pan. reakcijų, bei ilgesnis galiojimo laikas. Žodžiu, trumpiau kalbant radau sidabrinę Elli Lilly firmos spiralę ir ją nešiojau 5 metus (jos galiojimo laikas buvo teigiama - 7 metai, berods), tada, kadangi nenorėjau dar vaikų, vėl žadėjau po kelių mėnesių pertraukos dėti spiralę, bet paaiškėjo, kad į Lietuvą atveža tik varines spirales sad.gif teko dėtis varinę, kurią mano gimda po 5 mėn. išstūmė, ginekologė paaiškino, kad tai dėl to, kad nejaunėju, gimda keičiasi ir kad ji tiesiog jas išstuminės ir jei noriu gimdyti - turiu nuspresti dabar, nes dar išeitis yra Mirena, bet tuomet jau tik po į metų galėsiu gimdyti. Taigi aš Mirenos įdėjimą atidėjau vėlesniam laikui smile.gif.
Prirašiau romaną, atsiprašau blush2.gif
Tiesiog norėjau pasakyti, kad spiralė man buvo geriausia priemonė, nes šalutiniai poveikiai buvo nežymus, buvo patogu ir patikima, o 100 apsaugos nėra, galima rinktis tik maksimaliai patikimas priemones...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo island: 01 vasario 2005 - 09:27
gal yra mamu kurios turi varine spirale.man idejo kai buvau vasara lietuvoje,nes mirena nesiule(tipo mirena tada kai nebenori daugiau vaiku).man dejo gera ginekologe kaune.buvau grizusi ziema pasitikrinti ir sake viskas tvarkoj,bet nesuprantu karaujavimas prasideda,paskui pora dienu nebuna ir vel.
ar jum taip yra?ar cia normalu?
as jau nebegaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tindi @ 2005 02 02, 01:29)
gal yra mamu kurios turi varine spirale.man idejo kai buvau vasara lietuvoje,nes mirena nesiule(tipo mirena tada kai nebenori daugiau vaiku).man dejo gera ginekologe kaune.buvau grizusi ziema pasitikrinti ir sake viskas tvarkoj,bet nesuprantu karaujavimas prasideda,paskui pora dienu nebuna ir vel.
as jau nebegaliu doh.gif

As irgi turiu varine...kol kas patenkinta.Tik beda ilgokos menesines iki 10 d.o siaip viskas tvarkoje, reguliarios.Visai nesigailiu,kad sutaupiau pinigelius ir nepirkau Mirenos... ax.gif Manau pasitark su ginekologu, gal ne spiraleje esme..
Atsakyti
QUOTE(tindi @ 2005 02 02, 01:29)
as jau nebegaliu doh.gif

Turejau ir as varine.Viena ginekologe apziurejo, sake viskas tvarkoj, spirale vietoj, bet man vis tiek buvo negerai, o ir kraujavimai tarp menesiniu budavo, kartais viena diena, kartais ilgiau, tai nuejau pas kita ginekologe, tai ji apziurejus pasake, kad spirale pusiau iskritus, o gimdos gleivine tiek isstorejus, kad vos ne endometritas.Is karto spirale pasalino.Taip kad nelauk, ir eik pas ginekologa pasitikrint, nes taip gali prisizaist iki rimtesniu bedu.Man spirale isbuvo tik pusmeti.
Atsakyti
nu nezinau mane kai lietuvoje apziurejo ir su skanu ir taip sake viskas tvarkoj.mirenos nesiule nes tipo tik moterim nuo kokiu 40 metu,kai nebenori vaiku.o as dar jauna gal trecio uzsimanysiu blush2.gif
nebezinau.nu dar palauksiu.nes tas kraujavimas(tepliojimas gal daugiau)prasideda ir vel pranyksta.kartais kas savaite g.gif
Atsakyti
nu jau kas per nesamone. Turejau as varine spirale isidejus, buvo ir kraujavimai daug ilgesni ir skaudedavo per menesines labiau. Bet kai lankiausi pas viena ginekologe, man ji sake, kad jei tiks varine, tiks ir mirena, tai teko isbandyt pirma varine.
dabar lankausi pas kita ginekologe, ji pasake, kad cia nesamones ir is karto reikejo detis mirena, nors ir negimdziusiai. Dabar bandau pastoti, o po vaikelio tikrai desiuos mirena, as uz ja. kiek mano pazistamu turi visos labai patenkintos, ir tikrai netikiu kad ji tinka tik toms kurios jau nenori vaiku turet, kas cia per gandai... g.gif
Atsakyti
Na ir prigasdinot cia mane.Pries savaite isidejau varine spirale, nes hormonine man gyvenanciai Vokietijoj pasirode perbrangi,o jeigu iskris..taigi varine kainavo 150euru, o tas hormoninis cia taip vadinamas inplantantas, kuris idedamas 10-ciai metu kainuoja 300 euru...mamamija kaip brangu, Lietuvoj uz tiek pinigeliu buciau laisvai Mirena isidejus, bet kada dar as ten vaziuosiu, o vaikeliu daugiau kaip ir tikrai nebeplanuoju.Gavau informacine brosiura, tai ten parasyta, kad su varine pastoja is 1000 moteru nuo 5iki 30 per metus, o su Mirena tik 1-3 is 1000. Taigi, kol kas kraujuoju, tikiuosi tai menesines, nieko neskauda.Kontraceptiniu tableciu mano kunas apskritai netoleruoja, o ir pilneju greit, prezervatyvai? pagal ta vokiska brosiura pastoja is 1000 moteru 50. taigi cry.gif Ziuresim
Atsakyti
Sveikutes.Noreciau paklausti,gal kas tai pat yra isidejusios spirale NOVA-T?As isidejus jau pusmetis,tik labai pradejo augti svoris,tai noriu paklausti kaip jums su svoriu.Aciu.
Atsakyti