Įkraunama...
Įkraunama...

Langų rūbai - 10 tema

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 24, 01:30)
Ar būna bėgelių, kurie tvirtinami ne prie lubų ir apsimeta sieniniais karnizais? unsure.gif (Kaip neišlinksta? g.gif ) Man reikia, kad užuolaida prasidėtų žemiau. Ant lubinio bėgelio buvo iki remonto, tad tikrai žinau, jog negerai.

O masyvūs jie dėl to, kad kitaip medis ar plastikas neatlaikytų svorio.
Papildyta:
Kas konkrečiai lūžinėja - žiedai? g.gif  Man to antro bėgelio (ar kas ten toks nuotraukoje) nereikia, nes užuolaida bus viena. Jei dar ir žiedų nedėsiu, o versiu užuolaidą ant strypo, kuri manau labai sunki nebus, kas dar gali sulūžti? g.gif

O geri = metaliniai? Ką daryti, jei tas metalo blizgesys niekaip netinka? verysad.gif
P.S. Cituojant žinutes nuotraukas reikėtų ištrinti. mirksiukas.gif

Yra metaliniu matiniu karnizu.
Tie plastikiniai "mediniai" karnizu ziedai laiko, bet patys plastikiniai kabliukai ir karnizu laikikliai nestabilus. Zinoma, jei tik pakabinsit uzuolaida ir jos nestumdydit, gal bus gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(atnala @ 2012 01 27, 22:18)
zinoma,kad galima paslepti ziedelius,tik reikia siuti didesne karuna mirksiukas.gif,pas mane lygiai toks pats pakabintas karnizas,pirkau senukuose

QUOTE(Teo @ 2012 01 30, 23:16)
Yra metaliniu matiniu karnizu.
Tie plastikiniai "mediniai" karnizu ziedai laiko, bet patys plastikiniai kabliukai ir karnizu laikikliai nestabilus. Zinoma, jei tik pakabinsit uzuolaida ir jos nestumdydit, gal bus gerai rolleyes.gif

Ačiū už patarimus. 4u.gif Visgi nusipirkau metalinį, bet dabar kitas galvos skausmas - žiedeliai. blush2.gif Ar teisingai suprantu, kad tvirtinimas bet kuriuo atveju turi būti toks, jog norint išskalbti užuolaidą, žiedelių nereiktų nuverti nuo vamzdžio? Jei užuolaida raukta su juosta (ir karūnėlė slepia karnizą), kokį žiedelių/kabliukų variantą renkatės? Pasimečiau: maniau geriausia metalinis žiedelis su plastmasiniu nusegamu kabliuku, bet tokių žiedelių skersmuo lyg didokas pagal vamzdį, o ir brangokai išeina, be to, panašu, kad tie plastmasiukai nėra patvarūs. "Krokodiliukai" turbūt išvis ne tam skirti? g.gif Dar mačiau labai tinkamo skersmens gan plonus metalinius vientisus žiedelius - kabliukus, bet ar nebus taip, kad traukant užuolaidą, ji nuo tų atvirų kabliukų atsikabinės?

Kaip suskaičiuojate, kiek reikės žiedelių - tik bandymo būdu, kai jau užuolaida pasiūta? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 sausio 2012 - 23:14
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 31, 00:12)
Ačiū už patarimus. 4u.gif Visgi nusipirkau metalinį, bet dabar kitas galvos skausmas - žiedeliai. blush2.gif Ar teisingai suprantu, kad tvirtinimas bet kuriuo atveju turi būti toks, jog norint išskalbti užuolaidą, žiedelių nereiktų nuverti nuo vamzdžio? Jei užuolaida raukta su juosta (ir karūnėlė slepia karnizą), kokį žiedelių/kabliukų variantą renkatės? Pasimečiau: maniau geriausia metalinis žiedelis su plastmasiniu nusegamu kabliuku, bet tokių žiedelių skersmuo lyg didokas pagal vamzdį, o ir brangokai išeina, be to, panašu, kad tie plastmasiukai nėra patvarūs. "Krokodiliukai" turbūt išvis ne tam skirti? g.gif Dar mačiau labai tinkamo skersmens gan plonus metalinius vientisus žiedelius - kabliukus, bet ar nebus taip, kad traukant užuolaidą, ji nuo tų atvirų kabliukų atsikabinės?

Kaip suskaičiuojate, kiek reikės žiedelių - tik bandymo būdu, kai jau užuolaida pasiūta? mastau.gif

norint paskaiciuot kiek reikes kabliuku,reikia pasiskaiciuoti pagal gatava uzuolaidos ploti.kabliukai kabinasi kas 10 cm.o kas liecia plastikinius segtukus,tai tie skaidrus visai nepatvarus,labai greit luzineja,geriau rinkites smelio spalvos,jie minkstesni,lankstesni ir neluzineja taip greit. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Noriu patarimo. Šiaip linkstu ties naktinėm romanetėm ir dieninėm trumpom užuolaidom. Kambary tikrai noriu užuolaidų, o vat dėl virtuvės abejoju... Šiaip yra didelė patalpa, pusė jos yra virtuvė, kita pusė kambarys. Viskas vienam plote, tik atskirta plytelėm kitokiom ir tokiais ale balkiais, net nežinau, kaip jie vadinas. Įmetu nuotraukas, kad būtų aiškiau
Kambarys
user posted image

virtuvė
user posted image

Šiaip labai norėčiau kažko "kaimiško", net nežinau tiksliai kaip tai pavadint, romanečių tokiais ale kaimiškais motyvais. Dienines įsivaizduoju tokios medžiagos ale linas, bet plonas. Kažin kaip atrodytų? Ir dėl spalvų neapsisprendžiu. Nes visur vyrauja rudi tonai, netamsūs, visuos namuos pagrinde tik ruda švelni spalva. Dar tiesa šitam pačiam kambary yra durys stiklinės, pagrindinis išėjimas, ten galvoju dėt roletus (nežinau, kas tiksliai dedas, kad į patį rėmą būtų įtvirtinta, kad netrukdytų darinėtis), gal ir romanetės taip dedas?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 30, 23:12)

As pasikabinusi metalini vamzdi, ant kurio metalinis ziedelis ir atskirai palstmasinis kabliukas. Man kol kas labai patogu, karunele dengia visa vamzdi, nesimato nei ziedeliu. Del kabliuku plastamasiniu patvarumo tai taip jie nelabai patvarus ypac tie pigus (kalbu apie skaidrius), bet senukuose nusipirkau tokius pat tik jie zymiai brangesni bet laiko liuks neluzineja.
Jei norit suzinot kiek ziedeliu, tai reik karnizo ilgi dalint is tiek kas kiek cm segsit kabliukus. Pvz as segiau kas 6-7 cm, man kai dazniau zymiai graziau, tai pvz: karnizas 2,00m/0,07 = 28.5=29 ziedeliai
Nezinau ar aiskiai parasiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 01 31, 09:30)
Sveikutės 4u.gif

Noriu patarimo. Šiaip linkstu ties naktinėm romanetėm ir dieninėm trumpom užuolaidom. Kambary tikrai noriu užuolaidų, o vat dėl virtuvės abejoju... Šiaip yra didelė patalpa, pusė jos yra virtuvė, kita pusė kambarys. Viskas vienam plote, tik atskirta plytelėm kitokiom ir tokiais ale balkiais, net nežinau, kaip jie vadinas. Įmetu nuotraukas, kad būtų aiškiau

Šiaip labai norėčiau kažko "kaimiško",  net nežinau tiksliai kaip tai pavadint, romanečių tokiais ale kaimiškais motyvais. Dienines įsivaizduoju tokios medžiagos ale linas, bet plonas. Kažin kaip atrodytų? Ir dėl spalvų neapsisprendžiu. Nes visur vyrauja rudi tonai, netamsūs, visuos namuos pagrinde tik ruda švelni spalva. Dar tiesa šitam pačiam kambary yra durys stiklinės, pagrindinis išėjimas, ten galvoju dėt roletus (nežinau, kas tiksliai dedas, kad į patį rėmą būtų įtvirtinta, kad netrukdytų darinėtis), gal ir romanetės taip dedas?

O ar iš viso yra poreikis dėti dienines užuolaidas? Dabar pagal naujausias tendencijas, kiek pažiūrėsi, visai niekur nebekabinamos dieninės užuolaidos... Na, nebent tikrai yra jų poreikis, reikia prisidengti nuo kaimynų ar pan. Jūsų vietoje, dėčiau tik kažkokias romanetes, nes langai nedideli, be to šalia jų baldai stovi... smile.gif Be to, dieninės vis vien kažkiek užtemdys kambarį...

user posted image

user posted image

P.S. romanetes galima tvirtinti prie lango rėmo:
user posted image

Tiesa, o kokie virtuvės baldai pas jus? smile.gif Nesimato foto... Tamsūs/šviesūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laPerlla: 31 sausio 2012 - 13:04
QUOTE(laPerlla @ 2012 01 31, 13:01)
O ar iš viso yra poreikis dėti dienines užuolaidas? Dabar pagal naujausias tendencijas, kiek pažiūrėsi, visai niekur nebekabinamos dieninės užuolaidos... Na, nebent tikrai yra jų poreikis, reikia prisidengti nuo kaimynų ar pan. Jūsų vietoje, dėčiau tik kažkokias romanetes, nes langai nedideli, be to šalia jų baldai stovi...  smile.gif Be to, dieninės vis vien kažkiek užtemdys kambarį... 

Tiesa, o kokie virtuvės baldai pas jus?  smile.gif Nesimato foto... Tamsūs/šviesūs?

na tiesą pasakius, poreikio didelio nėra, bet kažkaip jaukiau atrodo smile.gif dėl baldų, tai todėl ir noriu trumpų.
baldai virtuvėj šviesūs su tamsiu stalviršiu.
šiaip aš norėčiau kažko tokio tipo medžiagos romanečių, na kad su piešiniais būtų, maždaug į tą pusę
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 31 sausio 2012 - 13:17
QUOTE(alinux28 @ 2012 01 31, 00:45)
norint paskaiciuot kiek reikes kabliuku,reikia pasiskaiciuoti pagal gatava uzuolaidos ploti.kabliukai kabinasi kas 10 cm

QUOTE(vaidilute0326 @ 2012 01 31, 10:32)
Jei norit suzinot kiek ziedeliu, tai reik karnizo ilgi dalint is tiek kas kiek cm  segsit kabliukus. Pvz as segiau kas 6-7 cm, man kai dazniau zymiai graziau, tai pvz: karnizas 2,00m/0,07 = 28.5=29 ziedeliai
Nezinau ar aiskiai parasiau  biggrin.gif

Man ir 6-7 cm atrodo retokai. g.gif Bent jau kabindama ant bėgelio aš segtukus segu tankiau. g.gif

O Teka žiūriu kaip tik įkėlė nuotrauką su tais vientisais žiedeliais - kabliukais. bigsmile.gif Turbūt jie visgi netinka kabinti užuolaidai su juosta (nebent gal suvėrus kita puse)? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 31 sausio 2012 - 14:33
QUOTE(Teka @ 2012 01 31, 13:12)
na tiesą pasakius, poreikio didelio nėra, bet kažkaip jaukiau atrodo smile.gif dėl baldų, tai todėl ir noriu trumpų.
baldai virtuvėj šviesūs su tamsiu stalviršiu.

O kaip jūs išsivaizduojat dieninę trumpą užuolaidą ir romanetę viename lange? Romanetę ant dieninės kabint ant lango angos? ax.gif

Šiaip, galima romanetę gamint iš naktinės ir dieninės medžiagos ant vieno mechanizmo. Tokiu principu:
user posted image
Tik gal toks derinys gražiau žiūrėsis virtuvėje, nei kambario zonoje... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laPerlla @ 2012 01 31, 19:12)
O kaip jūs išsivaizduojat dieninę trumpą užuolaidą ir romanetę viename lange? Romanetę ant dieninės kabint ant lango angos?  ax.gif

Šiaip, galima romanetę gamint iš naktinės ir dieninės medžiagos ant vieno mechanizmo. Tokiu principu:

o kaip toks principas? tik kad trumpos užuolaidos?
user posted image
o šiaip tiesą pasakius, tai ašneįsivaizduoju, kaip tvirtinas kas. galvoju, jei pvz romanetę tvirtintant lango. na toj angoj (bet tada langas turbūt jau nesidarinės, ane? g.gif ), o užuolaidas ant sienos virš angos... na nežinau, todėl ir prašau patarimų ax.gif

o tos dieninės ir naktinės romanetės viename, man nepatinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 31 sausio 2012 - 20:42
Bet būtų labai nelogiška gražią romanetę kišti po užuolaida... Jei labai norisi tų dieninių kabančių - dėkit roletą (nors aš jų nemėgstu labai), kad tik nakčiai būtų nuleisti...
Aš iš viso jūsų vietoje dėčiau ir kambaryje, ir virtuvėje gražias romanetes ant angų, ir jei matysit, kad trūksta dieninės, ją paprastai galėsit pakabinti ant bėgelio pritvirtinto lango angoje. smile.gif

Arba dėkite austrijetes rauktas tokias, jos tikrai gražiai atrodo lange ir nereikia jokių dieninų... smile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(laPerlla @ 2012 01 31, 21:44)
Bet būtų labai nelogiška gražią romanetę kišti po užuolaida... Jei labai norisi tų dieninių kabančių - dėkit roletą (nors aš jų nemėgstu labai), kad tik nakčiai būtų nuleisti...
Aš iš viso jūsų vietoje dėčiau ir kambaryje, ir virtuvėje gražias romanetes ant angų, ir jei matysit, kad trūksta dieninės, ją paprastai galėsit pakabinti ant bėgelio pritvirtinto lango angoje.  smile.gif

Arba dėkite austrijetes rauktas tokias, jos tikrai gražiai atrodo lange ir nereikia jokių dieninų...  smile.gif

nu vat austrijietės man nelabai, ir roletai nelabai... romanetės labiau patinka smile.gif
kaip kitų nuomone?
gal tikrai nereik tų dieninių g.gif aš tokia neapsisprendžianti doh.gif noriu, kad būtų gražu biggrin.gif ir patogu skalbt. bet jaučiu tai sunkiai suderinama biggrin.gif
o dar pvz. jei dėt romanetes, tai jos nakčiai užsitrauktų tik? dieną juk būtų pakeltos, ane? o vat man norėtųs, kad ir dieną nesimatytų ten per langus viskas. bet tada turbūt tik variantas dieninės/naktinės kartu, ane? o tokios smarkiai brangesnės, nei vienos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 31 sausio 2012 - 21:53