Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame pagal Ūlę

QUOTE(Saga @ 2011 05 09, 15:58)
Zuvis Tempura tesloje o kas cia per Tempura tesla?  g.gif

Tempurą galima pasidaryti pačiam: kiaušinis, miltai (galima maišyti su krakmolu) ir ledinis vanduo. Padaroma blynų tešla, į kurią mirkome bet ką - vištieną, daržoves, vaisius - ir kepame karštame aliejuje.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 05 14, 16:26)
Tempurą galima pasidaryti pačiam: kiaušinis, miltai (galima maišyti su krakmolu) ir ledinis vanduo. Padaroma blynų tešla, į kurią mirkome bet ką - vištieną, daržoves, vaisius - ir kepame karštame aliejuje.

Kaip suprantu, vanduo tik maišant turi būti ledinis, nes paskui gi ta tešla vistiek įšyla iki kambario temperatūros? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 05 14, 17:46)
Kaip suprantu, vanduo tik maišant turi būti ledinis, nes paskui gi ta tešla vistiek įšyla iki kambario temperatūros?  g.gif

Paskui kepant, aišku, tešla šyla, bet vistiek stipriai nesušyla, nebent labai ilgai ir daug kepsit. Bet rekomenduojama naudoti labai šaltą vandenį tešlai, nes tada atseit neprisigeria riebalų.

Aš bandžiau ir su pirktine tempura, ir pati gaminausi, nes iš to pirktinio pakelio nedaug gaunasi (aš kepiau brokolius, tai jems daug reikėjo). Gavosi puikiai, jokio skirtumo, išskyrus tai, kad naminė tešla be jokių e.

Va receptas lietuviškai:
http://kasnutikovirt...ka-tempura.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 14 gegužės 2011 - 17:16
QUOTE(vija @ 2011 05 14, 18:09)
Paskui kepant, aišku, tešla šyla, bet vistiek stipriai nesušyla, nebent labai ilgai ir daug kepsit. Bet rekomenduojama naudoti labai šaltą vandenį tešlai, nes tada atseit neprisigeria riebalų.

Aš bandžiau ir su pirktine tempura, ir pati gaminausi, nes iš to pirktinio pakelio nedaug gaunasi (aš kepiau brokolius, tai jems daug reikėjo). Gavosi puikiai, jokio skirtumo, išskyrus tai, kad naminė tešla be jokių e.

Va receptas lietuviškai:
http://kasnutikovirt...ka-tempura.html


Na iš recepto paaiškėjo, kad tešlos temperatūra plaikoma ledo gabalėliais... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 05 14, 18:21)
Na iš recepto paaiškėjo, kad tešlos temperatūra plaikoma ledo gabalėliais...  4u.gif

Aš taip nedariau, nes užsienio saituose tai nebuvo siūlyta. Gavosi puikiai. Kažkaip baisu, kad tirpdami ledukai nesuskystintų per daug tešlos. Nors aišku pabandyt galima.

Beje, ant pirktinės tempuros pakelio nerašo, kad vanduo turi būti ypač šaltas. Pyliau iš krano - irgi gavosi puikiai.
Atsakyti
Kepiau šiandien šį senelės obuolių pyragą.
http://skanusgyvenim...iu-pyragas.html
Iš visų mano bandytų obuolių pyragų šis jau yra Nr.1 smile.gif
Labai skanus, ne persaldus, purus, drėgnas thumbup.gif Tik obuolius dėjau 2 sluoksniais ax.gif
Atsakyti
Viriau spurgas http://skanusgyvenim...09/spurgos.html. Degtinės neturėjau tai pyliau romą ir gal jis skonį sugadino... Spurgos kažkokios karčios išėjo... Niekada nepildavau degtinės ir gerai būdavo, o šį kartą pagal nurodytas normas pripyliau romo, tai gal todėl ir miltų daugiau reikėjo, nes nu visiškai negalima buvo spurgų daryt su nurodytu miltų kiekiu... be to, ir kiaušinių kiekis man atrodo didokas, aš visada dedu vienam varškės pokeliui vieną kaimišką kiaušinį... ir formą darau kaip barankučių, tada spurga turi geresnę galimybę pūstis ir iškepa geriau, nereikia taip taikyt dydžio darant ir baimintis, kad viduj bus žalios... žodžiu, savo turimo varškės spurgų recepto nekeisiu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 15 gegužės 2011 - 19:03
Man taip pat patinka Ules gaminami receptai thumbup.gif Jau ne viena esu isbandziusi.
Is paskutiniu ka bandziau, tai buvo:
Lietiniai blynai . Tikrai be galo skanus, svelni ir sotus. Dariau neutralaus skonio, nes MB valge su pikantiskais idarais, o as su saldziais wub.gif
Blynai taip mums labai patiko. Megstam mielinius blyneliu, bet kadangi ilgai reikia kildinti tesla, tai retai juos darau. O sie blynai yra puiki alternatyva mieliniams blynams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 05 15, 18:57)
Degtinės neturėjau tai pyliau romą ir gal jis skonį sugadino...


degtine pilama ne del skonio, o kad spurgos aliejaus neprigertu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 05 16, 01:02)
degtine pilama ne del skonio, o kad spurgos aliejaus neprigertu  smile.gif


Bet neturėtų sugadinti skonio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 05 16, 08:32)
Bet neturėtų sugadinti skonio smile.gif

Gal su varške kas negerai buvo? g.gif kai kuri naminė būna linkusi karstelėti verysad.gif
Atsakyti
romas visai kitokios konsistencijos nei degtinė, jis turi ryškų skonį ir visai netiko šiam atvejui, kitą kartą geriau nieko nepilk mirksiukas.gif
Atsakyti