Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

4u.gif sveikutės!
o gal turit ir galit atsiųsti man kokią lyginamąją lentelę dizartrijoms atskirti (labai retai susiduriu su tokiais vaikais, tad ir sunku kartais nustatyti, kokia tai dizartrija- nežymi, vidutinė ar žymi?) Faktas tas, kad neurologo mes neturim, ir labai ilgai tektų stovėti eilėje (keli mėnesiai net), kol prieitų pas jį g.gif ! kaip pačiai nustatyti tą dizartriją ir kada drąsiai ją galiu rašyti?
ir dar blush2.gif kaip jūs nustatote liežuvėlio ir gomurio būklę, padėtį?
labai ačiū iš anksto! ax.gif
Atsakyti
Apie nežymią dizartriją šį tą turiu. Parašyk man a.ž. savo e.p. ax.gif . Bet asiųsti galėsiu tik kokį pirmadienį, kadangi tie dokumentai darbe. ... jeigu nesusirgsiu ... man jau visai ...user posted image
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 10 20, 14:21)
Apie nežymią dizartriją šį tą turiu. Parašyk man a.ž. savo e.p. ax.gif . Bet asiųsti galėsiu tik kokį pirmadienį, kadangi tie dokumentai darbe. ... jeigu nesusirgsiu ... man jau visai ...user posted image


Ir man mestelk į emeilą ax.gif Sveik mirksiukas.gif
Atsakyti
Mielosios logopedės, gal galėtumėte man padėti: pasakykite kokios mokyklos ruošia logopedus. Pakolkas randu tik Šiaulių universitetą. Negi daugiau niekas neruošia?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE
ifigenija,2006 10 21, 14:44
pasakykite kokios mokyklos ruošia logopedus. Pakolkas randu tik Šiaulių universitetą. Negi daugiau niekas neruošia?
4u.gif

Tikrai neklysti - tik Šiaulių universitetas ruošia specialiuosius pedagogus: logopedus, tiflopedagogus, surdopedagogus schmoll.gif . Vilniaus universitete yra specialiosios pedagogikos magistrantūra.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 10 21, 14:44)
Vilniaus universitete yra specialiosios pedagogikos magistrantūra.


Kaip tik norėjau apie tai klausti thumbup.gif Gal yra baigusių VU logopedijos magistrantūrą (bet būtent logopedijos, ne spec. pedagogikos). Pasidalinkit savo patirtimi, ar verta stoti, kokie dėstytojai, kokiame fakultete studijuojama g.gif Žadu kitais metais stoti į magistrantūrą, girdėjau, kad ŠU nieko gero, gal sakau VU geriau g.gif
Atsakyti


Neseniai išėjo naujas leidinukas apie dizartriją " Nežymi dizartrija", aut. V. Baracevičienė. Joje yra nežymios dizartrijos nustatymo anketa ( pagal S. Robertson metodiką). Knygelė naudinga logopedams, nes joje yra medžiagos ir kaip atpažinti nežymią dizartriją, ir kaip lavinti tokį sutrikimą turinčio vaiko kalbą.
Iš savo patirties sprendžiu, kad mokykloje dažniausia nežymi dizartrija, aš nesu turėjusi vaiko , kuriam būtų vidut.dizartrija.Manau, kad tokiu atveju labiau būtų išreikšti ir kt. VCP požymiai.



Kiek žinau, VU neruošė logopedijos magistrų, gal dabar kas pasikeitė. O ŠU visai neblogai, yra įdomių dalykų, yra ir nelabai. Gavome tikrai naujų ir įdomių žinių. Tiesa, aš baigiau gana seniai.
Atsakyti
QUOTE(Jei @ 2006 10 22, 12:14)
Kiek žinau,  VU neruošė  logopedijos magistrų, gal dabar kas pasikeitė. O ŠU visai neblogai, yra įdomių dalykų, yra ir nelabai. Gavome tikrai naujų ir įdomių žinių. Tiesa, aš baigiau gana seniai.


Labas, man tai irgi aktualios magistranturos studijos, nes siuo metu studijuoju testiniu studiju institute, persikvalifikuoju i logopedus.Ir dirbu tuo paciu spe.logopediniame darzelyje Klaipedoje. Esme tame, as tik daznai pagalvoju, kad magisranturos studijos ko gero yra del saves paties, nes darbui lyg ir reiksmes neturi, nei atlyginimui nei dar kam nors.Tiesiog nezinau..padiskuotuokim siuo klausimu, nes tai tikrai gana aktualu....
Papildyta:
QUOTE(neužmirštuolė @ 2006 10 20, 13:42)
4u.gif sveikutės!
o gal turit ir  galit atsiųsti man kokią lyginamąją lentelę dizartrijoms atskirti (labai retai susiduriu su tokiais vaikais, tad ir sunku kartais nustatyti, kokia tai dizartrija- nežymi, vidutinė ar žymi?) Faktas tas, kad neurologo mes neturim, ir labai ilgai tektų stovėti eilėje (keli mėnesiai net), kol prieitų pas jį g.gif ! kaip pačiai nustatyti tą dizartriją ir kada drąsiai ją galiu rašyti?
ir dar blush2.gif kaip jūs nustatote liežuvėlio ir gomurio būklę, padėtį? 
labai ačiū iš anksto! ax.gif



Sveikute, doc.Ivoskuviene kai deste mums dizartrija, dave uzduotis kaip atskirti dizartrija nuo dislalijos, turiu tokia lentele, jei panoretum galiu atsiusti,bet reikia tavo emailo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble79 @ 2006 10 22, 12:58)
Esme tame, as tik daznai pagalvoju, kad magisranturos studijos ko gero yra del saves paties, nes darbui lyg ir reiksmes neturi, nei atlyginimui nei dar kam nors.

Atlyginimui tikrai reikšmės neturi schmoll.gif . Gal ir man galėtum Ivoškuvienės lentele į el.paštą atsiųsti blush2.gif ? nome@centras.lt
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif Prisijungiu prie jusu visu. Nes (kol kas ax.gif ) dar dirbu logopede - spec. pedagoge su ikimokyklinio amziaus vaikais.

Ir issyk su prasymu blush2.gif Gal ir man galetumete atsiusti lentele i bordored@gmail.com ? Dekui.
Atsakyti
QUOTE(zvirble79 @ 2006 10 22, 11:58)
doc.Ivoskuviene kai deste mums dizartrija, dave uzduotis kaip atskirti dizartrija nuo dislalijos, turiu tokia lentele, jei panoretum galiu atsiusti,bet reikia tavo emailo  smile.gif

Ir man elvitami@yahoo.com Ačiū mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jei @ 2006 10 22, 10:14)
Neseniai išėjo naujas leidinukas apie dizartriją " Nežymi dizartrija", aut. V. Baracevičienė. Joje yra nežymios dizartrijos nustatymo anketa ( pagal S. Robertson metodiką). Knygelė  naudinga logopedams, nes joje yra medžiagos ir kaip atpažinti nežymią dizartriją, ir kaip lavinti tokį sutrikimą turinčio vaiko kalbą.
 

O ji knygynuose parduodama ar tik ŠU knygynėlyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 22 spalio 2006 - 16:55

Papildyta:

O ji knygynuose parduodama ar tik ŠU knygynėlyje?
[/quote]


Parduodama knygynuose, tik nežinau ar visuose. Išleido leidykla "Lucilijus". Kainuoja 10 ar 12 lt, tiksliai neprisimenu.
Atsakyti