Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

zvirble79
4u.gif sveikute! labai laukiu tos lentelės apie dizartrijas. mano adresas kristute123@walla.com
labai tau ačiū!
tikiuosi, kad neliksiu skolinga blush2.gif
Papildyta:
klopedija
4u.gif sveikute! įmesk prašau man į eletroninį paštą tai, ką turi apie dizartrijas. mano adresas kristute123@walla.com
labai laukiu! blush2.gif
Atsakyti
Prisijungiu prie kolektyvo. Ir man atsiuskit lentele (SvajunasG@takas.lt) Aciu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai viskas, ką turiu apie dizartrijas ir yra iš Baracevičienės straipsnių "Specialiajme ugdyme" ir kitur. Nė nežinojau, kad jau yra knygelė.

O gal kas galėtų paaiškinti, kas yra Logopedinių pratybų apskaitos žurnalas doh.gif ? Pagal nomenklatūrą jis turi būti, bet aš turiu tik Dienyną.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 10 21, 14:44)
Tikrai neklysti - tik Šiaulių universitetas ruošia specialiuosius pedagogus: logopedus, tiflopedagogus, surdopedagogus  schmoll.gif . Vilniaus universitete yra specialiosios pedagogikos magistrantūra.

Suprantu, kad kvaištelėjau, bet vistik išdrįsiu dar jus patrukdyti. Pati prieš 8 metus baigiau VU psichologiją (organizacinę specializaciją), dirbau 4 metus su personalu (daugiausiai paieška ir atranka), bet šis darbas man niekaip nelipo. Po to beveik 4 metelius sėdėjau su 2 mažais vaikais namuose. Dabar iškilo klausimas: ką veikti? kokio darbo ieškotis. Visiškai atsitiktinai išgirdau apie logopedų darbą ir jau kuris laikas kvirba mintis -- o gal "na starasti liet" keisti sritį, mokytis logopedu? Bet baisu -- neakivaizdinis vien tik bakalauras penki metai, o dar tai, kad reiktų važinėti į šiaulius doh.gif , o namie nedideli vaikai. Ir dar kokie reikalavimai logopedui? -- mačiau yra kažkoks tarties tikrinimas doh.gif , o man mokykloje kirčiavimas sekėsi nelabai verysad.gif Bet šiaip manau darbas įdomus (kaip vyras sako -- absoliučiai teigiamas smile.gif ), be to, manau ir finansiškai perspektyvus, manau, kad bent jau geri ( g.gif ) logopedai bus su laiku tikrai įvertinti (ir finansiškai, ir visaip kitaip).
????????????
Atsakyti
QUOTE
ifigenija,2006 10 23, 13:05
Ir dar kokie reikalavimai logopedui? -- mačiau yra kažkoks tarties tikrinimas  doh.gif , o man mokykloje kirčiavimas sekėsi nelabai  verysad.gif

Tikrinama tartis ir foneminis suvokimas, t.y. reikia atkartoti žožius, frazes, skaičiuotes. Man kad susakė kažkokią greitakalbę, kad pabaigos nė nesuvokiau, pabaigiau vos ne "tram-param-pam-pam" doh.gif . Nieko, pasirodo to ir tereikėjo - suvokti ritminę-skiemeninę struktūrą. Kirčiavimo netikrina.

QUOTE
Bet šiaip manau darbas įdomus (kaip vyras sako -- absoliučiai teigiamas  smile.gif ), be to, manau ir finansiškai perspektyvus, manau, kad bent jau geri (  g.gif ) logopedai bus su laiku tikrai įvertinti (ir finansiškai, ir visaip kitaip).

Na, kaip čia pasakius... Jei darbas prie širdies, tai ir įdomus, ir nesunkus. Kadangi aš į logopediją atėjau, sakyčiau, brandaus amžiaus (iki tol buvau visokio darbo ragavus), tai man tikrai įdomu, nenervina, nevargina. Tačiau... jau tie tėvai ir nepagrįsti reikalavimai arba, atvirkščiai, atsainus požiūris į vaiko problemas... būna ir nemigo naktų. Todėl nesakyčiau, kad absoliučiai teigiamas, nesiplėsiu... Kiekvienas darbas turi savų privalumų ir savų trūkumų.
Dėl finansų, kaip čia pasakius... ne pati mažiausia alga, bet ir ne didžiausia. Privalumas toks, kad spec. pedagogų darbas labiau vertinamas nei kitų pedagogų, plečiamas specialią pagalbą teikiančių įstaigų tinklas, daugėja etatų...
Atsakyti
Sveikute, doc.Ivoskuviene kai deste mums dizartrija, dave uzduotis kaip atskirti dizartrija nuo dislalijos, turiu tokia lentele, jei panoretum galiu atsiusti,bet reikia tavo emailo [QUOTE]

Noreciau tos lenteles (svajunasg@takas.lt) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jei @ 2006 10 23, 07:59)

  Parduodama knygynuose, tik nežinau ar visuose. Išleido leidykla "Lucilijus". Kainuoja 10 ar 12 lt, tiksliai neprisimenu.

Ačiū, ieškosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 10 23, 13:00)
Tai viskas, ką turiu apie dizartrijas ir yra iš Baracevičienės straipsnių  "Specialiajme ugdyme" ir kitur. Nė nežinojau, kad jau yra knygelė.

O gal kas galėtų paaiškinti, kas yra Logopedinių pratybų apskaitos žurnalas  doh.gif ? Pagal nomenklatūrą jis turi būti, bet aš turiu tik Dienyną.

Labas, apskaitos žurnalas ir dienynas yra vienas ir tas pats.Juk žymi vaikų lankomumą, o tai ir yra apskaita.

Aš irgi norėčiau tos lentelės apie dizrtrijų nustatymą.Gal čia kas nors naujo?Robertson lentelę turiu.Ačiū. Mano adresas rkestina@takas.lt
Atsakyti
QUOTE(pinca @ 2006 10 23, 22:18)
Labas, apskaitos žurnalas ir dienynas yra vienas ir tas pats.Juk žymi vaikų lankomumą, o tai ir yra apskaita.

  Aš irgi norėčiau tos lentelės apie dizrtrijų nustatymą.Gal čia kas nors naujo?Robertson lentelę turiu.Ačiū. Mano adresas rkestina@takas.lt



Kas cia nutiko, kad visoms prireike tu lenteliu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 10 23, 13:05)
Bet šiaip manau darbas įdomus (kaip vyras sako -- absoliučiai teigiamas  smile.gif ), be to, manau ir finansiškai perspektyvus, manau, kad bent jau geri (  g.gif ) logopedai bus su laiku tikrai įvertinti (ir finansiškai, ir visaip kitaip).
????????????



Darbas įdomus, bet nesakyčiau, kad tik teigiamas. Netgi atvirkščiai - dirbi su vaikais, turinčiais problemų, tas darbas atima daug jėgų. Kai pavaduoju kartais mokytojas ir dirbu klasėje, tai matau daug gabių vaikų - ko bepaklausi, pakeltų rankų "miškas". Va to pasigendu savo darbe, tą patį per tą patį darai, o rezultatas kartais nė iš vietos. Bet vistiek su mokytojomis aš nesikeisčiau vietomis ax.gif Tėvai neretai žiūri kaip į dievą, vat ims logopedas ir padarys stebuklą. O tų stebuklų būna retai. Reikia ilgai ir kantriai dirbti, tuomet tėvai praranda ūpą. Dažna situacija, kai tėvai visai nesidomi, kai kurie neužtikrina net pratybų lankymo. Žodžiu, visur savi pliusai ir minusai. Pliusus, kaip suprantu, žinai, tai ir rašau apie minusus. Aš čia apie logopedo darbą mokykloje, gal daržely kitaip.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 10 23, 12:48)
Na, kaip čia pasakius... Jei darbas prie širdies, tai ir įdomus, ir nesunkus.
vyras turėjo omenyje, kad logopedas siekia gražaus rezultato: išmokyti žmogų taisyklingai kalbėti  smile.gif , o tėvai tai aš tikrai įsivaizduoju, kad įvairūs ....

QUOTE(klopedija @ 2006 10 23, 12:48)
... ne pati mažiausia alga, bet ir ne didžiausia.

man atrodo, kad bent jau didesniuose miestuose turi perspektyvos ir privatus darbas. Dabar tikrai daug tėvų rūpinasi savo vaikų sveikata, ugdymu ir esu girdėjus žmones ieškant būtent privataus logopedo.

Na man dar turbūt reikia tikrai gerai apsvarstyti viską (juolab, kad šie metai jau prarasti -- niekas viduryje mokslo metų studijuoti nepriims).
Atsakyti
nenuka 4u.gif , man irgi reiktų tokios lentelės, kaip atskirti dislaliją nuo dizartrijos. mano adresas kristute123@walla.com
labai labai labai tau ačiū!
Atsakyti