Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

QUOTE(agnule @ 2009 09 09, 20:56)
... Kaune kur gerai ir nebrangiai deda briketus sakandziui tvarkyt. Aciu is anksto smile.gif

Nebrangiai nebus... tai kainuoja. Tiesiog gali susitarti, kad israsytu saskaita faktura ir moketi dalimis pvz. pavedimu (taip dariau as)
Kaina priklauso nuo: ar tu desi visus metalinius breketus - pvz. kainuos 1300 Lt vienam zandikauliui. Gali visus keramikinius - kainuos gal 1700. Pas mane tik ant priekiniu keramika (kiek sipsausi), o toliau metaliniai.

O dr. Dalia Latkauskiene dirba ir Kaune (ji pati yra kauniete).
Vilniuje ji buna pirmadieniais ir treciadieniais.
Tikrai nepasigailesi nuejusi pas ja thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@V@N@: 12 rugsėjo 2009 - 19:44
Sveikutes smile.gif!
Kaip gerai, kad yra tokia tema, nes svarstau del ortognatines operacijos ir niekaip negaliu apsispresti. Gal yra cia tokiu, kurios turi ar turejo galini sakandi ir reikalinga abieju zandikauliu operacija, ar ji jau buvo atlikta? Gal galetumet pasakyti, kiek uztrunka ortodoninis paruosimas pries operacija ir kiek po jos dar reikia nesioti breketus? Kiek sioje temoje perskaiciau, tai viskas uztruka daug ilgiau nei 1,5 - 2 metus, kaip rasoma www.ortognatic.lt, nors chirurgas ir ortodonte man zadejo 2 metus. Kaip yra is tikruju?
Atsakyti
QUOTE(lauraaa4 @ 2009 09 17, 10:43)
Sveikutes  smile.gif!
Kaip gerai, kad yra tokia tema, nes svarstau del ortognatines operacijos ir niekaip negaliu apsispresti. Gal yra cia tokiu, kurios turi ar turejo galini sakandi ir reikalinga abieju zandikauliu operacija, ar ji jau buvo atlikta? Gal galetumet pasakyti, kiek uztrunka ortodoninis paruosimas pries operacija ir kiek po jos dar reikia nesioti breketus? Kiek sioje temoje perskaiciau, tai viskas uztruka daug ilgiau nei 1,5 - 2 metus, kaip rasoma www.ortognatic.lt, nors chirurgas ir ortodonte man zadejo 2 metus. Kaip yra is tikruju?

manau, kad viskas individualiai
mano drauge breketus nešiojo 4 metus, bet aišku taip ilgai užsitęsė dėl to, kad ji gyvena užsienyje, o breketus vis atskrisdavo sisukinėti į LT. gal dėl to taip viskas ilgai užsitęsė, ir tik po 4 m padarė abiejų žandikaulių operaciją. ir sakė, kad laukia dar 1 breketų nešiojimo etapas.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti-mano vienas dantis kaklelio srityje pradeda apsinuoginti,bet nekliba,atrodo sveikas.Kitu problemu su dantimis nera.Ar tai galejo atsirasti del netaisyklingo sakandzio,nes tas dantys neremia kito dancio! Ka tureciau tokiu atveju daryti? Aciu
Atsakyti
QUOTE(lauraaa4 @ 2009 09 17, 09:43)
Sveikutes  smile.gif!

O, vėl šioks toks pagyvėjimas šioje temoje. O aš irgi vis dar svarstymuose dėl operacijos. Pas kelis ortodontus net nuėjau, kad išklausyčiau nuomonę, ar tikrai man nėra sprendimo be operacijos. Išklausiau vis tik analogišką nuomonę - operacijos reikia. Turėjau jau praeitą savaitę eiti išsioperuoti neišdygusio dantuko, kad su breketais jį sudaiginus į dantų lanką įstatytumėme. Jau kaip ir buvau apsisprendusi, kad ryšiuosi tai operacijai. Ir še tau - neplanuota operacija viską nukėlė. Ačiū Dievui, netokia jau ir baisi ta operacija - apendicitas, bet operacija: narkozė, pjūvis, atsgavimas po visko... Ar ne pats likimas man kokius signalus siunčia g.gif Ale dar juos ir suprasti reikia blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Snargla @ 2009 09 18, 13:28)
Norejau pasiteirauti-mano vienas dantis kaklelio srityje pradeda apsinuoginti,bet nekliba,atrodo sveikas.Kitu problemu su dantimis nera.Ar tai galejo atsirasti del netaisyklingo sakandzio,nes tas dantys neremia kito dancio! Ka tureciau tokiu atveju daryti? Aciu

Gali atsirasti dėl netaisyklingo sąkandžio. Ypač, jei jis yra "išlindęs" iš dantų lanko. Na, turiu omenyje, kad per daug išsikišęs į priekį arba į liežuvio pusę. Toje pusėje, į kurią išsikišęs, lieka plonas kaulas, kuris greičiau tirpsta. Panašus mechanizmas - kai dantis yra palinkęs (pagulęs). Kaului tirpstant atsitraukia ir dantenos. Greičiau procesas vyksta, jei ta sritis papildomai traumuojama. Pavyzdžiui, valant šepetuku, kramtant maistą, šoninių žandikaulio judesių metu.
Dar gali būti, kad tempia dantenas nuo danties lūpų, skruostų pasaitėliai, jei jie aukštai prisitvirtinę.
Nematant situacijos burnoje sunku ką nors pasakyti ar patarti. Reikėtų kreiptis į odontologą, kuris nustatytų priežastį. Galima recesiją(dantenų atslinkimas ir šaknies apsinuoginimas) dengti chirurginiu būdu (jei tai leidžia situacija), bet jei problema tikrai dėl sąkandžio, tai nėra prasmės to daryti, jei nebus taikomas ortodontinis gydymas.
Atsakyti
Na, jungiuosi ir aš prie bijančių operacijos. Buvau šnd pas gyd Dalią, tai nieko gero. Tikėjausi, kad breketų pagalba galima tą sąkandį kažkaip patvarkyti, bet ji labiau siūlė operaciją.
O problema ta, kad išsikišęs vienas dantukas ir, kaip čia pasakius,"stalčius ant ribos" - nu nera jis išsikišęs, tiesiog mažiau išsivystęs viršutinis žandikaulis. Tai reikalinga abiejų žandikaulių operacija. Kai primete kaina, kad gali buti apie 14 000 - taip fantazija ir atšoko. verysad.gif
Tai dabar man neaišku dėl pinigėlių: gyd atsakė, kad ligonių kasos neapmoka, nes čia labiau estetinė operacija.
Na ką, turiu Grybausko kont., bet jaučiu kad neišdrįsiu. Gal dar nepribrendau/perbrendau .
Kai palvoji - operacija 6 val, narkozė, tau laužo abu žandikaulius, pamauna juos ant tų titaninių kažkokių - o dieve! mega_shok.gif
Žodžiu, aš dar šoke. Bet pagarba visoms, kas išdrįso tai pasidaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velniukaz: 21 rugsėjo 2009 - 18:58
QUOTE(Armina @ 2009 09 21, 17:29)
O, vėl šioks toks pagyvėjimas šioje temoje. O aš irgi vis dar svarstymuose dėl operacijos. Pas kelis ortodontus net nuėjau, kad išklausyčiau nuomonę, ar tikrai man nėra sprendimo be operacijos. Išklausiau vis tik analogišką nuomonę - operacijos reikia. Turėjau jau praeitą savaitę eiti išsioperuoti neišdygusio dantuko, kad su breketais jį sudaiginus į dantų lanką įstatytumėme. Jau kaip ir buvau apsisprendusi, kad ryšiuosi tai operacijai. Ir še tau - neplanuota operacija viską nukėlė. Ačiū Dievui, netokia jau ir baisi ta operacija - apendicitas, bet operacija: narkozė, pjūvis, atsgavimas po visko... Ar ne pats likimas man kokius signalus siunčia g.gif Ale dar juos ir suprasti reikia  blush2.gif  ax.gif

Labai pazistamas jausmas smile.gif As viska pradejau dar nuo praejusiu metu pabaigos: keletas konsultaciju, dantu, ju kanalu gydymas ir pergydymas, protinių dantų rovimas. Visas pasiruosimas jau beveik baigtas, todel jau kaip ir tureciau galutinai apsispresti. Bet... karts nuo karto pagalvoju gal neverta, nes taip viskas sunkiai sekesi - lyg specialiai kazkas stabdytu:hm. Visgi 2 metai (o greiciausiai ir ilgiau) yra daug kai tau jau 30 metu, beto nelabai mane kas palaiko sitame reikale...
Papildyta:
QUOTE(velniukaz @ 2009 09 21, 19:56)
Na, jungiuosi ir aš prie bijančių  operacijos. Buvau šnd pas gyd Dalią, tai nieko gero. Tikėjausi, kad breketų pagalba galima tą sąkandį kažkaip patvarkyti, bet ji labiau siūlė operaciją.
O problema ta, kad išsikišęs vienas dantukas ir, kaip čia pasakius,"stalčius ant ribos" - nu nera jis išsikišęs, tiesiog mažiau išsivystęs viršutinis žandikaulis. Tai reikalinga abiejų žandikaulių operacija. Kai primete kaina, kad gali buti apie 14 000 - taip fantazija ir atšoko. verysad.gif
Tai dabar man neaišku dėl pinigėlių: gyd atsakė, kad ligonių kasos neapmoka, nes čia labiau estetinė operacija.
Na ką, turiu Grybausko kont., bet jaučiu kad neišdrįsiu. Gal dar nepribrendau/perbrendau  .
Kai palvoji - operacija 6 val, narkozė, tau laužo abu žandikaulius, pamauna juos ant tų titaninių kažkokių - o dieve!    mega_shok.gif
Žodžiu, aš dar šoke. Bet pagarba visoms, kas išdrįso tai pasidaryti.

As kazkaip tos operacijos nelabai bijau. Bent jau kai realiai konsultacijoje parode pacientu nuotraukas prieš ir po operacijų, tai tikrai thumbup.gif Jei tik jos uztektu - net negalvociau, bet labai nenoooriu nesioti breketu schmoll.gif
Del operacijos kainos, pati operacija, jei esi dirbantis, yra apmokama Ligoniu kasu, o kainuoja pasiruosimas jai. Bent jau taip man sake cirurgas sia vasara.
Atsakyti
oi kaip tai suprantama... man irgi tiek metelių, visi dantys pertaisyti, visi protiniai išrauti tam reikalui, žodžiu, pasiruošimas įvykdytas smile.gif Tik aš tikėjausi susitvarkyti breketų pagalbos, o ne operacijos. Liūdesys dabar ir tiek. O apie šeimos palaikymą tai neverta net kalbėti sad.gif bet čia visiems taip - artimieji galbūt jaudinasi labiau nei reikia. Sori kad čia įsikišau, bet man dar emocijos nenuslūgo, pati nebežinau "kuda paddatsa". Ar šitiek nuėjus imti ir sustoti?? oj, galvos skausmelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(velniukaz @ 2009 09 21, 19:45)
oi kaip tai suprantama... man irgi tiek metelių, visi dantys pertaisyti,  visi protiniai išrauti tam reikalui, žodžiu, pasiruošimas įvykdytas smile.gif  Tik aš tikėjausi susitvarkyti breketų pagalbos, o ne operacijos. Liūdesys dabar ir tiek. O apie šeimos palaikymą tai neverta net kalbėti sad.gif  bet čia visiems taip - artimieji galbūt jaudinasi labiau nei reikia. Sori kad čia įsikišau, bet man dar emocijos nenuslūgo, pati nebežinau "kuda paddatsa". Ar šitiek nuėjus  imti ir sustoti?? oj, galvos skausmelis smile.gif

Oi kaip suprantu, nes aš taip pat nežinau "kuda padatsia" - žiauriai bijau operacijos, labai nerimauju dėl pinigų sumos - jei kalba eina apie 14000 Lt - na protu nelabai suvokiu, kur man tokius pinigus tam reikalui paimti, kai viską dabar namo statyboms kišam ir dar nemažą paskolą grąžinėjam. Bet aš kaip supratau, man būtų tik apatinio žandikaulio operacija - tai čia kaip suprantu tipo vieno žandikaulio (truputį su anatomija susipykaus - kaižkaip ėmiau ir suskaičiavau keturis žandikaulius blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Armina @ 2009 09 21, 21:10)
Oi kaip suprantu, nes aš taip pat nežinau "kuda padatsia" - žiauriai bijau operacijos, labai nerimauju dėl pinigų sumos - jei kalba eina apie 14000 Lt - na protu nelabai suvokiu, kur man tokius pinigus tam reikalui paimti, kai viską dabar namo statyboms kišam ir dar nemažą paskolą grąžinėjam. Bet aš kaip supratau, man būtų tik apatinio žandikaulio operacija - tai čia kaip suprantu tipo vieno žandikaulio (truputį su anatomija susipykaus - kaižkaip ėmiau ir suskaičiavau keturis žandikaulius  blush2.gif ).

Manau, kad tau pigiau būtų, jei tik vienas žandikaulis. Čia merginos rašė ir apie tokias sumas kaip 3000 LT. Jei turi Grybausko kont, geriau pas jį nueiti, ten kokrečiai pasakys.
Na o aš savo užmojus stabdau. Nusprendžiau studijas tęsti, tai pinigėlius turiu kur "kišti", be to dar krizės dugno nepasiekėm - neaišku kaip tas gyvenimėlis pasisuks. Laukiu geresnių laikų 4u.gif Jau ir operacija ne tokia baisi atrodo, kaip ta suma, kurią man pasakė doh.gif Sėkmės tau.
Atsakyti
QUOTE(velniukaz @ 2009 09 22, 11:20)
Manau, kad tau pigiau būtų, jei tik vienas žandikaulis. Čia merginos rašė ir apie tokias sumas kaip 3000 LT. Jei turi Grybausko kont, geriau pas jį nueiti, ten kokrečiai pasakys.
Na o aš savo užmojus stabdau.  Nusprendžiau studijas tęsti, tai pinigėlius turiu kur "kišti", be to dar krizės dugno nepasiekėm - neaišku kaip tas gyvenimėlis pasisuks. Laukiu geresnių laikų  4u.gif  Jau ir operacija ne tokia baisi atrodo, kaip ta suma, kurią man pasakė  doh.gif  Sėkmės tau.

Jei aritmetiškai dėliojant, tai du žandikauliai turėtų būti 3000 x 2 = 6000 Lt. Na, bet medicinoje turbūt elementari aritmetika negalioja... schmoll.gif
O dėl krizės - man ta operacija kaip suprantu būtų minimum po 2 metų - labai jau sunku ką nors į priekį tokiam laikui nusiprognozuoti, ar dar bus gyli krizės duobė, ar vis dar palengva risimės, ar jau kapanosimės aukštyn.
Dabar tai palengva tvarkausi dantis. Jaučiuosi, lyg 10 metų būčiau nebuvusi pas stomatologus, nors 1 - 2 kartus per metus visuomet pas stomatologę lankydavausi, tačiau kai nuėjau į kitą privačią kliniką ir man patikrino dantis, tai kone apsiverkiau. O dar "linksmiau" būna, kai už 1 danties kanalo gydymą 300 Lt susimokėti reikia, jau nekalbu, kai per vieną vizitą gauni 700 Lt pakloti. Nebesuprantu, ar čia tokios profesionalų kainos (nes nėra ką lyginti su mane iki tol gydžiusia stomatologe), ar aš čia kažkaip "užsiroviau" g.gif
Atsakyti