Kobka,
ačiū.
Bandau atsakyt į klausimus:
>1.kiek su valstybes kompensacija kainuotu operacija?
Visų pirma, mano atsakymas bus grynai orientacinis, nes, manau, kiekvienu individualiu atveju kaina skirsis. Konkrečiai mano operacija (sudėtinga, 6 val. trukmės, traukiami abu žandikauliai + trumpinamas smakras (jei gerai supratau, tai atskira procedūra)) kainuoja 10 tūkst. iš viso, o su valstybės kompensacija 4 tūkst. Šitie 4 tūkst. - ta suma, kuri man iš kišenės, kurioj po to vėjai švilpaus.
>2.gal zinot, kiek Lietuvoje yra atlikta tokiu operaciju?
Tavo pačios nurodytoj svetainėj orthognatic.lt parašyta, kad 2003 m. jau buvo atliktos pirmos 8 operacijos (ar panašiai). Visos sėkmingai. Nuo tada traukinys įsivažiavo, jos atliekamos nuolat. Aš pati klausiau gydytojos, ar daug jų atlikta, deja, atsakymo nepamenu, tik žinau, kad jis mane labai patenkino.
>3.ar nebijot pooperaciniu dalyku visokiu (as prisiskaiciau, kad pastumus atgal ta zandikauli issiplecia nosis kaip pas juodaodi ir gali pagurklis atsirast )
Vėlgi, viskas priklauso nuo konkretaus atvejo! Man asmeniškai negresia, kad nosis išsiplės, greičiau gali nežymiai (būtent NEŽYMIAI) užsiriesti nosies galiukas, o kadangi mano nosis tiesi ir nedidelė, tai problemų neturėtų būti. Dėl pagurklio, šitas man teoriškai gresia, bet praktiškai, kadangi dabar jo neturiu nė kvapo, žadu sportuot ir šiaip sveikai gyvenu (taigi audiniai pakankamai elastingi), greičiausiai irgi neatsiras.
Visi šitie dalykai aptariami su gydytojais konsultacijų metu. Tau paaiškintų būtent TAU aktualius galimus operacijos padarinius. Gal tavo atveju apie nosį ir pagurklį nė kalbos nebus. Beje, dėl pagurklio - jei matei nuotraukas toj svetainėj, tai ten yra mergina, kuriai smarkiai atgal trauktas apatinis žandikaulis. Aš ten pagurklio neįžiūriu.

Aišku, įmanomas dalykas, kad jai buvo atlikta plastinė operacija, bet visai nebūtinai.
Klausk dar, jei ką.
SMILE FROM THE HEART /Sifu Wong Kiew Kit/