Įkraunama...
Įkraunama...

Bristolietės ir joms prijaučiantys

pas mus irgi kiemelis yra, nors man tai jis labiau balkonas, nei kiemelis smile.gif Siandien kaip tik petuniju pasodinau smile.gif Apskritai man musu namas patinka, jaukus man jis smile.gif
Ash irgi cia gyvenu graziau nei Lietuvoje, nes nuomavomes nama visiskai tuscia, tai po truputi isikurinejom, labiau pagal savo skoni smile.gif Aisku, viska atsiremia i finansus, bet sitie namai man patinka labiau, nei tie kur gyvenom LT blush-anim-cl.gif

Vlymae - zinoma ateis mirksiukas.gif
Atsakyti
GinCherry, manau, kad neilgai būsim atskirai. Mano draugui čia patiko, dbr tik reikia sugalvoti, ko iš tiesų norim, nes aš ir pati nežinau ar noriu čia likti, ar kur kitur patraukti.... Tai pabūsim porą mėnesių atskirai, kol galvoj pasidarys aišku smile.gif

Aš tai minimumą uždirbu ir net ne visada 40 val dirbu, tai negalėčiau dar tikrai sau namo leisti nuomotis smile.gif

Kol kas tik kambarys. Vienintelis dalykas, kurio truputį gaila, kad LT jau turėjom atskirus namučius, nereikėjo su niekuo virtuvėj susidurti biggrin.gif bet manau, kad metus čia prabuvus sąlygas galima tikrai pasigerinti smile.gif

Joa, man šitie namukai irgi patinka, ir labai stebina apsileidimas gyventojų, kai kiemai kaip sąvartynai doh.gif Bet tikriausiai kai visi turi, tai ir nevertina smile.gif

Mūsų tai sodas didžiulis, ir nenaudojamas ir neprižiūrimas.... Nes šeimininkai irgi nesijaučia šeimininkais, tai tik artimiausią metrą pasitvarkę... Bet telpa sulankstoma lovelė degintis, staliukas pietauti, šašlykinė, ko daugiau reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rroonneettaa: 19 gegužės 2011 - 22:17

Roooneta, tai mes lygiai taip pat smile.gif Atskirai nuomuotis mes neishgaletumem. Tiksliau kaip, ishgaletumem, bet tam paliktumem turbut visa mano atlyginima, nes as ir uzdirbu minimuma ir nedirbu 40 val., bet tai visai ash nenoriu spaustis kokiam studio flat'e dviese schmoll.gif Tai dbr va kiemeli turim ir shiaip erdves daugiau smile.gif Mes gyvenam 5iese 3 bedroomu name [mes su vyru, kita seima ir vienas vyrukas]. Tik jau ne karta skundziausi,kad niekam daugiau sitie namai nerupi, tik man...

Tai dar turit laiko pagalvoti mirksiukas.gif

Kaip smagiai su dviraciais pasivazinejom siandien su MB smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rroonneettaa @ 2011 05 20, 00:15)
Mūsų tai sodas didžiulis, ir nenaudojamas ir neprižiūrimas.... Nes šeimininkai irgi nesijaučia šeimininkais, tai tik artimiausią metrą pasitvarkę... Bet telpa sulankstoma lovelė degintis, staliukas pietauti, šašlykinė, ko daugiau reikia biggrin.gif

daug as su vaiku vaikstau.... tai prisiziuriu visko doh.gif pasisodintu kokiu slyvu, vysniu,ar obuoliu,o ne puse kiemo tujos ir dar kazkokie neaiskus baisus krumai doh.gif

GinCherry 4u.gif uz palaikancius zodzius...
bet jums pigiai iseina nuomotis namuka g.gif zinok gal ir buk laiminga, kad niekas labai nesitvarko. ne kai pradetu tvarkytis tai pati nzn kaip gyventi.... as kur gyvenu moteriske bais tvarkinga, nuo 7 ryto su dulkiu siurbliu po namus laksto, as nusliusciau dukles is paskos manes su kempine ir valikliu citrinu kvapo, nu jmj.... tvarkinga tiek kiek akys mato, o kur nemato tai jovalas.

nuo birzelio 1 d. min juk kyla. o kiek beje tas min? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vlymae: 20 gegužės 2011 - 15:15
Gin, kada kaip atlaisvesiu truputi nuo darbu, galesim susitikt, tai duosiu knygute tau 4u.gif Ir su Kutuke reiketu susitart kartu, as noreciau ta knyga apie Anglija paimt, nes neturiu jau ka skaityt, vakar baigiau knyga ir vsio..

QUOTE(vlymae @ 2011 05 20, 15:09)
daug as su vaiku vaikstau.... tai prisiziuriu visko doh.gif  pasisodintu kokiu slyvu, vysniu,ar obuoliu,o ne puse kiemo tujos ir dar kazkokie neaiskus baisus krumai doh.gif

Agha, ir dar su spygliais lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Mums su viskuo uz nama ir gaunasi panasiai apie 500 simtus moket smile.gif Gyvenam keturiese, su broliu ir jo zmona. Nu ir suo mano biggrin.gif Tai penkiese. Bet uztenka erdves visiems pilnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka_kava @ 2011 05 20, 17:55)
Gin, kada kaip atlaisvesiu truputi nuo darbu, galesim susitikt, tai duosiu knygute tau 4u.gif Ir su Kutuke reiketu susitart kartu, as noreciau ta knyga apie Anglija paimt, nes neturiu jau ka skaityt, vakar baigiau knyga ir vsio..
Agha, ir dar su spygliais lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Mums su viskuo uz nama ir gaunasi panasiai apie 500 simtus moket smile.gif Gyvenam keturiese, su broliu ir jo zmona. Nu ir suo mano biggrin.gif  Tai penkiese. Bet uztenka erdves visiems pilnai smile.gif

o su manim niekas nenori susitikti? blush2.gif ax.gif knygu ir zurnalu neturiu....

kad cia zoles su spyglais blink.gif pas mus kieme yra triusiu, tai vis nesam zoles ar lapu

cia tau vienai 500? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vlymae @ 2011 05 21, 16:06)
cia tau vienai 500? g.gif

Nu ne biggrin.gif
Gyvenam 4, as su MB ir brolis su zmona, tai dalinam and dvieju seimu, o ne ant 4 zmoniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka_kava @ 2011 05 21, 19:03)
Nu ne biggrin.gif
Gyvenam 4, as su MB ir brolis su zmona, tai dalinam and dvieju seimu, o ne ant 4 zmoniu biggrin.gif

doh.gif blush2.gif

Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif

Aš čia naujokėlė, labai senai planuoju bėgimą iš Lietuvos ir po didelių galvojimų ir neapsisprendimų, sugalvojau lėkti į Bristolį.
Atvykstu su draugu ir drauge, taip sakant laimės ieškoti. Esam jauni - 18-20metų, mokomės visi (tik mokslai online, tad galim bet kuriam pasaulio gale būti). Visi norim savo gyvenimus pradėti kurti, o Lietuvoje tam galimybių nematom. Darbų beveik nėra jauniems žmonėms - visur arba patirties reikia arba išsilavinimo kokio, tad ir nusprendėm bėgti. Labai tikimės, kad pavyks bent kokių darbukų gauti. 4u.gif
Kadangi keliausim taip pirmą kartą, tai norėčiau gal kokių patarimų iš jau čia esančių.. Nuo ko viską pradėti, ko imtis ir ko vengti ir pan.
Turiu planuose idėją, atvykus pirmom dienom kreiptis į Jobcentrą, gal būtų greičiau su darbo paieška?
Taip pat norėčiau patarimų dėl būsto nuomos. Mes tryse galvojam imti vieno-trijų bedroomų butuką (kaina iki 600 svarų mėnesiui). Kaip ten viskas vyksta nuomojant? Kokių dokumentų prašo ir pan.? Spėju mažai žmonių sutiktų priimti tokius žalius imigrantus? Mes beje turbūt atsivešim kiekvienas tik po 200 svarų, tad nuomai susimokėt galėsim turbūt tik dviem savaitėm daugiausiai į priekį. Kaip manot ar realu taip rasti?
Dar gal kuri žinot itin pigų motelį Bristolio centre ar netoli jo? Mums reiks kur nors prisiglausti bent trim dienom, kol susisieksim su butų nuomininkais. O gal kuri iš Jūsų turit laisvą kambariuką ir už simbolinę kainą galėtumėt keliom dienom priimti? 4u.gif

Jaučiuosi labai didelė balta varna dabar. Beveik nieko nežinau ir kuo toliau tuo labiau bijau.. verysad.gif
Beje išvykstam iš Lietuvos birželio 2-3d., vyksim mikriuku.
smile.gif
Atsakyti

Rasiau zinute, bet kazkur dingo g.gif Net pamaniau,kad gal kazkur i kita tema parashiau biggrin.gif

Kakava, butinai reikes pasimatyti smile.gif tik ar bent isivaizduoji kada atlaisvesi? smile.gif

Vlymae, net nezinojau,kad minimuma kels.Dabar 5,93 minimumas, o koks bus kai pakels?

Selme, na ir drasiai cia jus blink.gif Del jobcentro tai kazkas rashe,kad nelabai kokia nauda ish jo, tik galesi nemokamai ish ten skambintis arba skelbimus ziureti. Ish tiesu tai nezinau, niekada nesikreipiau tai gal pakomentuos kazkas, kam teko lankytis smile.gif

Ish tiesu 200 svaru kiekvienam tai yra beprotiskai mazai. Nera dabar su darbais taip lengva, zmones darbo iesko ne po viena menesi, tai uz ka gyvensit jei darbo ilgiau nerasit? Nuomai irgi tiek neuzteks, nes paprastai norima ne tik nuomos uz menesi, bet ir depozito, kurio dydis svyruoja, bet paprastai apie pusantro karto daugiau nei nuoma. Ash siulyciau nebent ieskoti kazkoki flat share su studentais [t.y keliu bedrumu name nuomotis kambari], gal jie ziures atlaidziau ir neprashys depozito bei buvusiu landlordu atsiliepimu.

Pigus motelis:

http://www.fullmoonbristol.co.uk/

10 zmoniu sharingas, vienai nakciai 17 svaru zmogui...Jei noresit tik tryse kambaryje buti tai tada 18,50 zmogui uz para.

Atsakyti
Gin - sunkiai isivaizduoju doh.gif Ketvirtadieni penktadieni laisvos nusimato, bet kartu su seima iseina laisvadieniai, tai kazka kartu nuveikt palnuojam, nes dabar beveik nesimatom,grafikai nesutampa. O penktadieni drauges islydetuves smile.gif

As manau, kad vienintele iseitis - susitarti ir pasimatyti pries darba, kuria diena, nes vistiek dirbu nuo 18 - 21 val tam tarpe pradedu, tai iki tol galetume kazkur centre pasimatyti smile.gif

Selme - su viskuo sutinku, ka Gin parase.. Kazkaip nerealu viskas man g.gif Tokia suma tikrai per maza.. O jokiu pazistamu nieko cia neturit?
Namui issinuomoti dazniausiai praso irodyti pajamas,kad galesit susimoketi. Plius tikrai prasys depozito. Neturint darbo gali kilti problemu..Siaip manau pirmiausia, reikia didesne suma atsivezti, tada gal kas ir imanoma smile.gif
Atsakyti
Ech žinau, kad tiek pinigėlių mažai, bet nei vienas daugiau gauti turbūt negalėsim, jau ir taip skolinsimės visi, tėvai neturi patys, kad galėtų duoti. Tad tokia padėtis itin skatina taip rizikuoti ir lėkti ten. Blogiausia kas gali nutikti, tai nakvynė gatvėje, bet tokiu atveju turbūt ir tai eitumėm į kokią sotį miegoti.. Labai tikiuosi, kad kiaurą dieną vaikštant po visas kavines, viešbučius ir t.t. ką nors surasim dirbti. Dar naiviau tikiuosi, kad rasim viską savaitės bėgyje, kad galėtumėm butą išsinuomoti greit ir netektų sukt galvos kur miegot (nors kaip minėjau, atsarginiam plane yra stotis biggrin.gif , man dabar galvojant viskas skamba naiviai ir vaikiškai taip..)
Pažįstamų žmonių turiu tik tris visoj Anglijoj, bet nei vienas nėra Bristolyje, o plius jie man labai tolimi. Vienas tik vaikystėj matytas su kuriuo nebendrauju (tik mano močiutė su jo mama draugės), kitas tai tėčio sesė kurios nepažįstu visiškai ir dar mamos studentė kuri gyvena Londono centre. Tad galima sakyti kaip ir neturiu jokių ryšių ten, kad extra atveju kreiptis galėčiau.

Dėkui beje už nuorodą 4u.gif
Atsakyti