Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(mylimuke @ 2011 07 21, 22:39)
Pinigų, sakot, daug reikia? O kas, jūsų manymu, yra tas sveikas maistas?

na, tai jau tikrai ne makaroniukai, koks pigus desrigalis ir bulviu patiekalai.
Atsakyti
QUOTE(Carlota @ 2011 07 22, 17:30)
Niekur neinu is namu (esu moksleive, dabar atostogos), sedziu uzsidariusi namie ir nieko neveikiu.

Problema sudėtinga ir nėra vieno recepto kaip ją išspręsti. Ką galiu patarti iš savo patirties, tai kad labai svarbu neizoliuoti savęs nuo išorinio pasaulio. Aš iš prigimties esu uždaras žmogus ir man kartais labai sunku prisiversti dalyvauti gimtadieniuose, vakarėliuose ir šiaip susibūrimuose, ypač kai galva išūžta apie valgymą-nevalgymą. Ką ten gimtadieniuose, va draugė šiandien pakvietė į pikniką, tai mano pirma mintis buvo kaip čia atsisakyti, nes dešimt žmonių man jau nemaloniai didelė kompaniją (plius kalnas maisto, maudynės ežere), bet kadangi gyvenam vienam bute, tai nieko čia neprikursi – žino, kad jokių planų neturiu. Tai va, sunku laikytis pažado negyventi atsiskyrelės gyvenimo, bet juk žinau, kad kuo ilgiau sėdžiu namie (esu studentė, tai sesijos, darbų rašymas ir pastovys pinigų trūkumas puikus pretekstas tam), tuo nesveikesnės mintys lenda į galvą, tuo chaotiškesnis valgymas ir miegas tampa. Patariu tau, Carlota, ieškoti kuo daugiau veiklos, būti tarp žmonių, tada imsi pastebėti, kad ir kiti netobuli, bet to taip nedramatizuoja. Visi turi demonų, ne visi leidžia jiems sugriauti gyvenimą. Čia aišku tik vienas problemos sprendimo aspektas - kur dar meilė sau, sveika mityba, savo tikrų norų ir baimių pažinimas ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Beda ta, kad nelabai yra su kuo iseiti... Visada turejau 3 drauges, bet dvi isvaziavo (viena, greiciausiai, visam laikui, kita vasarai), o ta, kuri liko, su manim nelabai kaip elgiasi. Susitikti kviecia, bet kai susitinkam, prie musu visa laika prisijungia dar zmoniu, kuriu as paprastai nepazistu, ji su manim beveik nebendrauja, o kartais buna, kad pradeda net kabinetis prie manes, tai praeina noras eiti su ja kur nors.

Bet pasistengsiu kaip nors spresti sia problema, nes puikiai suprantu, kad cia vienas pagrindiniu faktoriu, del sedejimo namie man ir nuotaika amzinai bloga... Aciu uz patarimus 4u.gif

Visai nenorejau valgyti, bet varskeciu prisikepiau doh.gif dabar sedziu pilnu skrandziu ir bloga... vel zadu sau, kad nuo rytojaus valgysiu maziau ir normalesni maista verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlota @ 2011 07 22, 19:39)
ji su manim beveik nebendrauja, o kartais buna, kad pradeda net kabinetis prie manes, tai praeina noras eiti su ja kur nors.

Turiu ir aš tokių ‘pseudo’ draugių, manau, su jomis tikrai neverta gaišti laiko, nes gali pakenkti psichologinei būklei labiau nei vienatvė. Gal verta pabandyti užmegzti naujų pažinčių, pavyzdžiui, pradėt lankyt kokį būrėlį, užsienio kalbos kursus (jeigu yra finansinės galimybės). Atsimenu, viena iš smagiausių mano vasarų buvo, kai įsigyjome šunį ir lankiau su juo dresavimo kursus. Jeigu nėra galimybių, galima savanoriauti Arba yra tokia ‘couch surfing’ bendruomenė, kuri vienija ieškančius kur nors apsistoti keliautojus, bet nebūtina juos apgyvendinti, galima šiaip parodyti miestą. Na, bet nežinau, ar tavo tėvai norėtų, kad su nepažįstamais po miestą lakstytum smile.gif

Dėl mitybos, pabandyk susidaryti rytdienos planelį, suplanuok 4-5 valgymus, kas 3-4 valandas. Nežinau, kaip toli pažengę tavo 'patologiniai' valgymo įpročiai. Aš tik atsikėlus dažnai susiduriu su pagunda suvalgyti viską, kas yra saldaus namie. Tada turiu įkalbėti save pavalgyti sveikus ir sočius pusryčius, nieko daugiau - tik pavalgyti normalius pusryčius (geriausia ką nors iš baltymų ir nesaldaus), tada svarbu negalvoti kad va, visą dieną turi pavyzdingai laikytis plano, reikia susitelkti tik į pirmą žingsnelį. Ir taip kiekvienas valgymas - mažas žigsnelis, bet didelė pergalė. Vakarais dažniausiai sunku, todėl reikia turėti gelbėjimosi nuo maisto planą smile.gif Na ir labai svarbu pamiršti visas dietas ir pan., tiems kas turi polinkį į vs jos visada baigiasi blogai.
Atsakyti
Lankau kalbu kursus, bet dabar vasara, tai atostogauja visi smile.gif Labai gera mintis, reikes parasyti vienai merginai is ju, mudvi visai gerai sutareme rolleyes.gif

Man is ryto buna nieko, kol pirma karta nepavalgau. Tada iskart pradeda kankinti savigrauza, kad tiek daug suvalgiau (net jeigu buna ir nelabai didelis maisto kiekis), dazniausiai buna: "Vis tiek jau nebeissilaikysiu normaliai visa diena, velniop, einu prisikisiu" doh.gif aisku, po persivalgymo dar didesne savigrauza ir taip be galo... Bet aisku, pirmiausia kapoju angliavandenius. Sureliai, sumustiniai, kose (su sviestu ir druska arba su uogiene), blynai... reikes su tuo planu pabandyti, gal pavyks kas nors.

Bandziau laikytis ketogenines dietos, visai neblogai ejosi, apie dvi savaites ji tesesi, bet labai pabodo baltymai ir riebalai, tai grizau prie angliavandeniu kaip reikalas...
Atsakyti
QUOTE(Carlota @ 2011 07 22, 16:30)
Sveikos, merginos. Tikiuosi, galiu ir as papasakoti jums savo istorija.
Nezinau, ka daryti, kaip sau pagelbeti?

pradek rasyti dienorasti. Rasyk visas mintis. Nors ir kelias valandas.. ! Nuobodu ? rasyk kaip nuobodu, kaip nieko nenori, kokia jautiesi negrazi ir etc, viska isliek sasiuvinyje (nusipirk pati didziausia ir storiausia thumbup.gif ).
Rasymas ypatingai veikia, po jo jautiesi kaip naujai gimusi. Pabandyk 4u.gif !
O tada ateis noras judeti ir imtis veiklos, jei to tau truks.

Zinoma, keista kodel tau nepatariu eit pas gydytojus ir ieskot pagalbos pas juos.
Jie suformuos naujus mitybos iprocius ir pasiulys psichoterapines grupes. Nezinau kiek tai veiksminga.. vienos is ten sugrizta apgydytos, kitoms viskas kaip zirniai i siena, nepramusa noro sustoti net ir didziausios gydytoju komandos.
Nuspresk pati kaip gali padeti sau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As_myliu_save: 23 liepos 2011 - 03:33
Aciu uz patarimus 4u.gif Vakar sasiuvinyje piesiau, rasiau. Po to is tiesu siek tiek pagerejo. Susidariau siandienos valgymo plana, bet nezinau, ar geras... Gal galit ivertinti?

Pusryciams: 4-5 saukstai avizines koses; puodelis pieno arba kava su sauksteliu cukraus
Priespieciams: 2 samciai sriubos (bulves, morkos, truputis zirniu)
Pietus: Vistienos kulsele (is sriubos) su darzovem
Vakariene: du kietai virti kiausiniai su sauksteliu majonezo, truputis darzoviu

Uzkandziausiu arbuzu smile.gif

As irgi nemanau, kad man apsilankymai pas tuos gydytojus padetu. Reikia bandyti paciai susitvarkyti savo galvele. Ta ir bandysiu daryti, su jumis bendraudama tikrai jauciuosi geriau, kai matau, kad kazkas isgyvena ta pati ar net baisiau. Jeigu matysiu, kad nesusitvarkau, tada jau eisiu prasyti pagalbos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlota @ 2011 07 23, 06:42)
Aciu uz patarimus 4u.gif Vakar sasiuvinyje piesiau, rasiau. Po to is tiesu siek tiek pagerejo. Susidariau siandienos valgymo plana, bet nezinau, ar geras... Gal galit ivertinti?

Pusryciams: 4-5 saukstai avizines koses; puodelis pieno arba kava su sauksteliu cukraus
Priespieciams: 2 samciai sriubos (bulves, morkos, truputis zirniu)
Pietus: Vistienos kulsele (is sriubos) su darzovem
Vakariene: du kietai virti kiausiniai su sauksteliu majonezo, truputis darzoviu

Uzkandziausiu arbuzu smile.gif

O dabar pati pabandyk šį maistą įvertinti kcal, įvertink savo dienos aktyvumą ir reikiamą gauti kcal kiekį ir pati palygink: per daug, užtenka ar per mažai? Beje, koks tavo ūgis ir svoris?
Atsakyti
Vietoj koses ryte valgiau pakeli varskes su slakeliu pieno ir sauksteliu medaus biggrin.gif

Svoris mano mazdaug 59-60kg, ugis 168cm.

kcal turetu susidaryti 1200-1300, kadangi nelabai ka veikiu, televizoriu ziuriu, truputi dulkes kokias pasivalau ar indus isplaunu, tai gal ir nieko. Noriu priprasti valgyti tik tada, kai is tikruju noresiu, ir nepersivalgyti... bet jeigu matysiu, kad norisi daugiau, tai kazko lengvo dar suvalgysiu smile.gif
Atsakyti
Carlota, daug tau čia gerų patarimų Ellenyte, As_myliu_save pridalino, tai aš tik pritarsiu ir palinkėsiu sėkmės didelės 4u.gif Kol dar nelabai įsišaknijęs sukirmijęs mąstymas, daug lengviau viską atstatyti.
Man labai panašu, kad savo vienatvę ir kitas neigiamas emocijas bandote užglaistyti maistu, todėl prieš atsidarant šaldytuvą vertėtų trumpam susikoncentruoti ir "pajausti save", pabandyti atskirti fizinį alkį nuo emocinio. Man šitam reikalui ne kartą padėjo jau jums siūlytas būdas - dienoraščio rašymas.

Beje, esante mano bendraūgė, tai tikrai žinau, kad tiek sverdama nesate stora smile.gif
Atsakyti
Taip, greiciausiai taip ir yra, tik ne visada tai suvokiu... Dabar kai prisedu ir pagalvoju, tai toks jausmas, kad as ta maista sudievinau doh.gif Man tas valgymas (o daznai ir ryjimas) tampa tokiu dideliu malonumu, na, konkreciai PER dideliu. Atrodo, kad tai vienintelis malonuma teikiantis dalykas, man likes gyvenime schmoll.gif

Dar turiu tokia fobija, kad jeigu dabar nesuvalgysio maisto, jis paskui kazkur dings, kas nors ji suvalgys, nors taip ir nenutiktu doh.gif

Zinau, kad nesu stora, bet sunku save itikinti... Be to, nedekinga obuolio figura daro savo, jei svoris butu tolygiau pasiskirstes, tai tikrai netureciau dievo i medi varyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlota @ 2011 07 23, 10:53)
Vietoj koses ryte valgiau pakeli varskes su slakeliu pieno ir sauksteliu medaus biggrin.gif

Svoris mano mazdaug 59-60kg, ugis 168cm.

kcal turetu susidaryti 1200-1300, kadangi nelabai ka veikiu, televizoriu ziuriu, truputi dulkes kokias pasivalau ar indus isplaunu, tai gal ir nieko. Noriu priprasti valgyti tik tada, kai is tikruju noresiu, ir nepersivalgyti... bet jeigu matysiu, kad norisi daugiau, tai kazko lengvo dar suvalgysiu smile.gif

QUOTE(Carlota @ 2011 07 23, 11:42)
Taip, greiciausiai taip ir yra, tik ne visada tai suvokiu... Dabar kai prisedu ir pagalvoju, tai toks jausmas, kad as ta maista sudievinau doh.gif Man tas valgymas (o daznai ir ryjimas) tampa tokiu dideliu malonumu, na, konkreciai PER dideliu. Atrodo, kad tai vienintelis malonuma teikiantis dalykas, man likes gyvenime schmoll.gif

Dar turiu tokia fobija, kad jeigu dabar nesuvalgysio maisto, jis paskui kazkur dings, kas nors ji suvalgys, nors taip ir nenutiktu doh.gif

Zinau, kad nesu stora, bet sunku save itikinti... Be to, nedekinga obuolio figura daro savo, jei svoris butu tolygiau pasiskirstes, tai tikrai netureciau dievo i medi varyti ax.gif

Kcal kaip ir mažoka. Reikėtų bent 1800 kad nesijaustum alkana ir po truputį svoris kristų. O jeigu į kokį sporto klubą užsirašytum? Ir užsiėmimas, ir kcal deginimas, ir didžiulis pasitenkinimo jausmas treniruotę pabaigus. Dar ir pažinčių naujų atsirastų, o kur naujos pažintys ten ir nauja veikla.
Atsakyti