Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų cerebrinis paralyžius

Melodija, va turiu viena klausima, o gal kompleksa, idomu ar tau tas pats buna.Pvz: nu mes abu su vyru neigalus, bet bendraujam daugumoj su sveikaisiais, daznai nuejus i svecius man yra katastrofa kava ar arbata gerti is mazo puodelio, dreba rankos, tai as jau kai pamatau, kad mazas puodelis, tai tiesiai sviesiai aiskinu-zinoma, nieko bloga, o namuose arba tarp neigaliuju viskas ok. Ilgai galvojau, ar cia kompleksas, ar nuo ligos ir nieko nepakeisi g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(FDS @ 2006 03 29, 17:10)
Melodija, va turiu viena klausima, o gal kompleksa, idomu ar tau tas pats buna.Pvz: nu mes abu su vyru neigalus, bet bendraujam daugumoj su sveikaisiais, daznai nuejus i svecius man yra katastrofa kava ar arbata gerti is mazo puodelio, dreba rankos, tai as jau kai pamatau, kad mazas puodelis, tai tiesiai sviesiai aiskinu-zinoma, nieko bloga, o namuose arba tarp neigaliuju viskas ok. Ilgai galvojau, ar cia kompleksas, ar nuo ligos ir nieko nepakeisi g.gif  schmoll.gif

FDS, prie musu ligos prisideda ir kompleksas t.y. kita vieta kiti zmones ir t.t. o dar tas kad mes nenorime buti kitokios iskirtines. Jaunysteja valgyklu vengdavau ir kaviniu, nes puoduka turedavau kelt prie lupu su abiem rankom kas kompforto neteike, dabar as esu drasesne ir naglesne ir nebekreipiu i aplinkinius demesio ir tu save taip nuteik, kad tu esi zmogus kaip ir visi jei kam nepatinka lai neziuri kaip tu darai o jei jiem patinka lai jie irgi taip daro arba tiesiog pasiulyk visiems paimt puoduka su abiem rankom, paversk visa tai juoku, na sumastyk kaip save labiau nuramint. Savo trukumus bandyk kompensuot savo gudrumu isradingumu. Keisk ir pakeisi tik nepagalvok, kad visu 100% smile.gif

Ir aciu uz http://www_vaikosveikata_lt tikrai buvo idomu paskaityt, bet kodel nekompensuoja vaistuku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 29 kovo 2006 - 17:55
Dekui tau uz patarima, aisku, as reaguoju cia paprasciau, nes cia vokietijoje zmones kazkaip maziau atkreipia demesi i neigaluma, buvo ir tokiu sposu, jog pagalvodavo, kad esu sveika, nes kai stoviu ar sedziu tai nesimato- tai kadangi jie yra drasus, tai tiesiai sviesiai klausdavo, ir dabar man isryskeja tik susijaudinus arba jau kaip minejau. Be to, mane ir vyras ramina bei drasina, sako- ateis laikas, kai pamirsi ir gersi kava is minikiurinio puodelio biggrin.gif

Na, Melodija,nezinau kaip tau su vokieciu k. bet gali ir cia uzsukti ir sirdelei gal ka rasti www. handicap-love.de- neigaliuju puslapis, cia yra ir keletas lietuviu,o jei reiks pagalbos kreipkis.
O dabar keliauju namu tvarkyti , nes tik isleidau vyra i darba, tai reik ir kampus visur aprebti tongue.gif
Atsakyti
FDS, ačiū už nuorodas 4u.gif
Mergaitės, dar norėjau paklausti, ar labai erzina, kai aplinkiniai spokso į jus? Mums kartais būna, kad į mano vaiką lyg į kokį ateivį iš Marso žiūri blink.gif blink.gif ? Mane tai labai erzina devil.gif devil.gif Tiesiog pyktis užverda... Žinau, kad tai netikusi reakcija, ir šioje srityje man reikia su savimi dar daug daug dirbti. Juolab, kad mano vaikas mažas ir perima iš manęs mano elgesio modelį tokiose situacijose unsure.gif
Man tuos spoksotojus norisi paerzinti, liežuvį iškišti tease.gif , arba ką nors dar negražiau blush2.gif Žinau, kad tai "vaikiška" reakcija, kad geriausia nekreipti dėmesio, su jumoru, draugiškai reaguoti... Bet turiu prisipažinti, kad dar "nepasiekiau tokio lygio" unsure.gif
Apskritai, ar įmanoma šioje srityje užsigrūdinti, priprasti prie nemandagių pastabų, žvilgsnių ir ramiai į juos reaguoti? Pasidalinkit, prašau, kaip jums sekėsi ir sekasi su tuo tvarkytis?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 30, 10:56)
FDS, ačiū už nuorodas  4u.gif 
Mergaitės, dar norėjau paklausti, ar labai erzina, kai aplinkiniai spokso į jus? Mums kartais būna, kad į mano vaiką lyg į kokį ateivį iš Marso žiūri  blink.gif  blink.gif ? Mane tai labai erzina devil.gif  devil.gif  Tiesiog pyktis užverda... Žinau, kad tai netikusi reakcija, ir šioje srityje man reikia su savimi dar daug daug dirbti. Juolab, kad mano vaikas mažas ir perima iš manęs mano elgesio modelį tokiose situacijose  unsure.gif
Man tuos spoksotojus norisi paerzinti, liežuvį iškišti tease.gif , arba ką nors dar negražiau  blush2.gif Žinau, kad tai "vaikiška" reakcija, kad geriausia nekreipti dėmesio, su jumoru, draugiškai reaguoti... Bet turiu prisipažinti, kad dar "nepasiekiau tokio lygio"  unsure.gif
Apskritai, ar įmanoma šioje srityje užsigrūdinti, priprasti prie nemandagių pastabų, žvilgsnių ir ramiai į juos reaguoti? Pasidalinkit, prašau, kaip jums sekėsi ir sekasi su tuo tvarkytis?

Jo zinau ta jausma kai ziuri ikyriai, ir man teko ta isgyventi,.Na as gyniausi ivariai ir naglai, kai i mane ziuredavo as irgi pastatydavau naglas akis i ta zmogu ir ziuredavau. tol kol nusisukdavo, budavo, kad ir vel atsisukdavo, o as vis ziuriu, bet tas ziurejimas ne i viena taska, o tiesiog tu ji tyrinek nuo galvos iki koju- fainiai susimeto mirksiukas.gif arba paklausk kiek valandu? jei kokia bobute tai klausk kur pirkot si puspalti- sakyk ieskau savo senelei........
Atsakyti
QUOTE(FDS @ 2006 03 30, 12:12)
Jo zinau ta jausma kai ziuri ikyriai, ir man teko ta isgyventi,.Na as gyniausi ivariai ir naglai,
...ji tyrinek nuo galvos iki koju- fainiai susimeto mirksiukas.gif arba paklausk kiek valandu? jei kokia bobute  tai klausk kur pirkot si puspalti- sakyk ieskau savo senelei........

Geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aš irgi pastebėjau, kad geriausia ką nors ne į temą pasakyti smile.gif Pavyzdžiui, kai spokso į mažiaus protezus arba rankytes, kartais sakau: "tikrai labai susivėlęs, reikės greitu laiku pas kirpėją vesti" tongue.gif
Arba imu netiesiogiai apie tą patį vėpsotoją kalbėti: "žinote, man keista, kokių kartais nemandagių žmonių mums tenka sutikti. Pasitaiko tokių storžievių, kurie įkyriai vėpso į mus lyg būtume iš kitos planetos. Bet kaip gerai, kad tokių mažuma... Šiuolaikiniai žmonės paprastai tolerantiški ir t.t. ir pan."
Dažniausiai tokia auklėjimo priemonė suveikia thumbup.gif
Bet, deja, kol kas manyje vyrauja pykčio reakcija ir reikia gerokai pasistengti, kad sureaguočiau pozityviau.
Atsakyti
Jezau, pagalvojau, kad ir pati ziuriu...Nespoksau zinoma, bet ziuriu, jei pamatau kitoki vaikuti. Bet tai ne is pikto, tai kazkos lyg ir saves kankinimo budas. Nes veliau tas vaizas lydi labai ilgai...tas vaizdas vercia daug apie ka pagalvoti, daug ka ivertinti...kaip ir nuolatinis lankymasis siose temose. Nezinau kodel taip yra. Bet paziurekite skaitanciuju yra tikrai labai daug.
Bet sutinku su jumis labai labai. Negalima spoksoti nei su nuostaba, nei su gailesciu...Bet vistiek labai labai gaila, kad taip yra. Gaila, kad ne visi turim vienodas galimybes...Jus pacios geriausios mamos, ir jusu patys puikiausi vaikuciui. Rimvydas mane is viso suzavejo...
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 03 30, 16:07)
Jezau, pagalvojau, kad ir pati ziuriu...Nespoksau zinoma, bet ziuriu, jei pamatau kitoki vaikuti.

Suprantu... juk ir pati žiūriu... tik dabar jau išmokau ne "žiūrėti", o ramiai ir šiltai pažiūrėti, galbūt net nusišypsoti ir tiek. Bet nei kiek ne kitaip, negu pažiūrėčiau į bet kurį kitą žmogų. Juk suprantu ką jiems tai reiškia. Tačiau juk kai nusuka akis taip pat skaudu, kai nužiūrinėja, spokso, apšneka arba net pargriūna - taip pat skaudu... kartais net nežinau kas skaudžiau. Realiai pradėjau mokytis "žvilgsnio meno" tik kai pačiai gimė "kitoks" vaikas. Dažnai žmonės net nesusimąsto apie tai. Tam, kad žmonės išmoktų "žiūrėti", jau vaikystėje tėvai turi juos to išmokyti... kaip moko vaikščiuoti, sėdėti ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CLEO: 30 kovo 2006 - 15:26
LAbas FDS, bet man neatidaro to puslapiuko, nors mano seimoje neikas vokiskai neikanda va angliskai taip sunus verysad.gif Bet vistiek norejau ilyst ir pasnipinet i ji smile.gif

As tai kai ziuri i mano maistinga angaliuka kreciancia pokstus neiprastus sveikiesiems ir matau kad visu akys i mus tai pabuciuoju mergaite i kakta ir prasau kad sitaip nesielgtu, man sitas varijantas patogiausias ir mieliausias. Negalima ant zmoniu pykt kai jie ziuri gi mes irgi ziurime i zmogu kai jis grazus ar kitaip apsirenges ir t. t. zmogus turi akis jis turi ziuret tik neturi ikyrei ziuret ir lieziuvio i darba paleist neprotingom klabom ir tokiem bet koks atsikirtimas yra saunus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 03 30, 16:27)
As tai kai ziuri i mano maistinga angaliuka kreciancia pokstus neiprastus sveikiesiems ir matau kad visu akys i mus tai pabuciuoju mergaite i kakta ir prasau kad sitaip nesielgtu, man sitas varijantas patogiausias ir mieliausias.

SUPER, melodija thumbup.gif Originalus sprendimo būdas thumbup.gif Be komentarų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 03 30, 15:27)
As tai kai ziuri i mano maistinga angaliuka kreciancia pokstus neiprastus sveikiesiems ir matau kad visu akys i mus tai pabuciuoju mergaite i kakta ir prasau kad sitaip nesielgtu, man sitas varijantas patogiausias ir mieliausias. Negalima ant zmoniu pykt kai jie ziuri gi mes irgi ziurime i zmogu kai jis grazus ar kitaip apsirenges

Melodija, taip šauniai reaguoti gali tik "mamytės su stažu" thumbup.gif thumbup.gif Su laiku tikiuosi tapti išmintingesnė šioje srityje ax.gif Skaitant apie jūsų patirtį, jau dabar vyksta darbas mano smegeninėje...
Atsakyti
[quote=melodija,2006 03 30, 16:27]
LAbas FDS, bet man neatidaro to puslapiuko, nors mano seimoje neikas vokiskai neikanda va angliskai taip sunus verysad.gif Bet vistiek norejau ilyst ir pasnipinet i ji smile.gif
Dar karta patikrinau man atsidare si puslapi
kartoju: http://www.handicap-love.de bandyk gal iseis mirksiukas.gif jo ten angliskai irgi galima susi kalbeti.
Atsakyti