Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų cerebrinis paralyžius

QUOTE(Simulcika @ 2006 04 01, 18:07)
bliamba liena, kaip paskaiciau, ka rasei apie vyra, tai pypt, tokiam i aki, ir taip kad pats nesveikas pataptu, zinotu kaip sneket. nu o siaip tai ragus dideliausius tokiam ir viskas.
ir kaip tu dar gyveni su tokiu?
nu o va as taip pat turiu CP, tik kad ant manes nieko nesimato visiskai, nei einant nei stovint, nei ka darant. nu tik va siula i adata tik is 3 karto iveriu  ax.gif ir kaire ranka kai nesu koki sunku puoduka su karstu skysciu dreba biski. vat ir viskas. niekas niekad nepastebejo. aisku buvo visokiu nesamoniu su laikysena ir  ejimu, kol buvau maza. nu nemokejau graziai vaiksciot, bet savaime kazkaip ismokau ir laikysenos problemos issisprende smile.gif dar buvau ipratus vaikscioti pakreipus galva i sona, bet uzteko pamatyt vaizdajuoste, kaip as atrodau taip vaiksciodama tai uj...iskart susigriebiau. dabar tik kartais susikuprinu prie kompo tupedama  doh.gif
nu dar siaip turiu klausos sutrikima nelabai zymu, aparatai nepritaikomi, nes labai maza landa, be to per garsu jau man su jais, o tu uzkabinamu nenoriu, vieninteliai svetimkuniai kur toleruoju tai ausines ir auskarai ausyse.
dar turiu nesuaugusio gomurio sindroma, del to esu svepla biski, bet i tai nekreipdavau demesio, juolab kad galiu kontroliuoti savo kalbesena, tik as labai staigaus charakterio tai daznai sumalu viska i viena ilga zodi ir dar greitakalbe. tai draugai isklauso, ir paskui sako " o dabar pakartok, tik buk zmogas, leciau"  biggrin.gif
va, o vasara buvau UK, uzsikaliau pinigeliu ir rudeni pagaliau susitvarkiau nosyte, is dideles ir su kuprele pasidariau maza ir biski riesta  4u.gif  biggrin.gif  stai tokia nosia mano daba:
user posted image
o buvo tokia: user posted image
blush2.gif 
o va del tyciojimusi tai niekada neleisdavau is saves tyciotis, siaip  mane gerbe,.atsikirst mokedavau, o ir prisibijodavo gal biski, nes kai buvau maza tai ir kumstukais savo garbe gindavau, o ir kieme vaikystej su bernais po medzius karsciausi ir slyvuku kara zaisdavau. ir tevai daug rupescio turejo per mane, nes buvau laabai pasiutus... bigsmile.gif bigsmile.gif  bigsmile.gif
vat kiek daug cia prirasiau, atsibos jums skaityti,  4u.gif  4u.gif
bet zinot ka manau, kad niekada nereik nuleisti ranku ir daryt tik tai kas jum gerai ir patinka.

Saunuole kad moki save apsiginti ir uz save kovot, tu esi svepla o as vaipausi kalbedama butume gera pora tongue.gif biggrin.gif

Fainas forumukas cia galima isliet ir asara ir pasidziaugt ir daug ko pasimokyt thumbup.gif
Atsakyti
melodija, kaip Vaida jaučiasi? kaip Tu pati? wub.gif Ar pavyko sužinoti Vaidos diagnozę originalo kalba? Jie prašo, nes negalime iš lietuvių išsiversti, turi būti spec. vertimas, tikrasis pavadinimas... g.gif
Atsakyti
sveikutes,
kaip laikaisi melodija, kaip dukryte?
Kalbant apie svelpuma, tai pastebejau, jog dauguma turinciu vcp turi ir kalbos defekta, as taipogi nerysku turiu, ir zinoma, kartais nesuprasta buvau, tik va vis rupejo man isitikinti ar tikrai nesupranta, ar paprasciausiai vengia bendrauti............., nes geda. blush2.gif
Kadangi esu tokia kokia esu, norinti viska issiaiskinti kas juoda ant balto parasyta- as imdavau tuos zmones ne tik tikrinti, bet ir juos nervuoti kelti su jais konfliktus, ir kaip ne keista- tuomet viskas isaiskedavo, jog kas nori tas supranta kalba ir be jokiu pastagu.
Galimas dalykas, jog geda arba neturi kantrybes..........ir tai visuomenes nuopelnas, ka gi reikia ja gydyti bigsmile.gif
Atsakyti
Melodija, zinok zmones ir be VCP vaiposi kalbedami, kiek teko tokiu sutikti, tai blink.gif patikek, taip kad cia nieko tokio smile.gif
o as savo svepluma tai isnaudosiu prancuzu kalbai mokintis, rrr tariu taip prancuzkai, ir siaip kalbesena visa tokia prancuzka gaunasi, tai man sake kad bus labai lengva kalbeti man, kadangi nereiks det pastangu tarimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(CLEO @ 2006 04 03, 13:20)
melodija, kaip Vaida jaučiasi? kaip Tu pati?  wub.gif Ar pavyko sužinoti Vaidos diagnozę originalo kalba? Jie prašo, nes negalime iš lietuvių išsiversti, turi būti spec. vertimas, tikrasis pavadinimas...  g.gif

Nepyk, buk gerute, visai isgaravo tai is galvos man rupejo isiaiskint ar didis pavojus jei grese, bet as dar nebaigiau pas gydytojus vaiksciot tai butinai paklausiu penktadieni eisiu pas psihetre tik, kad nepamirsus, nes kalbesim apie jos galvyteje vykstancias problemeles.

Bet kokios jus saunuolytes visos, man taip malonu, kad jus nesigedijat ir parasot apie savo isorinius defektus ir man padedat stipret, aciu thumbup.gif
Simulacka savo defekta pritaikys net usienio kalbai thumbup.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 04 03, 21:39)
Nepyk, buk gerute, visai isgaravo tai is galvos man rupejo isiaiskint ar didis pavojus jei grese, bet as dar nebaigiau pas gydytojus vaiksciot tai butinai paklausiu penktadieni eisiu pas psihetre tik, kad nepamirsus, nes kalbesim apie jos galvyteje vykstancias problemeles.

melodija, neskubėk, dabar svarbiausiai Vaida ir jos galvytė 4u.gif 4u.gif 4u.gif Visi kiti reikaliukai palauks 4u.gif
Atsakyti
Palaukim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 04 balandžio 2006 - 15:24
Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymas

http://www.litlex.lt...kstas=1&Id=1722
Atsakyti
Bundanti gamta skelbia apie artejancia graziausia pavasario svente - Velykas. Sios nuostabios sventes akimirkomis atgimkime tauresniems troskimams ir viltims, dalykime zmonems geruma, sypsena ir meile! Tegul musu sirdys prisipildo gaivaus pavasarisko dziaugsmo ir vidines darnos, o namus apgaubia ramybe, drinks_cheers.gif 4u.gif

Atsakyti
Tegu Šv. Velykos ateina su dideliu džiaugsmu ir virpesiu širdy.
Lai kiekvienas margutis atridena po siurprizą, kurio lauki! 4u.gif 4u.gif

Linksmu Sv. Velyku, -lai meile, geris, optimizmas bei pavasariskas juokas tepaplanko kiekviena drinks_cheers.gif sunglasses2.gif
Atsakyti
Ar daug marguciu sukulet? As tai normaliai ir isvis faina buvo, net vakar iki sodo buvau nupedinusi, daug laiko praleidau lauke per velykas:super

Atsakyti
Fainos ir linksmos tos velykos- daug marguciu ir zuikuciu teko prisivalgyt biggrin.gif

O gal Melodija, teko ir kokioj neigaliuju vakaronei sudalyvauti, ar sokiuose?
Atsakyti