Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Nu tai imkit daugiau, gal kas patiks mastau.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O rūko jau kurią dieną įdėsiu į flickre, nebier kada šiandien.

Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 04 17, 22:47)
Nu ir vėl matyt suklysiu, bet sakau Rita Gude, fainas dainos apipavidalinimas, rimtai.

Na, ačiū (kaip ir kitoms), jau beveik patikėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 17, 23:52)

Na, ačiū (kaip ir kitoms), jau beveik patikėjau  4u.gif

biggrin.gif pirmąkart vardo nesumaišiau biggrin.gif

ta proga lėkit į flickr pasirinkti numeriuko mainams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 04 17, 22:30)
Žinau, kad blogai, bet nieko daugiau nesugalvosiu, tikrai smile.gif

Oi taigi vyras to didžėjaus gerbėjas biggrin.gif O ši daina man pačiai patinka bigsmile.gif

Šitai dainai idealiai tie "sluoksniai", čia net tu eilučių nereik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 17, 23:52)
Nu tai imkit daugiau, gal kas patiks mastau.gif

O rūko jau kurią dieną įdėsiu į flickre, nebier kada šiandien. 
Papildyta:
Na, ačiū (kaip ir kitoms), jau beveik patikėjau  4u.gif

imu meldus ir žibutes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 04 17, 22:47)
Nuostabūs fotoreportažo pvz. Bet čia jau kalbam apie masters of photography  smile.gif
čia
user posted imageEugene Smith A Walk to Paradise Garden (1946)
Prisiminiau knygą apysaką "Lapės ola" wub.gif

Nenorit knygų apipavidalinti naujam žaidimuke? 4u.gif
tarkime laisvu stiliumi, ar kaip viršelį, ar iliustruojant siužetą, ar tiesiog jausmą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 17 balandžio 2011 - 23:07
Ooo, apie fotoreportažus pagaliau prakalbom, gerai gerai! Aš mielai teorijos ta tema paskaityčiau, ale nu hm nerandu gi niekur nieko... Mano suvokimu fotoreportažas, tai istorijos pasakojimas nuotraukomis. Su daugiau detalių ir mažiau visumos. Su pradžia, plėtojimu ir pabaiga. Imsiu temą "mano rytas", ir pagaminsiu rytoj ryte reportažą ta temą. Siūlau prisijungti prie šios temos, tuomet galėsim palyginti-aptarti, nes kai tema ta pati ir dalyvių daugiau - gal aiškiau kas nors pasidarys...

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 17, 21:34)
Rūkas gavos šiaip sau, toks nevykęs, nors sakau nebespėju visko pažiūrėt...

O!

Mano patirtis su šia daina yra tokia (sutrumpinta versija):

Klajojau pernai po Škotiją, beklajojant vis iškildavo klausimas "kur toliau?". Sykį, svarsčiau šį klausimą begamindama sau pietus. Tarp turimų maisto produktų buvo sūrio likutis. Sūris vadinosi "Mull of Kintyre". Galvoje suskambo ši daina ir tai buvo atsakymas į klausimą "kur toliau", beliko tik susirasti žemėlapy, kur ši vieta randasi. Ji pasirodo besą pasaulio pakrašty. Papietavus susikroviau daiktus ir patraukiau link Mull of Kintyre. <...> Į Mull of Kintyre atvykau su savo šuniuku bei dviem anglų džentelmenais. Taip! Tai ir yra ta vieta, kurią apibūdinti gali tik muzika! Iš ši muzika dainos pavidalu jau skambėjo iš senų džentelmenų lūpų. Apsidariau, aplink tuščia. Esame aukštai ant kalno, aplink mus - pievos pievos pievos, priešais mus - vandenynas bei Airija. Oras buvo nuostabus: saulėta, vėjas nestiprus, giedras dangus. Atsisveikinau su anglais (jie patraukė atgal namo) ir pasileidau žemyn, link švyturio. Jis pasitiko tuščias. Na, ne visai - šalia ganėsi 8 avys. Vakarėjo, todėl pasigaminau vakarienę su sutaupytu galiuku sūrio. Saulė nusileido į vandenyną, iš už kalvų pakilo pilnas mėnulis. Likau čia, pasaulio pakrašty, miegoti. Viena.

user posted image

Tokia štai mano patirtis su šia vieta bei šia daina. Todėl buvo labai įdomu pažvelgti į tą pačią vietą "kito žmogaus akimis". Pati (dėl turimos patirties) niekada niekaip nebūčiau susiejusi šios dainos nei su rūku, nei su gimtine. Bet, manau, tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 18, 00:05)
Nenorit knygų apipavidalinti naujam žaidimuke?  4u.gif
tarkime laisvu stiliumi, ar kaip viršelį, ar iliustruojant siužetą, ar tiesiog jausmą?

oi kaip faina. norėėėėėėčiau
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 04 17, 23:06)
Todėl buvo labai įdomu pažvelgti į tą pačią vietą "kito žmogaus akimis". Pati (dėl turimos patirties) niekada niekaip nebūčiau susiejusi šios dainos nei su rūku, nei su gimtine. Bet, manau, tinka  smile.gif
Oi tavo nuotrauka gerulė bigsmile.gif

O man kažkaip - gimtinė, draugai, gyvenantys tam pačiam kaime ir tas bendrumo jausmas biggrin.gif Ir vat tas rūkas, nes kažkaip nuotaika tokia melancholiška ir kaip tik žavi.

QUOTE(Yvette @ 2011 04 17, 23:06)
oi kaip faina. norėėėėėėčiau
tai dafai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 18, 00:09)
tai dafai  bigsmile.gif
O kaip darom, kiekviena savo mėgiamos knygos viršelius kepam, ar siunčiam pavadinimus, maišom ir tada ką gauni tam ruoši?
Daugiau dalyvių reik, vienu ar kitu atveju.

Green Tea, prie ryto vaizdavimo fotografijomis, neprisijungsiu. Jetau koks jis pas mane chaotiškas. Neturėčiau laiko fotografavimui, nes viską paskubomis darom. O kava po visko matyt nebesiskaito smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 17 balandžio 2011 - 23:12
QUOTE(Yvette @ 2011 04 17, 23:11)
O kaip darom, kiekviena savo mėgiamos knygos viršelius kepam, ar siunčiam pavadinimus, maišom ir tada ką gauni tam ruoši?

Matai, jei gausi kito knygą gali jos nežinoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 18, 00:20)
Matai, jei gausi kito knygą gali jos nežinoti  g.gif

su pasakom bei dainom panašiai buvo. Pasakų apskritai vieną kitą žinojau smile.gif
Nors galima ir pasirinktai knygai ruošti. Tik tuomet sąrašo reiktų kas dalyvauja, nes jei be įsipareigojimo, tuomet visi ir tingės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 04 17, 22:30)
Žinau, kad blogai, bet nieko daugiau nesugalvosiu, tikrai smile.gif Ne mano skonio daina. Nesigalvojo, nors ilgai tempiau ir maniau, kad galiu pamėgti smile.gif
Rėmiausi pirmomis stulpelio eilutėmis smile.gif
"All that crazy shit i did tonight
those are be the best memories"

Nuotrauka tai jėga! Kaip tokią padaryti?
O ir prie dainos ritmo tinka, mano galva (mano ausim). cool.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 04 17, 23:11)
Daugiau dalyvių reik, vienu ar kitu atveju.
Green Tea, prie ryto vaizdavimo fotografijomis, neprisijungsiu. Jetau koks jis pas mane chaotiškas. Neturėčiau laiko fotografavimui, nes viską paskubomis darom. O kava po visko matyt nebesiskaito  smile.gif

Mano rytas tai prabėgom dažniausiai, nes nu gi keliuosi 4:30 tai norisi greitai susisukt, kad ilgiau bent minutę pamiegot. Bet! Man gi atostogos va dabar teoriškai, tai atsikelsiu anksčiau (arba nueisiu vėliau miegot) reportažo proga. Darausi dabar sąrašą, kas gi atspindi tą mano rytą cool.gif

O dėl knygų, tai aš pasuoju... Dar neatsigavau nuo "Roboto ir peteliškės", bijau ant dar ko baisiau užsiraut blush2.gif

Aš siūlyčiau imti savybę, ir ją vaizduot. Pvz "atsakomybė", "savarankiškumas", "(ne)tvarkingumas" ir pan. Galima arba visoms vieną, arba pamaišyti ir padalinti skirtingas smile.gif
Atsakyti