Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XV

QUOTE(maskatukas @ 2011 06 05, 11:01)
sveika, jei yra problemu, reikejo is karto sakyti Kymantui,
kiek skaiciau, merginos eina ir pas LOR medikus, kai kam skyria gydyma,
bet pirma -pas Tave operavusi chirurga reiketu eiti

Tai vat chirurgas ir dave savaite laiko atsistatyt. Bet kad nelabai gereja.Turbut teks pas lor kreiptis.
Atsakyti
QUOTE(*mamka* @ 2011 06 06, 11:41)
Tai vat chirurgas ir dave savaite laiko atsistatyt. Bet kad nelabai gereja.Turbut teks pas lor kreiptis.

sveika, o ar uzkimusi esi ar negali normaliai kalbeti?
nors man va metai greit bus po operacijos, as jei ilgiau pakalbu-pakimstu, net nezinau ar tai normalu?
Atsakyti
Desimt metu gydziausi skydliauke, rado ten cista ir mazgeliu, is pradziu geriau L tiroxina puse metu, paskui liepe nebegerti. Nes hormonus skydliauke gamino gerai. Vis vaziuodavau tikrintis i Santariskiu konsultacine poliklinika. Kelis kartus dare biobsija, nes cista vis didejo. Pries metus viskas buvo gerai. Nuvaziavus po metu, biopsijos tyrimai pasirode blogi : rado pakitusiu lasteliu, itarimas del papilines CA. Nors kraujo tyrimai geri. Nusiunte pas profesoriu Beisa, tas paziurejes paskyre data operacijai, salins visa skydliauke, nes isoperavus desine puse apimta visa cistos, kaire liks nepilnaverte. Operuos rugpjucio pradzioje, visokios ikyrios mintys lenda i galva....Gal yra cia forume neseniai operuotu, ar laukianciu operacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 12 birželio 2011 - 16:35
Sveikutes,
Penktadieni buvau pas Beisa, buvo patikrinimas praejus 6 men po operacijos(salinta puse skydliaukes del adenomos). Pasidalinsiu ka suzinojau, gal kam pravers.
Dare skydliaukes echoskopija ir hormoninius tyrimus. Mano hormonai normalus, bet taip arti ribos. Buna periodiniai silpnumai. Tai Beisa paaiskino, kad mano hormonai normos ribose tik todel, kad smegenu centrai labai aktyviai dirba(nezinau is ko jis tai pamate) ir skatina likusia skydliaukes pusele dirbti(ne pati skydliauke dirba). Tai organizmui nera gerai, bet reikia pakentet iki metu. Tada turetu pasibaigti organizmo adaptacija ir susitvarkyti, bet tik tokiu atveju jei nepradedama gert tyroksino. Nes jei jau pradedi, tai tada jau reiks gert visa likusi gyvenima. Metai po operacijos vel bus daromi tyrimai ir jei skydliaukes pusele ismoks dirbt pati, be stimuliacijos is centru, tai jau hormonu niekada ir nereiks vartoti.
Na, o kas liecia mano ginekologines problemas, prasidejusias po operacijos, tai Beisa aiskina, kad tai su skydliauke nera susije. Operacija yra didelis stresas organizmui ir po jos daniausiai islenda bedos organizmo silpniausiose vietose.
Tai tokios tokeles pas mane.
Dziaugiuosi, kad nepradejau gert to tyroksino, nes vietine gydytoja jau man buvo paskyrusi ji vartot
Atsakyti
Sveikos merginos! Siandien buvau pas lor Kauno klinikose N.Siupsinskiene. Paskyre injekcijas. Atropina leis i raumenis,o syntostigmina leis pati daktare, tik neisivaizduoju ar i gerkle,ar i kakla. Sitaip po 10 amp. Gal kuriai buvo toks gydymas. Kokia savijauta po to? Ar netrukdo vairuoti masina. Kadangi pati vazinesiu is provincijos.
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2011 06 14, 09:47)
Sveikutes,
Penktadieni buvau pas Beisa, buvo patikrinimas praejus 6 men po operacijos(salinta puse skydliaukes del adenomos). Pasidalinsiu ka suzinojau, gal kam pravers.
Dare skydliaukes echoskopija ir hormoninius tyrimus. Mano hormonai normalus, bet taip arti ribos. Buna periodiniai silpnumai. Tai Beisa paaiskino, kad mano hormonai normos ribose tik todel, kad smegenu centrai labai aktyviai dirba(nezinau is ko jis tai pamate) ir skatina likusia skydliaukes pusele dirbti(ne pati skydliauke dirba). Tai organizmui nera gerai, bet reikia pakentet iki metu. Tada turetu pasibaigti organizmo adaptacija ir susitvarkyti, bet tik tokiu atveju jei nepradedama gert tyroksino. Nes jei jau pradedi, tai tada jau reiks gert visa likusi  gyvenima. Metai po operacijos vel bus daromi tyrimai ir jei skydliaukes pusele  ismoks dirbt pati, be stimuliacijos is centru, tai jau hormonu niekada ir nereiks vartoti.
Na, o kas liecia mano ginekologines problemas, prasidejusias po operacijos, tai Beisa aiskina, kad tai su skydliauke nera susije. Operacija yra didelis stresas organizmui ir po jos daniausiai islenda bedos organizmo silpniausiose vietose.
Tai tokios tokeles pas mane.
Dziaugiuosi, kad nepradejau gert to tyroksino, nes vietine gydytoja jau man buvo paskyrusi ji vartot

sveika, labai dziaugiuosi , kad patekai i programa pas puiku gydytoja, va ir isaiskeja klaida, kuria daro endokrinologai, paskyria tiroksina, o zmogus kamuojasi visa gyvenima...
gal ir man tie silpnumai dar del to, kad sunkiai atsireguliuoja hormonai, juk mano organizmas dirbi hiper rezimu, matomai, sunku jam susiorentuoti....
sekmes ir laikykis:)
Atsakyti
Sveikutes,

Jungiuosi ir as prie jusu, pasalino man pirmadieni ptiekine sasmauka ir desine skudliaukes puse, priekineje sasmaukoje buvo 3 cm mazgas kuris man pradejo trukdyti ryjimui ant balso krito, desineje puseje buvo keletas mazgeliu del kuriu dar atsakymo nezn , bet tikiuosi ,kad nebus piktybiniai. Operavausi klaipedoj nors gyvenu Kaune, bet kiek issiaiskinau klinikos neturi tokios aparaturos kaip Klaipeda, operavo Salasevicius, del ko ir lenkiu galva, labai saunus gydytojas. Labai sunkiai narkoze pernesiau, bet kita diena isleido mane namo, nors dar pakankamai silna jauciausi, dabar 5 para po operacijos, gal galite kas pasidalinti kaip jautetes po operacijso, man pirma diena kaip jegu yra daugiau tik labai pradejo kakla tempti, tiesa geriu po 50 mg ltyroxino.
Papildyta:
QUOTE(ellektra3 @ 2011 06 12, 16:30)
Desimt metu gydziausi skydliauke, rado ten cista ir mazgeliu, is pradziu geriau L tiroxina puse metu, paskui liepe nebegerti. Nes hormonus skydliauke gamino gerai. Vis vaziuodavau tikrintis i Santariskiu konsultacine poliklinika.  Kelis kartus dare biobsija, nes cista vis didejo. Pries metus viskas buvo gerai. Nuvaziavus po metu, biopsijos tyrimai pasirode blogi :  rado pakitusiu lasteliu, itarimas del  papilines CA. Nors kraujo tyrimai geri. Nusiunte pas profesoriu Beisa, tas paziurejes paskyre data operacijai, salins visa skydliauke, nes isoperavus desine puse apimta visa cistos, kaire  liks nepilnaverte. Operuos rugpjucio pradzioje, visokios ikyrios mintys lenda i galva....Gal yra cia forume  neseniai operuotu, ar laukianciu operacijos?

Man taip greit paskyre operacija, penktadieni paskambino daktaras pazystamas ir paklause ar pirmadieni galiu buti Klaipedoj, tai net nespejau sureguoti, beje po operacjos labai skaudejo kaklo nugarinius raumenis pakausi, pasirodo del to kad operacijos metu labai isvercia kakla, man ir butu idomu jei kas smulkiau papasakotu kaip jautetes po operacijos praejus keletai paru.
Atsakyti
[quote=vestinukas,2011 06 18, 18:05]
Sveikutes,

Jungiuosi ir as prie jusu, pasalino man pirmadieni ptiekine sasmauka ir desine skudliaukes puse, priekineje sasmaukoje buvo 3 cm mazgas kuris man pradejo trukdyti ryjimui ant balso krito, desineje puseje buvo keletas mazgeliu del kuriu dar atsakymo nezn , bet tikiuosi ,kad nebus piktybiniai. Operavausi klaipedoj nors gyvenu Kaune, bet kiek issiaiskinau klinikos neturi tokios aparaturos kaip Klaipeda, operavo Salasevicius, del ko ir lenkiu galva, labai saunus gydytojas. Labai sunkiai narkoze pernesiau, bet kita diena isleido mane namo, nors dar pakankamai silna jauciausi, dabar 5 para po operacijos, gal galite kas pasidalinti kaip jautetes po operacijso, man pirma diena kaip jegu yra daugiau tik labai pradejo kakla tempti, tiesa geriu po 50 mg ltyroxino.
Papildyta:

Man taip greit paskyre operacija, penktadieni paskambino daktaras pazystamas ir paklause ar pirmadieni galiu buti Klaipedoj, tai net nespejau sureguoti, beje po operacjos labai skaudejo kaklo nugarinius raumenis pakausi, pasirodo del to kad operacijos metu labai isvercia kakla, man ir butu idomu jei kas smulkiau papasakotu kaip jautetes po operacijos praejus keletai paru.
[/quote

Mane operuot isveze 10.30. Palatoje buvau 14.30.Labai norejau i tualeta,tai keliausi.Kaimyne padejo nueiti,grizau pati. Vakare jauciausi gerai.Neskaudejo nieko,isskyrus operuota vieta. Jautesi verzimas,nes buvo sutine. Ne viena palatoje nesiskunde kaklo nugaros skausmais. Operavo birzelio 1d,o 4 isleido.Savijauta l.gera.Grizus namo issisiurbiau kambarius ir pietus pagaminau. Viskas butu puiku,jei ne balsas. Kadangi balso stygos traumavosi. Dabar lankausi pas LOR klinikose.
Negeriu tiroksino,nes ir pries op negeriau.Pas endokrinologa reikia po men. Gal tada paskirs.Bet vistiek po kraujo tyrimu. O Jums liepe po op gerti tiroksina?
Atsakyti
Nu man idomiai liepe is kart gerti tiroksina, nors pries tai ir negeriau...??? Bet as sakiau eisiu sia gal net savaite pasidaryti hormonus pas endokrinologe, nu man po 4 paru ir jegos sugryzo, tfu tfu tfu, dar tik 6 para po visko:) Man siuo metu labai tempia kakla.
Papildyta:

Mane operuot isveze 10.30. Palatoje buvau 14.30.Labai norejau i tualeta,tai keliausi.Kaimyne padejo nueiti,grizau pati. Vakare jauciausi gerai.Neskaudejo nieko,isskyrus operuota vieta. Jautesi verzimas,nes buvo sutine. Ne viena palatoje nesiskunde kaklo nugaros skausmais. Operavo birzelio 1d,o 4 isleido.Savijauta l.gera.Grizus namo issisiurbiau kambarius ir pietus pagaminau. Viskas butu puiku,jei ne balsas. Kadangi balso stygos traumavosi. Dabar lankausi pas LOR klinikose.
Negeriu tiroksino,nes ir pries op negeriau.Pas endokrinologa reikia po men. Gal tada paskirs.Bet vistiek po kraujo tyrimu. O Jums liepe po op gerti tiroksina?
[/quote]

O priminkit del ko jums operavo ir kur?

Papildyta:
Beje, man balsas po 3 paru sugryzo... ax.gif
Atsakyti
Dar norejau paklausti, ar kam budavo kuno niezuliai nuo skygliaukes?
Atsakyti
Tyriausi pas Kazanaviciu.Operavo,nes itare neoplazma.Veziniu lasteliu nerado,bet gyd.nepatiko mazgeliai.Operavo Kymantas Kauno klinikose.Iseme puse skydliaukes.Is Vilniaus atejo atsakymas,kad vezio nera.
Manyciau,kad turit kreiptis i endokrinologa del tiroksino. Sekmes sveikstant!
Atsakyti
Sveikos,

gal kas buvot pas A. Šimkų konsultuotis?? Gal kokių atsiliepimų turit? g.gif
Atsakyti