Įkraunama...
Įkraunama...

P.Mažylio gimdymo namai

user posted image
Sveikos nestuke.gif
1 iš 10 gimdančių šiuose gimdymo namuose lieka nepatenkinta suteiktom paslaugom, nes tikisi 5* viešbučio aptarnavimo arba neranda bendros kalbos su aptarnaujančiu personalu. 1 iš 50 lieka itin nusivylusi šiais gimdymo namais dėl prasto gydytojų darbo (pažiūrėkit geriau kiek patenkintų liko )
Maistas - kaip ir visose ligoninėse. Šūstriau nerasi ax.gif
Daiktai.Dėl daiktų vežimosi į ligoninę. Didelių lagaminų nereikia. Svarbiausia nepamirškit savęs ir dokumentų Drabužėlius (sterilius) mažiesiems duoda gydymo įstaiga, nebent jūs norite juos rengti savais rūbais (tokiu atveju nepamirškite, kad skalbti ir lyginti juos privalote pačios). Jei reikia mišinuko - sesutė jį pagamins jums matant arba atneš jau padarytą. Tačiau prieš nešant tokius mišinius jos pasistengs užtikrinti, kad būtų viskas padaryta, jog jūs galėtumėte maitinti! T.y., pamokins, parodys kaip maitinti, kaip vaikeli pridėti prie krūties ir pan. Mažylys kovoja už palankias sąlygas augti mažiesiems vaikams.
Plačiau apie tai ko reikia važiuojant gimfyti rasite http://www.tevu-darz...yves-krepselis/
p.s. Gimdymo namai gali neturėti tik vilnonių kojinyčių ir pampersų jūsų mažajam, todėl rekomenduoju šituo pasirūpinti iš anksto.
Palatos yra mokamos ir nemokamos. Nemokama palata - jose galite gulėti viena su mažyliu (jei nedaug gimdančių mamų) arba dviese (jei jūsų daugiau). Tualetas ir dušas yra kolidoriuje. Palatoje rasite lovas, loveles kūdikiui, kriauklę, spinteles. Vyras nakvoti gali, jei palatoje gulite viena, atsiradus antrai pacientei toje palatoje jis pasilikti per naktį negali.
Mokamos palatos - plati viengulė lova, lovelė kūdikiui, pervystymo stalas, kriauklė, spintelė, dušas, tualetas, tv, arbatinis, rankšluosčiai. Kaina 50lt/para. Šioje palatoje visada gulėsite viena, nieks nedrums jums ramybės. Dažniausiai rekomenduojama 17 palata, nors ir nedaug ten vietos, bet jauki. Vyras nakvoti gali tik reikia primokėti už sulankstomą lovą jam atsigulti (30lt). Į kainą pusryčiai- pietūs- vakarienė neįeina vyrui.
Mokamos palatos (dvivietės) - dvi plačios lovos, lovelė kūdikiui,pervystymo stalas, kriauklė, spintelė, dušas, tualetas, tv, arbatinis, rankšluosčiai. Kaina 100lt/para. Vyras gali likti miegoti, jam paruošta komfortiška lova. Maistas taip pat nepriklauso. Šioje palatoje daugiau vietos judėjimui, bet ji brangesnė.
Mokamos ir nemokamos palatos skiriasi tik savo dydžiu,galimybe miegoti vyrams ir wc paslaugomis palatoje ar šalia kolidoriuje. Aptarnavimas ir slauga nuo to nesiskirs tikrai.
Gimdymas Galite asmeniškai tartis su jums patinkančiu gydytoju, kad jis priimtų jūsų mažąjį stebuklėlį. Tokiu atveju į kasą turėsite sumokėti 595lt, iš kurių dalis atiteks tam medikui. Toks gydytojas įsipareigoja atvykti bet kuriuo paros metu (diena ar naktis, jo darbo laikas ar ne) ir dalyvauti gimdyme nuo a iki z. Jei norite, kad gimdyme dalyvautų būtent jūsų pasirinkta akušerė, kaina 250lt. Sąlygos tos pačios. Gydytojas ar akušeris jums duoda savo asmeninį tel. nr. ir prasidėjus gimdymui (nubėgus vandenims ar pajutus sąrėmius) jūs skambinate tam medikui ir vykstate į gimdymo namus. Kol jūs atvyksite, medikas tikrai jau lauks jūsų, palydės į gimdyklą, padės supildyti reikiamus dokumentus ir pan.
Jei gimdote nesitarusi su jokiu mediku - prasidėjus sąrėmiams ar nubėgus vandenims atvykstate į gimdymo namus (paros laikas ar šventinis laikotarpis nesvarbu) ir garsiai pranešate, jog gimdote (maždaug "Laba diena, aš gimdau"). Sesutė ar sutiktas gydytojas jus palydės į apžiūros kambarį, užpildysite dokumentus ir jus nuves į gimdyklą.
Gimdykloje būnate viena. Yra galimybe naudotis didele vonia, kuri kaikurioms mamos palengvina atsidarymą. Daug vietos gimdyklose yra vaikščiojimui, jei jums reikia. Rekomenduojama turėti bent jau mineralinio vandens butelį (negazuotas), jei ištrokšite. Galite turėti ir lengvų užkandžių. Kartais praverčia. smile.gif
Gimdymas yra nemokamas. Gali reikėti susimokėti tik už vaistus (epidūrinis nuskausminimas ar pan). Apie tai informuos medikas. Plačiau apie kainas rasite http://www.2kkl.lt/i..._id=292&lang=lt
Kursai Mažylyje kiekvieną darbo dieną vyksta paskaitėlės būsimoms mamytėms - nemokamos! Jums tereikia turėti tik siuntimą su savimi. Kursų metu gausite daug naudingos informacijos pradedant vaikelio vystymusi jūsų pilve ir baigiant maitinimo pradmenimis ar vaiko ugdymu pirmais gyvenimo metais. Asmeniškai aš - rekomenduoju. Kursų metu yra pravedama ir ekskursija po gimdymo namus, kur galite susipažinti su personalu, patalpomis ir visu kitu.
Mokami kursai. Mažylyje antradieniais, trečiaidieniais vakarais ir šeštadienio rytą vyksta paskaitėlės tėvams. Jos yra mokamos. Mažylio pacientėms 30lt, ateinančioms iš kitur 40lt (visos trys paskaitėlės tiek kainuoja). Paskaitėlių metu jūs būsite su pažindinta plačiau su maitinimu, gimdymo eiga ir pan. Šeštadieniais paskaitėlės rengiamos kartu su būsimais tėčiais. Jiems papasakojama apie galimybę dalyvauti gimdyme, jų pareigos ir t.t.
Apranga tėveliams. Ją galite įsigyti gimdymo namuose. Kaina 11lt. Jūsų vyrai bus panašūs į medikus. Arba galite atsivešti savus - išplautas, išlygintas treningas, maikutė, lengvai nuplaunamos "tapkės". Vyras atvykęs į gimdymo namus gaus persirengt ir tada jau galės dalyvaut gimdyme.
Vyrams gimdymo metu leidžiama būti tik šalia moters galvos ir laikyti ją už rankos. Gimus mažyliui, jei nėra komplikacijų, jis uždedamas mamai ant krūtinės bent kelioms minutėms. Vėliau vaikelis nuimamas, nuprausiamas, aprengiamas, sutvarkomas. Po kelių valandų visa naujoji šeimyna persikrausto į palatą. Atliekant CP operaciją dažniausiai tėveliams neleidžiama būti operacinėj ir jis mažylį pamato tik labia trumpai prieš išnešant į naujagimių skyrių (arba, jei viskas gerai mažyliui, tuomet vaikas paguldomas tėveliui ant krūtinės, kur jis gali pabūti šiektiek ilgiau, kol bus sutvarkyta mamytė), kur jis turės praleisti parą, kol mamytė sustiprės po operacinės ir bus paleista iš pooperacinės palatos.
Gimdant pačioms - ligoninėje praleidžiate 3-4dienas. Atliekant CP operaciją 5-6 dienas (iš jų viena praleidžiate intensyvios slaugos palatoje - pooperacinėje)


Tikiuosi, kad tokia info pagelbės visoms būsimoms mamytėms 4u.gif Smagaus laukimo, nešiojimo ir auginimo 4u.gif

Daugiau informacijos rasite www.gimdymonamai.lt
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RytineSaule: 13 balandžio 2011 - 22:08
ALIIRA 4u.gif ,jai tariesi su gydytoju ir jis atvyksta priimti gimdyma ne savo darbo valandomis tai moki i kasa ir nuo gydytojo tai nepriklauso tiesiog tokia Mazylyje yra tvarka.

RytineSaule 4u.gif
Nuostabiai apibudinai viska,tau daug 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū.
Labai tikiuosi, kad daugiau nestuke.gif pravers tokia info smile.gif
Pačioje pradžioje, kai reikėjo rinktis kur lankytis, pas kokią gydytoją eiti - begalo pasigedau bent panašios informacijos vienoje vietoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RytineSaule @ 2011 04 14, 13:32)
Ačiū.
Labai tikiuosi, kad daugiau  nestuke.gif  pravers tokia info smile.gif
Pačioje pradžioje, kai reikėjo rinktis kur lankytis, pas kokią gydytoją eiti - begalo pasigedau bent panašios informacijos vienoje vietoje ax.gif

As tai kai rinkausi siuos gimdymo namus,jau zinojau kad cia nuotabus kolektyvas ir t.t. Mat daug mano draugiu cia lankesi ir gimde ir visos liko patenkintos,tame tarpe ir as thumbup.gif
Atsakyti
Gimdžiau du vaikus čia ir trečią taip pat. Noriu paklausti, gal kas susidūrėte su akušere (rodos Sigita), kuri leidžia gimdyti ne ant gimdymo stalo?
Atsakyti
QUOTE(Tyliai_SV @ 2011 04 17, 20:44)
Gimdžiau du vaikus čia ir trečią taip pat. Noriu paklausti, gal kas susidūrėte su akušere (rodos Sigita), kuri leidžia gimdyti ne ant gimdymo stalo?

blink.gif As pazystu sia moteryte. O tai kaip cia taip doh.gif
Atsakyti
aga man irgi įdomu čia tas gimdymas ne ant stalo ir panašūs dalykai, nes nei per kursus, nei šiaip bendraujant su personalu niekas nepasakojo plačiau apie tokius gimdymus (paprastas gimdymas, gimdymas vandeny, sąrėmiai ant šono ir pan). Gal galima plačiau?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RytineSaule: 20 balandžio 2011 - 12:20
QUOTE(RytineSaule @ 2011 04 20, 13:19)
aga man irgi įdomu čia tas gimdymas ne ant stalo ir panašūs dalykai, nes nei per kursus, nei šiaip bendraujant su personalu niekas nepasakojo plačiau apie tokius gimdymus (paprastas gimdymas, gimdymas vandeny, sąrėmiai ant šono ir pan). Gal galima plačiau?? g.gif


Na mano gimdymas buvo sudėtingas, vaikiukas galvytę kažkaip truputi šonu kišo, bet aš prašiau, kad manęs tik neguldytų ir leistų gimdyt ne ant stalo, bet... teko ant stalo. Tačiau ant stalo mane vartė, nuo šono, ant šono, kad padėtų vaikiukui lengviau išeiti. Aš dar prieš gimdymą klausiau savo gydytojos apie galimybę gimdyt ne ant stalo, tai sakė, jog priiminėja tokius gimdymus, bet matyt turi būt viskas o.k, be komplikacijų. Gimdo ir stovėdamos, klūpėdamos, atsitūpus. Bet čia priklauso nuo moters, ir dirbančio personalo. Man paguldžius ant stalo sąrėmiai būdavo labai stiprūs ir skausmingi, o vertikalioje padėtyje viskas buvo kur kas lengviau. Sakoma, kad moteris pati intuityviai randa jai patogiausią pozą gimdyt 4u.gif o ant stalo patogu gydytojams tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Aliira @ 2011 04 20, 12:40)
Na mano gimdymas buvo sudėtingas, vaikiukas galvytę kažkaip truputi šonu kišo, bet aš prašiau, kad manęs tik neguldytų ir leistų gimdyt ne ant stalo, bet... teko ant stalo. Tačiau ant stalo mane vartė, nuo šono, ant šono, kad padėtų vaikiukui lengviau išeiti. Aš dar prieš gimdymą klausiau savo gydytojos apie galimybę gimdyt ne ant stalo, tai sakė, jog priiminėja tokius gimdymus, bet matyt turi būt viskas o.k, be komplikacijų. Gimdo ir stovėdamos, klūpėdamos, atsitūpus. Bet čia priklauso nuo moters, ir dirbančio personalo. Man paguldžius ant stalo sąrėmiai būdavo labai stiprūs ir skausmingi, o vertikalioje padėtyje viskas  buvo kur kas lengviau. Sakoma, kad moteris pati intuityviai randa jai patogiausią pozą gimdyt  4u.gif  o ant stalo patogu gydytojams  tongue.gif

na kaip įdomiai, pati būčiau norėjusi gimdyti pvz. atsiklaupus, nes tik atsiguldavau dingdavo veikla ir dusinavo, prisimenu tai kaip didžiausią košmarą.Bet kiek žinau tik krikščioniškuose Banga tai praktikuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donaldziukas @ 2011 04 20, 10:21)
blink.gif  As pazystu sia moteryte. O tai kaip cia taip  doh.gif


Gal žinai pavardę ar bent kokius konktaktus? Ką tik gavau laišką iš Mažylio administracijos, kad galiu gimdyti kaip noriu. Man šiaip sekės abu kartus neblogai ir ant stalo, bet aš aiškiai jutau kaip noriu gimdyti - pusiau klupom. Kai vonioje atsiklaupdavau ir įsiremdavau į kraštą, tai jau būdavo ženklas, kad tuoj stanginsiuos. Tai norėčiau nebūt guldoma ant stalo. Nu bandysiu tartis su gydytoja ir išsiprašyt laisvės gimdyt kaip noriu (aišku, jei viskas vyks be komplikacijų).
Atsakyti
Pasidalinsiu gimdymo ispudziais Mazylyje 4u.gif . 04 20 is ryto nubego vandenys, gal kiek zalsvoki, per valanda buvom jau ten ir per 6 val. gime dukryte. Paciu gimdymo personalu (gydytoja, akusere, anesteziologas) esu tikrai patenkinta, su niekuo nesitarem, pas ka pakliuvom pas ta ir buvom, viskas praejo be priekaistu ir tik 10 balu ivardinciau pati gimdymo priemima, prieziura saremiu metu... bet gulejimas po gimdymo tai patyliu.. akuseriu, seseliu snukeliai perkreipti-toks vaizdas ir laukia 20 lt. Ko gero del tu 20lt ir i palata nejo, tik kai reikalas, o kitose malesi ir malesi.. Apie gimdyma neturiu jokiu priekaistu thumbup.gif , bet gulejimas po gimdymo Mazylyje mane nuvyle... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2011 04 24, 00:00)
Pasidalinsiu gimdymo ispudziais Mazylyje  4u.gif . 04 20 is ryto nubego vandenys, gal kiek zalsvoki, per valanda buvom jau ten ir per 6 val. gime dukryte. Paciu gimdymo personalu (gydytoja, akusere, anesteziologas) esu tikrai patenkinta, su niekuo nesitarem, pas ka pakliuvom pas ta ir buvom, viskas praejo be priekaistu ir tik 10 balu ivardinciau pati gimdymo priemima, prieziura saremiu metu... bet gulejimas po gimdymo tai patyliu.. akuseriu, seseliu snukeliai perkreipti-toks vaizdas ir laukia 20 lt. Ko gero del tu 20lt ir i palata nejo, tik kai reikalas, o kitose malesi ir malesi.. Apie gimdyma neturiu jokiu priekaistu  thumbup.gif , bet gulejimas po gimdymo Mazylyje mane nuvyle...  doh.gif

Matai kaip cia g.gif As gulejau po CP,tai mane erzino per daznas lankymasis,rytinius vizitus dazniausiai pramiegodavau, nes nakti mazius neramus budavo. Demesio man tikrai netruko tik va ramybes labiau norejosi,matyt visom juk neitiksi,kiekviena mes skirtinga,skirtingai jauciames,o ir poreikiai skirtingi mirksiukas.gif
Atsakyti