Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Sveikos merginos,
rašau jums dėl MB simptomų. Kas jam galėtų būti? Pas šeimos gydytoją pakliūsim tik rugsėjo vidury. Nežinau, ar nenusikamuosiu iš nerimo.
Pirmiausia tai išgirdau jam tuštinantis keistus garsus tualete, kliurksėjimą kažkokį, po to radau kruviną tualetinį popierių. Kai klausinėju, tai sako, kad čia nieko tokio, kartais būna, praeis. Žinot, tie vyrai doh.gif ... Tačiau paskutinėmis dienomis ėmė dažnai lakstyt tualetan. Kai gerokai prispyriau, prasitarė, kad tuštinasi laisvokai, su skysčiais, oru, dažnai būna apgaulingas noras tuštintis, išmatos plokščios. Skaitinėjau jūsų temutę. Esat pro kažką panašaus praėjusios...
Kas jam galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2012 08 27, 23:02)
Sveikos merginos,
rašau jums dėl MB simptomų. Kas jam galėtų būti? Pas šeimos gydytoją pakliūsim tik rugsėjo vidury. Nežinau, ar nenusikamuosiu iš nerimo.
Pirmiausia tai išgirdau jam tuštinantis keistus garsus tualete, kliurksėjimą kažkokį, po to radau  kruviną tualetinį popierių. Kai klausinėju, tai sako, kad čia nieko tokio, kartais būna, praeis. Žinot, tie vyrai  doh.gif  ... Tačiau paskutinėmis dienomis ėmė dažnai lakstyt tualetan. Kai gerokai prispyriau, prasitarė, kad  tuštinasi laisvokai, su skysčiais, oru, dažnai būna apgaulingas noras tuštintis, išmatos plokščios. Skaitinėjau jūsų temutę. Esat pro kažką panašaus praėjusios...
Kas jam galėtų būti?

Sveiki, pagal tai ka parasete yra opinio kolito simptomai.Kaip pas seimos gydytoja gan ilgai laukti jums,nes jis pats nepasakys kas jums yra jis sius jus pas gastro ten dar eile bus didesne,geriau paieskokite privataus daktaro,netempkite laiko.Iki tol kol lauksitre stenkites valgyti trinta maista,virta vistiena,saldumynu isvis atsisakyti
Atsakyti

Sveiki, pagal tai ka parasete yra opinio kolito simptomai.Kaip pas seimos gydytoja gan ilgai laukti jums,nes jis pats nepasakys kas jums yra jis sius jus pas gastro ten dar eile bus didesne,geriau paieskokite privataus daktaro,netempkite laiko.Iki tol kol lauksitre stenkites valgyti trinta maista,virta vistiena,saldumynu isvis atsisakyti
[/quote]
Taigi, belaukiant vizito pas gydytoją užklupo dar viena bėda - karščiavimas, baisinis galvos skausmas. Paguldė infekcinėn ligoninėn. Po punkcijos nustatė encefalitą ir Laimo ligą, o po žarnyno tyrimo - opinį kolitą. Tai turim visą puokštę. verysad.gif Net nežinau, ko dabar griebtis. Encefalitas išnyksta tik per kelis metus, o kolitas ir Laimo liga išvis nepagydomi... Esu pasimetus. Iki šiol maniškio ligos istorijoj tebuvo planiniai patikrinimai dėl darbo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2012 09 08, 14:31)
Taigi, belaukiant vizito pas gydytoją užklupo dar viena bėda - karščiavimas, baisinis galvos skausmas. Paguldė infekcinėn ligoninėn. Po punkcijos nustatė encefalitą ir Laimo ligą, o po žarnyno tyrimo - opinį kolitą. Tai turim visą puokštę. verysad.gif  Net nežinau, ko dabar griebtis. Encefalitas išnyksta tik per kelis metus, o kolitas ir Laimo liga išvis nepagydomi... Esu pasimetus. Iki šiol maniškio ligos istorijoj tebuvo planiniai patikrinimai dėl darbo... verysad.gif

Dėl Laimo ligos patarti deja nieko negaliu, bet opinį kolitą suvaldyti ir pasiekti remisiją tikrai galima. smile.gif
Kokį gydymą paskyrė dėl opinio kolito?
Atsakyti
tikra tiesa su kolitu galima draugauti ir gyventi iprasta gyvenima,as jau metai laiko remisijoje,o per diena isgeriu dvi pentasos tabletes smile.gif
del laimo ir encifalito gali buti sunkiau pasiekti remisija nes su laimu kiek man zinoma duodamai stiprus ir ilgam laikui antibijotikai,o kolitui tas ne i nauda
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 09 08, 17:59)
Dėl Laimo ligos patarti deja nieko negaliu, bet opinį kolitą suvaldyti ir pasiekti remisiją tikrai galima. smile.gif
Kokį gydymą paskyrė dėl opinio kolito?

Salofalk tabletes po 2 keturis kartus ir Salofalk klizmutes nakčiai.
Atsakyti
Sveiki. Turiu klausimeli. Gal kas zinot kur galima nusipirkti Ensure Plus gerimu pakeliuose arba misinuku dezutese? Anksciau pirkdavau is 100 metu el vaistines, bet pastaruoju metu nebera jau ten. Zinoma galima pirkt Nutridrink, bet man ju skonis ne toks priimtinas kaip Ensure. Gal kas zinot kur prekiaujama? smile.gif g.gif
Atsakyti
Laba diena, mergytės,

Pati sergu OK nuo 2010m. Bet daugiau kaip metai turiu remisija ir daugiau kaip metai nevartoju vaistų.

Radau pas save SALOFALK 500mg N50 skrandyje neirių tablečių. Galėčiau kas tokias vartoja už simbolinį mokesti atiduoti. Nes išmesti gaila, o pačiai tikiuosi neprireiks.

Būkit sveikutės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 08 10, 15:39)
Labas mergaites kreipiuosi y jus nebegaliu sutvarkyt zarnyno ir skausmo pilvo nors man ir pasakyta kad nera kolito bet kazko tuo labai abejoju . jau nuo pirmadienio vidurej laisvi atsinaujino papiloma atsinaujino yples isanges nebepamiegu naktim labai prakaituoti pradejau atsibundu nuo pilvo skausmo ir ejimo y toleta atsirado dar daugiau gleiviu ir jos rausvos spalvos nes kai  zarnos tuscios matyt mane vistiek stangina ir teiseina tik gleives su oru ir tos gleives keistokos su burbuliukais kaip kad putotu kaip palengvinti skausma maudima zarnyno , nospos ketenovai paracitamoliai nepadeda tramadolis per smegenine duoda ir jokio efekto siandien labai silpna is lovos negaliu pasikelti akyse juoduoja ir labai migdo jei kurej yra panasej buve poarasykit busiu labai dekinga .

man panasus simptomai - pilvo skausmai, kraujas tustinantis, viduriavimas-viduriu uzkietejimas, gleives - jau ilga ilgaaa laika, net geda pasakyti kiek laiko trunka, bet bijau eiti pas gydytoja, o juolabiau kad dabar uzsieny gyvenu verysad.gif dar be viso to, man regis, sutrikusi tustinimosi motorika (nezinau kaip pavadinti): paciai pasitustinti be sansu, reikia, kaip cia pasakius, ranka pastimuliuoti verysad.gif verysad.gif o tada priklauso, kartais kietos ismatos, kartais labai skystos; toks dalykas kad net nera kam pasiguosti, geda, bet kenciu labai, ant rankos pirstu galima suskaiciuoti naktis kai issimiegojau normaliai verysad.gif verysad.gif
kas cia man galetu buti? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dee: 12 rugsėjo 2012 - 13:04
QUOTE(dee @ 2012 09 12, 12:56)
man panasus simptomai - pilvo skausmai, kraujas tustinantis, viduriavimas-viduriu uzkietejimas, gleives -  jau ilga ilgaaa laika, net geda pasakyti kiek laiko trunka, bet bijau eiti pas gydytoja, o juolabiau kad dabar uzsieny gyvenu  verysad.gif dar be viso to, man regis, sutrikusi tustinimosi motorika (nezinau kaip pavadinti): paciai pasitustinti be sansu, reikia, kaip cia pasakius, ranka pastimuliuoti  verysad.gif  verysad.gif  o tada priklauso, kartais kietos ismatos, kartais labai skystos; toks dalykas kad net nera kam pasiguosti, geda, bet kenciu labai, ant rankos pirstu galima suskaiciuoti naktis kai issimiegojau normaliai  verysad.gif  verysad.gif
kas cia man galetu buti?  verysad.gif

Jei bijosit, tai yra rizika, kad ne pas gydytoją atsidursit, o ligoninėje nukraujavusi.
Siūlau eiti pas gydytoją kuo greičiau, reikia atlikti tyrimus, paskirti gydymą. Simptomai man panašūs į opinio kolito arba Krono ligos, bet kokiu atveju diagnozuoti ir paskirti tinkamą gydymą gali tik gydytojas.
Atsakyti

sveikos merginos,senai besilankiau cia,buvau isvykus kuri laika:),taciau nuo sveikatos bedu pabegt nepavyksta,nuo pavasario geriau salofalk tabl.,taciau jokio efekto gydymas neduoda,kaip laksciau 20 kartu per para taip ir lakstau doh.gif negana to kazkada pastebejau kad tos tabl iseina net neaptirpusios ,cielam pavidale ,vadinasi mano zarnyne jos nesuyra,zodziu treciadieni siuncia mane i Kauna Kiudelio konsultacijai ir pakartotinai kolonoskopijai,paskutini kart kai dare galutinei diagnozei pritruko tyrimo medziagos parase su? krona,gal kas zinot apie si gydytoja,kaip jis atlieka kolonoskopijas ar nuskausmina ,nes eilini arta bijau,kiek ten Kaune reik taip sakant papyragint,neisivaizduoju ,nes bent jau is mano pazystamu rato sako ,kad i Kauna be pinigu isvis ner ko vaziuot,tad jei zinot parsykit,lauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(direktoriusg @ 2012 09 14, 16:21)

Važinėju pas Kiudelį be pinigų jau 7 metus, tai dėl to patarti negaliu.
Aš jo visada prašau nuskausminimo, jeigu viskas gerai - duoda, nedavė kai buvo stiprus paūmėjimas ir buvau nukraujavusi, širdies veikla tada buvo sutrikusi ir jis nerizikavo.
Kaip gydytojas ir kaip žmogus man jis labai geras.
Atsakyti