QUOTE(LinguLingu @ 2011 06 07, 18:27)
Noriu paklausti, o kaip tu supranti "kalte"?
Uzpuolimas turi pagrinda - tai agresija isoreje, reiskia ji paprastai buna issaukta vidines agresijos. Kodel nutinka tam, o ne kitam zmogui, nes manau ne vienas turim vidines agresijos... greiciausiai del to, jog vidine agresija virsyjusi norma, jei neissklaidyta arba neutralizuota ar transformuota yra pavojinga zmogaus givybei. O liga/NEGALIA "ne savaime" negali atsirasti...viskam yra priezastys.Manau jog suprantu kas tave kamuoja - kiekvienas veiksmas issaukia atoveiksmi ir uz pati vyksma atsakingi mes ir tik mes patys...
na kaltę ir suprantu, kad žmogaus viduje vyksta negeri dalykai: pyktis, blogos mintys, baimės ir pan.
o ta liga "ne savaime" turėjau omenyje, kad ji kito asmens padaryto veiksmo padarinys.
iš tikro man kilo šis klausimas nes vienam artimiausiam žmogui nutiko taip, kad jį sužalojo už nieką. žinau jo vidų, žinau, kad jį kankino kaltė dėl vieno ne itin svarbaus dalyko, tačiau man sunku patikėti, kad būtent dėl to kaltės jausmo jis vos neteko gyvybės. iš tiesų jis tai priėmė kaip pamoką ir net nejaučia pykčio kaltininkui. tačiau vis dėlto ligos išvengti nepavyko, atrodo ji jį lydės visą gyvenimą. taigi ta jo liga atsirado "ne savaime" - taip aš įvardinau ir nežinau ar tai tikslinga.
šiaip ta liga susijusi su skausmais, kurie atsiranda netikėtai, bet kuriuo paros metu. labai norėčiau, kad jo skausmai išnyktų
Moterys myli ausimis, o vyrai - akimis. Todėl moterys dažosi, o vyrai meluoja.