Sveikos mamytės,
Nors mes seniau sirgom nutariau visdėlto parašyt. Anksčiau kažkaip niekaip neprisėdau visko surašyt.
Mes buvom tikriausiai noro virusa pasigavę. Vaikas vieną dieną vėmė, o paskui viduriavo. Bet viduriavo tai baisiai, galima sakyt vienu vandeniu ir koki 20 kartų per dieną. Gąsdino jau mus ir infekcine ligonine, bet šiaip taip išsisukom be jos.
Surašau viską ką išsiaiškinau, gal kam nors pravers.
Visiems sergantiems linkim greit pasveikti
Liaudiški vaistai nuo viduriavimo:
- Ramunėlių ir kmynų arbata. Tik tą arbatą reikia pavirti, o ne užplikyti. Užplikytos ramunėlės ir kmynai skystina vidurius.
- Morkos. Tinka morkų koše, aš pirkau pirktine morkų tyrelę, mums ji labai gerai veikė. Dar daktare sakė labai gerai kietina morku arbata: reikia patarkuoti morką, ją sudžiovinti ir išvirti arbatytę. Jos nebandėm.
- Mėlynės. Sako tinka virta mėlynių uogienė, aš kažkaip nepastebėjau, kad kietintų. Kažkur skaičiau, kad kitiems vaikams mėlynių uogienė skystina vidurius. Bet tikrai labai gerai yra iš džiovintų uogų išvirta arbata, džiovintų uogų yra vaistinėse pirti. Viriau tą arbatytę, vaikas gėrė.
- Ryžiai. Galima virti klijų ir į mišinuką dėti arba košę virti.
- Mums daktarė liepė virti sriubytę iš ryžių ir morkų. Mažius ją valgė, o kiek padėjo tai nežinau.
- Viduriuojant neduoti jokiu vaisiu ir daržovių (išskyrus morką). O iš vaisių daktarė sakė tik bananas yra neutralus jis nei kietina nei skystina, visi kiti vaisiai skystina.
Vaistai:
- Specialus mišinukas viduriuojantiems vaikams. Milupa Milumil Heilnahrung HN. Jo Kretingoje nėra, nebent Kamelijoje galima užsisakyt, o Klaipėdoje yra tik Apropolio Eurovaistinėj. Kai reikejo tai apskambinau visas Klaipėdos vaistines kol radom. Jeigu kam nors labai reikia ir nerasit turiu dar vieną naują pakuotę, galesiu perleist. Tas mišinukas mums buvo tikras išsigelbėjimas, maniškis skysčiu negėrė, tai buvau nuėmus visas koses ir tris dienas tik mišinuka daviau.
- Hipp sultys viduriuojantiems vaikams. Hipp ORS 200. Nusipirkom, bet mūsiskis negerė jų. Turim dar vieną buteliuka galim padovanot. Jų Kretingoje irgi nėra, nebent Kamelijoje galima užsisakyt, o Klaipėdoje gavom tik Apropolio Eurovaistinėj.
- Smegta. Ji ir yra pagrindinis vaistas sergant Roto ar Noro virusu. Mums liepė du pakučius per diena sunaudot. Va su ja tai buvo vargo, bandžiau ir su šaukštu duoti ir su švirkštu per prievartą sugirdyt, bet jis man iškart apsivemdavo nuo jos. Paskui sugalvojau į mišinuką imaišyt, bet tada nei to mišinuko viso nebeišgerdavo. Ir tik vėliau su vyru sumąstėm smegta į pirktinę tyrelę įmaišyt ir pasibaigė mūsų vargai, kirto jis tą košę su smegta kaip priklauso. Mes dėjom i hipp labos nakties košes, bet jaučiu, kad tinka visos.
- Hydral. Čia tokie milteliai juos reikia į vandenį supilt. Kiek išsiaiškinau jie atstatineja organizmo prarastas druskas viduriuojant.. Ant pakučio parašyta ryžių miltai plius elektrolitai. Stabdantys viduriavimą. Skaičiau, kad jie turi padėt, bet kad maniškis labai jau sunkiai juos gėrė.
- Mums gydytoja buvo išrašius Pangrol 10000 U kapsules. Liepė kapsulę padalinti į tris dalis ir duoti du kartus į dieną tą vieną dalytę. Tuos vaistukus reikia į košę įmaišyt, jie padeda virškint.
- Dar buvo išrašius ir suaugusiems skirtų vaistų, mes rizikavom ir davem, bet čia gal geriau nereklamuosiu jų.
Nu lygtais viska surašiau. Svarbiausia kad vaikas daug skysciu gertu, reikia kad du litrus išgertų. O mūsiškis negerė. Ir ko tik neišbandem daviau ir iš savo puodelio gerti, ir iš stopkes ir taurę daviau, ir su šaukštu bandžiau nu niekaip. Pasiklausius kaip baisu kai tokiems mažiems lašelines stato pakraupau, pradėjau ir per prievartą su švirkštu girdyt. Bet kur tau vaikas tik mane pamato krenta veidu ant žemės ir šaukia ne, ne, ne. Tada daugiau nieko ir nemokejo. Nebegerė jis man nei iš šaukšto, tik su tečiu gerdavo.

[url=http://www.supermama.lt]