Įkraunama...
Įkraunama...

Viduriuoja kūdikis, vaikas

QUOTE(Baltike @ 2006 02 24, 15:11)
Iš vaistukų Smecta. Vaikams patariama praskiesti 3/4 stiklinės vandens ir pamaišant sugirdyti tirpalą per parą. Girdyti nedideliai gurkšniukais, jei išvemia, tai net po arbatinį šaukštelį kas kelias minutes. Sustabdžius vėmimą neskubėti duoti tiršto maisto, apie parą tik girdyti iki soties. Geriausia mineraliniu vandeniu, gliukoze saldintomis arbatomis. Yra specialūs atstatomieji tirpalai Gastrolit, Rehidron, bet juos mažai kas iš vaikų geria (sūrūs siaubingai). Pradėjus maitinti bent kelias paras (gerai net savaitę ar dvi) prieš valgį pagirdyti gerųjų bakterijų (Gefilus, Linex, Joghurt).

Aš savo vaikams taip ir enterovirusus (rota taip pat), ir maisto netoleravimo reakcijas išgydydavau. Nei karto ligoninėje neatsidurėme. Bet jei per 2-3 paras vėmimas ir viduriavimas nesiliaus kreipkis į medikus. Gali būti ir bakterinė žarnyno infekcija, kuriai gydyti antibiotikų prireiks.

Ačiū už patarimą. Ėmėm viduriuot labai staiga, žinojau, kad smecta padeda, tik nežinojau kaip sugirdyt. Dar daviau HYDRAL tirpaliuko, su ryžiais jis. Reiks gerųjų bakterijų gal dar duot g.gif
Atsakyti
Maniškis irgi jau trečia para viduriuoja, tiksliau kakutis toks lyg varškytė ir su gleivėmis, galvoju, gal dėl dantukų. Šiaip nekarščiuoja, linksmas, žaidžia. bandysiu vakare ryžių košytės su bananu duot. Šiaip išgeriam smectos ir Bifolac bakterijų.
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Nors mes seniau sirgom nutariau visdėlto parašyt. Anksčiau kažkaip niekaip neprisėdau visko surašyt.
Mes buvom tikriausiai noro virusa pasigavę. Vaikas vieną dieną vėmė, o paskui viduriavo. Bet viduriavo tai baisiai, galima sakyt vienu vandeniu ir koki 20 kartų per dieną. Gąsdino jau mus ir infekcine ligonine, bet šiaip taip išsisukom be jos.
Surašau viską ką išsiaiškinau, gal kam nors pravers.

Visiems sergantiems linkim greit pasveikti 4u.gif

Liaudiški vaistai nuo viduriavimo:
- Ramunėlių ir kmynų arbata. Tik tą arbatą reikia pavirti, o ne užplikyti. Užplikytos ramunėlės ir kmynai skystina vidurius.
- Morkos. Tinka morkų koše, aš pirkau pirktine morkų tyrelę, mums ji labai gerai veikė. Dar daktare sakė labai gerai kietina morku arbata: reikia patarkuoti morką, ją sudžiovinti ir išvirti arbatytę. Jos nebandėm.
- Mėlynės. Sako tinka virta mėlynių uogienė, aš kažkaip nepastebėjau, kad kietintų. Kažkur skaičiau, kad kitiems vaikams mėlynių uogienė skystina vidurius. Bet tikrai labai gerai yra iš džiovintų uogų išvirta arbata, džiovintų uogų yra vaistinėse pirti. Viriau tą arbatytę, vaikas gėrė.
- Ryžiai. Galima virti klijų ir į mišinuką dėti arba košę virti.
- Mums daktarė liepė virti sriubytę iš ryžių ir morkų. Mažius ją valgė, o kiek padėjo tai nežinau.
- Viduriuojant neduoti jokiu vaisiu ir daržovių (išskyrus morką). O iš vaisių daktarė sakė tik bananas yra neutralus jis nei kietina nei skystina, visi kiti vaisiai skystina.

Vaistai:
- Specialus mišinukas viduriuojantiems vaikams. Milupa Milumil Heilnahrung – HN. Jo Kretingoje nėra, nebent Kamelijoje galima užsisakyt, o Klaipėdoje yra tik Apropolio Eurovaistinėj. Kai reikejo tai apskambinau visas Klaipėdos vaistines kol radom. Jeigu kam nors labai reikia ir nerasit turiu dar vieną naują pakuotę, galesiu perleist. Tas mišinukas mums buvo tikras išsigelbėjimas, maniškis skysčiu negėrė, tai buvau nuėmus visas koses ir tris dienas tik mišinuka daviau.
- Hipp sultys viduriuojantiems vaikams. Hipp ORS 200. Nusipirkom, bet mūsiskis negerė jų. Turim dar vieną buteliuka – galim padovanot. Jų Kretingoje irgi nėra, nebent Kamelijoje galima užsisakyt, o Klaipėdoje gavom tik Apropolio Eurovaistinėj.
- Smegta. Ji ir yra pagrindinis vaistas sergant Roto ar Noro virusu. Mums liepė du pakučius per diena sunaudot. Va su ja tai buvo vargo, bandžiau ir su šaukštu duoti ir su švirkštu per prievartą sugirdyt, bet jis man iškart apsivemdavo nuo jos. Paskui sugalvojau į mišinuką imaišyt, bet tada nei to mišinuko viso nebeišgerdavo. Ir tik vėliau su vyru sumąstėm smegta į pirktinę tyrelę įmaišyt ir pasibaigė mūsų vargai, kirto jis tą košę su smegta kaip priklauso. Mes dėjom i hipp labos nakties košes, bet jaučiu, kad tinka visos.
- Hydral. Čia tokie milteliai juos reikia į vandenį supilt. Kiek išsiaiškinau jie atstatineja organizmo prarastas druskas viduriuojant.. Ant pakučio parašyta ryžių miltai plius elektrolitai. Stabdantys viduriavimą. Skaičiau, kad jie turi padėt, bet kad maniškis labai jau sunkiai juos gėrė.
- Mums gydytoja buvo išrašius Pangrol 10000 U kapsules. Liepė kapsulę padalinti į tris dalis ir duoti du kartus į dieną tą vieną dalytę. Tuos vaistukus reikia į košę įmaišyt, jie padeda virškint.
- Dar buvo išrašius ir suaugusiems skirtų vaistų, mes rizikavom ir davem, bet čia gal geriau nereklamuosiu jų.

Nu lygtais viska surašiau. Svarbiausia kad vaikas daug skysciu gertu, reikia kad du litrus išgertų. O mūsiškis negerė. Ir ko tik neišbandem daviau ir iš savo puodelio gerti, ir iš stopkes ir taurę daviau, ir su šaukštu bandžiau – nu niekaip. Pasiklausius kaip baisu kai tokiems mažiems lašelines stato pakraupau, pradėjau ir per prievartą su švirkštu girdyt. Bet kur tau vaikas tik mane pamato krenta veidu ant žemės ir šaukia ne, ne, ne. Tada daugiau nieko ir nemokejo. Nebegerė jis man nei iš šaukšto, tik su tečiu gerdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaR.7: 18 birželio 2009 - 22:54
QUOTE(jurgitaR.7 @ 2009 06 18, 23:50)
Sveikos mamytės,
Surašau viską ką išsiaiškinau, gal kam nors pravers.

Didelis dėkui už tokį srautą informacijos. Mums padėjo ryžių košė ir smecta. Visiems negaluojantiems - greičiau pasveikti 4u.gif
Atsakyti
nezinau ka daryti mano vaikai vydurioja verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Mes taip pat pradėjom viduriuoti, bet vaikiukas valgo ir labai skaniai geria smecta... Nežianu net nuo ko prasidėjo - dabar kaip tik dantukai dygsta... gal tas ir įtakoja... Jau užpakaliukas ne taip raudonas ir tikiuosi, kad greit viskas pasibaigs... smile.gif Buvau nuvežusi į priėmimo skyroių, sakė kol kas duoti kuo daugiau skysčių ir žiūrėti ar vaikiukas nevangus... g.gif Gyddymas toks: skysčiai, smecta, hydrolis, gerosios bakterijos... Tikiuosi kad per kelias dienas viskas baigsis blink.gif
Atsakyti
Bent jau as jeigu viduriuoja duodu gerti daug skysciu ir gerasias bakterijas erceflora,nes jos butent tvarko virskinima ir zarnyna.
Atsakyti
QUOTE(kamilyytee @ 2009 07 08, 15:40)
Bent jau as jeigu viduriuoja duodu gerti daug skysciu ir gerasias bakterijas erceflora,nes jos butent tvarko virskinima ir zarnyna.

Mamytes nu jus su tom bakterijom neprisidirbkit, kokios gali buti bakterijos milteliu formos, ir kaip jos ten gali gyventi...cia sintetinis slamstas, kuris gal ir survarko bet ar naturaliai... g.gif
nepiktnaudiaukit mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Mano mažiui 3 mėn. ir jis jau trečią savaitę viduriuoja. Gydytoja sakė, kad tai normalu, bet aš abejoju. Pastebėjau, kad kakutis su gleivėmis, o ir kvapas ne toks, koks turėtų būti. Bandžiau duoti ir gerųjų bakterijų, ir Smectos, ir arbatėlių - neima į burną, vemia. Visokiais būdais bandžiau girdyti - pastangos buvo bevaisės. Vaikas valgo tik mano pienelį ir nieko daugiau nepripažįsta. O šiandien vaikas pakakojo vien bespalvėm gleivėm verysad.gif Nežinau ko besigriebti, gal jau mums į ligoninę važiuoti? verysad.gif Prašau patartkite, gal kas buvote susidūrusios?
Atsakyti
Labas,mamytes,gal kuri zinot spec.meniu viduriuojanciam vaikui?Dekoju
Atsakyti
SVEIKOS,
Man ši tema irgi nesvetima. Mano mažyliui 3 mėn., ir viduriuojam gal jau tris savaites. Jį prižiūrintis gydytojas sako, kad nieko baisaus, ir paskyrė gerųjų bakterijų, nors jas geriam jau savaitę, tačiau padėtis nesitaiso g.gif . Dar su porą gydytojų konsultavausi, tačiau ir tie mane nuramino, tik paminėjo, kad reikia savo maistą labai prisižiūrėti, kas mane nustebino, ogi pasirodo, kad reikia vengti riešutų, šokolado, chalvos, vištienos, žuvies visų kopūstinių daržovių. Tiesa pasakius porą dienų buvo lyg ir geriau, tačiau šiandien ir vėl tas pats schmoll.gif Dar viena gydytoja patarė porą savaičių panaudoti KREONą, kadangi jo išmatose gausu gleivių, o tai reiškia, kad maistas nesuvirškintas. Tačiau tas Kreonas granulėmis, netirpsta vandenyje, tad labai sudėtinga jas sugirdyti. Gal kam yra tekę naudoti šį prieparatą, pasidalinkite patirtimi, kaip jį sugirdyti?
Atsakyti
QUOTE(jurgitaR.7 @ 2009 06 18, 22:50)
Sveikos mamytės,
Nors mes seniau sirgom nutariau visdėlto parašyt. Anksčiau kažkaip niekaip neprisėdau visko surašyt.

Dėkoju labai už visą informaciją, labai naudinga buvo.
Mes jau antrą dieną viduriuojame (1.5 metų vaikiukas). Jokių kitų negerų požymių nėra, problema tik tame kad mažai geria.

Dar bandžiau duoti sulčių stipriai praskiedžiant: 10 ml sulčių ant 100 ml vandens, kad bent kiek skysčių gautų, tada geria, o nei juodos arbatos su cukrumi (irgi stipriai praskiesa, kad nebūtų karti) nei razinų kompoto negeria visiškai. verysad.gif

Net nežinau ką daryti, nes paskaičiau, kad nei vanduo, nei arbata nepadės, o sulčių išvis reikia vengti.
Į ligoninę važiuoti nenorime, kol kas aišku ir nereikia, nes vaikas žvalus ir dehidratracijos požymių nesimato, bet poryt išvažiuojame ir reikia viską kuo greičiau sutvarkyti.
Tai pripirkau Hipp ORS 200, Hydralį ir prievarta girdau per švirkštą, nes kitaip negeria, meta gertuvę ant grindų ir pyksta. Bandžiau net apgauti - Hipp ORS įpyliau į jos mėgiamas sultis "Kubuš" buteliuką ir įrodinėju, kad čia tas pats - nepraėjo tas fintas.
Taip kad jaučiuosi žiauti kankintoja, nes kol tėtis girdo švirkštu, prilaikau jai galvą ir rankas, kad nestumų švirkšto ir neišsisukinėtų. verysad.gif

Keista, kad išvis susirgome, nes prieš 3 savaites išgerėme antibus ir nuo to laiko kasdien geriame Bifolac'ą, taip kad apsauga pilvuke kaip ir turėtų būti.

Atsakyti