Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt?

QUOTE(Mergiona @ 2011 05 05, 13:51)
Says who?  bigsmile.gif Jus pazistate daug poru, kurios TAPO nevaisingom?

e... nesazininga. Variantai buvo: dvi jaunos pagimdo, pirma aria pati, antra vaika "numeta" mamai, kaimynkom ar dar kam. Viena "aria paskui "tusinasi", antra visada "tusinasi", tai kuriai geriau? bigsmile.gif

Yra subforumas "Nesulaukiancioms gandro", nueikit, paskaitykit, pasiziurekit, daugiau nekomentuosiu, nes toms moterims labai skausminga ir visai nenoriu jokiu aistru cia kurstyti 4u.gif I klausima-ar pazistate Daug poru-atsakysiu, taip, ir vien per Supermama, nes sekdavau viena giminaite, negalejusia, pasirodo, susilaukti vaiku, tai virtualiai jau daug moteru pazistu. Jos vadovavosi tuo paciu principu: pradzioj pagyvenam sau, pasitusinam, uzsigyvenam turto, o tada vaikai. Deja, vaikus paskui jau reikia "pirkti" tikra to zodzio prasme. verysad.gif

Viena aria, paskui tusinasi, antra tusinasi, kuriai geriau? Sakiau, pirmai ax.gif Nes ta, kuri tusinasi visa gyvenima, absoliuciai nieko neuzgyvena ir po saves nepalieka, kas idomiausia, ir santykiai su savais vaikais buna salti... ax.gif Anto variantu tevu ateitis analogiska mano tetai mokslininkei.
Atsakyti
Viskas - paskutinis postas tema apie nieką biggrin.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 05 05, 12:57)
laisva valia  g.gif abejociau. Cia mamos dalia, o ne laisva valia, kad savo vaika ir 40, ir 50 is bedos trauksi kiek pajegsi, bet ar tai laisva valia? Taip, gali pasakyt: dukryte, durys anoje puseje, zengte mars. Bet tai kad nepasako nemanau kad is didelio troskimo aukotis, tiesiog prigimtis tokia, taigi gamtos nulemta, ne laisva valia.

Pastojus pagimdyti - gamtos nulemta. Nors žmonės pradėjo ir į tai kištis g.gif
Ar pagimdžius būti motina (ne gimdytoja) tam kūdikiui - yra laisva valia padarytas pasirinkimas. Ir niekas, nei gamta, nei žmonės, neprivers gimdytojos būti motina, jeigu ji pasirinks kitaip.

QUOTE(Mergiona @ 2011 05 05, 13:51)
o kas jas puola  g.gif Mes su Kumiko tik sakom, kad anoks cia "saunumas" ar "nuopelnas" vaika jaunai sulaukt. Tai biografijos faktas, nieko daugiau.

Taip. Pagimdyti vaiką, nesvarbu jaunai ar vyresnei - gamtos duota galimybė. Kas ja pasinaudoja atsakingai ir planuotai, kas - kaip papuolė, o kam iš viso neduota. Nei viena dėl pagimdymo netampa nei šaunuolė, nei nusipelniusi.
Nuopelnas ir šaunumas yra moters pasirinkimas būti motina tam kūdikui. Kai jaunam žmogui šiam apsisprendimui ir visam pasiruošimui, tegul ir dėl jo paties nepagalvojimo laiku, lieka 9 mėnesiai, toks apsisprendimas tikrai rodo "drąsą" ir "šaunumą". Suprantama, kad mes su savo "didele patirtim" žinom, kiek daug dalykų jam nepavyks ir kiek daug dalykų "galima buvo padaryti geriau". Bet gal šioje situacijoje geriau visgi padrąsinti pavyzdžiais, kaip tai įmanoma, negu avansu užmušti visas viltis.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 05 05, 13:06)
Yra subforumas "Nesulaukiancioms gandro", nueikit, paskaitykit, pasiziurekit, daugiau nekomentuosiu, nes toms moterims labai skausminga ir visai nenoriu jokiu aistru cia kurstyti 4u.gif I klausima-ar pazistate Daug poru-atsakysiu, taip, ir vien per Supermama, nes sekdavau viena giminaite, negalejusia, pasirodo, susilaukti vaiku, tai virtualiai jau daug moteru pazistu. Jos vadovavosi tuo paciu principu: pradzioj pagyvenam sau, pasitusinam, uzsigyvenam turto, o tada vaikai. Deja, vaikus paskui jau reikia "pirkti" tikra to zodzio prasme. verysad.gif

atrasiau i AZ. Cia nesipliesiu, bet sitie zodziai yra be galo ziaurus ir neteisingi NG moteru atzvilgiu, daugumos ju.
Atsakyti
Mergiona, klausimas Jums. Jus labai čia puolate tas dvidešimtmetes studentes, kurios anksti vaikų susilaukė. O kodėl Jus pati savo patarimais/ pastabomis nesivadovote??? Dvi mergaites turite, magistrantūroj studijuojate (jei gerai pamenu iš kitų temų)... Gal geriau buvo iš pradžių visus mokslus pasibaigti, o paskui jau apie vaikus galvoti. Nepiktai aš 4u.gif Tiesiog beskaitant toks klausimas man pasistojo.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 05, 14:29)
atrasiau i AZ. Cia nesipliesiu, bet sitie zodziai yra be galo ziaurus ir neteisingi NG moteru atzvilgiu, daugumos ju.

Jus paziurekit i save kaip pati rasot kitu atzvilgiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurums @ 2011 05 06, 19:59)
Mergiona, klausimas Jums. Jus labai čia puolate tas dvidešimtmetes studentes, kurios anksti vaikų susilaukė. O kodėl Jus pati savo patarimais/ pastabomis nesivadovote??? Dvi mergaites turite, magistrantūroj studijuojate (jei gerai pamenu iš kitų temų)... Gal geriau buvo iš pradžių visus mokslus pasibaigti, o paskui jau apie vaikus galvoti. Nepiktai aš  4u.gif Tiesiog beskaitant toks klausimas man pasistojo.

Gal pacituotumet kur as puolu? g.gif Tikrai stebejausi autores "planais", kol ji nepasake, kad kalba apie ateiti, nebega paskolos imt dabar, renka info. Tada man jos "planai" tapo planais. Svajot, numatyt kelia savo svajonem igyvendint-saunu.

Ar imanoma pabaigt "visus mokslus"? g.gif Mokslo saku tiek daug, viso gyvenimo neuzteks pabaigt, ne tai kad po to dar vaiku susilaut.

QUOTE(malinkaja18 @ 2011 05 06, 21:10)
Jus paziurekit i save kaip pati rasot kitu atzvilgiu  doh.gif

gal pacituotumet? g.gif

Jei Jus apie tai, kad mano nuomone, jaunu (neturinciu darbo ir nebaigusiu mokslo) tevu vaikai uzkraunami kitiems- gal paneigtumet pavyzdziu, kaip galima neuzkraut. Vienas pvz buvo, apie teti, migdanti vaika darbe. Butu idomu suzinoti, kas vyko toliau, nes mano nuomone, ilgiau nei puse metu tai testis negali. Dar vienas buvo pvz kai tetis lauke mamos su vaiku prie egzamino patalpos. Dar viena pora "in real life" pazistu. Isimtiniu pvz yra, neneigiu, bet 99,99% schmoll.gif Ir dar pridesiu, jei tie "kiti" yra seneliai, tai dar puse bedos. Bet oi kaip daznai tie vaikai krenta "ant galvos" dedems ir tetoms- prasme jaunos mamytes jaunesnems broliukams ir sesutem.

Na ir dar biggrin.gif Marazmas, man rodos prasideda nuo 12 klasiu mokyklu sistemos. Absurdas, kai 19-20 metu zmogus mokyklos suole sedi. doh.gif Kodel nepadarius 10 klasiu, ar net 9, tada specialybes rimti mokslai, kad 19-20-21 vyras ar moteris jau galetu planuot vaikus ir atsakyt uz save. Ta priverstinai uztesta vaikyste yra nesamone. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 06 gegužės 2011 - 22:04
QUOTE(malinkaja18 @ 2011 05 06, 23:10)
Jus paziurekit i save kaip pati rasot kitu atzvilgiu  doh.gif

o jums uzgavo skaudzia styga,nes jus pati turbut anksti susilauket vaiko rolleyes.gif nieko cia blogo,bet aiskint kitiems,kaip kurios dalyves aiskino kaip tai saunu,laba gerai,svarbu bile gimdo,tai,ka as zinau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 22, 13:45)
Sakot, yra 3 aukstu namas ir ten netelpat? Nesijauciat atskirai? Labai paprastas variantas: susesti su tevais ir pakalbeti apie SAVO SEIMOS PRIVATUMA. Pasakykit, kas jums nepatinka, isklausykit ju pasiulymus. Del paskolos emimo-nepritariu. Paimti lengva, atiduoti sunku, kur dingsit paskui su vaiku? Po tiltu gyvensit?
Paskolai-ne 4u.gif Yra dvi is jusu turimu finansu galimybes:
1. Norit nepriklausomybes-nuomokites, bent nekabes pastoviai domoklo kardas.
2. Prasykites tevu, kad atiduotu tvarkytis kazkuri laisva auksta. Tikrai maciau pora giminaiciu(jaunu) seimu, kai viename name gyveno po tris kartas: pirmas aukstas budavo seneliu, antras-tevu, trecias ar palepe-jaunos seimos. Isirengdavo, kiti net atskira laiptine pasidarydavo, uzraktus, zodziu, kaip daugiaaukstyje bute gyvendavo, kad tik ne su svetimais bomzais, o su giminem drinks_cheers.gif

Tiesa, prisiminiau dar viena galimybe: yra namas, vadinasi, yra ir zeme. Gyvenkit pas tevus, bet statykit nameli salia pagal visus architektu reikalavimus. Po trejeto metu jau kelsites gyventi atskirai, nereiks verkti, kad neturite nepriklausomybes. O jei toj pacioj zemej stovi ir ukinis tevu pastatas-is viso nematau problemos, juk ukini galima persitvarkyti, apsisiltinti, isirengti pagal savo norus ir fantazija bei neimant dideliu paskolu is banku 4u.gif

Na jau niekada gyvenime nepatariu gyventi su tėvais/uošviais visą gyvenimą įsirengus tame pačiame name ar tame pačiame kieme savo pasistatyti...nes taip mano tėvai gyvena. Tėčio mama savo 2 vaikus susikišo į vieną namą (mčiutė gyveno 1 aukšte, 1 kambary, tėčio sesuo su vyru 1 aukte kitam kambary, jų dukta trečiam kambary). Toliau: antrame aukšte (buvo įrengta atskira virtuvė ir vonia) gyveno tėčio brolis su žmona ir vaiku, o mano tėčiui pasiūlė statytis namą tame pačiame kieme, kadangi, kaip jūs ir sakėte, buvo ūkinis pastatas. Ir ką, dabar mama sako, kad tai buvo pati didžiausia jos klaida gyvent su uošviene ant to pačio kiemo. Koks gyvenimas kai kiekvieną dieną kišasi į tavo reikalus, reguliuoja ką kaip ir kada daryti (na mano tėvam dar ne taip, nes gyvena kitam name), bet tiem kitiem dviem vaikam buvo išvis tragedija. Ir to pasekoje jau abi šeimos išsiskyrusios, nes tieisog nebepakentė gyvenimo su uošviene.
Taip, pradžiai gerai gyventi kartu,kad pasitaupyti, įsivažiuoti, bet visą gyvenimą kartu - gyvenime tokios klaidos nepadaryčiau, turėjau labai puikių pavyzdžių, kaip močiutė eidavo ir paudavo marčios grindis (aceit nešvarios), eidavo per visus stalčius, na žodžiu galėčiau pasakot ir pasakot... Aišku gal tai ir nuo pačio žmogaus priklauso, bet žmonės keičiasi ir nenorėčiau patirti tokių išgyvenimų kaip patiria mano mama, nes močiutė tai tikras tironas...
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 05 06, 23:20)
o jums uzgavo skaudzia styga,nes jus pati turbut anksti susilauket vaiko  rolleyes.gif nieko cia blogo,bet aiskint kitiems,kaip kurios dalyves aiskino kaip tai saunu,laba gerai,svarbu bile gimdo,tai,ka as zinau schmoll.gif

atsiprasau uz issireiskima bet man visiskai nusi.... ant to kas kazka galvoja apie mane. smile.gif Taip as anksti susilaukiau vaiko ir kas cia tokio?as ne del to taip parasiau uzkliuvo vienas pasisakymas blink.gif bet jau mergiona perzengia visas ribas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2011 05 07, 10:13)
atsiprasau uz issireiskima bet man visiskai nusi.... ant to kas kazka galvoja apie mane.  smile.gif Taip as anksti susilaukiau vaiko ir kas cia tokio?as ne del to taip parasiau uzkliuvo vienas pasisakymas blink.gif bet jau mergiona perzengia visas ribas. doh.gif

tai papasakokit, kaip jums pavyko neuzkraut vaiko tevams ar dar kam. Pasidalinkit patirtim, gal kazkam naudinga bus. O del "perzengtu ribu" prasiau pacituot. Itariu nieko neradot, ka pacituot galetumet, tai "nusi..." ir apsiribojot. O jei paskaitytumet, ka mes su Kumiko rasom, tai suprastumet, kad apie jus g.gif niekas isvis jokios nuomones neissake. Mes abi teigiam, kad pagimdyt nera jokio saunumo. Vat uzaugint saunu vaika- taip, bet cia nuo amziaus nepriklauso.

QUOTE(In.and @ out,2011 05 07, 09:06)
Ir to pasekoje jau abi šeimos išsiskyrusios, nes tieisog nebepakentė gyvenimo su uošviene.

Prasme uosviene, isileidusi i savo namus jaunas seimas, suteikdama pastoge, dar ir blogiete liko? Kas trukde eit nuomot/ pirkt ar kitaip suktis ir gyvent meileje iki grabo lentos? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 gegužės 2011 - 12:50
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 06, 21:38)
Gal pacituotumet kur as puolu?  g.gif Tikrai stebejausi autores "planais", kol ji nepasake, kad kalba apie ateiti, nebega paskolos imt dabar, renka info. Tada man jos "planai" tapo planais. Svajot, numatyt kelia savo svajonem igyvendint-saunu.

Ar imanoma pabaigt "visus mokslus"?  g.gif Mokslo saku tiek daug, viso gyvenimo neuzteks pabaigt, ne tai kad po to dar vaiku susilaut.
gal pacituotumet?  g.gif

Puolimu aš vadinu pasisakymus, kad studijuojančios 20metės mamos neatsakingos, pačios savo vaikų neaugina - numeta savo tėvams ir taip atsikrato galvos skausmo, užkraudami rūpesčius kitiems 4u.gif

Kas dėl mokslų, tai magistrantūros studijos paprastai pabaigiamos 24-25 metų (viena pažįstama 26 metų jau turėjo du magistro diplomus - gamtos ir socialinių mokslų). Nuosekliai planuojant, kaip ir yra dar pilna laiko vaikams susilaukti smile.gif

QUOTE(kumiko @ 2011 05 06, 22:20)
o jums uzgavo skaudzia styga,nes jus pati turbut anksti susilauket vaiko  rolleyes.gif nieko cia blogo,bet aiskint kitiems,kaip kurios dalyves aiskino kaip tai saunu,laba gerai,svarbu bile gimdo,tai,ka as zinau schmoll.gif

Tiek ankstyva, tiek vėlyva motinystė turi savo pliusų ir minusų. Diskusijos, kas geriau, bevertės. Svarbiausia, kad į konteinerius gimulukų nemėtytų ir neplanuotų gyventi iš pašalpų.

Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 07, 12:35)

Prasme uosviene, isileidusi i savo namus jaunas seimas, suteikdama pastoge, dar ir blogiete liko? Kas trukde eit nuomot/ pirkt ar kitaip suktis ir gyvent meileje iki grabo lentos?  g.gif

O va čia tai sutinku drinks_cheers.gif

Ir kur garantijos, kad tos šeimos nebūtų išsiskyrusios ir be uošvienės įsikišimo? Ir dar kokią būsto paskolą būtų tekę dalintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurums @ 2011 05 07, 12:52)
Puolimu aš vadinu pasisakymus, kad studijuojančios 20metės mamos neatsakingos, pačios savo vaikų neaugina - numeta savo tėvams ir taip atsikrato galvos skausmo, užkraudami rūpesčius kitiems  4u.gif

Kas dėl mokslų, tai magistrantūros studijos paprastai pabaigiamos 24-25 metų (viena pažįstama 26 metų jau turėjo du magistro diplomus - gamtos ir socialinių mokslų). Nuosekliai planuojant, kaip ir yra dar pilna laiko vaikams susilaukti smile.gif

net neskaitysiu savo postu pakartotinai, nes zinau, kad "neatsakinga" tikrai nesakiau schmoll.gif Kaip studijojanti mama gali nenumest vaiku tevams (ar kazkam kitam) as nezinau. Nepriklausomai nuo amziaus. i studiju savoka ieina nebuvimas namie kuri laika, o mazas vaikas vienas but negali, taigi, yra "numetamas"- paliekamas kazkam. As teigiu, kad mokslu su vaiko auginimu suderint neimanoma, (nepriklausomai nuo amziaus), nes tas "suderinimas" kaip "as suderinu namo tvarkyma su darbu: as i darba, mano mama atvaziuoja tvarkyt". (cia nepriklausomai nuo amziaus, bet jei vyresne gauna SoDra uz vaiko prieziura ji gali tos rupescius perleidziamus kitiems sumazint: tais rupesciais neapkraunami kiti seimos nariai (jaunos mamos broliams ir seserims is kuriu naujai atsirades vaikas "vagia" daug galimybiu, del darbo pazistu ne viena ir ne dvi seimas, kai jaunesni vaikai buvo priversti mest mokykla, arba pereit i vakarine, nes vyresnele seimoj susilauke vaiko). Beto, pirmus, dieninius mokslus derint ypac sunku, nes daug maziau destytojai linke tartis ir derintis prie tavo poreikiu, negu jei N taji karta studijoji.

tai cia "paprastai" biggrin.gif Man nuosekliai planuot gal nesigauna smile.gif As studijoju penktam diplomui gaut is ketvirtos mokslo sakos. Tik baigus itariu nesiu dokus vel stojimui, jei tik pinigu bus, jei ne- po metu-kitu. Na hobis toks pas mane smile.gif 4u.gif Beja, 20 jau turejau pirma diploma (kolegijos) buvau ketvirtam kurse VU (kitos visai specialybes) ir dirbau. Bet tada nebuvo marazmiskos 12 klasiu mokyklos doh.gif Taigi cia irgi joks saunumas, naturalia vaga gyvenimas ejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 gegužės 2011 - 13:16