Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt?

QUOTE(IruteB @ 2011 05 09, 11:29)
Gaus mirksiukas.gif
Iki 24m dieniniam skyriuje besimokantis asmuo neturi būti registruotas darbo biržoje mirksiukas.gif Taigi, jei 2 tokie susituokia, jie neša pažymas iš mokymo įstaigos ir gauna pašalpas, o  universitete dar ir socialinę stipendiją, jei pristato pažymą iš paramos skyriaus mirksiukas.gif

Kaip suprast neturi būti registruotas? Aš kol mokiausi bakalaure - nebuvau registruota, po baigimo iš karto užsiregistravau. Paskui kai įstojau į magistrą, man tik pakeitė statusą iš bedarbės į ieškančios darbo, ir toliau stovėjau biržoj iki pat šio balandžio, kol radau darbą.

Ir kuo tada skiriasi studentas, kaip vienas asmuo, nesusituokęs, jis negauna pašalpos, o kai jau du tokie susituokia, tai jau gauna po 315 ir dar iš univero socialinę? Čia taip, nes kol aš nesusituokus, mane išlaiko tėvai iki 24 metu (nors teoriškai jau nuo 18m. nebeprivalo), o kai jau susituokiu, jau nebeišlaiko, nors vistiek jokių pajamų negaunu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In.and,out: 09 gegužės 2011 - 12:02
QUOTE(In.and @ out,2011 05 09, 11:59)
Ir kuo tada skiriasi studentas, kaip vienas asmuo, nesusituokęs, jis negauna pašalpos, o kai jau du tokie susituokia, tai jau gauna po 315 ir dar iš univero socialinę? Čia taip, nes kol aš nesusituokus, mane išlaiko tėvai iki 24 metu (nors teoriškai jau nuo 18m. nebeprivalo), o kai jau susituokiu, jau nebeišlaiko, nors vistiek jokių pajamų negaunu... g.gif

iki 24 privalo, jei mokaisi dieniniam.

bet idomu su tuom pasalpom g.gif Sunku patiket g.gif SoDra raso, kad gaus tik uz vaika, jei studijoja dieniniam. Nors, sakau, prabegom skaiciau.
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2011 05 09, 10:29)
, jie neša pažymas iš mokymo įstaigos ir gauna pašalpas, o  universitete dar ir socialinę stipendiją, jei pristato pažymą iš paramos skyriaus mirksiukas.gif

ne į temą, bet skamba gerai - draugiškas apsikeitimas pažymomis: iš įstaigos A neši pažymą į įstaigą B, kad B išmokėtų pašalpą; o iš B neši pažymą į A, kad A irgi išmokėtų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2011 05 09, 12:29)
Gaus mirksiukas.gif
Iki 24m dieniniam skyriuje besimokantis asmuo neturi būti registruotas darbo biržoje mirksiukas.gif Taigi, jei 2 tokie susituokia, jie neša pažymas iš mokymo įstaigos ir gauna pašalpas, o  universitete dar ir socialinę stipendiją, jei pristato pažymą iš paramos skyriaus mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif taip yra pati buvau pasiepus vyro broli studenta, kuris gyvena su ilgamete drauge irgi studente tam paciam barake ir tam paciam kambaryje lotuliukas.gif taip ir pasakiau kuo jus skiriates nuo iteisintos seimos kartu gyvenat tik tevai jus islaiko, susituokit ir gausit visokias pasalpas ir soc stipendijas ir teveliams bus lengviau cool.gif
Atsakyti
As ir gimdziau jauna, 20 metu, kai pastojau buvau pirmam kurse, 2 metus pabuvau akademinese ir paskui vel gryzau i mokslus, vyras visa laika dirbo, sunelis gime planuotas, visalaik norejau buti jauna mama ir studijas norejau pabaigti, bet derinti nebandziau nes norejau dziaugtis ta motinyste, todel gryzau po dvieju metu, nors dauk kas sake, kad jei pertrauka darai, tai negrysi, destitojai buvo labai geranoriski, as daznai praleisdavau paskaitas , nes sunus sirgdavo, bet visada leisdavo atsiskaityti kitu laiku, tik i egzaminus visada ateidavau, ir ka, su suneliu ir namu ruosa pabaigiau studijas geriausiais pazymiais, gaudama stipendija, grupeje buvau vienintele kuri turi vaika, siuo metu dirbu, sunelis didelis as laiminga jauna mama ir nei viena akimirka nesigailiu, kad jauna gimdziau, mano tokia svajone pasidziaugt jauna ir brandzia motinyste smile.gif Beja studiju metu mamos pagalbos neprireike, bet va dirbant to labai reikia, nes kai vaikas serga laisvu dieu negaliu imti, vistiek tenka dirbti, tai buna pas mociute, taigi man studijuot ir auginti mazyli ( lopselinio - darzelio amziaus ) atrodo lengviau, nei dirbti ir auginti tokio amziaus vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enriko mama: 09 gegužės 2011 - 20:18
QUOTE(Enriko mama @ 2011 05 09, 20:17)
As ir gimdziau jauna, 20 metu, kai pastojau buvau pirmam kurse, 2 metus pabuvau akademinese ir paskui vel gryzau i mokslus, vyras visa laika dirbo, sunelis gime planuotas, visalaik norejau buti jauna mama ir studijas norejau pabaigti

Man atrodo cia visiskai kita situacija. Labai sauniai viska suplanavot thumbup.gif

derinti nebandziau nes norejau dziaugtis ta motinyste, todel gryzau po dvieju metu

man super toks poziuris thumbup.gif

tik noriu paklaust, o kiek Jusu mamai metu, kad ji dabar turi galimybe Jums padeti?
Atsakyti
QUOTE(In.and @ out,2011 05 09, 12:59)
Kaip suprast neturi būti registruotas? Aš kol mokiausi bakalaure - nebuvau registruota, po baigimo iš karto užsiregistravau. Paskui kai įstojau į magistrą, man tik pakeitė statusą iš bedarbės į ieškančios darbo, ir toliau stovėjau biržoj iki pat šio balandžio, kol radau darbą.

Mokantis magistratūroje dieniniame skyriuje, būti registruotam darbo biržoje nėra būtina kol asmeniui nėra 24m mirksiukas.gif

Susituokęs pilnametis asmuo (arba turintis bent 16m), tampa emancipuotas ir jau yra atskira šeima, kurie turi patys save išlaikyti unsure.gif

QUOTE(san @ 2011 05 09, 13:46)
ne į temą, bet skamba gerai - draugiškas apsikeitimas pažymomis: iš įstaigos A neši pažymą į įstaigą B, kad B išmokėtų pašalpą; o iš B neši pažymą į A, kad A irgi išmokėtų hihihi.gif

Lietuva čia lotuliukas.gif

QUOTE(blumchen @ 2011 05 09, 15:15)
drinks_cheers.gif taip yra pati buvau pasiepus vyro broli studenta, kuris gyvena su ilgamete drauge irgi studente tam paciam barake ir tam paciam kambaryje  lotuliukas.gif taip ir pasakiau kuo jus skiriates nuo iteisintos seimos kartu gyvenat tik tevai jus islaiko, susituokit ir gausit visokias pasalpas ir soc stipendijas ir teveliams bus lengviau  cool.gif

Nereikia ir tuoktis, nes programoje, su kuria dirbama socialinės paramos skyriuose, galima padaryt statusą "SUGYVENTINIAI" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 09, 22:01)
Man atrodo cia visiskai kita situacija. Labai sauniai viska suplanavot  thumbup.gif
man super toks poziuris  thumbup.gif

Kuri čia nenorėtų vien džiaugtis motinyste g.gif Bet ne pas visas vyreliai uždirba tiek, kad nori- namie sėdėk, nori- eik mokytis, kad nuo gyvenimo neatitrūktum ax.gif Pas mus taip "šauniai" nesiplanuoja ir po kelis metus nedirbti kažkaip neišeina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 08, 23:35)
nesupratau  blush2.gif Nei as studente is esme (menuo liko, tfu-tfu-tfu), ir vaiku celi du  ax.gif

Tai kad apstrakčiai ir atrašiau, konkrečiai Jums netaikiau, o studentams, kurie iš pašalpų norėtų gyventi ax.gif Matau gi, kad dukrytes turite ax.gif Sveikinu su mokslų pabaiga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 10, 17:22)
Kuri čia nenorėtų vien džiaugtis motinyste g.gif Bet ne pas visas  vyreliai uždirba tiek, kad nori- namie sėdėk, nori- eik mokytis, kad nuo gyvenimo neatitrūktum ax.gif Pas mus taip "šauniai" nesiplanuoja ir po kelis metus nedirbti kažkaip neišeina g.gif

bet kam tada svaigti,kaip gera yra,draskytis tarp darbo,mokslo,vaiko prieziuros...kaip cia daugelis norejo itikinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 10, 15:37)
Sveikinu su mokslų pabaiga mirksiukas.gif

trys savaites iki gynimo liko, ir dar vienas egzas laukia scare.gif scare.gif Tai per anksti dar sveikint blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 10 gegužės 2011 - 15:52
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 09, 23:01)
Man atrodo cia visiskai kita situacija. Labai sauniai viska suplanavot  thumbup.gif
man super toks poziuris  thumbup.gif

tik noriu paklaust, o kiek Jusu mamai metu, kad ji dabar turi galimybe Jums padeti?

Mama jauna, dar ner 50 smile.gif bet gyvena kaime, ukiu rupinasi, oficialiai nedirba tai gali paziuret suneli kai labai reikia. Mano situacija buvo tokia, kad kai pradejom kartu gyventi su vyru as tik studente pirmo kurso buvau, jis puikiai zinojo, kol mokysiuosi tures rupintis seima, mums kazkaip problemu nebuvo del to, tik sunelio gimimas atidejo sektiek mokslus, is pradziu dar artimieji snekejo kad bandyk derint mokslus ir vaikucio auginima, bet mes su vyru gerai apgalvojom ir nusprendem geriau visa demesi skirti vaikui, o mokslai dvejus metus palauks.
Atsakyti