Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt?

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 22, 17:36)
Daug jaunu seimu dabar gyvena kartu su tevais. Ir vieni kitiems padedami, tik nusibreze savas nepriklausomybes ribas drinks_cheers.gif

dziugu,kad jus optimistiskai mastot tuo klausimu,as matyt maciau per daug blogos patirties, gyvenimu bendram name ar kieme su tevais ar uosviais unsure.gif esme ne tai,kad jie mato,esme kad kisasi,del vaiku priziurejimo ta pati problema,kad jie aiskina ir daro savaip negu nori jauni teveliai,beto asmeniskai as pati noreciau priziuret savo vaikus ,o ne uzkraut seneliams..galima vieni kitiems padeti ir gyvenant atskirai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 04 22, 16:55)
dziugu,kad jus optimistiskai mastot tuo klausimu,as matyt maciau per daug blogos patirties, gyvenimu bendram name ar kieme su tevais ar uosviais unsure.gif esme ne tai,kad jie mato,esme kad kisasi,del vaiku priziurejimo ta pati problema,kad jie aiskina  ir daro savaip negu nori jauni teveliai,beto asmeniskai as pati noreciau priziuret savo vaikus ,o ne uzkraut seneliams..galima vieni kitiems padeti ir gyvenant atskirai smile.gif

Gyvenau su tevais vienam bute, labai patirties daug turiu biggrin.gif Ir visai nesmagios, nors viskas issprendziama palaipsniui, ne per vienus metus. mirksiukas.gif
Matau, kad vaiku dar neturite 4u.gif tad posakis, mano paryskintas, sypsena sukele smile.gif Patikekit, kai turesite savo mazyliu ir busite nemiegojusi kokias dvi savaites, kai sirdis klapatuosis, o jus imsit alpti, va tada seneliai-vienintele iseitis wub.gif Ir tai visai nereiskia, kad reikia numesti vaika auginti seneliams schmoll.gif Bet pailseti per savaite bent jau pusdieni-privalu.
O i vaiku auklejima seneliai kisasi ar gyvena tame paciame kieme, ar uz 100km doh.gif Vis tiek musu nuomones auklejimo klausimais nesutampa, net apsibaram bei skaudziu zodziu vieni kitiems pasakom-taip buvo nuo amziu, taip ir liks, matyt, ateinancioms kartoms.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 22, 20:59)
Matau, kad vaiku dar neturite 4u.gif tad posakis, mano paryskintas, sypsena sukele smile.gif Patikekit, kai turesite savo mazyliu ir busite nemiegojusi kokias dvi savaites, kai sirdis klapatuosis, o jus imsit alpti, va tada seneliai-vienintele iseitis wub.gif Ir tai visai nereiskia, kad reikia numesti vaika auginti seneliams schmoll.gif Bet pailseti per savaite bent jau pusdieni-privalu.

zinoma,nieko blogo nematau palikti vaika kad ir savaitgaliui seneliams pasidziaugt biggrin.gif bet tai nera tas pats,kas maltis kartu visas dienas tam paciam name ar kieme ax.gif
Atsakyti
Nu ko jus cia visos pergyvenat del gyvenimo kartu su uosviais? kai neturi kur detis tai ir ten gerai. Va, butu taip jei gyventumet nuomuojamame bute, dirbtu tik vyras, jus studente ir dar vaikelio laukiates, va kazin ka tada kalbetumet? a? Dieve, triju aukstu namas ir dar blogai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2011 04 22, 22:58)
Nu ko jus cia visos pergyvenat del gyvenimo kartu su uosviais? kai neturi kur detis tai ir ten gerai. Va, butu taip jei gyventumet nuomuojamame bute, dirbtu tik vyras, jus studente ir dar vaikelio laukiates, va kazin ka tada kalbetumet? a? Dieve, triju aukstu namas ir dar blogai  doh.gif

o jeigu tas vyras uzdirbtu tiek kad uztektu normaliam gyvenimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 04 23, 16:37)
o jeigu tas vyras uzdirbtu tiek kad uztektu normaliam gyvenimui smile.gif

tada turbut neliktu poreikio gyventi su uosviais kartu smile.gif
Atsakyti
Temos antraste - nuo ko pradeti? Pradeti reikia nuo pradziu - mokslai, meile, vedybos, vaikai, beje gerai butu pasiplanuoti kada vaikus gimdyti. Bet kaip sakoma, mes planuojam, o Dievulis juokiasi. Kadangi pradejot ne nuo pradziu, o lyg persoke kazkurias grandis - bus sunkiau sudelioti viska i vietas, bet imanoma, tik nereikia skubeti. Sakyciau - megaukis nestumu, po to motinyste, gerai butu jei tuo paciu pabaigtum mokslus, tada galesi pradeti dirbti, tada gal gausit paskola ir pradesit savarankiska gyvenima. Tai cia jei viskas gerai seksis, dar jums reikia pagyventi su tevais kokius 5 metelius, gali buti, kad seneliams numirus, jusu tevai panores jums padeti, gal parduos nama ir abi seimos gales megautis atskirais gyvenamais plotais, o gal ir jiems nusibos ir isspirs jus i nuomojama buta. Negali zinoti kas bus. Tiesiog gyvenkit, prisitaikykit taip bus lengviau, juk kas moka, tas ir muzika uzsakineja 4u.gif Kuo didziausios sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2011 04 24, 12:39)
Temos antraste - nuo ko pradeti? Pradeti reikia nuo pradziu - mokslai, meile, vedybos, vaikai, beje gerai butu pasiplanuoti kada vaikus gimdyti.

Taiklu drinks_cheers.gif (sutinku visais 100%)

Bet, o tačiau, žinant ir matant, kiek aplinkinių jaunų šeimų (apie 30 metų) turi problemų su vaikučio planavimu, nereikia nusiminti, kad vaikutis ateis į pasaulį anksčiau negu "pagal priimtas normas". Sukąskite dantis, kentėkite, stenkitės, mokykitės, dirbkite, mylėkite vienas kitą, branginkite šeimą, ir vieną dieną tikrai džiaugsitės SAVO namais.

Jūs nesate gatvėje, jūs nepradedate nuo "tikrojo nulio" (juk nesate iš vaikų namų ar iš asocialios šeimos, juk turite stogą virš galvos), jūs turite galimybę mokytis, jūs turite žmones, kuriems tikrai ir nesavanaudiškai rūpite, tad viskas bus gerai. Tiesiog tai reikia išgyventi. Ir, mano galva, tikrai paprasčiau išgyventi kelis artimiausių giminaičių nemalonius žodžius negu nuolatinius banko grasinimus išmesti iš būsto.
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
palaukit...
labai idomiai ir turbut karstai gali vystytis diskusija...buvo pateiktas vienas seimos pvz...o bendra tema gali virsti tokia-lietuvoje kas labiau apsimoka -nuomuotis VISA GYVENIMA ar imti paskola?

visgi, labai agituoja pries pakliuvima i banku nasrus. na o kaip psichologiniai nuomos aspektai? man nuoma - toks pat nesaugumas. kaip kurtis buiti, vaikai auga, kaip projkeutot jiems kambarius, kazka grazaus, o jei nelaime ir tt, neduok dieve, kale vaikas i siena- vel drebek prie kita zmogu. man nuoma susijusi su zodziu "ne mano, ne mano", "pereinama stotele". nesvarbu kad yra sutartis, nesvarbu kad legalu. gali buti ir beveik uz dyka nuoma. simboline kaina, kaip db populiaru. bet uz to slypi visad zodis, ne mano, ne mano. kaip inesti savo dvasios, kazka kurti-galu gale ir seimininku norai nera pastovus, staiga jie parduos buta, o tu keliausi toliau, ir taip ne vietos. zinau, kad pvz toks budas vokietijoj l paplites, ten nuomoja beveik visi.... bet bet.

kas dar ka turi pasakyti siuo kl??ir kokiom sumom pvz bijoma bankui isipareigot? kartais juk nuoma vilniuj pvz ar ne tiek pat kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 04 26, 00:49)
palaukit...
labai idomiai ir turbut karstai gali vystytis diskusija...buvo pateiktas vienas seimos pvz...o bendra tema gali virsti tokia-lietuvoje kas labiau apsimoka -nuomuotis VISA GYVENIMA ar imti paskola?

kas dar ka turi pasakyti siuo kl??ir kokiom sumom pvz bijoma bankui isipareigot? kartais juk nuoma vilniuj pvz ar ne tiek pat kainuoja?

Na nezinau, kas geriau-buti nuomininku visa gyvenima ZMOGUI ar BANKUI. mastau.gif Bankui-bent jau man kaip tik nesaugu. schmoll.gif Paskolos imamos 30-40 metu, mokant po 1000lt per menesi(dalinis grazinimas+palukanos). Koks cia saugumas, jei staiga netenki darbo? Pas banka "palauk" nera. Atims buta, visas imoketas sumas(tai cia geriausias variantas, blogiausias, kai atims buta ir dar liksi bankui skoloj kokius 50000lt del kritusios buto vertes doh.gif ), ismes i gatve kaip sunis, neziurint, vaiku yra ar nera. Ar verta tada moketi po 1000lt per menesi vien del trumpalaikio pasididziavimo, kad turi SAVO? Is esmes neturi nieko savo, esi toks pats nuomininkas, tik ne zmogui, o bankui. schmoll.gif O isivaizduokit ir kita, dabar labai dazna situacija: paskola ir...skyrybos. Taigi bankai neleidzia issiskirti, kol neatiduodi jiems ju pelno doh.gif Vienzo, as uz tai, kad visi jauni zmones gyventu be skolu 4u.gif
Vilniuj nuoma ivairiai kainuoja: nuo 200lt+patarnavimai iki 2000+patarnavimai, priklausomai nuo mikrorajono bei buto remonto. Privalumas nuomos butu toks, kad nepatikus-galima issikelti i geresni, praradus darba, galima ieskoti kitame mieste, analogiskai nuomotis kitame mieste, besiskiriant nereikia nieko dalintis, niekas netrukdo ir didesnius alimentus prisiteisti(jei kalbam apie moteri), nuoma pas zmogu duoda daugiau laisves. Galima daryti ir remontus(tam buna sutartys, seimininkai tada neima nuompinigiu), ka sugadinus-vis tiek, ar banko bute, ar nuomojamame bute gyvensi, reiks sutvarkyti is savu pinigu. Krize parode paskoliniu butu trukumus.
Gyvenant pas zmogu ir mokant mazesnius mokescius jam, is likusiu galima pasitaupyti bustui. Tai bus analogiskai: po 30 metu bus galima nusipirkti kazka savo ir be pastovios baimes, kad praradai darba, issiskyrei ar isvykai i uzsieni dirbti.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 04 26, 00:49)
palaukit...

visgi, labai agituoja pries pakliuvima i banku nasrus. na o kaip psichologiniai nuomos aspektai? man nuoma - toks pat nesaugumas. kaip kurtis buiti, vaikai auga, kaip projkeutot jiems kambarius, kazka grazaus, o jei nelaime ir tt, neduok dieve, kale vaikas i siena- vel drebek prie kita zmogu. man nuoma susijusi su zodziu "ne mano, ne mano", "pereinama stotele". nesvarbu kad yra sutartis, nesvarbu kad legalu. gali buti ir beveik uz dyka nuoma. simboline kaina, kaip db populiaru. bet uz to slypi visad zodis, ne mano, ne mano. kaip inesti savo dvasios, kazka kurti-galu gale ir seimininku norai nera pastovus, staiga jie parduos buta, o tu keliausi toliau, ir taip ne vietos. zinau, kad pvz toks budas vokietijoj l paplites, ten nuomoja beveik visi.... bet bet.

Na jau, mes pasiskaičiavome kartą. Šiuo metu nuomojamės tikrai neblogą butuką Vilniuje už 400 Lt. Tarkime, jeigu pirktume savo butą vietoje šio, mokėtume po tuos pačius 400 Lt + plaūkanos, išsimokėtume per... 30 m. PLIUS visa buto amortizacija: esant nuomininku, nereikia nei už stogo taisymą mokėti, nei vamzdžius keisti ir t.t. O dėl to SAVO turėjimo... Vertinant finansiškai, prisidės tik savų rūpesčių.
Aišku, jei patenki pas nuomotoją despotą (viename bute savininkas aiškino, kad jam svarbiausia - raktų turėjimas ir "kontrolė" doh.gif ), tai ne kas... Bet šiaip visi esam žmonės smile.gif
Atsakyti